galaretka - 14130 przepisów (strona:618/942)

Afrykańczyk Siostry Anastazji. 817

mleka 5 łyżek cukru 2 budynie waniliowe Winiary 2 łyżki maki zwykłej 1 cukier waniliowy 100 g masła Masa truskawkowa : 1,5 l musu z truskawek 1 galaretka truskawkowa 50 g żelatyny Blaszka o wymiarach 25/32 może być troszkę większa Wykonanie ciasta makowego : Żółtka utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym, miodem i miękką margaryną, następnie dodać masę makową, mąkę z sodą(...)suchego patyczka. Masa truskawkowa : Do garnka przełożyć zmiksowane truskawki, ja użyłam mrożonych dodać kilka łyżek cukru do smaku, cukier waniliowy i rozpuścić, następnie zdjąć garnek z ognia i dodać galaretkę z żelatyną , chwilę mieszać aż się rozpuści. Odstawić do lekkiego stężenia. Masa budyniowa : Połowę mleka wlać do garnka i zagotować, w drugiej połowie  wymieszać żółtka, mąkę, cukier waniliowy, cukier

Sama słodycz i szczypta chili
wege goji ciasto z galaretką owocową 192

Dzisiaj prezentuję pyszne, owocowe ciasto z galaretką. Spód słodki, stanowi skarbnicę substancji odżywczych i witamin, zrobiony z jagód goji, ziaren konopii i amarantusa. Wierzch pełen letnich owoców zamkniętych w galaretce z agaru. Pysznie, lekko, słodko i ZDROWO! Taki deserek możemy zajadać bez obaw, gdyż może on wpłynąć na nasz organizm jedynie pozytywnie :D SKŁADNIKI : 5 łyżek amarantusa ekspandowanego 4 łyżki

healthy dreams
ciasto z batata z malinową galaretką , bez pieczenia (WEGAN) 175

prośbę mamy zabrałam się za opróżnianie zamrażarki z letnich zapasów owoców. Na pierwszy rzut poszły maliny, które wykorzystałam do zrobienia galaretki. Spód ciasta z amarantusa i uwaga, BATATA, warzywo, które odkąd je znam intryguje mnie swoimi walorami smakowymi. SKŁADNIKI: GALARETKA: 200g mrożonych malin szklanka wody 2 łyżki ksylitolu łyżeczka agaru SPÓD: 5 łyżek amarantusa ekspandowanego łyżeczka cynamonu banan 2 łyżki

healthy dreams
SZARLOTKA Z PIANKĄ 142

Składniki: biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa jabłkowa: 2kg jabłek 2 galaretki cytrynowe pianka: 2 śnieżki   Sposób wykonania: biszkopt: Białka oddzielić od żółtek posypać szczyptą soli i ubijać.  Gdy białka będą sztywne stopniowo dodawać cukier, nadal ubijać.  Na końcu wlewać(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez ok. 40 minut w 180 stopniach C. masa jabłkowa: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce i zesmażyć.  Zdjąć z ognia, wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Przestudzoną masę wylać na zimny biszkopt i włożyć do lodówki na 1h. pianka: Śnieżki ubić wg instrukcji na opakowaniu i wyłożyć na masę jabłkową. Posypujemy kakao

Prosto i Smacznie z Anetą
Sernik na zimno z malinami 141

dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. 3. Do wyłożonej papierem do pieczenia blachy przelewamy ciasto i pieczemy w 200 ⁰ C przez ok. 20 min. 4. Przygotowujemy galaretkę: żelatynę zalewamy wodą (odstawiamy na chwilę) i podgrzewamy, mieszając, żeby się rozpuściła. Dodajemy cukier i szklankę malin. Całość doprowadzamy do wrzenia. 5. Gdy galaretka przestygnie, łączymy ją z jogurtem naturalnym

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Torcik z truskawkami i karmelem! 205

też użyć dużej tortownicy Biszkopt pieczemy około 50 minut do suchego patyczka w temp. 160 stopni C. Studzimy całkowicie.  MASA TRUSKAWKOWA: -  900 ml zmiksowanych mrożonych truskawek - 2 galaretki truskawkowe - 100 ml wrzątku Galaretki (proszek) rozpuść w 100 ml wrzątku. Dodaj do zmiksowanych truskawek. Masa zacznie szybko tężeć, jak będzie już lekko stężała wylej na przekrojony biszkopt i przykryj

SMYKWKUCHNI
Zimowa panna cotta ryżowa 124

Pyszny, delikatny deser ryżowy z owocami. Składniki: ¾ szklanki ryżu 1 szklanka mleka 1 łyżeczka tłuszczu 2 łyżki cukru 1 galaretka owocowa 1 szklanka mrożonych owoców ½ szklanki śmietanki sól do smaku Wykonanie: Ryż ugotować na mleku z dodatkiem cukru, soli i tłuszczu. Galaretkę przyrządzić wg. przepisu na opakowaniu, ostudzić i ubić ze śmietanką. Gdy zacznie gęstnieć wymieszać z ryżem i odsączonymi

Tradycyjna Kuchnia
Sernik z jogurtów z owocami 161

Składniki: spód 100 g herbatników w czekoladzie 50 g masła miękkiego masa jogurtowa 1L jogurtów z owocami (u mnie 8 szt każdy po 125 ml) 6 łyżeczek żelatyny dodatkowo galaretka Wykonanie: Ciastka pokruszyć, dodać miękkie masło i dokładnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia, masę wyrównać i delikatnie docisnąć. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, przestudzić(...)przestygniętej żelatyny dodać 2 łyżki jogurtu, wymieszać dokładnie i wlać do reszty masy, dokładnie wszystko wymieszać. Masę wylać na gotowy spód. Nasz jogurtowiec włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Galaretkę rozpuścić w 450 ml wrzątku, wystudzić. Gdy lekko stężeje wylewamy na masę jogurtową i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą

magiczna kuchnia Kasi
Tort wiśniowy z cukrowymi płatkami róży 217

wrażenie :) Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru 1/2 szkl maki pszennej 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Masa wiśniowa: 3 budynie waniliowe 2 galaretki wiśniowe 2 łyżki cukru pudru kostka miękkiego masła Masa budyniowa: budyń waniliowy 1/2l mleka kostka miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru Poncz: 1/3 szkl wody łyżka cukru łyżka soku(...)przed wyjęciem czy się upiekł). Ostudzić i podzielić na 3 krążki. Masa wiśniowa: Zagotować 1 litr wody. Budynie wymieszać w szklance zimnej wody. Ugotować na wrzątku gęsty budyń. Dodać galaretki i mieszać do czasu aż się rozpuszczą. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Cały czas ubijając dodawać po łyżce budyniu wiśniowego. Masa budyniowa: Budyń ugotować wg przepisu

Smakołyki Asi
Mielonka ze słoika 165

Przepyszna domowa mielonka ze słoika - moje wspomnienie z dzieciństwa. Ze aromatycznym smalczykiem na górze i galaretką, w której można moczyć chleb i wyjadać prosto ze słoika. No i przede wszystkim bez chemicznych dodatków, których jest mnóstwo w kupnych mielonkach. Znakomita na śniadanie lub kolację. Serdecznie zapraszam do przyrządzania takich domowych mielonek, bo są tak smaczne, że trudno się od nich(...)wystudzenia najlepiej na noc w lodówce. *jeśli chcemy dłużej przechować mielonkę (np. przez kilka miesięcy) to pasteryzację należy powtórzyć przez kolejne 2 dni. Gotowa mielonka z pysznym smalczykiem i galaretką (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Szczupak nadziewany - faszerowany 190

Ponownie zagotowałam, wyłączyłam, dodałam 5 łyżeczek żelatyny, dokładnie wymieszałam, przestudziłam, zalałam rybę.             Przed podaniem dzwonka ryby wyciągnęłam z galaretki a galaretkę rozdrobniłam

Darcia w kuchni
Ambasador, wykwintny tort na specjalne okazje 482

migdały. Podzielić ciasto na dwie części do jednej dodać kakao i dokładnie wymieszać. Na biszkopt rozłożyć masę kakaową, obłożyć odcedzonymi wiśniami i położyć masę białą. Wstawić ciasto do lodówki. Galaretkę rozrobić według instrukcji na opakowaniu, ale zamiast wody dodać sok wiśniowy. Gęstniejącą galaretkę wylać na ciasto. Wstawić ponownie do lodówki. Przykryć blaszkę, żeby ciasto nie pachniało zapachami z lodówki. Jeść

Kuchnia Pokoleń
Kakaowy torcik z bananami i masą marshmallow. 204

ziemniaczanej 3 łyżki mąki tortowej 1 łyżka oleju 2 łyżki kakao  Masa z pianek : 300 g pianek biało różowych marshmallow spiralek, kupione w Lidlu 200 ml mleka 2 galaretki brzoskwiniowe 2/3 banany przecięte na pół po długości Tortownica o średnicy 20 cm Wykonanie : Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną pianę(...)garnka wlać trochę wody i zgotować, następnie nałożyć miseczkę, wlać do niej mleko i dodać pianki, mieszać aż się rozpuszczą, do gorących rozpuszczonych pianek wsypać 2 galaretki i energicznie mieszać  aż się rozpuszczą. Odstawić masę to lekkiego stężenia. Do tortownicy przełożyć spód ciasta, następnie wyłożyć trochę masy, na masę banany przecięte na pół po długości, na banany resztę

Sama słodycz i szczypta chili
Łosoś w galarecie z warzywami 292

Bardzo smaczna ryba z dodatkiem zielonego groszku, marchewki i liści kolendry. Wszystko otoczone klarowną galaretką warzywno – łososiową z wyraźną, kwaskową nutą cytryny. Warto przygotować taką rybę w małych foremkach, wtedy każdy ma swoją porcję. ok 300g fileta z łososia ok 100g groszku zielonego 2 marchewki 10 cm pora 1 korzeń pietruszki 1/4 selera liść laurowy pieprz czarny sól(...)wywaru rozpuścić żelatynę i połączyć z całością. Marchewkę, kawałki łososia, listki kolendry i zielony groszek układać w pojemniczkach. Zalewając przestudzonym wywarem. Żeby warzywa i ryba były w każdym kęsie, galaretki robiłam w etapach. Do pojemnika włożyłam trochę warzyw i rybę, zalałam galaretą, tak aby tylko przykryła zawartość i wstawiłam do lodówki. Kiedy już zaczęła tężeć, wyłożyłam następną porcję i znów

https:KKuchniaMniam
Tort śmietanowy z musem truskawkowym 164

250g mascarpone      1 łyżka cukru pudru (można mniej lub więcej)  masa truskawkowa:     około 400g truskawek     1 galaretka truskawkowa     1-2 łyżki cukru Przygotowanie:    biszkopt : białka oddzielić od żółtek. Ubić białka ze szczyptą soli. W połowie ubijania dodawać cukry. Żółtka rozbełtać widelcem. i dodać do ubitych białek(...)przetrzeć przez sitko (nie jest to konieczne, ale moje dzieci nie lubią pesteczek, które mają truskawki dlatego przecieram przez sitko), zagotować z cukrem. Zdjąć z palnika i dodać galaretkę. Dobrze wymieszać. Odstawić aby masa zgęstniała. Gdy wszystko jest gotowe czas na przełożenie. Połowę blatu naponczować (ja zrobiłam to czarną herbatą z dodatkiem rumu) wyłożyć około 3 łyżki kremu śmietanowego, wyrównać

Amatorka kuchenna