galaretka - 14130 przepisów (strona:616/942)

babka marchewkowo-marcepanowa Lusette ze śmietaną galaretkową... 191

tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, marcepan w czekoladzie 200 gram, śmietana w proszku 1 opakowanie, mleko zimne 3,2% 220 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, wafelek Lusette czekoladowy 1 sztuka, wafelek Lusette cappuccino 1 opakowanie jajka z cukrem mikserem utrzeć do białości z 4 minuty na dużych obrotach wsypać mąkę z proszkiem(...)piec w nagrzanym piekarniku na 200 C około 55 minut, do suchego patyczka, ciasto w formie wystudzić zimne ciasto wyjąć z formy i przekroić na części, śmietanę i galaretkę wsypac do mleka i mikserem ubijać z 5 minut na dużych obrotach połowę śmietany dać na część ciasta i nakryć drugą częścią, resztę śmietany rozsmarowac na wierzchu ciasta wafelki Lusette

W Mojej Kuchni Lubię
Pawi ogon 220

kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, gdy będzie sztywna dodajemy do niej po łyżce zimnego budyniu, a na koniec wlewamy żelatynę i całość dokładnie miksujemy. Masa jabłkowa: 2 galaretki u mnie cytrynowe 6 jabłek 1/2 szklanki wody Jabłka obieramy i kroimy w plastry, przekładamy do garnka, wlewamy wodę i dusimy aż zaczną się rozpadać, wtedy wsypujemy galaretki i mieszamy

Cynamonowe szczęście
Torcik z wiśniami i galaretką 110

zaniosłam go do pracy i oczywiście nic nie zostało. Podsyłam jednak przepis bo jest mega prosty i przede wszystkim bardzo smaczny! Składniki : * biszkopt z tego przepisu   * 2 wiśniowe galaretki  * szklanka kompotu wiśniowego * 450g wiśni * 400ml kremówki * 200g mascarpone  * cukier puder * pół tabliczki czekolady Przygotowanie : Biszkopt przekroić na pół. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku. Wymieszać z kompotem

Magiczne Życie Marty
jabłka w cieście francuskim z galaretkową śmietaną... 161

Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, jabłka 5 sztuk, cynamon - ile potrzeba, cukier 9 łyżeczek, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, mleko 3,2% 250 ml, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie umyte i osuszone jabłka przekroić na połowę, usunąć gniazdka nasienne, ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 9 porcji jabłko położyć na porcji ciasta, posypać każde jabłko łyżeczką cukru i pół(...)grzanie góra/dół, piec około 35 minut, następnie na termoobiegu w 160 C 10 minut, zostawić do wystudzenia na blaszce śmietanę wsypać do pojemnika, wlać zimne mleko, wsypać galaretkę i rózgą blendera ubić na bitą śmietanę z 4-5 minut śmietanę nałożyć do szprycki i nakładać na ciasto - aromatyczne, soczyste, chrupiące ciasto z jabłkami...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Biszkopt z kremem i musem truskawkowym 1020

Krem z białą czekoladą: 500 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 350 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy: 700 g truskawek ( u mnie mrożone ) 2 galaretki truskawkowe 2 łyżeczki żelatyny  Wykonanie: Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, a następnie przesiać. Jajka ubić z cukrem na jasną i puszystą masę.  Do masy jajecznej(...)Postawić ponownie na ogniu i podgrzewać, aż zaczną wrzeć. Zgasić płomień pod garnkiem. Do garnka ze zmiksowanymi truskawkami dodać napęczniałą żelatynę oraz wsypać zawartość torebek z galaretką. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Białą czekoladę połamać i przełożyć do plastikowej miski. Miskę ustawić na garnku z wrzącą wodą i pozostawić, aż czekolada się rozpuści. Od czasu do czasu zamieszać

kolorowotorcikowo
BRZOSKWINIOWIEC NA ZIMNO 139

szybko znika. Składniki:   opakowanie podłużnych bądź okrągłych biszkoptów ( u mnie podłużne) puszka brzoskwiń  1 kg serka waniliowego homogenizowanego  25 dag serka mascarpone  2 brzoskwiniowe galaretki  3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 7 łyżeczek żelatyny cukier puder do smaku Brzoskwinie odsączyć na sicie,mniejszą połowę pokroić w kostkę,pozostałe w plastry.Galaretki przygotować wg przepisu,odstawić do lekkiego stężenia(...)drugą częścią masy oraz pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.Tak powstałą masę serowo - brzoskwiniową wylać na masę serowo - kawową już stężałą. Wierzch ozdobić pokrojonymi w plastry brzoskwiniami i zalać tężejącą galaretką

Niespełnione zdolności kulinarne
ciasto ucierane z mąki krupczatki z jabłkiem i śmietaną galaretkową... 208

krople, mąka krupczatka 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, jabłka 4 duże, cynamon - ile potrzeba, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, mleko 3,2% 220 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, kolorowa posypka - ile potrzeba miękką margarynę razem z jajkami, cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia, aromatem utrzeć mikserem na dość gęste ciasto forma ceramiczna "serce" lub inna wysmarowana tłuszczem(...)cynamonem, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 45 minut, ciasto dobrze wystudzić śmietanę w proszku wsypać do zimnego mleka, gdy śmietana zacznie gęstnieć wsypać galaretkę i na dużych obrotach ubijać z 2-3 minuty całą śmietanę rozsmarować na cieście i obsypać kolorową posypką, schować do lodówki - ciasto jest kruche, aromatyczne i ze śmietaną smakuje pysznie

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto kawowo-serowe z malinami 140

facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 4 jajka 85 g mąki pszennej 110 g cukru 2 łyżki kakao szczypta soli Warstwa malinowa: 500 g mrożonych malin 2 galaretki malinowe 350 ml wrzątku Masa serowa: 650 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie 250 ml kremówki 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzącej wody Polewa(...)stopni przez około. 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Biszkopt od razu po upieczeniu wyjąć z piekarnika i z wysokości około 50 cm upuścić go na podłogę. Wystudzić. Galaretki rozpuścić w 350 ml wrzącej wody, zalać nimi zamrożone maliny. Dokładnie wymieszać. Tężejącą masę wyłożyć na biszkopt, wyrównać. Kawę i żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia, odłożyć do przestudzenia. Śmietanę ubić

Domowa cukiernia Ewy
Lodowy deser cappuccino (dla zakochanych). Lusette łączy. 206

tubka schłodzonego mleczka skondensowanego (150 ml) 1 wafelek Lusette o smaku C appuccino malutka szczypta soli (można pominąć) garść owoców liofilizowanych (truskawki, maliny, jeżyny) Foremki do galaretek (z zamknięciem) Przygotowanie: Zarówno śmietanka, jak i mleczko muszą być dobrze schłodzone (najlepiej noc w lodówce). Do miski wlewamy zimną śmietankę, dodajemy malutką szczyptę soli i chwilę miksujemy (ja używam do tego(...)drobną kostkę, wkładamy go do miski i delikatnie mieszamy łyżką z resztą składników. Dodatek wafelka nadaje lodom wspaniałego, delikatnego smaku cappuccino. Tak przygotowaną masę przelewamy do foremek na galaretki (jeśli bardziej napuszycie masę mogą Wam wyjść nawet 3 porcje deseru). Zamykamy pojemniczki i wkładamy do zamrażarki. Po około 30 minutach lody należy delikatnie przemieszać widelcem. Lody powinny być gotowe

Słodkie okruszki
FASZEROWANY SZCZUPAK W GALARECIE 316

całkowicie wystygnie, odwijamy z folii, kroimy na dość grube plastry, układamy na półmisku głowę, kawałki ugotowanej ryby, zakończamy ogonem.  Naokoło ryby układamy plastry marchwi, cytryny- do dekoracji.  Galaretka rybna: Żelatynę zalewamy wywarem, kiedy napęcznieję, podgrzewamy aż się rozpuści. Na 1,5 szklanki wywaru wlewamy rozpuszczona żelatynę, zalewamy tężejącą galaretką rybę na półmisku. Odstawiamy do lodówki do stężenia

Z Majeczką w kuchni
Sernik na zimno z czekoladą i wafelkami 622

sera, kryje w sobie czekoladowe niespodzianki. Wierzch zwieńczony polewą z gorzkiej czekolady. Do tego kubek kawy i można się zrelaksować <3 700 g dobrego mielonego twarogu na sernik galaretka pomarańczowa łyżeczka żelatyny 300 ml wody 200 g śmietanki 30% 3 wafelki Lusette (2 czekoladowe i 1 mleczny) polewa: 100 g gorzkiej czekolady (użyłam 86% kakao) 50 g masła(...)mleka W 300 ml wrzątku rozpuszczamy galaretkę i dodatkową żelatynę. Odstawiamy do przestudzenia. Stopniowo dolewamy do twarogu cały czas miksując. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. 1,5 wafelka kruszymy i wykładamy w formie tortownicy, o średnicy 20-21 cm. Wlewamy połowę masy serowej. Resztę wafelków kroimy w kostkę i układamy w masie. Przykrywamy pozostałym serem

Mienta blog
Ciasto Meluzyna 816

cukru 2 łyżeczki octu 2 łyżki mąki pszennej  2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek suchego maku szczypta soli. Masa jabłkowa: 1 kg jabłek, 100 ml wody, 2 opakowania galaretki zielonej, Masa budyniowa: ½ litra mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 łyżka cukru waniliowego, 200g masła, 3 łyżki cukru pudru, Dodatkowo: Mieszanka płatków kukurydzianych pokrytych czekoladą Zentis - do dekoracji PRZYGOTOWANIE(...)Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję na mniejsze kawałki. Owoce przekładam do garnka. Wlewam wodę. Jabłka prażę na małym ogniu do momentu aż się rozpadną. Do musu wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstniejącą masę wykładam na jedno z ciast makowych. Przykrywam drugim ciastem. 3. Masa budyniowa: Z mleka odlewam 150ml. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym

Tradycyjna kuchnia Kasi
Maki na Monte Cassino 189

jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1/2 szklanki maku 1/2 litra śmietany 36% 1 serek mascarpone lub żelatyna 2 galaretki truskawkowe Biszkopt makowy: Ubijamy na sztywną pianę białka. Następnie dodajemy cukier, żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i olej. Na sam koniec dodajemy mak mieszając wszystko łyżką. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego(...)Pieczemy 35 do 40 minut. Warstwa śmietanowa: Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do niej serek mascarpone lub rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Wykładamy na schłodzony już biszkopt. Górna warstwa: Galaretki rozpuszczamy w nieco mniejszej ilości wrzątku od podanej na opakowaniu. Gdy zacznie nam tężeć wylewamy delikatnie na całość. Ciasto należy schłodzić kilka godzin w lodówce SMACZNEGO

Słodkie ciacho
Torcik z wiśniowym ptasim mleczkiem 132

Bardzo szybki w przygotowaniu torcik z wiśniową nutą. Pomysł na wykorzystanie słodkiego ptasiego mleczka z galaretką! Tortownica o średnicy 20 cm: Biszkopt: 3 jajka Szczypta soli 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 500 ml śmietany 30% 1,5 łyżki cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny 300 g ptasiego mleczka(...)wiśniową galaretką 4 łyżki konfitury wiśniowej Płatki czekoladowe do dekoracji Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dosypujemy po łyżce cukru. Gdy masa jest już gęsta kolejno dodajemy żółtka. Ubijamy tylko do połączenia. Mąki oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Partiami dosypujemy do masy. Mieszamy drewnianą łyżką do uzyskania gładkiego ciasta. Biszkopt pieczemy

VioletoweKucharzenie
Ciasto "cycki murzynki" 346

Ciasto z cyckami w nazwie :D  ale mamy do wyboru murzynki,  oblewając ciasto polewą czekoladową albo...  teściowej polewając je tężejąca galaretką galaretką :D   Składniki (duża blaszka):  Biszkopt: 150 g mąki  100 g cukru  4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Biszkopt makowo-kokosowy:  200 g cukru  3/4 szklanki maku

Malinowo w kuchni

Proponowane wyszukiwania