frytki - 2719 przepisów (strona:98/182)

Jak przygotować kwiaty cukinii? Kwiaty cukinii w cieście piwnym (krok po kroku) 216

delikatnie zakryj płatkami. W ten sposób przygotuj wszystkie kwiaty. 5. Na patelni na średnim ogniu rozgrzej grubą warstwę oleju. Nie musi być go tyle jak do smażenia frytek. Niech olej zakryje całe dno patelni. Ostrożnie zanurzaj kwiaty cukinii w cieście piwnym, poczekaj, aż jego nadmiar odcieknie.  6. Ruchem od siebie wrzucaj kwiaty cukinii na rozgrzany olej. Smaż

Chilli Czosnek i Oliwa
Kotleciki z dorsza w wersji fit 192

Dorsz to ryba, którą pewnie chętnie zajadasz się podczas wakacji nad Bałtykiem. Smażony filet z frytkami to dla niektórych smak wakacyjnej beztroski. W zaciszu własnej kuchni też możesz przygotować pyszne danie z dorszem w roli głównej. Wcale nie musisz trzymać się rutyny i wrzucać na patelnię całe kawałki ryby. Co powiesz na przepyszne i do tego bardzo zdrowe

Tradycyjna Kuchnia
Robyn Lawley gotuje - recenzja książki modelki plus size 145

apetycznymi zdjęciami, krótkimi informacjami o autorce, jej zdjęciami oraz miejscem na własne notatki . W książce można znaleźć przepisy m.in. na: - sałatkę ziemniaczaną - sałatkę fasolową - smażonego łososia - rybę z frytkami w ciecie piwnym - pieczonego kurczaka - żeberka wieprzowe - zapiekankę makaronową z tuńczykiem - duszone kotlety jagnięce - zapiekankę pasterską - ciasteczka Anzac - lamingtony - klasyczne crepes - tartą z kremem custara - pomysły na bagietkę - francuską

Di gotuje
Kotleciki z kurczaka w cieście... majonezowo-musztardowym 234

placuszki wielkości małych kotlecików. Smażyłam na średnim gazie z obu stron na złoty kolor.     Do takich kotlecików można podać ryż ugotowany na sypko lub frytki i koniecznie ulubioną surówkę. Ja podałam surówkę z kalafiora (klik)         Spróbujcie tak przyrządzonych kotlecików, a z pewnością nie będzie to jednorazowa przygoda z nimi

Kuchnia u Krysi
Gdynia i Sopot kulinarnie. Gdzie warto zjeść ? 198

bardzo mi smakował. Odrazu dostałam kopa pozytywnej energii do dalszego zwieszania Gdyni Śródmieście Najlepsze burgery w Trójmieście znajdziecie w Gdyni przy Mściwoja 9. Na dużą uwagę zasługują również frytki. Lepszych nie jadłam ! Na samą myśl, dostaję ślinotoku. W lokalu znajdziecie także inne dania, ale polecam wybranie burgera. Ja zdecydowałam się na klasycznego (wołowina, bekon, ser cheddar, pomidor, ogórki

Moja pasja smaku
Pieczone ziemniaki z gruszką w ziołach 153

dzięki której ziemniaki mają piękny zapach. Podawajcie je do różnych dań obiadowych, sosów, gulaszów. Możecie także zaserwować je dzieciom w lżejszej wersji (chodzi o przyprawy) jako alternatywa frytek. Składniki: 6 dużych ziemniaków 1 duża słodsza gruszka przyprawy: sól, pieprz, chili, lubczyk, majeranek łyżka masła olej rzepakowy Wykonanie: Ziemniaki dokładnie umyj, nie obieraj, pokrój w ćwiartki, ułóż

Zasmakuj Kuchni
Kąski z kurczaka w chipsach + film 294

kąski z kurczaka w paprykowej panierce z chipsów to świetna propozycja na domowe imprezy, w towarzystwie ulubionego sosu lub ketchupu smakują najlepiej. Podane na obiad z ziemniakami lub frytkami i sałatą, stanowią smaczny oraz sycący posiłek.   składniki na 4 porcje podwójna pierś z kurczaka 2 szklanki pokruszonych chipsów paprykowych 2 jajka 5 łyżek mąki kukurydzianej olej

Smakowite Dania
Lekkie obiady - polecam na lato 223

kuchni, nieskomplikowane, ale smaczne. Życzę smacznego :) Zupa krem z pieczonych buraków z jabłkiem - dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno Pieczone w piekarniku warzywa a'la frytki, z ziołowym sosem Zapiekane pomidory faszerowane kaszą owsianą Najprostszy chłodnik z botwinką Polenta - kukurydziany przysmak na wiele sposobów Sałatka z kaszy orkiszowej z kiszoną cytryną, papryką, pomidorami i cukinią Pikantne

Codzienna kuchnia niecodzienna
Siekane kotleciki z kurczaka z amarantusem 152

Takie kotleciki na pewno zaspokoją głód zarówno u dzieci jak i dorosłych. Polecam podanie ich z frytkami! 250 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 7 pieczarek 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki amarantusa ekspandowanego 1 łyżeczka koperku (świeżego) 2 łyżki tartego parmezanu 50 g sera feta Sól Pieprz Cząber

VioletoweKucharzenie
Cotygodniowy przegląd promocji w gazetkach 147

domowych. 1. Urządzenie do hot dogów - ciekawa sprawa, najtańsze podobnej jakości jakie znalazłam na Ceneo było za ok. 130 zł 2. Frytkownica beztłuszczowa - świetna, lżejsza alternatywa dla miłośników frytek :D Cena również atrakcyjna, na allegro minimum 300 zł 3.   Grill elektryczny- 1 kW- dobra cena, ale nie powala. Tak  mniej więcej kosztują. Wrzucam

Tradycyjna Kuchnia
Schabowy z żółtym serem 135

rozgrzanej patelni z obu stron( sprawdzając czy usmażył się w środku, ja to robię pod przykryciem wtedy wiem że się poddusi i usmaży). Schabowe podajemy z ziemniaczkami lub frytkami , do tego sałatka

Różowa kuchnia
Podsumowanie miesiąca - czerwiec 197

wyjdzie. ;)       Moje kulinarne (i nie tylko) plany na lipiec to:   Bób, bób i jeszcze raz bób Bataty w roli głównej - zupa krem, frytki i w każdej innej postaci Ciasta drożdżowe z owocami Tarty, nie tylko na słodko Gulasz z boczkiem i soczewicą na piwie Prażona ciecierzyca - na wytrawnie i na słodko Bolognese z pieczarkami

Cooking Monster
Dietetyczne nuggetsy czyli kurczak w płatkach kukurydzianych 180

każdego!  Po więcej fast foodowych pyszności zapraszam na wydarzenie "W 2016 nauczę się gotować" , gdzie znajdziecie mnóstwo fajnych przepisów na domowe, zdrowsze i mniej kaloryczne wersje hamburgerów, frytek czy pizzy :) Składniki: podwójna pierś z kurczaka płatki kukurydziane mały jogurt naturalny jajko rozmiar M czosnek granulowany pieprz, sól papryka słodka odrobina chilli Piersi kurczaka myjemy, kroimy na mniejsze

Czerwona Porzeczka
Nóżki kurczaka z chrupiącą skórką 267

Pyszne, soczyste w środku, chrupiące z zewnątrz udka kurczaka. Mniam <3 Najlepiej smakują podane z frytkami i surówką. Zapraszam do przygotowań! Składniki dla dwóch osób: 2 nóżki kurczaka 1 ząbek czosnku, przecięty na pół 4 łyżki miękkiego masła 1 czubata łyżka przyprawy "kurczak złocisty" 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól

My Culinary Art