ryby. A morska ryba w diecie to podstawa. Morszczuk, którego dzisiaj kupiliśmy jest nie tylko tani, ale i smaczny. Ryba w diecie nie potrzebuje mąki, ani panierki, a do smaku wystarczy jej tylko pieprz i sól, oraz ewentualnie świeże zioła. Polecam też przepis na pieczonego pstrąga . Morszczuk z piekarnika (bez mąki i bez panierki): składniki: Morszczuk (filety) sól(...)rybę solą i pieprzem np. cytrynowym. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju rzepakowego i kładziemy rybę skórą do dołu, podsmażamy ją tylko 2 minuty. Przekładamy rybę do żaroodpornego naczynia (niczym go nie smarujemy). Nastawiamy w piekarniku funkcję grilla (lub włączamy grzałkę górną) i pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni (warto zerknąć do piekarnika aby sprawdzić czy ryby
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczyli rybę usmażoną w panierce i tłuszczu, przykrytą podsmażonymi warzywami. Ja przedstawiam dziś przepis na jej lżejszą wersję, bo ryba jest pieczona a jest nią mój ulubiony łosoś. Wyszło bardzo podobnie a z całą pewnością zdrowiej. :-) 2 duże filety z łososia 1 por 6 marchewek 3 pietruszki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cytryna sól, pieprz olej 1. Filety
Szefowa kuchnisprawdzi się na stole świątecznym czy sylwestrowym, a także na domowych przyjęciach czy piątkowym obiedzie. No i przede wszystkim ryby są bardzo zdrowe i powinniśmy je jeść przynajmniej raz w tygodniu, a najlepiej dwa razy. Składniki: 1/2 kg filetów rybnych (np. dorsz, morszczuk) 3 papryki czerwone 2 papryki żółte 1 duży por 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 łyżeczki papryki(...)łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej ok. 50g sera żółtego Ew. sól i pieprz do smaku 3-4 łyżki śmietany 30% Dodatkowo : olej, jajka, bułka tarta Sposób przygotowania: Filety rybne myjemy, oprószamy delikatnie solą i pieprzem, panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym. Na dużej patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki
Kolorowy PrzepisownikPotraw Zupa Azjatycka SKŁADNIKI: 1 liść prasowanych glonów 1,5 l buliony warzywnego mieszanka warzyw chińskich kilkanaście krewetek 2 filety rybne sos sojowy 2 ząbki czosnku papryczka chili przyprawa curry sól, pieprz, kolendra, szczypiorek Sparzyć krewetki i mrożona rybę. Mrożone warzywa chińskie wraz z czosnkiem i papryczką chili podsmażyć na patelni. Do gotującego się bulionu dołożyć warzywa. Doprawić
MarciochaKucharzyjako potrawa na Boże Narodzenie i Wielkanoc, jako przekąska na Sylwestra, czy też inną imprezę… a miłośnicy ryb, tacy jak ja, jędzą śledzie po kaszubsku caaały rok, bo są naprawdę pyszne ;-) Śledzie po kaszubsku – Składniki: 400g filetów śledziowych solonych w oleju (śledzie Matjas SEKO) 150ml oleju 2 średnie cebule (230g) 4 łyżki octu z białego wina(...)łyżki cukru 3 ziarenka ziela angielskiego 3 liście laurowe pół łyżeczki ziarenek gorczycy 200g koncentratu pomidorowego Śledzie po kaszubsku – Wykonanie: Filety przepłukać, następnie włożyć do pojemnika, zalać wodą i odstawić na 2h. Po tym czasie ponownie je przepłukać, wymienić wodę i pozostawić na kolejne 2h. Wymoczone filety osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić
Kulinarne Przebojerybnego.Wracając, zahaczyłam o ogródek, zerwałam porządny pęczek koperku. Będzie ryba!A jak ryba, to sos. W końcu każda ryba pływa! Zapraszam więc dziś na rybny, jarski obiad, typowo piątkowy. DORSZ PANIEROWANY Z RYŻEM I SOSEM KOPERKOWYM. 4 filety dorsza 1 jajko 3 łyżki mleka sól, pieprz, odrobina tymianku sok z 1 cytryny szklanka bułki tartej szklanka mąki Jajko
W kuchni Karmel-itkiprodukt- najszlachetniejsza z ryb o wykwintnym smaku to zapewni.Przygotowując rybę w piekarniku nie ma możliwości,by się nie udała.Na patelni łatwo ja przesuszyć,a i więcej ze smażeniem pracy.Łosoś z piekarnika jest zawsze jędrny i soczysty.Nie przepadam za swoistym,ostrym rybim zapachem, dlatego użycie aromatyczenej kolendry i imiru skutecznie pozbawią rybę tego aromatu.Polecam to połączenie smaków(...)imbiru 1/2 cytryny bio Wykonanie: filety z łososia umyć,osuszyć,skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 1-2 godziny imir obrać i pokroic drobniutko.Kolendrę z gruboziarnistą solą rozetrzeć w moździerzu kawałki łososia ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,skórą do dołu.Pastę z kolendry rozłożyć równomiernie na rybie,przykryć plasterkami cytryny.Nie ma potrzeby dodawania
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szklanki śmietany 18% 2 cebule dymki 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek rzodkiewek pieprz kolorowy sól Filety śledziowe odsączyć ze słonej zalewy i włożyć do zimnego mleka na około 3 godziny. W trakcie moczenia mleko można zmienić, wtedy sól szybciej wyjdzie z ryby. Śledzie osuszyć i pokroić na kawałki. Twaróg rozetrzeć ze śmietaną i przyprawami. Do twarogu dodać pokrojoną
https:KKuchniaMniamWigilię ale i w święta- zimna najlepsza ! Składniki: 1 kg filetu z morszczuka- może być inna ryba mąka do panierki olej do smażenia 5 marchwi 3 cebule słoiczek koncentratu pomidorowego sól,cukier do smaku 3/4 szkl wody 3 łyżki oleju Wykonanie: Filet z morszczuka oprószamy solą, pieprzem, obtaczamy w mące, smażymu na rumiano na rozgrzanym oleju. Osączamy(...)dokładnie mieszamy żeby dobrze rozprowadził się na warzywach. Doprawiaqmy do smaku solą i cukrem - musi być delikatnie słodkie. Do dużej salaterki wykładamy porcję sosu z warzywami , na to warstwę ryby, przykrywamy znów warzywami, następnie znów ryba...i tak do wykończenia dania. Wierzchnia warstwa musi być sos. Odstawiamy do lodówki na min. noc. Wtedy podajemy
Z Majeczką w kuchnirazy w tygodniu. Do przyprawienia ryby używam tylko odrobiny soli i bardzo aromatycznej mieszanki curry z młynka. Tak upieczonego łososia można podać w towarzystwie ryżu lub kuskusu z gotowanymi warzywami na zwykły obiad. Bardzo dobrze smakuje również w towarzystwie mieszanki sałat z sosem winegret. Łosoś przed pieczeniem Składniki: filet łososia ze skórą mieszanka curry (używam curry(...)łososia po upieczeniu) Przygotowanie: Łososia oczyścić z ości, posypać solą i oprószyć obficie mieszanką curry. Rybę ułożyć skóra do dołu w formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni, aż wierzch ryby lekko się zrumieni. Upieczoną rybę skropić sokiem z cytryny. Smacznego
Codziennik Kuchennyminut. W między czasie masło mieszamy z pozostałą natką, skórką cytryny oraz solą i pieprzem. Filety z łososia myjemy i wycieramy. Odwracamy skórką do góry, wykonujemy 3 poprzeczne nacięcia, które faszerujemy przygotowanym masłem. Upieczone warzywa posypujemy serem, układamy między nie rybę i pieczemy jeszcze przez 15. Smacznego
Kolizje SmakówViolaPassion Pstrąg tęczowy na chmurce śmietankowo-koperkowej Składniki: 2x Filety z pstrąga tęczowego duże (W zależności ile osób mamy przy
Viola cooks with passionPiekielnie ostre i aromatyczne Składniki filet z dorsza 0,5 kg mleko kokosowe 1 puszka pasta curry zielona 50 g cebula 2 szt czosnek 3
czarrna od kuchniPrzepis na filety rybne marynowane w zalewie pomidorowo-octowej. Potrawa najlepiej smakuje po kilku dniach. Składniki: ok. 700 g filetów rybnych (dałam mirunę) jajko bułka
e-PrzepisyKulinarneSmaczne i zdrowe :) Składniki ok 40 dkg filet z dorsza 1/2 małego brokuła 1 średnia marchewka biała część pora 1 papryczka chili 3 ząbki czosnku
czarrna od kuchni