galaretka - 14130 przepisów (strona:573/942)

Truskawkowa mgiełka na chrupiącym spodzie – ciasto bez pieczenia! 113

pieczenia, więc jest w miarę proste i szybkie w wykonaniu. Polecam!     Składniki: Chrupiący spód: 250g kremu czekoladowego nutella 150g płatków kukurydzianych Masa truskawkowa: 350g mrożonych truskawek 1 galaretka truskawkowa 1/2 szklanki wody 3 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy + 1/2 szklanki wody Składniki na warstwę śmietankową: 250ml śmietanki kremówki 250g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru(...)wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki (użyłam foremki o wymiarach 21x21cm) *** *** Następnie robimy masę truskawkową : mrożone truskawki + 1/2 szklanki wody + 3 łyżki cukru – zagotowujemy. Dodajemy galaretkę w proszku oraz budyń rozpuszczony w 1/2 szklanki wody- mieszamy i ponownie zagotowujemy *** *** Masę truskawkową przestudzamy i wykładamy na ciasto. Całość wkładamy do lodówki, aby masa zastygła *** *** Śmietankę miksujemy z serkiem

Blog z Apetytem
Szarlotka z bitą śmietaną 492

SZARLOTKĘ Z BITĄ ŚMIETANĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki BISZKOPT 5 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MUS JABŁKOWY 5 średniej wielkości jabłek 1 galaretka cytrynowa 1 łyżeczka cynamonu MASA ŚMIETANOWA 500 ml śmietany kremówki 250 ml serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru Starta czekolada Wykonanie Białka oddzielić od żółtek. Następnie białka ubić na sztywną(...)wyścieloną papierem do pieczenia. Piec przez 25 minut w temperaturze 180 stopni, grzanie góra-dół. Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni. Dodać cynamon i sproszkowaną galaretkę. Całość wymieszać i wyłożyć na przestygnięty biszkopt. Wstawić do lodówki, by mus jabłkowy stężał. Jeśli jabłka będą mało słodkiem można dodać do nich cukier. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić z dodatkiem cukru

Przepiski.pl
Najlepsza szarlotka, która zawsze wychodzi. Delikatna i pyszna+FILM 128

łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 3 łyżki śmietany kwaśnej 12 lub 18% PIANKA 5 białek + 1/2 szkl cukru MASA JABŁKOWA 2,5 kg jabłek  2 galaretki cytrynowe Do miski dajemy składniki na ciasto-masło powinno być zimne i pokrojone na małe kawałeczki. Zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części.  Jedną dajemy do woreczka i do zamrażarki a drugą(...)obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach, dajemy do garnka i prażymy ok 15 minut  mieszając od czasu do czasu żeby się nie przypaliły. Do jabłek dodajemy 2 galaretki cytrynowe i dokładnie mieszamy. Wykładamy na podpieczone ciasto. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo 0,5 szkl cukru i miksujemy do uzyskania błyszczącej piany. Pianę wykładamy na jabłka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Najłatwiejsza szarlotka bez pieczenia + film 71

wszystko posypać startą czekoladą. Taka szarlotka to świetna alternatywa dla osób, które nie posiadają piekarnika.     składniki na formę 24 x 26 cm 20 średnich jabłek 2 opakowania galaretki cytrynowej ( po 75 g ) 1/2 szklanki wody ( szklanka 250 ml ) 500 ml śmietany 30 % lub 36 % 1/2 szklanki cukru pudru 2 opakowania śmietan – fixu ( po 9 g ) 45-50 sztuk(...)około 10-20 minut w zależności od odmiany jabłek, do momentu aż jabłka będą miękkie, od czasu do czasu mieszamy, po czym zdejmujemy z ognia. Do jabłek wsypujemy galaretki w proszku i wszystko starannie razem łączymy. Tak przygotowane jabłka lekko przstudzamy. Na dnie formy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układmy herbatniki, jeden obok drugiego. Na warstwę ciastek przekładamy

Smakowite Dania
Rolada jabłkowa 64

nagrzanym piekarniku do 175 C przez 20 minut. Następnie ciasto przełożyć na ręcznik kuchenny, lniany i zawinąć . Nie ściskać zbyt mocno. Zostawić aż ostygnie. Przygotowanie masy jabłkowej – galaretki zalać wrzącą wodą i dokładnie wymieszać. Odstawić. jabłka oskrobać, wyciąć gniazda nasienne. Dwa jabłka pokroić w kostkę a pozostałe dwa w plasterki. Do garnka najpierw wrzucić jabłka pokrojone w plasterki(...)gotować aż zaczną się rozpadać. Następnie dodać pozostałe jabłka. Wszystko teraz musi się prawie rozgotować. Do jabłek wlać rozmieszaną galaretkę i zostawić aż będzie masa prawie gęsta. wstawić masę jabłkową do lodówki i poczekać aż będzie prawie gęsta. Rozłożyć masę na biszkopcie i ponownie zawinąć i wstawić do lodówki. Na koniec obsypać roladę cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Ciasto Jesienna Fantazja-jabłkowo-budyniowe z orzechami -łatwe i wspaniałe+FILM 823

blaszkę ok 25x35cm*** **szklanka 250ml** BISZKOPT -4 jajka -1/3 szkl cukru -łyżeczka proszku do pieczenia -3/4  szkl mąki pszennej tortowej MASA JABŁKOWA -2 kg jabłek -2 galaretki cytrynowe  -sok z jednej małej cytryny MASA BUDYNIOWA -1000ml mleka  -200g masła  -0,5 szkl cukru -2 cukry waniliowe  -2 budynie śmietankowe bez cukru(...)jabłek obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach, prażymy ok 15 min na masę-mieszając od czasu do czasu żeby się nie przypaliły. Dodajemy sok z cytryny i 2 galaretki cytrynowe. Dokładnie mieszamy i gorąca masę jabłkowa wykładamy na biszkopt. Na gorące jabłka wykładamy warstwę ciasteczek karmelizowanych z cynamonem (ja użyłam Bonitki-są do kupienia w sklepie z uroczym owadem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Biszkopt Przekładany Dwukrotnie 680

11pt } p.cjk { font-size: 11pt } a:visited { color: #800080; text-decoration: underline } a:link { color: #000080; text-decoration: underline } Składniki na masę z jabłkami: 1 kg jabłek 2 opakowania galaretki cytrynowej Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przekładamy do garnka. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok. 10 minut, pilnując aby się nie przypaliły. Do miękkich jabłek(...)dodajemy suche galaretki . Prażymy jeszcze ok. 2 minuty, stale mieszając. Studzimy. p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 150%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2; background: transparent } p.western { font-family: "Calibri", serif; font-size: 11pt; so-language: pl-PL } p.cjk { font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: ; font-size

Domowe ciasta
Ciastka jabłkowe jak McDonald’s + film 118

niezapowiedzianych gości.     składniki na 4 sztuki 1 opakowanie ciasta francuskiego ( 300 g ) 2 duże jabłka sok z 1/2 cytryny 3-8 łyżek wody 3-4 łyżki galaretki cytrynowej w proszku olej do smażenia przepis Obrane ze skórki jabłka kroimy w małą kostkę a następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Owoce przekładamy do garnka, wlewamy wodę i gotujemy je około(...)minut w zależności od odmiany jabłek, do momentu aż jabłka będą miękkie ale nie rozgotowane, często mieszamy, po czym zdejmujemy z ognia. Do jabłek wsypujemy galaretkę i wszystko starannie razem łączymy. Tak przygotowane jabłka studzimy. Ciasto francuskie rozkładamy na blacie i wycinamy z niego 4 jednakowe prostokąty. Na każdej połówce ciasta układamy porcję jabłek, zostawiając około 1-2 cm wolnego

Smakowite Dania
,,Brownie z pianką malinową’’ 151

minut. Wyjmujemy i odkładamy do całkowitego wystudzenia. Składniki na mus malinowy 600 g malin można użyć mrożonych 3 łyżki cukru 480 ml śmietany 30% zimna 1,1/2 opakowania galaretki malinowej Przygotowanie musu: Maliny wkładamy do rondelka, rozgotowujemy, a następnie przecieramy przez sito. Przetarte maliny znów przelewamy do rondelka dodajemy cukier i ponownie zagotowujemy, następnie zestawiamy z ognia i dodajemy galaretkę

Podróż w kulinaria
delikatny sernik jogurtowy cappuccino z delicjami i galaretką... 103

szklanka, jogurt gęsty naturalny 3 opakowania po 380 gram, kasza manna 4 łyżki, mąka ziemniaczana 3 łyżki, kakao 2 łyżki, cappuccino 2 opakowania, delicje 1 opakowanie, truskawki 50 dag, galaretka cytrynowa 2 opakowania + gorąca woda 900 ml Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier utrzeć mikserem do białości na kogel-mogel. Dodać do masy jajecznej jogurt, cappuccino, kakao, kaszę manną, mąkę ziemniaczaną(...)grzanie góra/dół, sernik piec około 50 minut, następnie na termoobiegu w 160C piec 10 minut, w formie dobrze wystudzić. Na zimnym serniku poukładać plastry truskawek i wlać galaretkę tężejącą wymieszaną w 900 ml gorącej wody, schować do lodówki - sernik jogurtowy jest smaczną alternatywą dla sernika z twarogu, jest dużo bardziej delikatny, lekki.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
EXPRESOWY JABŁECZNIK BEZ PIECZENIA + FILMIK 83

jabłecznik bez pieczenia na biszkoptach. Udaje się każdemu i smakuje każdemu :) polecam przepis.  SKŁADNIKI :  9 dużych jabłek  3/4 szklanki cukru  1 szklanka wody  2 galaretki cytrynowe 2 małe opakowania podłużnych, słodkich biszkoptów(...)śmietan fixy  PRZYGOTOWANIE :  Jabłka obieramy oraz kroimy na kawałki bez gniazd nasiennych. Przekładamy do garnka, dodajemy wodę i cukier. Prużymy aż jabłka zmiękną. Następnie wsypujemy galaretki i ogrzewając (nie gotując ) mieszamy aż się rozpuszczą. Odkładamy je aż ostygną i przekładamy do lodówki aby zaczęły tężeć.  Biszkopty rozkładamy na blaszce o rozmiarze 25/30 cm. Na to wykładamy już

Kulinarne Fantazje Marioli
KAKAOWIEC ZE ŚLIWKAMI 104

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 250 g margaryny 1 lub 1,5 łyżki kakao Mus śliwkowy: 0,5 kg śliwek 1 łyżka cukru 2 opakowania galaretki  cytrynowej 2 łyżki żelatyny 1 słoik powideł śliwkowych (280g) Beza cytrynowa: 4 białka  3/4 szklanki cukru  2 opakowania budyniu o smaku cytrynowym Przygotowanie: Ciasto kakaowe-  margarynę rozpuszczamy(...)podgrzać na małym ogniu. Gdy śliwko lekko się zlasują dodać powidła, wymieszać. Następnie zdjąć z ognia i wsypać 2 opakowania o smaku cytrynowym, mieszamy. Podgrzewamy, aż się rozpuści galaretka i zdejmujemy z palnika. Można dodać cukier do smaku. Odstawić do lekkiego przestudzenia.  Beza cytrynowa -  z białek, cukru oraz budyni cytrynowych ubijamy pianę na sztywno. Przełożenie: Na spód tortownicy

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto śmietankowo - arbuzowe 97

budynie śmietankowe i gotujemy na malutkim ogniu do zgęstnienia. odstawiamy do przestudzenia. Gdy będzie zimny budyń, dodajemy go stopniowo po jednej łyżce do utartego masła. wykładamy na biszkopty. Przygotowujemy Galaretkę z arbuzem.  Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, by napęczniała. Kawałki arbuza miksujemy w blenderze z cukrem.. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, mieszamy z odrobiną musu i łączymy(...)całością, chwilkę miksujemy razem i wylewamy galaretkę na masę śmietankową, chłodzimy w lodówce

przepisy- Milki
Lekki tort śmietankowo- karmelowy z owocami 88

szklanki wody i sok z dużej połówki cytryny - 2 łyżeczki cukru   Dodatkowo: - spora ilość borówki amerykańskiej - 200 ml słodkiej śmietany 30-36% - 1 łyżeczka cukru pudru - sezonowe owoce - galaretka krystaliczna   Sposób przygotowania: przygotować karmelową bitą śmietanę .Cukier skarmelizować na patelni. W międzyczasie podgrzać mocno śmietanę. Śmietanę dodać do karmelu i mieszać tak długo ,aż karmel rozpuści się(...)biszkopt. Zanim wstawisz ciasto do lodówki bardzo cienką warstwę pozostałej bitej śmietany rozsmaruj na wierzchu i ułóż owoce według swojej fantazji i upodobań. Tort wstawić do lodówki ,przygotować krystaliczną galaretkę i kiedy zacznie tężeć wyłożyć ją na owoce. Gotowy tort włożyć do lodówki najlepiej na noc Smacznego. Jak już jesteśmy w temacie wypieków, to oprócz torcika możecie zrobić fantastyczne, bardzo

Z Kuchni Do Kuchni
Szarlotka z borówkami na półkruchym cieście 81

cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka L 1/2 kostki masła - miękkiego 1/2 opakowania cukru waniliowego 3 jabłka 1/2 szklanki borówek amerykańskich 1 łyżeczka cynamonu 1 pełna łyżka galaretki w proszku - u mnie winogronowa 1 łyżka bułki tartej Wykonanie: Jaja wbijamy do miski, wsypujemy cukry  i ubijamy trzepaczką lub widelcem, do lekkiego spienienia. Do spienionych jajek przesiewamy(...)zwarte ciasto.  Wkładamy je do lodówki na 20 minut. W tym czasie ścieramy na tarce o dużych oczkach obrane jabłka,  posypujemy cynamonem i mieszamy dosypując łyżkę galaretki w proszku. Ciasto po wyciągnieciu z lodówki dzielimy na pół.  Jedną częścią wylepiamy spód wyłożonej papierem do pieczenia formy,   na grubość około 1,5 cm.  Nakłuwamy

Kronika Piekarnika

Proponowane wyszukiwania