galaretka - 14130 przepisów (strona:708/942)

Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach 118

Od jakiegoś czasu chodziły za mną truskawki. Do sezonu jeszcze jednak daleko. Skusiłam się więc na te sklepowe truskawki (wieeeem – pewnie sama chemia – ale

Kulinarne Przeboje
Ciasto Shrek 157

Zielone ciasteczko na cześć bajkowego, zielonego stworka o imieniu Shrek zasmakuje zarówno dużym i małym łakomczuchom! Składniki Biszkopt Jajko 5 jajek Cukier 5 łyżek Proszek do

Kulinarne Przeboje
Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone) 129

Sernik na zimno z mascarpone i malinami. Inspiracja: Cukiernia Lidla. Składniki Spód: Ciasteczka owsiane z orzechami (np. Bonitki) ; 300g Masło 100g Masa serowa: Żelatyna 15g Woda

Kulinarne Przeboje
Desernik agrestowy z winogronami 101

Desernik – czyli szybki i prosty deser z twarogu :) Desernik z winogronami – Składniki: 1kg twarogu w wiaderku Winogrona – ok. 30 sztuk Galaretka agrestowa – 3 opak. Wrzątek 300ml Cukier – 10 łyżek   The post Desernik agrestowy z winogronami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto brzoskwiniowe z kremem 154

Ciasto brzoskwiniowe z kremem to ciasto, które wymyśliłam na bazie ciasta, które już znacie z mojego bloga (Proste i szybkie ciasto z brzoskwiniami). Jeśli nie lubicie

Kulinarne Przeboje
Ciasto Bananowa randka – bez pieczenia 152

Ciasto Bananowa randka – bez pieczenia – nieco pracochłonne, ale pyszne ciasto z bananami i winogronami, a do tego ta warstwa jogurtowa – no po prostu

Kulinarne Przeboje
Truskawkowa chmurka 138

Truskawkowa chmurka – to ciasto na wzór malinowej chmurki, na którą przepis znajdziecie tutaj: Malinowa chmurka – przepis. Kruchy spód można ewentualnie zastąpić herbatnikami lub pokruszonymi

Kulinarne Przeboje
Ciasto szpinakowe z truskawkami 130

Ciasto szpinakowe z truskawkami – to coś dla fanów niezbyt słodkich ciast :) Chociaż oczywiście ilość cukru w przepisie zawsze można zwiększyć. Wbrew pozorom szpinaku w cieście

Kulinarne Przeboje
Nalewka z czerwonych porzeczek 143

sprawdza się przepis na nalewkę , musicie uzbroić się w cierpliwość, bo nalewka z czerwonej porzeczki powinna dojrzewać pół roku. Mimo długiego czasu oczekiwania, warto ją zrobić. Polecam też galaretkę z arbuza i czerwonych porzeczek Każdy miłośnik nalewek ma swoje własne, wypróbowane przepisy. My zazwyczaj przygotowujemy dwie wersje nalewki z czerwonych porzeczek - jedną na owocach, drugą ze świeżo wyciśniętego soku

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
"Złota kolekcja ziół" Zbigniew T. Nowak 175

Skutecznie poprawia nam również wydolność móżgu, pomaga w odchudzaniu, odtruwaniu organizmu z toksyn, pomaga w grypie, przeziębieniu, czy przeroście gruczołu krokowego. W książce znajdziemy pyszne przepisy i receptury na galaretki, przeciery, konfitury, sałatki, surówki, czy sosy do mięs, oraz mnóstwo informacji o pysznej żurawinie :-) "Pokrzywa przywraca zdrowie" to kolejna książeczka z serii. Pokrzywę też większość z nas powinno znać

kruche babeczki
Sernik na zimno “owocowy zamek” 188

mistrzostwo świata! A owocowy zamek, bo takie było życzenie dzieci. Challenge accepted 😉 ale nie wiedziałam jak podejść do tematu. W końcu wpadłam na galaretki owocowe w foremce do kostek lodu i tym sposobem… Artykuł Sernik na zimno “owocowy zamek” pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Sernik z advokatem na chrupiącym spodzie 161

sernika. Z masy sernikowej przygotowanej na Twarogu Sernikowym z Mascarpone Président uzyskamy doskonałe serniki zarówno na ciepło jak i na zimno. Można stosować do nich tradycyjne dodatki takie jak galaretki, sezonowe owoce, bakalie czy korzenne przyprawy. Znajdź Nas :) https://www.serypresident.pl/produkty/twarogi-sernikowe/twaróg-sernikowy-z-mascarpone-président

Szalona Kuchnia Eweliny
Sztuka gotowania – Niki Segnit – recenzja 149

fatusz, zapiekane naleśniki Dutch baby czy quiche lorreine czy drinki z orszadą. Dobrze wygląda też bardziej orginalny przepis na fasolę z małżami, trufle czekoladowe z serem pleśniowym, leche marinegata, galaretkę z daktyli i lody z kukurydzy. Sztuka gotowania Autorka: Niki Segnit Wydawnictwo Buchmann Data premiery: 2019 Liczba stron: 624 Okładka: twarda Artykuł Sztuka gotowania – Niki Segnit – recenzja pochodzi

Ugotowane pozamiatane
Bananowa pianka bez pieczenia 158

upalne letnie dni , nie chce nam się załączać piekarnika ale jednak coś słodkiego chcemy przygotować, to bananowa pianka jest bardzo dobrym pomysłem. Bez pieczenia , bardzo łatwy i szybki przepis. Galaretka jest dodatkowym orzeźwieniem dla podniebienia a całość smakuje wyśmienicie. Banany dokładnie należy skropić sokiem z cytryny wtedy nie będą ciemniały. … Czytaj dalej Bananowa pianka bez pieczenia Artykuł Bananowa pianka

gotuj ze mną
Gdzie i co zjeść w Wiedniu. 239

Mój mąż był bardzo zadowolony z austriackiego piwa. Poza tym wypróbowaliśmy domową lemoniadę z granatu i lemoniadę miętowo limonkową. W Aida wybrałam lekkie ciasto z jagodowym musem i truskawkową galaretką. Poza tym spróbowałam ciasteczkowe lody sacher i lody limonkowe. Łącznie do wyboru było około 80 smaków lodów. Krótka wizyta w Wiedniu bardzo nam się udała. Wiedeń jest piękny i trudno

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania