Sernik tiramisu 416sernika. Z masy sernikowej przygotowanej na Twarogu Sernikowym z Mascarpone Président uzyskamy doskonałe serniki zarówno na ciepło jak i na zimno. Można stosować do nich tradycyjne dodatki takie jak galaretki, sezonowe owoce, bakalie czy korzenne przyprawy. Marka Président to nie tylko producent sera, ale i towarzysz niezapomnianych chwil. To dla Was nasi eksperci, każdego dnia tworzą produkty – aby ich smakowanie
Szalona Kuchnia Eweliny
OwOCoWe TriO 260serową dzielimy na 4części, każdą mieszkamy z innym musem owocowym, jedną zostawiamy białą Masę bez dodatków wkładamy na spód ciasta, potem wykładamy masę jeżynowa, jagodową i malinową Dekorujemy owocami, galaretką, lub wcale Wstawiamy do lodówki na minimum 2-3 godziny Smacznego P.S Możemy użyć dowolnych owoców jeśli nie lubicie jeżyn możecie wykorzystać truskawki, dzieląc masę na 3 warstwy sernik
Luźna Kuchnia
Kwiatowy sernik malinowy 196Latem powinno się jeść lekkie owocowe ciasta i to najlepiej takie bez pieczenia, dlatego u nas królują serniki na zimno. Tym razem wykorzystałam jadalne kwiaty, owoce i przezroczyste galaretki, aby stworzyć taki lekki, owocowy deser. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sernik morelowy "Jak pszczoły do miodu" 248agar. Roztrzepywać trzepaczką rózgową do momentu, gdy agar zacznie działać, czyli syrop zacznie tężeć. Zdjąć go z palnika i dodać do zblendowanych powideł morelowych. Dokładnie wymieszać. W czasie tężenia galaretki morelowej zacząć przygotowywać ozdobne pszczoły sernika. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z dodatkiem wody z kwiatów pomarańczy. Tępą końcówką patyczka szaszłykowego malować czekoladowe paski na morelach na talerzu. W każdą
Weekendy w domu i ogrodzie
domowa wieprzowa mielonka słoikowa... 189lodówce lub w chłodnym, ciemnym miejscu przechowywać - pyszna domowa mielonka słoikowa, jest najlepszym mięskiem na kanapki, można słoik zabrać na biwak, wyjazd, wiemy co jemy z jakich składników, galaretka, smaluszek to jest najlepsze z mielonki............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Galareta wieprzowa 217salaterki, mniejszych miseczek słoiczków lub plastikowych pojemników. Następnie zalewamy rosołem mięsko które porozkładaliśmy w pojemnikach i salaterkach. Gdy całość przestygnie wkładamy do lodówki aby całkowicie stężało, (ścięła się galaretka). SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Nalewka z czarnej porzeczki 208tymi owocami w roli głównej semifreddo z czarną porzeczką , dietetyczny jogurtowiec - sernik na zimno sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki koktajl z czarnej porzeczki galaretka z czarnej porzeczki domowy kisiel z czarnej porzeczki Co skrywają w sobie czarne porzeczki ? Na koniec warto wspomnieć o wartościach jakie posiadają te kwaskowe owocowe kuleczki
Kulinarne przygody Gatity
Recenzja książki "Przetwory z pomysłem" 222zimowe dni. Książka zawiera mnóstwo cennych porad nie tylko dla początkujących ale i bardziej doświadczonych przetwórców. Książka została podzielona na następujące rozdziały: Przetwory owocowe: Dżemy Konfitury Marmolady Powidła Galaretki Przeciery Frużeliny Syropy Kompoty Owoce w alkoholu Nalewki Sosy i przeciery warzywne Solonki Marynowanie Ocet Kiszonki Rok w spiżarni Owocowo-warzywne kalendarium Książka oprócz cennych rad i wskazówek od autorki, cytatów
Smakołyki Asi
Przetwory z pomysłem Patrycja Machałek 227przygotowywać przetwory, by jak najdłużej nadawały się do spożycia. To nie tylko książka dla początkujących przetwarzaczy, Ci bardziej zaawansowani znajdą tutaj ponad 100 przepisów na dżemy, konfitury, marmolady, powidła, galaretki, przeciery, frużeliny, syropy, kompoty, ale też i owoce w alkoholu czy nalewki. Są też przetwory warzywne: solonki, sosy i przeciery octy oraz kiszonki jednym słowem całe mnóstwo inspiracji, by zamknąć
Cynamonowe szczęście
PRZETWORY Z POMYSŁEM - recenzja książki 175niejedną spiżarnię :) Książka bardzo ładnie wydana, opatrzona pięknymi zdjęciami, dokładnymi opisami wykonania. Doskonała zarówno dla poczatkujących jak i weteranów w przetwarzaniu. Zaczynamy od przetworów owocowych ( konfitury, dżemy, marmolady, powidła, galaretki itp ). Kolejno pojawiają się przepisy na nalewki, sosy i przeciery warzywne, solonki czy pikle i marynaty. Najbardziej zaintrygował mnie rozdział " OCET " . Są w nim przepisy na ciekawe octy smakowe
Kuchnia z widokiem na ogród
"Przetwory z pomysłem" 212przetwory to skarby każdej spiżarni. W książce Pani Patrycji znajdziemy wiele cennych przepisów na przetwory owocowe i warzywne. Autorka książki pokazuje nam jak przygotować: domowe dżemy, konfitury, marmolady, powidła, galaretki, przeciery, frużeliny, syropy, kompoty, nalewki, sosy i przeciery warzywne, solonki, marynowane warzywa, domowy ocet i kiszonki. Każdy rozdział książki poprzedzony jest wstępem przedstawiającym historię powstawania danej grupy przetworów. Przepisy
Tradycyjna kuchnia Kasi
Przepisy z malinami 200Makaron z malinami Szybki deser z malinami Malinowa delicja bez pieczenia (ciasto) Domowe gofry z bitą śmietaną i malinami Sernik straciatella z malinami bez pieczenia Gofry z malinami w galaretce Placki na maślance z malinami i borówkami
Lena Gotuje
Przetwory z pomysłem Patrycja Machałek – recenzja 214przygotować coś co nie ocieka chemią, co jest pozbawiona konserwantów, barwników itd. Domowe znaczy zdrowe A co ciekawego znajdziecie w książce? Przepisy na pyszne dżemy, konfitury, marmolady, powidła, galaretki, przeciery, frużeliny, syropy, kompoty, ale też i owoce w alkoholu czy nalewki. Nie zabrakło również pomysłów na solonki, sosy i przeciery warzywne, octy, kiszonki itd. Mnie osobiście zainteresowały przepisy
Słodkie okruszki
Ciasto chałwowe z orzechami i brzoskwiniami 213ciasto to prawdziwy majstersztyk, obłędne połączenie chałwy, orzechów, mascarpone, brzoskwini i galaretki. Ah miodzio! Na samą myśl ciekanie ślina. Robiłam w formie o wymiarach 35 cm x 23 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaa
Kwiaty z ciasta nadziewane wędzonym łososiem i ryżem 198kwiaty wypłyną na wierzch. Następnie wyjąć na papierowy ręcznik, środek każdego kwiatka posypać rozgniecionym czerwonym pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mus z koziego sera, galaretką z czerwonego wina i chipsami z buraczka → Mus z wędzonego łososia w sosie z rukoli → Mus z ryby w kremowym sosie z oscypka → Łosoś z czerwonym pieprzem, fenkułem i sosem
Oryginalny smak