frytki - 2719 przepisów (strona:94/182)

Ciasto warzywne z papryką 179

pozostałe składniki, przypraw solą, pieprzem oraz ziołami i wymieszaj. Formę wysmaruj masłem i wlej do niej masę. Ciasto piecz przez godzinę w 180 stopniach. Spróbuj także: Warzywne fit frytki marchew buraki ziemniaki pietruszka Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami pierś z kurczaka pomidory brokuły Twarożek na sposób śródziemnomorski twarożek pomidory bazylia

Fit&Fast Kitchen
KOTLETY DROBIOWE ZE SZPINAKIEM I PŁATKAMI GÓRSKIMI 198

wymieszać.Jesli masa będzie za rzadka dosypać odrobinę bułki tartej.Formujemy kotlety i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.Osaczamy na papierowym ręcznikiem.Podajemy z frytkami lub z chipsami i sałatką z pomidora.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
JAK ZROBIĆ DIETETYCZNE CHIPSY Z ZIEMNIAKÓW 164

Ostatnio jak robię frytki czy chipsy korzystam z przepisów bardziej dietetycznych.Z chipsami jest trochę zachodu i pracy , ale warto poczekać na efekty.Ziemniaki  są świetne w każdej postaci ,mają mało kalorii i dużo witamin jak Wit.C, beta karoten czy minerały,sa świetny o dziwo na nadciśnienie.A teraz przepis na chrupiące , lekkie chipsy . 4 ziemniaki 400 ml.białego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Skrzydełka w domowym sosie barbecue 161

dopiekania, można zwiększyć temperaturę do 200 stopni i włączyć górną grzałkę, aby skrzydełka mocniej się zrumieniły.  Skrzydełka pieczone w sosie BBQ, podaję z ziemniakami pieczonymi w piekarniku, frytkami lub bagietką. Smacznego

Smak mojego domu
Pałki z kurczaka w marynacie barbecue 158

Bardzo smaczne i aromatyczne pałki z kurczaka zamarynowane w sosie barbecue, możemy je upiec w piekarniku lub na grillu. Najlepiej smakują podane z frytkami i ulubioną surówką. Składniki: 1 kilogram pałek z kurczaka Marynata: 3/4 szklanki sosu barbecue Fanex 0,5 łyżeczki ostrej papryki 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego Szczypta cynamonu Szczypta goździków mielonych 0,5 łyżeczki soli

Bajeczna Kuchnia
Multicooker REDMOND RMC-151E - recenzja i przepisy 181

perfekcji i przyznam, że dla początkujących to może być malutka porażka. Multicooker "pożera" 3 x mniej prądu niż klasyczna frytkownica, więc nie szkoda wyjąć mi go do przygotowania frytek, pączków, czy właśnie Dofinków. Pełny przepis tu - klik . 5. Obiad z multicookera. Przygotowałam kurczaka na parze z ryżem i warzywami. Sporo inspiracji można znaleźć w książeczce dołączonej do urządzenia

Di gotuje
Aioli - majonez czosnkowy - Majonese All'aglio 168

Przeczytałam książkę Frances Mayes "Codzienność w Toskanii" i znalazłam w niej mnóstwo fajnych przepisów min. na ten sos. Jak pisze autorka sos idealny do szparagów, frytek albo surowych warzyw. Pyszny jest z krewetkami, jako dodatek do sałatek, które dzięki niemu zyskują jedyny i niepowtarzalny smak. Samo przygotowanie sosu to zaledwie 5 minut, zabieramy się do dzieła

Moje Małe Czarowanie
Sos jogurtowy z papryką i szczypiorkiem 189

przygotowany sos idealnie smakuje z mięsem, frytkami czy pieczonymi warzywami. Przy każdym kęsie czuć chrupiące papryki! 190 g jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 czerwonej papryki Sól czosnkowa W wysokiej miseczce mieszamy ze sobą jogurt naturalny oraz majonez. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kosteczkę paprykę oraz posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie

VioletoweKucharzenie
Chrupiące Wontony z mięsem - łatwizna 231

szczypiorku czosnkowego który jest mocniejszy. Nożyczkami obciąć równo górną wystającą część ciasta ponad wiązaniem. Można równiej pozostawić owe końcówki ciasta, które po usmażeniu będą również ozdobne. Smażyć jak frytki w gorącym oleju jednak nieco krócej. Do czasu gdy wontony nabiorą złoto-brązowego koloru. s os: połączyć razem składniki na sos lub wykorzystać gotowy słodki sos chili. Maczać

Sztuka gotowania w/g Samiry
wyborne kotlety z leszcza 184

masy w dłoniach formujemy niewielkie kotlety i smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety posypujemy pozostałą natką pietruszki i podajemy z frytkami, lub innymi ulubionymi dodatkami

Miód i pieprz
Pulled pork, długo pieczona wieprzowina z domowym sosem barbecue 189

obłędnie pachnącą karkówkę, było męką ;))  W międzyczasie przygotowałam sos barbecue (BBQ) , który idealnie pasował do mięsa. Pulled pork podaje się w kanapc(bułka, chleb) w towarzystwie frytek, pieczonych ziemniaków lub ryżu. Niezbędnymi dodatkami są kiszone lub marynowane warzywa, sałatka Coleslaw, cebula i duża ilość sosu BBQ. PULLED PORK SANDWICH Marynowana karkówka ułożona na cebulach Mięso po upieczeniu

Codziennik Kuchenny
Stripsy a’la KFC 166

Domowy pomysł na fast food. Do tego lekki jogurtowy sosik i frytki z piekarnika. Mięsko jest chrupiące i dobrze doprawione. 700 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Ostra czerwona papryka Suszona natka pietruszki Kurkuma Ciasto: 2 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1 ząbek czosnku 1/4 szklanki mleka 2 łyżki śmietany 18% Sól Pieprz Do panierowania: Mąka

VioletoweKucharzenie
Kremowa zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą 116

dowodem jest dzisiejszy przepis.  Dynia hokkaido, moja ulubiona, ma ciemny miąższ, a w dodatku cienką skórkę, której nie trzeba obierać np. do pieczenia. Uwielbiam pieczoną w formie frytek, oprószoną solą morską i suszonymi ziołami, albo taką w surówce z cukinią. To będzie kolorowa jesień na naszych talerzach! Kolejne pomysły już w główce, nie mogę się doczekać

Moja smaczna kuchnia
Dyniowa tarta 162

ciasta. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 45 minut. Jeśli zostanie kawałek dyni, to nie wyrzucaj jej! Pokrój w grube plastry, posmaruj trochę olejem kokosowym i upiecz frytki

Kucharzyca
Keczup z cukinii i śliwek 227

słodko- kwaśny smak z delikatną nutą pikanterii. Doskonale nadaje się jako dodatek do mięs a nawet frytek. Składniki 1 kg cukinii (bez skórki i pestek) 200 g cebuli 400 g papryki czerwonej 1-2 ząbki czosnku 200 g śliwek węgierek … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty