Świeże śledzie smażone w cieście. Składniki na śledzie: świeże filety śledziowe(u mnie 6) 6 łyżek mąki 2 łyżki śmietany 2 jajka łyżeczka otartej skórki
NiePieprz.plŚniadanie na bogato :) Składniki 1/2 szklanki ryżu białego 200 g fileta z pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 6 jajek 3 ząbki czosnku sól, pieprz
czarrna od kuchniKolejna wariacja śledziowa...po prostu uwielbiamy <3 Składniki 400 g filetów śledziowych 500 ml mleka 2 cebule 100 ml oleju słonecznikowego 1 mała puszka
R'n'G KitchenU Nas dzisiaj pyszny śledzik.Polecam... Składniki: 6 filetów śledziowych 4 ogórki konserwowe kilka marynowanych grzybków 2 jajka cebula papryka marynowana 5 łyżek
Niespełnione zdolności kulinarneDla mnie rewelacja, bardzo dobry smak. Spróbowałam dzisiaj i zamierzam zrobić na wigilię. Filety śledziowe pokroić w mniejsze kawałki, jajka ugotować na twardo i pokroić
Kuchnia PokoleńPysznego tuńczyka nigdy dość czy jest on w puszce czy jest on filetem całkiem świeżym. Dziś proponuję użycie tuńczyka wprost z puszki aby powstała pyszna i
Moje Małe CzarowanieBardzo lubimy ryby ,szczególnie dorsza. Ryba zawsze kojarzy się nam z surówką z kiszonej kapusty. Tym razem postanowiliśmy połączyć te składniki. Wyszło pysznie. Składniki 700 g filetów z dorsza 1/2 szklanki kwasu z kapusty 1/2 szklanki kapusty kiszonej 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki 1 jajko sok z cytryny sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie Normal 0 21 false(...)false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety z dorsza płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem ,oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Skrapiamy sokiem z cytryny ,oprószamy mąką. W misce przygotowujemy ciasto. Mleko oraz kwas z kapusty mieszamy z jajkiem. Dodajemy mąkę (ciasto ma być bardzo gęste) ,dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kapustę kiszoną odciskamy z zalewy ,drobno siekamy i dodajemy
R'n'G KitchenPyszny, delikatny. Idealny na kanapki lub jako samodzielne danie. Pycha!! :) Składniki: 4-5 filetów z dorsza 2-3 filety z karpia 1 duża cytryna
Mango PapajaDorsz na bakłażanie . Składniki. 1 bakłażan mały 1 papryka duża 400 g dorsza filet 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1 żółtko 1 łyżka soku
Kulinarny karnet ChristopheraproduktówZapraszam na https://www.facebook.com/Iglotex Zapiekanka rybnaSKŁADNIKI:filet panga - 1,30 kgpieczarki - 1,20 kgwłoszczyzna paski mrożona - 1,5 torebki ( 675 g) IGLOTEXwegetaprzyprawa do rybsól i pieprztłuszcz do smażeniaser żółty - 200 gkeczupPanierka:jajka - 3 sztbułka tartaPRZYGOTOWANIE:Rybę rozmrozić osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić na kawałki, posypać przyprawą do ryb, odstawić na 3 godz. Jajka wybić
Kuchnia Danusiprzyrządzić filety lub tuszki dorsza. Trzeba je co najwyżej podzielić wtedy na mniejsze kawałki. Duszony dorsz z warzywami korzennymi 2014-12-12 11:54:39 Zaskakująco smaczna i efektowna potrawa pomimo prostoty i szybkości przyrządzenia oraz niewyszukanych składników. Idealna na szybki obiad. Zapisz przepis Drukuj Składniki na 2 porcje 600g dorsza – w formie wg uznania – filetów, dzwonek(...)kolejne 2 minuty od czasu do czasu mieszając. Kawałki ryby kładziemy na warzywach i dusimy pod przykryciem. Co ok. 2-3 minuty należy odwrócić kawałki mięsa na drugą stronę. Dusimy je łącznie przez 6-10 minut w zależności od wielkości, a zwłaszcza grubości kawałków. O ile cienkie filety mogą być gotowe nawet po ok. 5-6 minutach
Kulinarna Pokusateraz siedzę i obmyślam plan. Tym razem padło na tortillę. Składniki: filet z dorsza jajko 1 łyżeczka mąki sól morska pieprz młotkowany z kolendrą (Kamis) 1 łyżeczka oleju rzepakowego tortilla pszenna 1 pomidor 1 mały por 1 jabłko 1 łyżka majonezu tymianek Sposób przygotowania: Rybę przyprawić solą i pieprzem, zamoczyć w rozkłóconym jajku i obtoczyć w mące. Smażyć
Wielki apetytinaczej :) I bardzo proszę Was o kliknięcie : https://konkurs.whiskas.pl/FotoGaleria.aspx?id=2045Składniki:1/2 kg filetów rybnych (+ bułka tarta i jajko)3/4 - 1 szkl. wody 1/4 szkl. oleju3 łyżki ketchupu pikantnego3 łyżki octu2 łyżki cukruziele angielskieliść laurowy1 mała puszka koncentratu pomidorowego 2 duże cebule3 ogórki konserwowePrzygotowanie:1. Rybę pokroić na małe kawałki, posolić i usmażyć w jajku i bułce tartej
charlotte gotujeDanie na piątkowy obiad, ale nie tylko. Powinniśmy jeść ryby przynajmniej 2 razy w tygodniu! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: /na 2 osoby/ 2 filety z pangi lub mintaja 200 ml śmietany(...)pieprz, sól 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ziemniaki surówka z gotowanych buraczków Przygotowanie: Śmietanę rozcieńczamy w miseczce wodą, by była rzadka. Dodajemy łyżeczkę koperku , doprawiamy solą , pieprzem , bazylią i oregano . Rybę kroimy na mniejsze porcje. Jeśli mamy trochę czasu, możemy zamoczyć rybę w sosie przed przygotowaniem. Następnie rybę podsmażamy chwilę na patelni z obu stron – jeśli mamy dobrą patelnię, smażymy
Za drzwiami kuchni