galaretka - 14130 przepisów (strona:578/942)

Pyszna szarlotka z powidłami i budyniową pianką+FILM 106

łyżeczki proszku do pieczenia -0,5 szklanki cukru -1 cukier waniliowy JABŁKA -około 1,5 kg startych jabłek (należy odcisnąć z nich sok) -1 łyżka bułki tartej -1 galaretka cytrynowa PIANKA -4 białka -4 łyżki cukru -1 budyń waniliowy lub śmietankowy 40g bez cukru DODATKOWO -4-5 łyżek powideł śliwkowych  -cukier puder do posypania Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy(...)dajemy do zamrażarki. Większą wałkujemy i wykładamy nią blaszkę. Ciasto smarujemy powidłami. Starte na grubych oczkach jabłka dajemy do garnka  i prażymy około 10 minut. Na koniec dodajemy galaretkę i dokładnie mieszamy do jej rozpuszczenia. Całość studzimy żeby nie było gorące.  Przestudzone jabłka wykładamy na ciasto, wyrównujemy, posypujemy lekko bułką tartą. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Biszkopt z 4 jajek 337

wymiarach 24 x 24 cm lub tortownicę o średnicy od 18 do 26 cm . Biszkopt po upieczeniu i ostudzeniu wystarczy : posmarować masą budyniową lub masą z serka mascarpone zalać galaretką obsypać owocami połączyć kilka warstw biszkoptów oraz mas (budyniowych, śmietankowych, galaretki) i stworzyć dowolne ciasto lub tort. Tort kinder bueno Na bazie tego niedużego biszkoptu przygotujesz także wspaniałą przekąskę

Ania gotuje
Szarlotka najlepsza 1851

tortowej 1 łyżka mąki ziyżemniaczanej pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 4 łyżki cukru zwykłego odrobinka soli Masa jabłkowa: około 80- 90 dkg słodkich jabłek 1 galaretka agrestowa 500 ml śmietanki kremówki 2 łyżeczki zelatyny spożywczej 3 łyżki cukru pudru + trochę cukru do posypania na wierzchu ciasta około 110 gram herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Wszystkie(...)przez około 25_30 minut. Biszkopt studzimy. Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. Pokrojone w kostkę zalewamy wodą ( 3/4 szklanki). Na palniku dusimy do miękkości. Po tym czasie wsypujemy galaretkę i mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Przestudzoną nakładamy na biszkopt. Schłodzić w lodówce. Śmietankę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder. Żelatynęe dobrze rozprowadzić z wrzącą wodą, tak aby nie było grudek

Olcia gotuje!
Trójsmakowy Miodownik 83

szkl cukru 1/2 opakowania budyniu w proszku 1/3 łyżki mąki ziemniaczanej 50 ml mleka Masa pomarańczowa: 300 ml soku pomarańczowego 1/2 opakowania budyniu w proszku 1/2 opakowania galaretki pomarańczowej 1/2 puszki mandarynek  w syropie Dodatkowo: puszka masy kajmakowej orzechy włoskie Przygotowanie i pieczenie blatów 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na trzy równe części. Do jednej dodajemy(...)papierem do pieczenia pierwszy blat jasny i na niego wykładamy jeszcze ciepłą masę sernikową, przykrywamy ciemnym blatem. Masa pomarańczowa 5. Na soku gotujemy budyń, gdy wyłączymy gaz wsypujemy galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia się jej, następnie dodajemy mandarynki bez zalewy. Jeszcze ciepłą masę wykładamy na ciemny blat ciasta i przykrywamy ostatnim blatem. 6. Na wierzch wykładamy kajmak i posypujemy

Gotowanie...to proste !
,,Ciasto niebo w gębie” 109

szkl cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany kwaśnej 18% 200 g miękkiego masła MASA JABŁKOWA ok 2 kg jabłek 3 łyżki cukru brązowego 2 galaretki cytrynowe KREM ORZECHOWY 350 g orzechów włoskich Helio 300 ml mleka 3/4 szkl cukru 300 g masła POLEWA: Polewa mleczna Helio Sposób przygotowania: Składniki na spody dajemy do miski i zagniatamy(...)małym ogniu do miękkości. Mieszamy co chwile by się nie przypaliły. Jeśli istnieje taka konieczność można dolać odrobinkę wody. Gdy jabłka staną się masą, dodajemy do nich 2 galaretki cytrynowe. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia. Gorącą masę jabłkową wykładamy na pierwszy spód, wyrównujemy i przykrywamy drugim. Leciutko dociskamy i przykrywamy ściereczką. Odstawiamy do wystudzenia. KREM ORZECHOWY 350g orzechów włoskich mielimy

Podróż w kulinaria