Ciasto jogurtowe to szybki pomysł na smaczny deser. Jest to chyba jedno z najprostszych ciast jakie możemy przygotować. Deser ten możemy urozmaicić różnymi owocami, truskawkami, jagodami
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!być od razu blacha ciasta, ale może być to na przykład deser w szklankach. Taki deser przeważnie przygotowuję na produktach mlecznych/nabiałowych. Można do niego dodać świeże owoce, galaretki, ciasteczka, dżem lub co tylko dusza zapragnie. Ja dziś zrobiłam deser o smaku szarlotki, na bazie mleczka zagęszczonego i prażonych jabłek. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 150ml mleczka zagęszczonego niesłodzonego
Waniliowe ImprowizacjePyszna galaretka,kolorowa i ciekawa,idealna na świąteczny lub imieninowy stół.Łatwa do przygotowania i nie droga.Można podawać ją z odrobiną octu lub chrzanu.Zapraszam po przepis
Swojskie jedzonkokruchym cieście z budyniem (link do przepisu: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/09/szarlotka-z-budyniem.html), szarlotkę z kisielem (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/07/szarlotka-z-kisielem.html), szarlotkę sypaną (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/szarlotka-sypana.html), szarlotkę na zimno z kremem i galaretką (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/mini-torcik-szarlotka-na-zimno.html), tradycyjną szarlotkę (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/10/szarlotka.html), szarlotkę owsianą (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/szarlotka-owsiana.html) czy szarlotkę cytrynową (link: http://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/08/szarlotka-cytrynowa.html). SMACZNEGO
Waniliowe ImprowizacjeSzybkie, bardzo smaczne ciasto, które znika ze stołu w 5 min. Robię je zawsze kiedy przychodzą do nas goście. Sprawdza się na wszystkich imprezach :)
Prosty przepis naPierwszy raz zrobiłam to ciasto na rodzinną imprezę. Tak dobrze się przyjęło, że teraz robię je na każdą możliwą okazję. Rodzina go uwielbia;)
Prosty przepis napatelni (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/sniezynki-z-patelni.html), ciastka z orzechów laskowych (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-z-orzechow-laskowych.html), ciastka czekoladowo - piernikowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-czekoladowo-piernikowe.html), orzeszki z galaretką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-z-galaretka.html), orzeszki czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link
Waniliowe Improwizacjesoczyste i mają słodko-kwaśny smak. Są źródłem witaminy A, witaminy B6, błonnika, potasu i magnezu. Spożywamy je na surowo lub w formie przetworów, czyli dżemów, galaretek, jak również likierów, nalewek i win. Nieśplik japoński jest świetnym dodatkiem do warstwowych słoiczków, szczególnie dla amatorów słodko-kwaśnych smaków. Składniki na dwa słoiki, każdy o pojemności
Tajemnice SmakuPiekarnik rozgrzewamy do temperatury 100°C, na dnie ustawiamy żaroodporną lub metalową miseczkę z wodą. Masę wlewamy do foremek (ramekinów) i pieczemy około godziny – deser powinien mieć konsystencję galaretki. Studzimy, następnie chłodzimy w lodówce. Schłodzony crème brûlée tuż przed podaniem posypujemy cukrem i przypalamy palnikiem. Dekorujemy sosem śliwkowym. * Przepis zaczerpnięty z magazynu
Tajemnice SmakuOwoce żurawiny błotnej są cenione za szczególnie dużą ilość witaminy C. W kuchni najczęściej wykorzystujemy żurawinę na przetwory, galaretki, soki i kisiele. Sok i wyciąg z owoców stosuje się w leczeniu chorób układu moczowego, kamieniach żółciowych, jako lek obniżający ciśnienie krwi i gorączkę oraz przy awitaminozie. Roślina kosmetyczna, używana przy produkcji niektórych kosmetyków.* Żurawinę przed przygotowaniem nalewki przemrażamy
Tajemnice Smakupigwowca są bardzo aromatyczne, ale twarde i kwaśne. Zawierają duże ilości witaminy C. Z powodu swojej kwaśności nie nadają się do bezpośredniego spożycia, za to są ideale na dżemy, galaretki i nalewki. Można je również suszyć i używać do herbaty zamiast cytryny. Pigwa natomiast to drzewko o owocach zdecydowanie większych od pigwowca, które bardziej nadają się na dżemy niż nalewki
Tajemnice Smaku