galaretka - 14130 przepisów (strona:609/942)

Tort urodzinowy dla dziewczynki 248

posłodzonej słabej herbaty z cytryną masa maślana do dekoracji: - około 250 g masła 82% - cukier puder - 3 łyżki mleka - kilka kropel barwnika spożywczego czerwonego (Dr. Oetker) dodatki do dekoracji: - galaretka w cukrze (u mnie wiśniowa Makarena) - kolorowe fasolki (The Jelly Bean) - kolorowe mini piegi (Delecta) - mix dekoracji cukrowych (Mała Ksieżniczka Dr. Oetker) - pisak lukrowy czerwony Forma: tortownica o średnicy(...)cienko smaruję cały tort. Wkładam do lodówki na 30 minut. Po tym czasie nakładam resztę cukrowej masy maślanej na tort. Wygładzam nożem lub szpatułką. Teraz czas na ozdoby. Z galaretki z cukrem wycięłam pół krążki, które zamieniły się u mnie w skrzydła motyla. Czułki wykonałam pisakiem lukrowym. Całość ozdobiłam różnymi posypkami, piegami oraz kolorowymi fasolkami. Tort umieszczam w lodówce, wyjmuję

Kuchnia co dnia
Błyskawiczny sernik na zimno z markizami i spodem z herbatników fit&free 162

Składniki : 5 serków waniliowych Danone po 220 g 1 jogurt gruszkowy 150 g 2 żelatyny fix deserowe Dr Oetkera 100 ml zimnej wody 200 ml przegotowanej gorącej wody 2 galaretki truskawkowe Winiary 600ml przegotowanej wody 2 paczki  czarnych markizów Cukry Nyskie   1 paczka  herbatników fit& free o smaku waniliowym Wykonanie : Okrągłe wysokie naczynie żaroodporne wykładamy folią(...)hartujemy, mieszankę wlewamy do sera i kilka minut mieszamy. Na ciastka wykładamy ser i ładnie wyrównujemy, na wierzchu układamy połówki markizów. Odstawiamy do stężenia. W przegotowanej wodzie rozpuszczamy galaretki, mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia, następnie wylewamy na sernik i odstawiam na kilka godzin aby dobrze wszystko zastygło. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Czekoladowy tort truskawkowy 312

szklanki mleka roślinnego 1/3 szklanki oleju olej kokosowy do nasmarowania tortownicy Budyniowa masa truskawkowa: 500 g mrożonych truskawek (w sezonie świeże) 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 1 galaretka roślinna o smaku truskawkowym (lub wiśniowym) 3 łyżki syropu z agawy 2 łyżeczki agaru 3 łyżki skrobi ziemniaczanej Polewa czekoladowa: polewa według tego przepisu Do dekoracji: truskawki liofilizowane lub świeże płatki(...)blenderze niezbyt drobno – my lubimy czuć większe kawałki owoców. Następnie, zabieramy się za przygotowywanie budyniowej masy. Do garnka z grubym dnem wlewamy mleko kokosowe, syrop z agawy, wsypujemy galaretkę, agar i skrobię. Całość mieszamy trzepaczką aż proszki dokładnie się rozpuszczą. Zagotowujemy, a następnie gotujemy na wolnym ogniu aż uzyska konsystencję budyniu cały czas mieszając. Gdy masa jest gotowa, dodajemy

Lamarida.pl
Ryżowy przekładaniec 199

Kochani,  postanowiłam poeksperymentować. W życiu nie spodziewałabym się, że użyję do ciasta ryżu preparowanego. Pierwotnie miała wyjść galaretka z bananami i masą śmietankową.  Ale galaretkę zastąpiły kawałki czekolady i biszkopty, a banany - ryż preparowany. Skleciłam trzy przepisy, po trochu z każdego i wyszedł ryżowy przekładaniec.  Ciasto znika szybko ;) Jest słodko - przykwaskowe - dżem z porzeczek idealnie spełnia swoją

Kuchnia smaków
CIASTO PIJANA ZAKONNICA 174

szkl cukru 0,5 szkl mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej Poncz: 3/4 szkl. wody 0,5 szkl cukru łyżka kakao kieliszek alkoholu ¼ kostki margaryny Bita śmietana: 2 śnieżki galaretka cytrynowa Polewa czekolada mleczna łyżka masła 5 łyżek mleka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami(...)składniki zagotować i wlać do dziurek w biszkopcie. Bita Śmietana Galaretę rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody odstawić do przestygnięcia. Śnieżkę przygotować według przepisu na opakowaniu, cały czas miksując dolewać galaretkę, aż składniki się połączą, masę przełożyć biszkopt polany ponczem biszkopt. Polewa Składniki na polewę rozpuścić na małym ogniu. Schłodzona, polewą polać kremówkę. Ciasto schłodzić w lodówce. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Jabłkowa Fantazja 1765

Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietanowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200g masła, 3 łyżki cukru pudru, Masa jabłkowa: 3 duże jabłka, 1 szklanka wody, 2 opakowania galaretki cytrynowej, Masa śmietanowa: 400 ml śmietany 30%, 1 opakowanie śmietan- fix, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżka żelatyny, 100 ml wody, Dodatkowo: 50g wiórków kokosowych. PRZYGOTOWANIE(...)wyrównuję. 3. Masa jabłkowa. Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Przekładam do garnka i wlewam wodę. Jabłka duszę około 15 minut na małym ogniu. Wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstniejącą masę jabłkową wykładam na ciasto. Wyrównuję. 4. Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuszczam we wrzącej wodzie. Studzę. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem ze śmietan- fixem, cukrem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Domowa galaretka z liczi 150

Przepis na pyszną galaretkę z liczi i soku z cytryny . Jest to zdecydowanie niezwykły deser, który można też zrobić z liczi z puszki. Jeśli lubisz domowe galaretki owocowe oraz orientalne smaki, to zapraszam

AniaGotuje.pl
Sernik na zimno na orzechowym spodzie 339

żelatyny erytrytol lub stewia do dosłodzenia 1/2 łyżeczki wanilii na spód orzechowy: 50 gram masła ok. 180 gram tartych orzechów (ja użyłam laskowych) ew. erytrytol do smaku na wierzch: galaretka bezcukrowa erytrytol lub stewia Wykonanie: W rondelku roztapiamy masło Wsypujemy tarte orzechy i słodzidło, całość mieszamy łyżką na gęsto masę, którą następnie wykładamy na spód tortownicy. Chłodzimy spód w lodówce(...)erytrytolem i wanilią, dodajemy powoli tężejącą żelatynę Przygotowaną masę serową wylewamy na spód orzechowy i wkładamy ponownie do lodówki do zastygnięcia Po stężeniu naszego sernika na wierzch wylewamy galaretkę Smacznego

Marta próbuje
ciasto kakaowe z owocami i śmietaną galaretkową... 191

szklanki, kakao 3 łyżki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 3/4 łyżeczki, banan 1 większy, jabłka 2 sztuki, gruszki 2 sztuki, kiwi 3 sztuki, śmietana 30% 250 ml, galaretka wiśniowa 1 opakowanie, posypka kolorowa - ile potrzeba składniki temperatura pokojowa = w pojemniku rózgą dobrze roztrzepać jajka, olej, mleko, cukier, cukier waniliowy, wsypać mąkę z proszkiem, sodą, kakao i połączyć składniki(...)grzanie góra/dół, ciasto piec około 40-45 minut do suchego patyczka, ciasto w formie dobrze wystudzić zimną śmietanę 30% ubić rózgą blendera, gdy śmietana zacznie sztywnieć wsypać galaretkę i ubić do sztywności zimne ciasto wyłożyć na talerz, posmarować boki i wierzch śmietaną, posypać kolorową posypką, schować do lodówki na kilka godzin - ciasto jest bardzo łatwe, szybkie do upieczenia

W Mojej Kuchni Lubię
KAKAOWY JABŁECZNIK 125

pokojowa) 340 g mąki 125 g cukru trzcinowego 2 jajka 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1 kg obranych jabłek 125 g cukru 2 galaretki truskawkowe Masa orzechowa: 130 g bakali :orzechów włoskich, rodzynek i skórki pomarańczowej 50 g cukru 1 łyżka soku z mandarynki Dodatkowo: Cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE: Ciasto kakaowe(...)Masa jabłkowa: 1.Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w grubszą kostkę. 2. Przekładamy do garnka, dodajemy odrobinę wody i cukier. Dusimy do zmięknięcia. Na koniec wsypujemy galaretki w proszku. Dokładnie mieszamy. Masa orzechowa: 1.Miksujemy składniki na masę. Składanie ciasta: Podpieczony spód smarujemy masą orzechową, a następnie wykładamy jabłka. Posypujemy startym na tarce pozostałym zamrożonym ciastem. Pieczemy

Marcepanowa kuchnia
Torcik pana cotta waniliowa z pianą malinową, na piernikowym spodzie 161

słodkiej śmietanki 30%, 30 g cukru pudru, 1 laska wanilii, ok. 15 g żelatyny (na ok. 600 ml), piana malinowa: 300 g mrożonych malin, 1 opakowanie galaretki malinowej (na 500 ml płynu), cukier puder do smaku ok. 1 łyżka. ponadto: owoce do dekoracji. Przygotowanie: spód kruchy: Na suchej patelni  prażymy s łonecznik , studzimy i rozdrabniamy za pomocą miksera(...)gęste sito, żeby oddzielić sok od pestek. Sprawdzamy ile powstało nam gotowego soku. Dolewamy wody żeby uzyskać 450 ml soku. Przelewamy z powrotem do garnka, zagotowujemy, wsypujemy zawartość galaretki, cukier puder do smaku (ok. 1 łyżka cukru) i energicznie mieszamy do ich rozpuszczenia. Pozostawiamy do przestygnięcia. Kiedy mus malinowy będzie gęstnieć, miksujemy do uzyskania piany. Pianę przelewamy na pana

Moniki Smakołyki
Babeczki Red Velvet z kremem waniliowym i marcepanowymi różami 154

wyjątkowy dzień wyjątkowy deser. Babeczki Red Velvet, z kultowego czerwonego , puszystego ciasta z kremem waniliowym i różami z marcepana skuszą każdego. Udekorować je można marcepanem lub serduszkami z galaretki truskawkowej, albo posypać okruszkami z rozdrobnionej babeczki. BABECZKI RED VELVET Składniki: babeczki: 250 g mąki 200 g cukru trzcinowego 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody(...)czasie masa zgęstnieje. Masę czekoladową miksujemy z serkiem mascarpone do połączenia składników, a następnie za pomocą rękawa cukierniczego dekorujemy babeczki. Do dekoracji możemy użyć serduszek wyciętych z galaretki lub różyczek z marcepana

Bon appetit mon amie
Leśny mech z warstwą malinową 163

kremówki 36%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru Zimną śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier i wmiksować na najmniejszej mocy miksera. Warstwa malinowa: 500 g malin 250 ml wody 2 galaretki malinowe Maliny i wodę przełożyć do garnka, zagotować, maliny rozdrobnić widelce. Do gorącego dodać galaretki i dokładnie wymieszać. Wystudzić. Wstawić do lodówki.   Dodatkowo: 1 granat 100 g borówek amerykańskich

kulinarnyswiatdomi
TORT ŚMIETANKOWO-TRUSKAWKOWY (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 222

odstawić na bok i dodać zgęstniał żelatynę. Wymieszać dokładnie aż się rozpuści bez podgrzewania by żelatyna nie straciła właściwości żelujących. Frużelinę odstawić do całkowitego wystudzenia i pełnego stężenia do galaretki. Serek mascarpone zmiksować na gładką masę a następnie dodawać galaretkę truskawkową cały czas miksując.Masa nie musi być gładka i mogą być w niej kawałki truskawek oraz frużeliny. Gotowy krem

Ola la LCHF
Tiramisu z truskawkowym musem 374

łyżek cukru pudru Poncz: 400 ml mocnej kawy espresso 85 ml likieru amaretto  60 ml wódki 10 ml aromatu migdałowego Mus truskawkowy: 400g truskawek 1/2 szklanka wody 1 galaretka truskawkowa Wykonanie: 1.  Krem: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na bardzo gładką i puszystą masę. Dodawać stopniowo mascarpone, ubijać aż krem będzie miał jednolitą konsystencję.  W drugiej misce(...)Gotową kawę przelać do miseczki, dodać amaretto, wódkę, aromat migdałowy i dokładnie wymieszać. 3.  Mus truskawkowy: Truskawki umyć, pozbawić szypułek, przełożyć do rondelka, dodać wodę i zagotować. Wsypać galaretkę i zmiksować blenderem (nie gotować). Mus pozostawić do lekkiego stężenia. 4.  Na dnie formy o wymiarach 24 x 24 cm ułożyć jedną warstwę podłużnych biszkoptów nasączonych ponczem, posypać kakao

Szalona Kuchnia Eweliny