250g 2 łyżki cukru pudru owoce dowolne takie jakie mamy przygotowanie śmietanę ubić z cukrem pudrem dodać serek i jest gotowe -wykładamy na tarte ,potem owoce ,ja dodatkowo dałam galaretkę pokrojoną
Moje WyrobyKocham serniki w każdym wydaniu. Ten jest wyjątkowy:)) Bardzo ciekawy pomysł na polewę czekoladową z dodatkiem galaretki. Jest błyszcząca , miękka, nie łamie się i nie kruszy podczas krojenia. Sernik delikatny w smaku, wilgotny mega smaczny. Składniki Spód 200 g herbatników kakaowych 1/2 szklanki zaparzonej kawy rozpuszczalnej, słodzonej Masa serowa 1 kg białego sera … Czytaj dalej Sernik z pianką Toffi
gotuj ze mnąDelikatny, bardzo słodki deser bezowy z bitą śmietaną. Aby przełamać słodycz dodałam galaretkę z żurawiny ale możecie zastąpić ją na przykład dżemem porzeczkowym albo świeżymi owocami. Jeśli wolicie bezę bardzo kruchą i dobrze wysuszoną to w tej roladzie jej nie znajdziecie. Tutaj beza jest właściwie delikatną, miękką pianką, tylko lekko chrupiącą na wierzchu, dzięki czemu bardzo łatwo daje się zwinąć
babka w formieokazje, komunie ,chrzest itp. Szczególnie przypadnie do gustu dzieciom. Składniki Biszkopt 5 jajek 5 łyżek przesianej mąki pszennej 5 łyżek cukru 1 łyżeczka … Czytaj dalej Rolada śmietanowa z galaretką
gotuj ze mnąwafle daktylowo - kokosowe. Takie domowe wafle robi się bardzo łatwo i szybko, a o ich smaku decyduje masa. Możemy zrobić wafle czekoladowe, śmietankowe, z owocowym dżemem czy z galaretką. Każda wersja będzie bardzo smaczna. Sekret tkwi w masie do wafli, wystarczy przygotować swoją ulubioną, przełożyć nią wafle, a słodki i smaczny deser już jest gotowy. Moja masa powstała
Życie zaczyna się w kuchnibajaderek mogą być kawałki suchych ciast, zakalców, muffinek, drożdżówki, resztki ciastek i połamane herbatniki oraz dowolne mieszanki bakalii. Do przygotowania bajaderek nie używamy jedynie ciast z masami, owocami lub galaretką. Cały przepis jest naprawdę prosty. A efekt? No cóż… niby resztki, a jakże pyszne można z nich stworzyć bajaderki Spróbujcie. Dzisiejszy przepis na te pyszne kuleczki jest niejako bazowy
Słodkie okruszkiciasteczka nawet torty, ciasta z kremem i ciasta z bitą śmietaną. Mrozić można również surowe ciasta: drożdżowe, kruche, francuskie, półfrancuskie. JAKICH CIAST NIE MOŻNA MROZIĆ Nie mrozimy ciast z galaretką, ciast bezowych, makaroników. Artykuł Jak mrozić ciasta pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota SmakujeZimna, kolorowa przystawka z galaretki w kształcie świątecznej babeczki, z delikatnym kurczakiem, jajkiem i warzywami nie tylko świetnie smakuje, ale z pewnością będzie efektowną ozdobą Wielkanocnego stołu. Składniki: Galareta: 3 ćwiartki z kurczaka 3 marchewki 1 pietruszka 10cm por 1/2 selera 1 pęczek natki z pietruszki 1 cebula opalona na gazie 2 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego 6 ziarenek
Szalona Kuchnia Ewelinyprzy niektórych moich przepisach. Babka żurawinowa na kisielach i oleju z polewą z białej czekolady - klik . Babka cytrynowo-chałwowa z polewą chałwową - klik . Najprostsze babeczki z galaretki - klik . Fakt, ozdoby te naprawdę prezentują się uroczo! Cała moja ich pokaźna kolekcja pochodzi z pracowni artystycznej GRAWNET , w której powstają laserowo wycinane i grawerowane cudeńka. Na stronie www.grawnet.pl
Di gotujeakie deserki przygotowuję sobie do pracy na drugie śniadanie. Robi się je błyskawicznie. A słoiczek wystarczy zakręcić i schować do torebki. Nasiona chia tworzą z jogurtu pyszną galaretkę, co w połączeniu z owocami daje pyszny orzeźwiający deser. 1 duży gęsty jogurt naturalny (390 g) 0,5 szklanki mleka krowiego lub roślinnego 2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka siemienia
VioletoweKucharzeniesurimi Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z pęczakiem, grillowanym kurczakiem i ananasem z salsą mango Sałatka z mango i kurczakiem Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Wiosenna galaretka z kurczakiem Wiosenna sałatka z groszkiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Klasyczna sałatka jarzynowa Sosy Sos musztardowy na białym winie
Kulinarne przygody Gatitygratiny i zimnego sorbetu przywiodło na myśl klasyczną szarotkę na gorąco z gałką lodów - nie wiem czy jest ktoś, kto potrafi się temu oprzeć? A wszystko podane było na galaretce! Jeden z lepszych deserów jaki jadłam podczas Restaurant Week. Prosty i pyszny! 😊 Czy warto udać się zatem do Starego Kina? Z pewnością! W pakiecie za 49zł otrzymacie nie tylko fantastyczne
Cooking Monsterniej jogurt grecki i całość przyprawić solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać. Różową masę wylać na białą warstwę. Ponownie wstawić do lodówki. Na sam koniec (można to pominąć) przygotować galaretkę buraczaną (czerwoną masę) . Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie i wlać ją do soku z buraków. Masę przemieszać i wylać na wierzch terriny. Całość wstawić do lodówki (najlepiej na całą
Ugotowaćużywania jajek od kur hodowanych klatkowo – oby to wyznaczyło kierunek także innym. Kanapki z plastrami takiej terriny rozpuszczają się w ustach. Masa ma delikatną konsystencję i przypomina puszystą galaretkę. Ja użyłam jako dodatków łososia, papryki i groszku, ale nie wahajcie się eksperymentować – świetnie sprawdzi się w niej także szynka, kiszone ogórki czy kukurydza. Ja uwielbiam łososia
Poezja smaku