galaretka - 14130 przepisów (strona:702/942)

Ciasto jogurtowe 409

Ciasto jogurtowe to szybki pomysł na smaczny deser. Jest to chyba jedno z najprostszych ciast jakie możemy przygotować. Deser ten możemy urozmaicić różnymi owocami, truskawkami, jagodami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Deser o smaku szarlotki 167

być od razu blacha ciasta, ale może być to na przykład deser w szklankach. Taki deser przeważnie przygotowuję na produktach mlecznych/nabiałowych. Można do niego dodać świeże owoce, galaretki, ciasteczka, dżem lub co tylko dusza zapragnie. Ja dziś zrobiłam deser o smaku szarlotki, na bazie mleczka zagęszczonego i prażonych jabłek. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 150ml mleczka zagęszczonego niesłodzonego

Waniliowe Improwizacje
Galaretka z jajkiem ,szynką i serem 189

Pyszna galaretka,kolorowa i ciekawa,idealna na świąteczny lub imieninowy stół.Łatwa do przygotowania i nie droga.Można podawać ją z odrobiną octu lub chrzanu.Zapraszam po przepis

Swojskie jedzonko
Szarlotka walentynkowa 198

kruchym cieście z budyniem (link do przepisu: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/szarlotka-z-budyniem.html), szarlotkę z kisielem (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/szarlotka-z-kisielem.html), szarlotkę sypaną (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/szarlotka-sypana.html), szarlotkę na zimno z kremem i galaretką (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/mini-torcik-szarlotka-na-zimno.html), tradycyjną szarlotkę (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/10/szarlotka.html), szarlotkę owsianą (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/szarlotka-owsiana.html) czy szarlotkę cytrynową (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/08/szarlotka-cytrynowa.html). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Zygfryd 491

Szybkie, bardzo smaczne ciasto, które znika ze stołu w 5 min. Robię je zawsze kiedy przychodzą do nas goście. Sprawdza się na wszystkich imprezach :)

Prosty przepis na
Piegusek 914

Pierwszy raz zrobiłam to ciasto na rodzinną imprezę. Tak dobrze się przyjęło, że teraz robię je na każdą możliwą okazję. Rodzina go uwielbia;)

Prosty przepis na
Czekoladowe ciastka maszynkowe 238

patelni (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/sniezynki-z-patelni.html), ciastka z orzechów laskowych (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-z-orzechow-laskowych.html), ciastka czekoladowo - piernikowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-czekoladowo-piernikowe.html), orzeszki z galaretką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-z-galaretka.html), orzeszki czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link

Waniliowe Improwizacje
Słoik z owocami nieśplika japońskiego, płatkami jaglanymi, quinoa i jogurtem 131

soczyste i mają słodko-kwaśny smak.  Są źródłem witaminy A, witaminy B6, błonnika, potasu i magnezu.  Spożywamy je na surowo lub w formie przetworów, czyli dżemów, galaretek, jak również likierów, nalewek i win. Nieśplik japoński jest świetnym dodatkiem do warstwowych słoiczków, szczególnie dla amatorów słodko-kwaśnych smaków. Składniki na dwa słoiki, każdy o pojemności

Tajemnice Smaku
Crème Brûlée z winnymi śliwkami i rozmarynem 110

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 100°C, na dnie ustawiamy żaroodporną lub metalową miseczkę z wodą. Masę wlewamy do foremek (ramekinów) i pieczemy około godziny – deser powinien mieć konsystencję galaretki. Studzimy, następnie chłodzimy w lodówce. Schłodzony crème brûlée tuż przed podaniem posypujemy cukrem i przypalamy palnikiem. Dekorujemy sosem śliwkowym.   *            Przepis zaczerpnięty z magazynu

Tajemnice Smaku
Żurawinówka – nalewka z żurawiny błotnej 116

Owoce żurawiny błotnej są cenione za szczególnie dużą ilość witaminy C. W kuchni najczęściej wykorzystujemy żurawinę na przetwory, galaretki, soki i kisiele. Sok i wyciąg z owoców stosuje się w leczeniu chorób układu moczowego, kamieniach żółciowych, jako lek obniżający ciśnienie krwi i gorączkę oraz przy awitaminozie. Roślina kosmetyczna, używana przy produkcji niektórych kosmetyków.* Żurawinę przed przygotowaniem nalewki przemrażamy

Tajemnice Smaku
Nalewka z pigwowca – nalewka Hieronima 146

pigwowca są bardzo aromatyczne, ale twarde i kwaśne. Zawierają duże ilości witaminy C. Z powodu swojej kwaśności nie nadają się do bezpośredniego spożycia, za to są ideale na dżemy, galaretki i nalewki. Można je również suszyć i używać do herbaty zamiast cytryny. Pigwa natomiast to drzewko o owocach zdecydowanie większych od pigwowca, które bardziej nadają się na dżemy niż nalewki

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania