KAPUSTĄ I GRZYBAMI NALEŚNIKOWE SAKIEWKI Z PIECZARKAMI KOPERTOWE KROKIETY Z KURKAMI NALEŚNIKI SIATKOWE Z OWOCAMI SĄ: – Pyszne jak każda inna wersja naleśników – Idealne na śniadanie do tego pięknie się prezentują – Kochane przez wszystkich / osobiście nie znam osoby która nie lubi naleśników / – Genialne również na lekki obiad – Fajną alternatywą jako przekąska ILOŚĆ PORCJI
globuskulinarnyNaleśniki to chyba jedna z tych potraw, które po prostu muszą co jakiś czas pojawić się w każdym domu. Są idealne na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. U nas to także sposób na podanie dziecku jajek (w normalnej postaci do ust nie weźmie), a więc kombinujemy, no i skutek jest taki, że placki i naleśniki to częsta pozycja
Na kulinarnym poligoniejedyna forma podania mojemu dziecku jajka i twarogu. Takie przepisy lubię, bo smakują rewelacyjnie, a wystarczy kilka składników i kilka chwil. Lekkie i delikatne, idealnie nadają się na leniwe śniadanie w ogródku, na plac zabaw albo na kolację. Placki serowe z wiśniami Składniki: 1) 250 g twarogu
Na kulinarnym poligoniejajek. A przy okazji dało się ukryć tam też inne produkty ;) Tym razem proponuję lekkie i pachnące wanilią placki jogurtowe z jagodami, które idealnie nadają się zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Jagody możemy oczywiście zastąpić innymi owocami. Niewątpliwie wielką zaletą takich placuszków jest to, że ich przygotowanie zajmuje kilka chwil oraz to, że składniki zwykle mamy
Na kulinarnym poligonieŚniadanie to najważniejszy posiłek dnia, przynajmniej tak od zawsze mnie uczyli :) A więc taka szybka śniadaniowa propozycja nazwana z włoska bruschettą, a po naszemu grzanki z mozzarellą, szynką parmeńską i oliwkami z sosem na bazie ketchupu (to tak na szybko, bo oczywiście możemy przygotować swój sos pomidorowy). Pyszne danie, które przygotujemy w kilka chwil. To także moja kolejna potyczka
Na kulinarnym poligoniejest łatwo takiego nakarmić. A tu, ledwo dałam radę zdjęcie zrobić, bo mi spod obiektywu placki uciekały :D Placki są bardzo puszyste i najlepiej smakują na ciepło. Polecam na śniadanie albo na podwieczorek czy kolację. Ich przygotowanie nie jest ani zbyt trudne ani zbyt pracochłonne, a efekt jest wspaniały. Placki z serka wiejskiego z bananem i czekoladą Składniki
Na kulinarnym poligoniegustu moim dzieciom, dlatego powstała kolejna ich wersja. Puszyste placuszki pachnące wanilią z "fioletowymi kropkami" idealne nie tylko do dziecięcych łapek, ale także i do tych dużych, na śniadanie pierwsze albo drugie, podwieczorek lub kolację. Ich dodatkową zaletą jest także to, że można je przygotować w kilka chwil. Placki jogurtowe z jagodami 2 Składniki
Na kulinarnym poligoniePrzepis na pastę z makreli wędzonej i białego sera. Smaczna, zdrowa i łatwa do przygotowania. Idealna na drugie śniadanie lub kolację. Świetnie smakuje zarówno z białym jak i ciemnym pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta z makreli wędzonej i twarogu Składniki 500 g białego sera półtłustego 1 duża makrela wędzona 1 średnia cebula cukrowa koncentrat pomidorowy mały słoiczek
To co lubię - gotuję i polecamPyszne, delikatne placuszki idealne na śniadanie czy podwieczorek. Znacie, lubicie? Jeśli jeszcze nie próbowaliście to teraz jest ten moment. Dobrze smakują zarówno z miodem jak i syropem klonowym, owocami, serkiem czy bitą śmietaną. Ciasto możecie przygotować wieczorem, wstawić do lodówki, a rano tylko usmażyć. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pancakes (pankejki) Składniki 3 szklanki mąki 3 szklanki maślanki 4 jajka
To co lubię - gotuję i polecamochotę na pyszny omlet z warzywami? Po takim śniadaniu będziecie mieli dużo siły i energii na długi sobotni spacer. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Omlet z warzywami Składniki 2 jajka 8 małych pieczarek pół papryki czerwonej 2 łyżki posiekanego szczypiorku garść pomidorków koktajlowych 2 plasterki szynki (możemy pominąć) sól pieprz olej lub masło klarowane Instrukcje Pieczarki obieramy i kroimy
To co lubię - gotuję i polecamtaki dzień jak dzisiaj mamy ochotę na smaczne i pożywne śniadanie, które da nam pozytywną energię na cały dzień. Jeśli nie macie czasu w ciągu tygodnia, zróbcie je koniecznie w najbliższy weekend. Smacznego. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zapiekane bułeczki z jajkiem Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 20 min Łączny czas 35 min Porcje 2 Składniki 2-4 okrągłe
To co lubię - gotuję i polecamDziś rano razem z moją córeczką przygotowałyśmy na śniadanie takie małe arcydzieło, było wesoło i smacznie. Zapraszam na pastę z tuńczyka i twarogu. Miłej zabawy. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta z tuńczyka i twarogu Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku 4 suszone pomidory 1 łyżeczka słonecznika prażonego 1 łyżeczka majonezu lub jogurtu 2 łyżki
To co lubię - gotuję i polecamOdrobina słońca na talerzu :) dzisiaj u mnie na śniadanie była pasta jajeczna ze szczypiorkiem. Szybko i smacznie i zdrowo, koniecznie zróbcie jest pyszna. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Składniki 6 jajek 1 łyżka drobno pokrojonego szczypiorku 1 łyżka majonezu sól pieprz Instrukcje Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy w drobną kostkę, dodajemy posiekany szczypiorek
To co lubię - gotuję i polecamZaczął się w końcu sezon na szparagi, niestety jest krótki dlatego trzeba go maksymalnie wykorzystać. Zapraszam więc na pyszny omlet ze szparagami, takie właśnie drugie śniadanie zrobiłyśmy razem z córcią. Był naprawdę pyszny :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); omlet ze szparagami to co lubie gotuje i polecam Drukuj Omlet ze szparagami Składniki 5 szparagów 3 jajka 1 mała cienka kiełbaska (opcjonalnie
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj zaserwowałam sobie obłędne śniadanie: tosty francuskie z chałki, posypane cukrem pudrem i świeżymi truskawkami. Wyglądają jeszcze lepiej niż smakują, jeśli nie jedliście to koniecznie spróbujcie. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tosty francuskie z chałki Składniki 1 jajko 3 łyżki mleka 2 kromki chałki grubości 1,5 cm cukier puder do oprószenia 1 łyżka masła (może być klarowane) świeże owoce
To co lubię - gotuję i polecam