Mąki nie należy dociskać do kurczaka. Bitesy smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 3-4 minut z każdej ze stron). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami np. czosnkowym oraz chili. Moje posty
Słodka Stronaktoś nie może chodzić? Niczym... więc pobiegnę dla tych, którzy nie mogą :) We wrześniu udało mi się opublikować 6 przepisów (ach, ten urlop!): Dania obiadowe/zupy: Kjufte, chrupiące frytki z piekarnika i sałatka szopska Krem z pieczarek Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro Zupa pieczarkowa z makaronem Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym Inne: Dżem
Cooking Monsterrozgrzać łyżkę oleju na teflonowej lub ceramicznej patelni i wrzucić na niego obrane ziemniaki pokrojone wzdłuż na ósemki (lub ćwiartki jeśli to małe ziemniaki). Powinny być grubsze od frytek, tak mniej więcej grubości porządnego kciuka. Ziemniaków nie solić ani nie dodawać jeszcze ziół. Zioła szybko przypaliłby się, stałyby się gorzkie całkowicie tracąc aromat. W trakcie smażenia ziemniaki przekładać
Sztuka gotowania w/g Samirysosy i wiem wtedy co jem;) I burgery zawsze są świeże, gorące, prosto z pieca;) Można je jeść nie tylko w bułce, do tłuczonych ziemniaków, puree czy frytek też świetnie pasują;) Składniki: 500 g mielonego mięsa z szynki 1 średnia cebula ząbek czosnku 5 łyżek octu winnego sól, pieprz, słodka papryka - papryki dość dużo, ma nadać
Zasmakuj KuchniObiad w pół godziny: frytki, sos tzatziki, medaliony z cukinii i surówka (ogórki, pomidory, sałata lodowa, papryka czerwona, olej z pestek winogron, sól, pieprz). Jak przygotować medaliony? Pokrój cukinię (1 średniej wielkości) w ukośne plastry. Ułóż na talerzu i posól. Po 2-3 godzinach odlej wodę (lub posól je wieczorem, a następnego dnia zajmij się resztą). Panieruj plastry
Qlinarnie i Qlinarniemoja sekretna kombinacja smaków i aromatów. Już pierwsze podniesienie pokrywki po zagotowaniu ściąga do kuchni wszystkich – „Hurra, barszczyk!” Warzywa obieramy i wszystkie kroimy – buraka jak na cienkie frytki (z francuskiego to krojenie nazywamy „batonnet”), marchew i pietruszkę drobniej – na zapałki („alumette”). Fasolę wyrzucamy z puszki na sito i płuczemy pod bieżącą wodą, odkładamy. W garnku zagotowujemy rosół/bulion
Karo in the KitchenProste klasyczne udka pieczone w piekarniku. łatwe do przygotowania, ale bardzo smaczne. Można podawać z frytkami, ziemniakami, ryżem lub kaszą. Do tego polecam bardzo szybką sałatkę obiadową . I obiad gotowy. Jeśli macie ochotę na inne dania mięsne to zapraszam do zakładki mięsa, gdzie znajdziecie wiele pomysłów na różne rodzaje mięs. Składniki 4 udka z kurczaka 2 łyżki
O kuchni z uczuciemjest idealnie chrupiąca, mięso – soczyste, z łatwością odchodzi od kości. I od razu – z dodatkiem w postaci pieczonych warzyw. Ziemniaki obieramy, kroimy je na dość duże i grubsze frytki. Cebule obieramy, kroimy na ósemki, z piętką, żeby cebula nie porozpadała się całkiem przy pieczeniu. Papryki myjemy, usuwamy im gniazda nasienne a miąższ kroimy w większe kawałki. Warzywa przekładamy
Karo in the KitchenPrzepis bardzo prosty, a może raczej pomysł na rybę. Możecie wykorzystać każdy rodzaj ryby (filet bez ości). Podawać można z ziemniakami, ryżem, frytkami, pieczonymi ziemniakami. Do obiadu podałam surówkę z pora z marchewką Na piątek idealne smaczne danie. Koniecznie spróbujcie. Składniki 700 g filetów z dorsza sól pieprz szczypta sumaku Rybę pokroić na kawałki i oprószyć solą
O kuchni z uczuciemkażdego dania, jest prosta i mega smaczna! miejscowej ryby - był to filet, ale nie byle jaki, bo z rekina wyłowionego z wód Morza Czarnego. Niezwykłych frytek z białym serem - okazały się naprawdę wyborne, ser sirene nadał im nie tylko słonego posmaku, ale i delikatnej konsystencji, która w połączeniu z chrupkimi ziemniakami była kulinarnym orgazmem
Cooking Monsterkani oczyszczamy, oprószamy solą oraz pieprzem. Następnie panierujemy w mące, rozbełtanym jajku oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podajemy np. z ziemniakami lub frytkami i ulubioną surówką. Zapisz Zapisz
Domowy Smak Jedzeniapieprz, oraz odrobinę soli. Wlewam ok 100 ml wody i wrzucam umyty jarmuż. Całość duszę ok 4 min aż woda wyparuje. Całe danie podaję do ziemniaków lub frytek. Bardzo dobrze smakuje również jako farsz do pizzy, zapiekanek czy tart
Gotowanie Patkikońcowy był wspaniały. Sycący i pyszny obiad. Takie chrupiące roladki z piersi kurczaka nadziane parówką możecie podać na obiad, jak i na przyjęciu. Pasuje do nich wiele surówek, frytki, jak i zwykłe ziemniaki. Spróbujcie. Do przygotowania tego dania polecam Wam parówki z szynki Henryk Kania zawierają 93% mięsa, są bez dodatków fosforanów, bez glutaminianu monosodowego. Idealne jako dodatek
Słodkie okruszki