galaretka - 14130 przepisów (strona:708/942)

Dżem miętowy z cytryną 149

Dżem miętowy z lekkim dodatkiem cytryny lub jak kto woli galaretka, to moja nowość w tym roku. Nigdy nie robiłam ale znaleziony na stronie Przy garach  przepis bardzo mnie zaciekawił. W ogrodzie mięty pod dostatkiem to poczyniłam :) Smak zaskakujący, interesujący, orzeźwiający. Fajny dodatek do kanapek ale ja go bardziej widzę jako dodatek do kremów do ciast czy serników

Kocham..lubię..gotuję..
Mango 162

który po naciśnięciu lekko się ugnie. W odpowiednim wyborze pomoże także węch, ponieważ dojrzałe mango uwalnia przyjemny zapach. Mango znakomicie smakuje samo, ale to także idealny składnik deserów (ciast, galaretek, dżemów) lub dodatek do potraw, takich jak sałatki czy sosy do mięsa. Z mango powstają także pyszne i wartościowe soki oraz koktajle. Dodatkowo idealnie komponuje się z daniami mięsnymi

ciasta i desery czyli na słodko
Najlepsze przepisy w lipcu 105

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. SZYBKIE CIASTO NA ŚMIETANIE Z OWOCAMI  LINK 2. PIECZONA OWSIANKA Z BANANEM I TRUSKAWKAMI  LINK 3. SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI I GALARETKĄ LINK 4. METROWIEC (W JEDNEJ BLASZCE) LINK 5. SERNIK KRÓLEWSKI  LINK 6. CIASTO USTA MURZYNKA LINK 7. KOTLECIKI SIEKANE Z KURCZAKA I SERA LINK 8. SZYBKIE PEŁNOZIARNISTE CIASTO ZE ŚLIWKAMI

zdrowo i aktywnie
Jak zrobić idealny sernik pieczony 154

czasie uchylamy drzwiczki piekarnika i studzimy 1 godzinę. Aby sprawdzić, czy sernik jest upieczony, trzęsiemy nim delikatnie (w środku piekarnika) i jeśli szczególnie środek nie trzęsie się jak galaretka oznacza, że jest upieczony. Sernik nie lubi gwałtownej zmiany temperatury, dzięki temu też nie opadnie za dużo. Pamiętajcie, że serniki zawsze opadają, a to czy opadną mniej, czy więcej, zależy właśnie

zdrowo i aktywnie
Sok z jeżyn 131

Domowy sok z jeżyn Jeżyny to cudowne, czarne owoc, które świetnie smakują jedzone prosto z krzaka, ale są także idealnym składnikiem do przygotowania dżemu, soku lub galaretki na zimę. Tym razem proponuję przepis na sok jeżynowy, który może być wykorzystany bezpośrednio po przygotowaniu lub zapasteryzowany i odstawiony na zimę

Gotujemy i jemy
Wegańska malinowa panna cotta FIT 137

listki mięty Maliny płuczemy i osuszamy. Umieszczamy je w rondelku i gotujemy, aż całkowicie się rozpadną. Następnie przecieramy je przez sitko, oddzielając sok od pestek. (Z pestek można przyrządzić galaretkę dodając 1 łyżeczkę agaru i 2 łyżki erytrolu, zagotowując i odkładając do stężenia). Do soku z malin wlewamy mleczko kokosowe. Wersja z AGAREM : Do soku i mleczka dodajemy agar

Be Fit Be Strong
Karkówka ze słoika 514

Powoli przychodzi pora na bardziej treściowe śniadania. Dziś przygotowałam karkówkę ze słoika, jako wędlinę na kanapkę:) Karkówka wyszła pyszna z dużą ilością galaretki Karkówka ze słoika Składniki · 1kg karkówki · 1 łyżka soli · 1 łyżeczka pieprzu · 1 łyżeczka wędzonej papryki · Ziele

Kulinarne pyszności Molki
Czekoladowe Brownie z masą serową 146

Jeżeli po ruszeniu tortownicy ciasto trzęsie się w środku, należy pozostawić je w piekarniku przez kolejne 5 min. Wyjmujemy z piekarnika, gdy ciasto jest stabilne (nie trzęsie się jak galaretka przy poruszeniu tortownicy). Odstawiamy do wystygnięcia. Jeżeli okaże się, że Wasze Brownie po wystygnięciu będzie miało wyższe boki, a środek delikatnie zapadnięty, wyrównajcie ciasto – obkrajając zbyt wysokie boki, a odkrojonymi

Domowe Torty
Porzeczkowiec 127

Pyszne, warstwowe, słodko-kwaśne ciacho, któremu naprawdę trudno się oprzeć. Sześć odpowiednio zestawionych ze sobą warstw (z porzeczkowo-śmietankowej masy, konfitury z czarnej porzeczki, galaretki oraz domowego biszkoptu), składa się na delikatną, pyszną i efektowną całość. Porzeczkowiec jest nie tylko bardzo smacznym, ale i eleganckim ciastem! Ciastem w tortowym wydaniu! Zobaczcie tylko jak pięknie prezentuje się każdy jego kawałek! Porzeczkowiec

Domowe Torty
Truskawkowy przekładaniec 118

Truskawkowy przekładaniec Truskawkowy przekładaniec, to nasza kolejna, pyszna i podzielna propozycja na letni weekend. Puszysty biszkopt z truskawkami, delikatnym kremem (na bazie smietanki i mascarpone) i galaretką. Niby banalny, niby wszystkim znany, ale ma w sobie coś czemu nie można się oprzeć! Może dlatego, że dla wielu z nas to smak wakacji i dzieciństwa, a może dlatego, że jest

Domowe Torty
Kawowe ciasto z bitą śmietaną 127

Pyszne, podzielne, kawowe ciasto, które rozpływa się w ustach. Pięć odpowiednio zestawionych ze sobą warstw domowego biszkoptu, delikatnego kremu i galaretki, składa się na wyjątkowo smaczną całość. Mimo, że ciasto prezentuje się wyjątkowo efektownie, to w prosty sposób przygotujecie je w swoim domu (poniżej przepis w formie krok po kroku + zdjęcia). Zapraszam do przepisu i ŻYCZĘ SMACZNEGO! The post Kawowe

Domowe Torty
Torcik jagodowy 130

wykorzystanie świeżych jagód, cennych nie tylko ze względu na swoje walory smakowe, ale i zdrowotne. W połączeniu z delikatnym mascarpone i gęstą śmietanką, tworzą pyszną masę – a jagodowa, pokryta galaretką masa, osadzona na pulchnym biszkopcie, składa się na wyjątkowo pyszny efekt końcowy. Torcik jagodowy łączy w sobie lekkość z bogactwem smaku i jest idealnym ciachem na letnie, słoneczne popołudnie! Możecie

Domowe Torty
Frużelina z borówek amerykańskich 151

borówek to idealny sposób na pyszne owoce, jako zdrowy dodatek do lodów, deserów i ciast. To owoce w żelu, które swoim wyglądem przypominają gęsty kisiel lub rzadszą galaretkę. Można je przygotować na dwa sposoby, czyli przy pomocy żelatyny lub z dodatkiem mąki kartoflanej. Tym razem frużelinę zrobiłam na bazie mąki ziemniaczanej, bo nas sos jest gotowy od razu

Kulinarne przygody Gatity
Tradycyjna brytfanka do pieczenia 219

jako forma do sernika na zimno, przy czym należy pamiętać, że serwowanie tej słodkości będzie wymagało do samego końca korzystania z tej formy, gdyż wyciągnięcie sernika na zimno pokrytego galaretką lub owocami z brytfanki graniczy raczej z cudem. Prostokątna forma jest genialna w swojej prostocie, ale jak wszystko inne posiada jakieś tam swoje wady

Trochę smaku