Jak zrobić idealny sernik pieczony 243czasie uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy 1 godzinę. Aby sprawdzić, czy sernik jest upieczony, trzęsiemy nim delikatnie (w środku piekarnika) i jeśli szczególnie środek nie trzęsie się jak galaretka oznacza, że jest upieczony. Sernik nie lubi gwałtownej zmiany temperatury, dzięki temu też nie opadnie za dużo. Pamiętajcie, że serniki zawsze opadają, a to czy opadną mniej, czy więcej, zależy właśnie
Zdrowie i pysznie na talerzu
Galaretka z awokado 143smaku solą i cukrem. Powinniśmy otrzymać około 150 ml pulpy awokado. Mleko zagotować, rozpuścić w nim żelatynę. Połączyć mleko z awokado. Masę przelać do foremek wypłukanych zimną wodą. Galaretkę polałam sosem ze zmiksownych truskawek
królestwo garów
Ciasto czekoladowe Shirley 296Bogate,wilgotne ciasto czekoladowe. Może posłużyć jako spód do tortów. Można przekładać kremami, polać polewą, lub galaretką jak u mnie, bądź bez niczego. Zawsze smakuje wyjątkowo. Składniki 400 g (2 szkl.) cukru 220 g (1 i 3/4 szkl.) mąki pszennej 65 g (3/4 szkl.) gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej … Czytaj dalej
gotuj ze mną
Pieczone podudzia kurczaka w marynacie z masła orzechowego 237czas jaki mięso spędzi w piekarniku, gdyż obie będą niższe od tych, które sugeruję użyć do pieczenia. Lubisz mięso z kurczaka? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Galaretkę z kurczaka . The post Pieczone podudzia kurczaka w marynacie z masła orzechowego appeared first on MeCooks
mecooks
Najlepsze przepisy w lipcu 193adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. SZYBKIE CIASTO NA ŚMIETANIE Z OWOCAMI LINK 2. PIECZONA OWSIANKA Z BANANEM I TRUSKAWKAMI LINK 3. SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI I GALARETKĄ LINK 4. METROWIEC (W JEDNEJ BLASZCE) LINK 5. SERNIK KRÓLEWSKI LINK 6. CIASTO USTA MURZYNKA LINK 7. KOTLECIKI SIEKANE Z KURCZAKA I SERA LINK 8. SZYBKIE PEŁNOZIARNISTE CIASTO ZE ŚLIWKAMI
Zdrowie i pysznie na talerzu
Mrożone winogrona, czyli kostki lodu inaczej 178mojego Instagrama z zapytaniem, co z nich zrobić ? Co moi Czytelnicy proponują, zdjęcie trafiło też na Facebooka i zaczęła się wymiana pomysłów od tego najprostszego żeby zjeść do galaretki czy wina, ale między nimi wylądował zapomniany w tym roku przeze mnie pomysł. Pomysł na to żeby owoce zamrozić i używać ich jako lód. To było pierwsze co zrobiłam z owoców
Kuchnia na wzgórzu
DOMOWE CZEKOLADKI Z SUSZONYMI TRUSKAWKAMI 215Możemy więc wykorzystać wszystkie gatunki czekolady czyli: gorzką, mleczną, białą. Możemy je wymieszać z posiekanymi orzechami czy migdałami. Możemy wnętrze czekoladek napełnić kremem czekoladowym, lub tak ja tutaj galaretką . Możemy do środka włozyć orzecha laskowego lub migdała. Jak widzicie pomysłów są ... tysiące! Do zabawy w produkcję domowych czekoladem możemy zaangazować dzieci, gwarantując im frajdę
Walijskie Pichcenie
Tarta z frużeliną wiśniową, bezą i kremem budyniowym! To jest HIT lata! 240wypływała z ciasta a trzymała formę. Zresztą kto dzisiaj nie musi trzymać formy hehehe. Dlatego długo myślałam jak zrobić tą frużelinę aby miała taką postać tak jakby galaretki w żelu. No i wymyśliłam -pektyna! Pektyna załatwi sprawę, o pektynie już Wam pisałam nie dawno, więc nie będę się rozpisywać. Ale to ona jest tutaj kluczem do sukcesu
SMYKWKUCHNI
Czeko - jeżyna 279roku pierwszy raz w życiu, przerabiałam jeżyny. Zrobiłam dżem, galaretkę i czeko-jeżynę. Ta ostatnia, to eksperyment. Udany eksperyment! Lekko kwaskowata z nutką czekolady. Coś pysznego! Już żałuję, że zrobiłam jej tak mało. Niestety nie mam już w planach, ponownie przerabiać jeżyn w tym roku. Pora na coś innego. Czekają wiśnie, jabłka, brzoskwinie ;) Ale wróćmy do czeko-jeżyny- będzie
CookYourself
Cukinia jak ananas 152cukinię można wykorzystać zimą do deserów, ciast. Dodam, że jest dość słodka i intensywna w smaku, więc idealnie będzie się komponowała z niesłodkim deserami np naleśnikami, placuszkami, czy kwaśną galaretką. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mus z papierówek (na zimę) 216obierać ze skórki, ponieważ po ugotowaniu owoców, masę należy zblendować. Taki mus z papierówek idealnie sprawdzi się do przygotowania ciasta (wystarczy podgrzać mus i rozpuścić w nim proszek z galaretki), naleśników czy placuszków. Zachęcam do przyrządzenia 😀 Składniki na 4 słoiki 0,5 l: 2 kg papierówek (waga bez gniazd nasiennych) 1 szklanka zwykłego cukru sok z 1 cytryny* 1 szklanka
Ugotować
tartaletki z owocami 303się rozpuści. Lekko przestudzić, jeszcze ciepły budyń nałożyć do babeczek. Na wierzchu ułożyć owoce. Uwaga- jeśli chcemy żeby owoce były błyszczące, można gotowe już babeczki posmarować tężejącą galaretką lub glazurą
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dżem malinowy 333czasu do czasu mieszając. Ja gotowałam w przerwach 1 godzinę, później przerwa – koło 3 godzin i znów 1 godzinę. Chciałam, żeby woda z malin wyparowała i stworzyła się galaretka. Słoiki umyłam, umieściłam na chwilę w piekarniku nagrzanym do 100 stopni, wyjęłam, szybko wlałam dżem, zakręciłam i odwróciłam go góry dnem. Zapasteryzowały się same Artykuł Dżem malinowy pochodzi
MojaQchnia.pl