frytki - 2719 przepisów (strona:97/182)

szczupak pieczony w aromatycznym pomidorowo czosnkowym sosie 234

przed końcem pieczenia rozchylamy arkusz folii pozwalając rybie się podpiec),   po czym wyjmujemy z piekarnika,  dzielimy na części i wykładamy na talerze, podając z surówką i frytkami (lub innymi ulubionymi dodatkami

Miód i pieprz
Co Lila jadła w środę? 19 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 169

pyszna kolacja. Podwieczorek 17:30 Ciastka marchewkowe. Jeśli chcesz upiec, to aż 4 różne przepisy na ciastka znajdziesz tutaj>>> .  Kolacja 19:00 Na kolacje frytki, a co! Ziemniaki, cukinia i bataty przyprawiliśmy ziołami z oliwą i piekliśmy w piekarniku. Pyyychaa! Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego - daj znać. Jeśli chcesz

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Warzywa z piekarnika 301

fasolkę i paprykę oczyszczamy. Obieramy ziemniaki i marchew. W dobrze osolonej wodzie lub bulionie warzywnym sparzamy: przez 3 minuty kalafiora i przez 5 minut fasolkę. Ziemniaki kroimy na frytki, marchewkę w słupki, paprykę w paski, kalafiora dzielimy na różyczki. Ziemniaki, marchewkę i paprykę posypujemy solą, pieprzem ziołowym i słodką papryką i skrapiamy olejem. Fasolkę i kalafiora posypujemy pieprzem

Maminek kulinarny
Dziczyzna-Gulasz z SARNY 161

Gulasz z SARNY na prawdziwkach Z prażona kasza gryczana  Z Frytkami z fasolki szparagowej , marchewką i chipsami borowikowymi  ViolaPassion  Emotikon wink Czas ponad 3 godziny ale warto Skladniki : Okolo 1kg sarniny 2 torebki prawdziwków Kasza gryczana Fasolka szparagowa Cukinia Marchew Bułka tarta 2Jajka Olej 2 Cebule biale 2 cebule czerwone 3 ogórki kiszone 3 ząbki

Viola cooks with passion
TAJINE ( Tadżin) 132

dłużej niż kurczaka  z wiadomych przyczyn dodając pokrojone drobno pomidory i łyżkę a nawet dwie słodkiej papryki.  Obieramy ziemniaki i kroimy wzdłuż jak frytki tylko 3 razy grubiej. Gotujemy następne 15 min. Dodajemy zielony groszek i znów 15 min. To wszytko SMACZNEGO

Viola cooks with passion
Tatar wołowy- befsztyk Tatarski 110

niektórych rzeczy nie powinno się zmieniać, i nie które potrawy powinny zostać nietknięte. Tatar wołowy z oliwkami ,tatar z grzybami ,tatar z cukinia samą marchewką a nawet frytkami. Ja się pytam co to jest?????????????????????Na pewno nie  oryginalny tatar!!!!!! Tatar wołowy  powinien być z ogórkiem i cebulką Tego "Pana" jakim jest Tatar, pozostawiam w spokoju

Viola cooks with passion
Pieczone nuggetsy z kurczaka 198

Zapewne wielu z Was nie może przejść obojętnie obok pewnej sieciówki, nie śliniąc się na chrupiące porcje kurczaczka. Kąski  z kurczaka, obtoczone w złocistej panierce, do tego frytki, tłusty sos ...czyli miliony kalorii. A gdyby tak odchudzić danie i zrobić je w domu ? Nuggetsy można upiec w piekarniku, razem z ziemniaczkami i podać z lekkim sosem jogurtowym

kolorowotorcikowo
Kanapkowy sos curry z cukinii 222

wersjami sosów z cukinii . Tym razem użyłam curry i czosnku , efekt- rewelacyjny sos , doskonały na kanapki szczególnie z wędlinami drobiowymi ,a po wymieszaniu z majonezem – genialny do frytek . Tak jak w przepisie na ketchup z cukinii ,mimo pozornie dużych ilości cukru i octu , smaki są świetnie zbalansowane i naprawdę bez octowej nuty , której nie znoszę ( wiem powtarzam

Ogrodnik w podróży
Ziemniak w mundurku podany z rusztu - Jak ugotować ziemniaka w mundurku 240

rozpadające się, twarde o małej zawartości skrobi i dużej wilgotności, nazywane też sałatkowymi czyli nie mączyste. TypB: ziemniaki uniwersalne, równie ścisłe i nie rozpadające się stosowane min. na frytki. Do gatunku A należą ziemniaki: Denar, Lord Sante Velux, Ditta, Vieneta lub gatunki B uniwersalne : Irga, Irys, Flaming, Orlik i Santen

Sztuka gotowania w/g Samiry
Co Lila jadła w środę? 17 (na wakacjach) 155

też nie chce nam się długo pichcić w pokoju. Staramy się żywić zgodnie z naszymi zasadami, stylem życia i mimo, że co chwile obijamy się o stoiska z frytkami i goframi to nie kuszą nas takie przekąski. Zobacz co Lila je na wakacjach. Jeśli jesteś po raz pierwszy, p rzed przeczytaniem tego wpisu, proszę zapoznaj się z postem

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Faszerowane bataty i letnia sałatka z arbuza z fetą 238

Fascynacja batatami trwa, więc pojawia się kolejny przepis z ich wykorzystaniem oraz sałatka zainspirowana przepisem Minta Eats . ;) Wraz z Dominikiem uwielbiamy bataty i po purée, frytkach oraz zupie z ich wykorzystaniem musieliśmy wypróbować czegoś nowego, stąd przepis na faszerowane słodkie ziemniaczki. Mięso mielone, warzywa, ulubiony ser i wyżerka gotowa! Do tego bardzo orzeźwiająca, letnia sałatka z arbuzem, fetą

Cooking Monster
Udka pieczone w majonezie i ketchupie 194

Udka pieczone w majonezie i ketchupie. Szybkie w przygotowaniu, a efekt... Koniecznie musicie spróbować, bo warto. Soczyste, miękkie mięso. Rewelacyjny smak. Można podawać z ryżem, ziemniakami,frytkami. Do tego polecam sałatkę z pomidorów  i mamy szybki i smaczny obiad.  Na moim blogu znajdziecie również inne przepisy na mięsa.  Polecam  Składniki 6 udek z kurczaka

O kuchni z uczuciem
Marynowane bakłażany do słoików na zimę 159

Marynowane bakłażany to typowe dania, które można spotkać we Włoszech. Pokrojone w cieknie paski, przypominające frytki często serwowane są we włoskich restauracjach, jako przekąska lub dodatek do suszonych pomidorów, mozzarelli itp.  Składniki: 1 kg bakłażanów 1 szklanka octu 1 szklanka oleju 5 ząbków czosnku ½ pęczka natki pietruszki 1,5 łyżki soli Wykonanie: Bakłażany opłukać, pokroić w paski

Tradycyjna Kuchnia
12 faktów, których nie wiedziałeś o patisonie 174

granatowo-fiołkową i niemal czarną 8. Skórka młodych patisonów jest na tyle delikatna, że nie wymaga obierania. 9. Patisony w powodzeniem „naśladują” inne przysmaki: smażone na oleju przypominają frytki, marynowane ogórki, a ugotowane i polane masełkiem z bułką tartą- fasolkę szparagową 10. Duże, dojrzałe warzywa mogą mieć mdły posmak. 11. Zbiór patisonów przeprowadza się od lipca do połowy

Tradycyjna Kuchnia
Jajka, ziemniaki, szpinak i kozi ser – zapiekane w pikantnym pomidorowo-paprykowym sosie 204

blendujemy ręcznym blenderem na gładko. W międzyczasie na patelni którą można bez problemu wstawić do piekarnika rozgrzewamy pozostałą oliwę i smażymy ziemniaki – muszą się zrobić takie, jak frytki – zrumienione z zewnątrz, miękkie w środku. Zajmie to około 15-20 minut na średnim ogniu. Piekarnik rozgrzewamy do 180⁰C, góra-dół, bez termoobiegu. Zrumienione ziemniaki zalewamy gotowym zblendowanym pomidorowo

Karo in the Kitchen