filet z ryby - 2315 przepisów (strona:47/155)

Śledzie z suszonymi pomidorami 171

Składniki: 4 filety śledziowe  1 duża cebula 2 ząbki czosnku około 10 sztuk pomidorów suszonych olej z pomidorów suszonych 3 łyżki octu winnego zioła

Qchnia po prostu
Ryba w cytrynowej panierce z pieczarkami i serem 197

startej skórki z cytryny Dodatkowo: 12-15 pieczarek kilka plastrów sera żółtego 1. Filety rybne umyć, osolić i oprószyć pieprzem cytrynowym. 2. Do głębokiego talerza wsypać mąkę, w drugim rozkłócić jajko, a w trzecim wymieszać bułkę tartą ze skórką z cytryny. Każdy kawałek ryby obtaczać kolejno w  mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej

Kto ugości moich gości?
La Rotisserie 123

terrinę presse z kaczki confit i foie gras z karmelizowanym porem i jabłkiem, a do niej Tokaji Leonis Selection Aszu 3 Puttonyos 2008. Przyszedł czas na rybę i tu pojawił się pieczony filet z dorsza atlantyckiego, czarna soczewica, seler i sos kawiorowy, w kieliszkach Esporao Reserva 2011. Po dorszu sorbet rabarbarowy,  po którym pierś kaczki w buraczkach, komosa

królestwo garów
Ryba pod sezamową kołderką 161

wiem jaki jest rodowód tej potrawy, ale w różnych wariantach znana jest zarówno w Arabii Saudyjskiej, jak i w Libanie czy Maroku. Składniki 1 kg ryby (może być w całości albo filety z dorsza, halibuta, pstrąga itp.)   3 średniej wielkości posiekane cebule 1 papryczka chili bardzo drobno posiekana 1/2 szklanki soku z cytryny 1 szklanka pasty sezamowej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Śledzie w sosie czosnkowym 217

Kolejne śledzie ..tym razem w sosie czosnkowym z majonezem i śmietaną...pycha..przepis podpatrzony tutaj. 8 filetów śledziowych w occie  1 cebula  2 ząbki

Moje domowe kucharzenie
Filety z Flądry w mleczku kokosowym 122

Składniki: 1/2 kg filetów Flądry 1 por 50 ml białego wytrawnego wina 250 ml mleczka kokosowego - opcjonalnie śmietany kremówki 30% sól, pieprz, szczypta curry ( do smaku

Gaździnka warzy
Śledzie z jajkiem w śmietanie 187

Składniki: 500 g filetów śledzi 4 łyżki majonezu ( kielecki ) 2 łyżki śmietany szczypior 3 cebule  ogórek kiszony 3 jajka  3 łyżki groszku zielonego Przygotowanie

Gaździnka warzy
Burgery z Dorsza 130

Składniki: 500 g fileta z Dorsza 40 g suszonych grzybów mała marchewka 50 g ryżu 1/3 pora lub mała cebula świeży koperek jajko 2,5

Gaździnka warzy
Śledzie w śmietanie 155

składniki* 50 dag filetów śledziowych małosolnych * 200 ml gęstej śmietany 18%* 3 ogórki konserwowe* 6-7 pieczarek marynowanych* 1 cebulka* pieprzSposób wykonaniaŚledzie wypłukać, ewentualnie chwilę

Mix smaku
filety z flądry z pieprzem smażone... 159

Składniki: 1 kg filety flądry, - ile potrzeba mąka pszenna, 1 łyżka sól, 2 łyżki pieprz czarny grubo mielony, 1 sztuka cytryna na sok, - ile potrzeba

W Mojej Kuchni Lubię
Łosoś i pstrąg w galarecie 216

Składniki:1 kg filety z łososia,1 kg filety z pstrąga,1 kostka warzywna,4 łyżki żelatyny,4 jajka,2 marchewki,1 pietruszka,1

Aga w kuchni
Śledzie z korzennymi przyprawami 229

Pomysł na takie śledzie znalazłam tutaj..zrobiłam je dziś po raz pierwszy...do marynaty wykorzystałam olej z ryżu , który zawiera korzystny skład kwasów tłuszczowych, w tym

Moje domowe kucharzenie
Wędzone filety z makreli 174

ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu czarnego 2 liście laurowe ok 10 ziaren kolendry Przygotowanie: Ryby należy oczyścić i wypatroszyć. Polecam od razu filetować. Solankę zagotować z przyprawami by ich aromat przeniknął do wody (przyprawy dobrze wcześniej rozgnieść w moździerzu). Ostudzić i zalać filety(...)godzin (zależy od wielkości). Następnie wyjąć, przepłukać pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i kładziemy na kratce do ocieknięcia i wysuszenia. Ryba będzie gotowa, gdy jej skóra stanie się lśniąca. Następnie układamy filety na półkach wędzarni i dodatkowo osuszamy około 30 minut w temperaturze 50 stopni. Kolejnym etapem jest włączenie generatora dymu i podniesienie temperatury o 5 stopni

Karczma Honorietty
DORSZ W SOSIE SEROWO-POMIDOROWYM. 232

serowość.Zapiekanie ryby w sosie powoduje, że się nie rozgotuje, nie rozpadnie, a udusi na idealną. Poza tym, nie dodajemy tłuszczu,który dodany być musi w przypadku smażenia i duszenia na patelni.  DORSZ W SOSIE SEROWO-POMIDOROWYM. /przepis autorski;/ na 3-4 osoby 4-6 małych polędwiczek z dorsza  (mogą być zwykłe filety) 200 - 300g serka(...)mieszając, wlewam cienki strumyczkiem wstrząśnięty kefir, by się nie zważył. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam dokładnie, stawiam na palnik i zagotowuję. Ewentualnie doprawiam Rybę, jeśli to polędwiczki, układam w małym naczyniu żaroodpornym, dość głębokim. Jeśli to filety - dzielę je na mniejsze kawałki, długości ok. 10-15 cm (jak polędwiczki) i także układam w naczyniu. Zalewam rybę sosem

W kuchni Karmel-itki