francuskie - 7160 przepisów (strona:135/478)

Szparagi w cieście francuskim 87

Szparagi w cieście francuskim są świetną przekąską na ciepło i na zimno. Świetnie sprawdzą się podczas imprez domowych jak i na działce, pikniku.... Najlepsze będą szparagi zielone, ale białe też będą pyszne. Odłamać końcówki szparagów – nie obcinamy, tylko odłamujemy, dzięki temu nie będzie włóknistych końcówek. Szparagi obrać, najlepiej obieraczką do miękkich warzyw. Zielonych szparagów prosto z pola nie musimy obierać(...)Białe szparagi ugotować – wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem cukru i soli. Gotować pod przykryciem, 5 minut od zagotowania. Ciasto francuskie pociąć w paski o szerokości około 1,5 cm. Zawinąć ciasto wokół szparagów. Posmarować rozbełtanym jajkiem,  posypać czarnuszką lub sezamem. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około

królestwo garów
Poduszeczki z ciasta francuskiego z serem mazdamer, pomidorkami i papryką czerwoną 95

Prostota zawsze jest na pierwszym miejscu. Tak samo z przygotowaniem jedzenia. Przygotowałam świetną propozycję z wykorzystaniem sera mazdamer od Klamra z ciastem francuskim i warzywami. Składniki: 300g (1 opakowanie) ciasta francuskiego 125g sera mazdamer 200g pomidorków koktajlowych 180g papryki czerwonej Sposób przygotowania: Warzywa umyć i pokroić na mniejsze porcję. Na blaszkę rozłożyć ciasto francuskie. Na jedną połowę położyć ser oraz

Truskawkowa Fiesta
,,Paluszki z kabanosa w cieście francuskim’’ 88

Dzisiaj pomysł na pyszną przekąskę na imprezę np. Sylwestra. Kabanosy w cieście francuskim podane z dipem. Pycha! Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Gwarantuję, że znikną w mgnieniu oka Składniki: Około 35 cienkich kabanosów 1 ciasto francuskie 1 jajko Dip: 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu 1 łyżka musztardy Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwijamy lekko rozwałkowujemy i kroimy

Podróż w kulinaria
Tarta z pomidorami i bakłażanem 91

przepisy na kolację – Tarta z pomidorami bakłażanem i serem mozzarella –  tarta z porem i łososiem –  tarta z cukinią –  tarta z boczkiem –  ślimaczki z ciasta francuskiego –  pizza z ciasta francuskiego –  paluchy z ciasta francuskiego –  tarty z pomidorami –  chlebek z cukinii –  tarta ze szpinakiem i salami –  tarta z łososiem

nietylkopasta.pl
Tost z czekoladą 94

Tost z czekoladą francusko – włoski Tost z czekoladą może być idealny na rozpoczęcie dnia, a z dodatkiem domowego, zdrowego kremu z orzechów laskowych, czekoladowej odżywki białkowej i kakao to już czysta rozpusta.  Francuskie tosty , które tak naprawdę nie są wymysłem francuskim, bo już w cesarstwie rzymskim chleb był maczany w mleku, jajku i smażony na oleju lub maśle

RafalCook
Tarta ze szparagami, pomidorkami i kruszonką z parmezanu 105

Jeszcze jakiś miesiąc, a później szparagi będą już nieciekawe. Korzystam więc póki są najlepsze i wymyślam wciąż nowe przepisy. Dzisiaj skomponowałam pyszne danie w postaci tarty francuskiej z zielonymi szparagami i komidorkami koktajlowymi. Wisienką na tym torcie jest pysznie zrumieniona kruszonka parmezanowa. Czego chcieć więcej? :) Składniki (3 porcje): płat ciasta francuskiego o wadze 275 g. 10 łodyg zielonych szparagów(...)włóż do miski z zimną wodą. Pomidorki przekrój na połówki, wymieszaj z oliwą i tymiankiem, dopraw solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzej do 200°C, funkcja góra-dół. Rozwiń ciasto francuskie i połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Brzegi posmaruj roztrzepanym jajkiem i zawiń do środka każdy brzeg, na szerokość 1,5 cm. Zawinięte brzegi również posmaruj jajkiem. Na cieście

Delicious Place
Polędwica w cieście francuskim 86

Polędwica w cieście francuskim, to kolejne danie z serii , podaj na swiąteczny stół. Dość prosty przepis, ale te są najlepsze. Mięso soczyste, bardzo aromatyczne i pięknie wygląda. Można również podawać na zimno jako dodatek do pieczywa czy sałatek. Bardzo dobre, polecam, skorzystajcie z przepisu:) Składniki 1 polędwiczka opakowanie ciasta francuskiego 1 cebula kilka ząbków czosnku 2 łyżki oleju 2 łyżki(...)minut ( do miękkości mięsa, może będzie krócej, w zależności jak duża polędwica) . Podawać z ulubionymi dodatkami na gorąco i na zimno. Smacznego:)   Artykuł Polędwica w cieście francuskim pochodzi z serwisu gotuj

gotuj ze mną
Biała kiełbasa pieczona w piwie 2232

musztardy, chrzanu lub ćwikły – zależy, co kto lubi. Kiedyś nie przepadałam za tym rodzajem kiełbasy, ale ostatnio zrobiłam białą kiełbasę pieczoną w piwie z dodatkiem cebuli i musztardy francuskiej z całymi ziarnami gorczycy. Tak przygotowana biała kiełbasa bardzo mi zasmakowała. Do zrobienia białej kiełbasy w piwie dodałam piwo jasne, ale można je zastąpić ciemnym lub miodowym. Podczas pieczenia alkohol(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Białą kiełbasę pieczoną w piwie: 4 surowe białe kiełbasy (około 1/2 kg) 3 średniej wielkości cebule 1 łyżka majeranku 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżki oleju rzepakowego 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2/3 szklanki jasnego piwa (może być ciemne) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Białej kiełbasy pieczonej w piwie: Cebulę obrać, pokroić

Danka Pichci
Szybkie rogaliki z czekoladą 103

mojprzepisna.pl | Szybkie rogaliki z czekoladą Gdy goście pukają do drzwi taki przepis Wam się przyda. Proste i szybkie rogaliki z czekoladą. W przepisie wykorzystałam gotowe ciasto francuskie. Składniki na 8 rogalików: ciasto francuskie gotowe (około 275 gr) 16 kostek czekolady 1 białko do posmarowania 8 połówek orzechów włoskich Ciasto lekko rozwałkować, podzielić na 4 części wzdłuż krótszego boku. Każdą część

moj przepis na