będziemy ze świeżymi owocami – lub bez cukru, jeśli serwujemy gofry ze słodkim dodatkiem) i świeżymi owocami np. truskawkami, malinami, jeżynami lub ze słodką konfiturą z malin lub truskawek, frużeliną lub sosem owocowym. Polecam! The post Gofry – najlepszy przepis oraz jak wybrać dobrą gofrownicę appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaDzięki tak dobranym składnikom możemy przygotować pyszne ciasto wiśniowe poza sezonem, bo nie wymaga ono od nas posiadania wiśni. Oczywiście jeżeli posiadacie mrożone wiśnie, to możecie przygotować z nich frużelinę wiśniową zamiast korzystać z dżemu wiśniowego. U mnie dekoracja z galaretek nadziewanych wiśniami (domowych) i liści z marcepanu (liście robiłam sama). SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 100 g cukru
Passions hobbies lifemąki kokosowej. A do trzeciej rozmrożone jagody i 2 łyżki mąki kokosowej. 3. Układaj masy warstwami w blaszce, dobrze ubijając łyżką. Sernik dobrze jest schłodzić. 4. Na górę nałożyć frużelinę czyli jagody smażyć na patelni z ksylitolem. 5. Sernik można udekorować herbatnikami lub innymi ciasteczkami np. z tego przepisu. 6. Popcorn można zrobić samemu smażąc na oleju ziarna kukurydzy przeznaczone
Candy Pandascukier wedle uznania Za pomocą funkcji gotowanie (w pokrywce wyjmij mały przeźroczysty "korek" tak aby sos odparowywał) gotujemy sos, tak aby odparowała jego znaczna ilość, całość będzie mieć formę frużeliny. Wyrośnięte ciasto na parowańce, dzielimy na równe 14-15 części. Każdą formujemy w kulę, układamy na ściereczce i pozostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut. Do misy miksującej wlej 1 litr
SMYKWKUCHNIuzyskania gęstego kremu. (3 łyżki kremu odłożyć do dekoracji) Poncz: Nalewkę wiśniową uzupełnić wodą do ¾ objętości, wymieszać. Na paterze umieścić pierwszy blat ciasta, nasączyć ponczem wisniowym, rozsmarować połowę frużeliny wiśniowej , nałożyć połowę kremu kokosowego, przykryć drugim blatem i czynność powtórzyć, torcik przykryć trzecim blatem ,włożyć do lodówki. Przygotować polewę: Żelatynę zalać mlekiem, odstawić do spęcznienia. Resztę składników
Wanilia i KardamonPorcje 16 New York Cheesecake to jeden z tych serników, który pokochał chyba cały świat. Przyznam szczerze, że i ja mam do niego słabość. Wyśmienicie smakuje z frużeliną owocową, polewą czekoladową jak i solo. Stanowi również świetną bazę do różnych wariacji smakowych. I właśnie dziś klasyczny sernik nowojorski zamieniłam w sernik o wspaniałej, kawowej nucie. Miłośnicy kawy z pewnością będą
Wędrówki po kuchniDelikatny krem kokosowy z migdałami na bazie śmietanki kokosowej przywodzi na myśl znane pralinki kokosowe. Krem rafaello idealnie komponuje się z jasnym biszkoptem i słodko-kwaśną frużeliną owocową. Chociaż towarzystwo kakaowego biszkoptu mu nie przeszkadza ;). Składniki: 150 g śmietanki kokosowej, otrzymanej ze schłodzonego mleczka kokosowego* 130 g białej czekolady 220 g mascarpone, schłodzonego 55 g wiórków kokosowych 20 g migdałów
Słodki Pomysłdodajemy przetarte maliny i mieszamy przy pomocy np. szpatułki na jednolity krem. składniki na nasączenie: ok. 200 ml naparu z herbaty wymieszane z 1 łyżeczką soku z cytryny dodatkowo: frużelina malinowa lub dżem malinowy biszkopty świeże maliny żywe kwiaty wstążka wykonanie tortu: Pierwszy blat biszkoptu nasączamy, smarujemy dżemem, wykładamy 1/3 kremu, przykrywamy drugim blatem, nasączmy go, smarujemy dżemem, wykładamy drugą
Domowy Smak JedzeniaTort okolicznościowy Torcik urodzinowy, maślano- czekoladowy z frużeliną porzeczkową. Wszystkie dekoracje, wykonane są przeze mnie. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia DanusiZapraszam na smakowitą frużelinę borówkową. Będzie jak znalazł w zimie do deserów, naleśników, gofrów czy lodów. Zamykając smak lata w słoiczkach możemy cieszyć się smakiem pysznych borówek nie tylko latem. Polecam Składniki: 500 g borówek 1/2 szkl cukru trzcinowego 1/2 szkl wody 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Borówki myjemy i przekładamy do garnka o grubym dnie, posypujemy cukrem, mieszamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneotwarciu – koniecznie w lodówce! A Wy robicie takie domowe ketchupy, czy korzystacie ze sklepowych? Smacznego! A jeśli szukacie inspiracji na przetwory, polecam moje przepisy: Jarzynka a la vegeta Frużelina czereśniowo-jabłkowa Domowa nutella śliwkowa Artykuł Domowy ketchup z cukinii – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondiwody kokosowej olej do smarowania gofrownicy pozostałe: 100 g serka twarogowego 150 ml śmietany kremówki 1 łyżeczka cukru pudru 1 kiwi 100 g borówek 100 g malin 1/2 szklanki frużeliny z wiśni 5 śliwek wiórki kokosowe, czekolada starta, mięta do dekoracji ciasto na gofry: Do miski, wykruszam drożdże, dodaję łyżkę mąki, szczyptę cukru i 50 ml mleka letniego. Zaczyn odstawiam
wesoła kuchniaSezon letni to czas na przetwory, wszelakie. Robimy kiszonki , marynaty czy po prostu dżemy , konfitury, frużeliny aby zachować na dłużej zapach lata w słoikach. Dziś proponuję przepyszny dżem z wiśni, to jedne z moich ulubionych owoców. Zajadam wiśnie garściami a smakują jak najdroższe delicje, dżem z ich udziałem jest rewelacyjny. Dżem z pektyną z wiśni. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieciemnofioletowe owoce, brodząc po kostki w zielonym dywanie niskich krzaczków. A potem z tych ciemnych kuleczek przyniesionych z głębi królestwa dostojnych jeleni i zgrabnych saren, można przygotować słoiki jagodowej frużeliny, sterty słodkich jagodzianek z kruszonką i inne jagodowe słodkości. Można też przyrządzić pyszną, czarną lemoniadę, z którą dzisiaj do Was przybywam :) Mocny jagodowy smak z domieszką miodu, który lekko łagodzi
Kuchnia w Słońcu Skąpanacukru brązowego 1 łyżeczka octu jabłkowego,lub zwykłego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 8-10 daktyli suszonych drobno pokrojonych Środek tartaletek wypełnione są frużeliną owocowa ,a na to beza położona . Wykonanie Białka w temperaturze pokojowej ubić ze szczypta soli.Następnie po 1 łyżce cukru ,miksując do rozpuszczenia cukru 2-3 minuty
w mojej kuchni