galaretka - 14130 przepisów (strona:710/942)

Gdzie i co zjeść w Wiedniu. 218

Mój mąż był bardzo zadowolony z austriackiego piwa. Poza tym wypróbowaliśmy domową lemoniadę z granatu i lemoniadę miętowo limonkową. W Aida wybrałam lekkie ciasto z jagodowym musem i truskawkową galaretką. Poza tym spróbowałam ciasteczkowe lody sacher i lody limonkowe. Łącznie do wyboru było około 80 smaków lodów. Krótka wizyta w Wiedniu bardzo nam się udała. Wiedeń jest piękny i trudno

codojedzenia
Sernik tiramisu 380

sernika. Z masy sernikowej przygotowanej na Twarogu Sernikowym z Mascarpone Président uzyskamy doskonałe serniki zarówno na ciepło jak i na zimno. Można stosować do nich tradycyjne dodatki takie jak galaretki, sezonowe owoce, bakalie czy korzenne przyprawy. Marka Président to nie tylko producent sera, ale i towarzysz niezapomnianych chwil. To dla Was nasi eksperci, każdego dnia tworzą produkty – aby ich smakowanie

Szalona Kuchnia Eweliny
OwOCoWe TriO 227

serową dzielimy na 4części, każdą mieszkamy z innym musem owocowym, jedną zostawiamy białą Masę bez dodatków wkładamy na spód ciasta, potem wykładamy masę jeżynowa, jagodową i malinową Dekorujemy owocami, galaretką, lub wcale Wstawiamy do lodówki na minimum 2-3 godziny Smacznego  P.S Możemy użyć dowolnych owoców jeśli nie lubicie jeżyn możecie wykorzystać truskawki, dzieląc masę na 3 warstwy sernik

Luźna Kuchnia
Kwiatowy sernik malinowy 155

Latem powinno się jeść lekkie owocowe ciasta i to najlepiej takie bez pieczenia, dlatego u nas królują serniki na zimno. Tym razem wykorzystałam jadalne kwiaty, owoce i przezroczyste galaretki, aby stworzyć taki lekki, owocowy deser. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sernik morelowy "Jak pszczoły do miodu" 217

agar. Roztrzepywać trzepaczką rózgową do momentu, gdy agar zacznie działać, czyli syrop zacznie tężeć. Zdjąć go z palnika i dodać do zblendowanych powideł morelowych. Dokładnie wymieszać. W czasie tężenia galaretki morelowej zacząć przygotowywać ozdobne pszczoły sernika. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z dodatkiem wody z kwiatów pomarańczy. Tępą końcówką patyczka szaszłykowego malować czekoladowe paski na morelach na talerzu. W każdą

Weekendy w domu i ogrodzie
domowa wieprzowa mielonka słoikowa... 158

lodówce lub w chłodnym, ciemnym miejscu przechowywać - pyszna domowa mielonka słoikowa, jest najlepszym mięskiem na kanapki, można słoik zabrać na biwak, wyjazd, wiemy co jemy z jakich składników, galaretka, smaluszek to jest najlepsze z mielonki............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Galareta wieprzowa 191

salaterki, mniejszych miseczek słoiczków lub plastikowych pojemników. Następnie zalewamy rosołem mięsko które porozkładaliśmy w pojemnikach i salaterkach. Gdy całość przestygnie wkładamy do lodówki aby całkowicie stężało, (ścięła się galaretka). SMACZNEGO

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Nalewka z czarnej porzeczki 168

tymi owocami w roli głównej semifreddo z czarną porzeczką ,  dietetyczny jogurtowiec - sernik na zimno   sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki koktajl z czarnej porzeczki   galaretka z czarnej porzeczki   domowy kisiel z czarnej porzeczki       Co skrywają w sobie czarne porzeczki ? Na koniec warto wspomnieć o wartościach jakie posiadają te kwaskowe owocowe kuleczki

Kulinarne przygody Gatity
Recenzja książki "Przetwory z pomysłem" 192

zimowe dni. Książka zawiera mnóstwo cennych porad nie tylko dla początkujących ale i bardziej doświadczonych przetwórców. Książka została podzielona na następujące rozdziały: Przetwory owocowe: Dżemy Konfitury Marmolady Powidła Galaretki Przeciery Frużeliny Syropy Kompoty Owoce w alkoholu Nalewki Sosy i przeciery warzywne Solonki Marynowanie Ocet Kiszonki Rok w spiżarni Owocowo-warzywne kalendarium Książka oprócz cennych rad i wskazówek od autorki, cytatów

Smakołyki Asi
Przetwory z pomysłem Patrycja Machałek 196

przygotowywać przetwory, by jak najdłużej nadawały się do spożycia. To nie tylko książka dla początkujących przetwarzaczy, Ci bardziej zaawansowani znajdą tutaj ponad 100 przepisów na dżemy, konfitury, marmolady, powidła, galaretki, przeciery, frużeliny, syropy, kompoty, ale też i owoce w alkoholu czy nalewki. Są też przetwory warzywne: solonki, sosy i przeciery octy oraz kiszonki jednym słowem całe mnóstwo inspiracji, by zamknąć

Cynamonowe szczęście
PRZETWORY Z POMYSŁEM - recenzja książki 151

niejedną spiżarnię :) Książka bardzo ładnie wydana, opatrzona pięknymi zdjęciami, dokładnymi opisami wykonania. Doskonała zarówno dla poczatkujących jak i weteranów w przetwarzaniu. Zaczynamy od przetworów owocowych ( konfitury, dżemy, marmolady, powidła, galaretki itp ). Kolejno pojawiają się przepisy na nalewki, sosy i przeciery warzywne, solonki czy pikle i marynaty. Najbardziej zaintrygował mnie rozdział " OCET " . Są w nim przepisy na ciekawe octy smakowe

Kuchnia z widokiem na ogród
"Przetwory z pomysłem" 177

przetwory to skarby każdej spiżarni. W książce Pani Patrycji znajdziemy wiele cennych przepisów na przetwory owocowe i warzywne. Autorka książki pokazuje nam jak przygotować: domowe dżemy, konfitury, marmolady, powidła, galaretki, przeciery, frużeliny, syropy, kompoty, nalewki, sosy i przeciery warzywne, solonki, marynowane warzywa, domowy ocet i kiszonki. Każdy rozdział książki poprzedzony jest wstępem przedstawiającym historię powstawania danej grupy przetworów. Przepisy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Przepisy z malinami 171

Makaron z malinami Szybki deser z malinami Malinowa delicja bez pieczenia (ciasto) Domowe gofry z bitą śmietaną i malinami Sernik straciatella z malinami bez pieczenia Gofry z malinami w galaretce Placki na maślance z malinami i borówkami

Lena Gotuje
Przetwory z pomysłem Patrycja Machałek – recenzja 173

przygotować coś co  nie ocieka chemią, co jest pozbawiona konserwantów, barwników itd. Domowe znaczy zdrowe A co ciekawego znajdziecie w książce? Przepisy na pyszne dżemy, konfitury, marmolady, powidła, galaretki, przeciery, frużeliny, syropy, kompoty, ale też i owoce w alkoholu czy nalewki. Nie zabrakło również pomysłów na solonki, sosy i przeciery warzywne, octy, kiszonki itd. Mnie osobiście zainteresowały przepisy

Słodkie okruszki
Ciasto chałwowe z orzechami i brzoskwiniami 177

ciasto to prawdziwy majstersztyk, obłędne połączenie chałwy, orzechów, mascarpone, brzoskwini i galaretki. Ah miodzio! Na samą myśl ciekanie ślina. Robiłam w formie o wymiarach 35 cm x 23 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa