filet z ryby - 2315 przepisów (strona:87/155)

Kurczak tikka masala 233

pieprz, kardamon, liść laurowy, goździki, cynamon, chili, gałka muszkatołowa. Ja garam masala najczęściej używam do przyprawienia ryb, zabija nieprzyjemny zapach. Wracając do tikka, bardzo rozgrzało mnie to danie, koniecznie spróbujcie go w chłodny dzień. Składniki ( 3 porcje): - ok. 400-500 g filetów z piersi z kurczaka - 1 cebula - 3 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki - 1/2 szklanki wody - 1/2 szklanki przecieru(...)ząbek czosnku - 1 łyżeczka przyprawy garam masala - 2 szczypty suszonego/świeżego imbiru - 1/2 łyżeczki kuminu - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej - szczypta cynamonu - kilka szczypt chili cayenne - sól, pieprz do smaku Filety umyj, pokrój w kostkę (2-3cm) i dopraw solą i pieprzem. Składniki na marynatę wymieszaj, a w niej wymieszaj kawałki kurczaka. Przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki

Corner With Recipes
Pełnoziarnisty hamburger z makreli 182

nich pracy. Pokaże Wam jak prosto i przyjemnie przygotować fantastyczne, pełnowartościowe śniadanie w wersji ekspresowej. JEDZMY RYBY - a organizm Ci się odwdzięczy. Co więcej za takie śniadanie, które z pewnością starczy na 2 poranki, nie zapłacisz więcej niż 5 zł. Potrzebujesz: Filet z wędzonej makreli 1 ogórek kiszony 1 jajko opcjonalnie łyżeczka majonezu / jogurtu naturalnego Filet

Mój Smak na Życie
Kuleczki rybne w zalewie 686

wymagają dużego nakładu pracy a są pyszne i przynajmniej wiem co jem. Moje są z ryby bez dodatku bułki, grysiku i innych składników, które można spotkać na sklepowych półkach. Mogą być przechowywane w lodówce przez kilka dni.Składniki:500 g fileta z morszczuka lub dorsza1 jajka1 średnia cebulasól, pieprz do smakubułka tarta do panierowaniaolej rzepakowy do smażenia Zalewa5

Ala piecze i gotuje
DORSZ GOTOWANY W MLEKU Z ZIOŁAMI Z ROSZPONKĄ NA GORĄCO. 247

roszponkę zamienić możesz na wykwintny dodatek do kuszącej ryby. Nie umiesz sobie wyobrazić, ile w mojej głowie kotłuje się pomysłów. Nawet taką zwykłą roszponkę potrafię podać w zupełnie nowej wersji.To się nazywa potęga kreatywności i blogerskiej wprawy. Dziś zapraszam wszystkich nie-wegetarian, którzy nie pogardzą soczystą, delikatną i bardzo aromatyczną rybą. Ponadto bardzo dietetyczną!Przepis powstał w ramach zgłoszenia(...)dużych, rozmrożonych filetów z dorsza ok. 3/4 litra mleka sól, pieprz cytrynowy świeże zioła: bazylia, mięta, tymianek roszponka: 2 opakowania sałaty roszponka Fit&Easy 4-5 dużych ząbków czosnku 1 paczka łuskanych ziaren słonecznika 3-5 łyżki oleju z pestek winogron sól, pieprz, puree: 4 duże ziemniaki 1/2 kostki masła pęczek koperku sól, pieprz Dorsz: Rybę solę i oprószam

W kuchni Karmel-itki
Ryba po grecku 2365

Ryba po grecku to danie nie tylko świąteczne, ale też świetne na rodzinne przyjęcia. Sposobów przygotowania jest mnóstwo, ja robię tak jak od lat moja Mama - nic nie zmieniam, ewentualnie robię podwójną porcję :) Składniki: 1 kg filetów (dorsz lub morszczuk) 4 duże marchewki 2 pietruszki 1 seler 3 cebule 1 mały koncentrat pomidorowy 1 lub 2 duże pęczki natki pietruszki(...)szkl. bulionu z kostki rosołowej sól pieprz cukier jajko i bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety myjemy, kroimy na połówki i oprószamy pieprzem oraz szczyptą soli. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu. Marchewkę, seler oraz pietruszkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule obieramy

Kolorowy Przepisownik
Kolejny super prosty pomysł na smakowity, piątkowy obiad, czyli pietruszkowy łosoś pieczony w pomidorach 193

już pisałam mój Synek uwielbia łososia. Zajada się nim odkąd tylko ryby wzbogaciły jego dietę. Staram się wykorzystywać jego smaki i dość często podawać mu ryby - jako bogactwo witamin, minerałów i bezcennych dla pracy układów krążenia oraz nerwowego, kwasów Omega - 3 . Któregoś dnia w zeszłym tygodniu wyjęłam dla niego kawałek łososia i już miałam go przyrządzić w sprawdzony(...)czasie z obu stron obsypałam posiekaną, świeżą natką pietruszki. Filet ułożyłam w małym naczyniu żaroodpornym i obłożyłam ze wszystkich stron pokrojonym w ósemki pomidorem. Pomidora lekko posoliłam i odrobinkę posłodziłam by wydobyć pełnię jego aromatu. Wrzuciłam też kilka wiórków masła by podczas pieczenia pomidory i ryba nie przywierały do naczynia. Zapiekałam pod przykryciem przez 15- 20 minut w piekarniku

Kuchnia po mojemu
Łosoś, ryż, groszek i seler naciowy 208

Składniki: 50 g ryżu jaśminowego na osobę groszek mrożony seler naciowy bulion warzywno - drobiowy filet z łososia sól i pieprz świeży koperek Przygotowanie: Ryż przepłukać

Karczma Honorietty
Śledzie w sosie jogurtowo-czosnkowym 151

Śledzie w sosie jogurtowo-czosnkowym   Śledzie w sosie jogurtowo-czosnkowym Składniki: 80 dkg filetów matjasów 1 cebula 4-5 ząbków czosnku  mały jogurt naturalny

Aromatyczne Podróże
Sałatka fasolkowa z makrelą 252

Składniki 1/2 brokuła 20 dkg fasolki szparagowej 2-3 dojrzałe pomidory 1 puszka fileta z makreli z oleju 1 łyżeczka musztardy 2-3 łyżki majonezu

czarrna od kuchni
Łosoś z sosem jajecznym i szparagami 198

Zamiast szparagów możesz użyć innych warzyw np. brokułów czy fasolki szparagowej. Dla 2 osób - 2 filety z łososia 150 g - pół łyżeczki soli i pieprzu

Pasje Jolki
Sałatka z łososiem 258

Lekka, ale syta, zdrowa, ale smaczna Składniki 3/4 szklanki drobnego makaronu 250 g fileta z łososia 50 g kiełków 1 puszka czarnej fasoli 1 duży

czarrna od kuchni
Koreczki z moskalików z czerwoną cebulą i wiśniami 189

Jeśli chcecie zrobić zwijane koreczki ze śledzi to moskaliki nadają się do tego idealnie bo filety z nich zrobione są nie za duże i wygodnie

Smaczna Pyza
Łosoś z fasolką i jajkiem w koszulce 152

Chyba moje nowe ulubione danie :D Rybka, warzywka i jajeczko! Czegóż chcieć więcej??  Składniki: filet z łososia (ok. 350-400 g) sól ziołowa pieprz

Malinowo w kuchni
Śledzie na słodko z rodzynkami i żurawiną 285

Wersja na słodko z dodatkiem rodzynek i żurawiny połączonych miodem. Składniki 500 g filetów ze śledzia 5 cebul 1 łyżka koncentratu pomidorowego 100 ml oleju 100

R'n'G Kitchen
Smażony dorsz (ryba) w tempurze 214

Składniki: 500 g świeżego filetu z dorsza, 80 g tempury, zimna woda, mąka do obtoczenia, sól, pieprz cytrynowy, olej do smażenia. Przygotowanie: Filet dorsza myjemy

Aga w kuchni
Śledziki Beatki 163

Dziękujemy za pomysł.Pozdrawiamy serdecznie.Śledzik jest na jutro.Musi się przegryźć.Kupujemy 0,5 kg filetów śledziowych Matjas, 0,5 kg cebuli, koncentrat pomidorowy 150 ml.Potrzebujemy

Maminek kulinarny