filet z ryby - 2315 przepisów (strona:52/155)

Sałatka z łososiem i granatem 216

Przede wszystkim zaintrygował mnie sposób przygotowania łososia - zawsze chciałam, aby moja ryba była bardzo soczysta i rozpływająca się w ustach, a przygotowanie go tak jak Nigella to własnie gwarantuje. Ryba jest delikatna i wilgotna. Jakiś czas po obejrzeniu programu trafiłam na książkę z przepisami z tej serii - od razu postanowiłam ją kupić i zacząć wypróbowywać nowe propozycje tej ikony brytyjskiej(...)cytryny i sól. Zagotować, gdy woda się zagotuje odwrócić filety na drugą stronę, zdjąć garnek z ognia i odstawić na 7 minut. Wyjąć filety z wody i zostawić do wystygnięcia. Gdy ryba będzie zimna - zdjąć skórę. W międzyczasie na suchej patelni uprażyć pestki dyni, należy uważać, aby ich nie przypalić! Przesypać na talerz, aby ostygły. Na dużym talerzu

Codzienne Gotowanie
Śledzie z suszonymi pomidorami 389

słoik suszonych pomidorów 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka suszonej bazylii pieprz kolorowy Filety odsączyć ze słonej zalewy i włożyć do zimnej, czystej wody na około 3 godziny. W trakcie moczenia wodę można zmienić, wtedy sól szybciej wyjdzie z ryby. Śledzie osuszyć i pokroić na kawałki, skrapiając sokiem z cytryny. Suszone pomidory i cebulę również skroić

https:KKuchniaMniam
śledź w sosie pomidorowym... 196

Składniki: filety śledziowe 1 kg, mąka pszenna 5 łyżek, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, sok pomidorowy 1 litr

W Mojej Kuchni Lubię
smażone filety śledziowe w zalewie słodko kwaśnej z papryką... 180

Składniki: filety śledziowe 1,5 kg, mąka pszenna 3/4 szklanki, kucharek 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba, woda 1

W Mojej Kuchni Lubię
Smażony dorsz ze skórką. 145

  Składniki: 500 g fileta z dorsza ze skórką pieprz cytrynowy, sól Fileta płuczemy i suszymy na papierowym ręczniku. Następnie kroimy w zgrabne kawałki

Moje-pitraszenie
Śledzie na ostro (po cygańsku). 286

Składniki: 1/2 kg filetów śledziowych solonych 5 ogórków konserwowych 1 duża cebula 1 por (tylko biała część)  2 ząbki czosnku  2 łyżki musztardy 5

Moje-pitraszenie
Łosoś z makaronem i brokułami 171

Składniki: 1 kg fileta z łososia cytryna 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz sos 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 pęczka koperku 2 ząbki czosnku

magiczna kuchnia Kasi
Filet z łososia z aromatem octu balsamicznego 167

Składniki: Filet z łososia ocet balsamiczny sok z cytryny sól ziołowa (u mnie PRYMAT) świeżo mielony czarny pieprz Wykonanie: Filet podzielić ma mniejsze części

The Sweet Damsel
śledzie matiasy na zakąskę... 172

Składniki: filety śledziowe 10 sztuk, cebula biała 4 średnie, oliwki zielone, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka, cukier 1 łyżka, sok z cytryny 2 łyżki

W Mojej Kuchni Lubię
śledziki matiasy z oliwkami,pieczarkami,czerwoną cebulą... 168

Składniki: filety z matiasa marynowane w oleju 10 szuk, oliwki zielone 10 dag, pieczarki marynowane 15 dag, cebula czerwona 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1

W Mojej Kuchni Lubię
filety śledziowe w lekko ostrej papryce z warzywami.. 186

Składniki: filet śledziowy 1,5 kg, kucharek 3 łyżki, mąka pszenna 2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, cebula 4 sztuki, marchew 3 średnie, papryka czerwona

W Mojej Kuchni Lubię
Czosnkowo- cytrynowy grillowany łosoś z warzywami po prowansalsku 127

Składniki: 2 filety z łososia- każdy po 300 g 10 ząbków czosnku 6 łyżek oliwy z oliwek 1 cytryna 1 natka pietruszki 1 natka koperku

ClauditteMissCooking
Panierowane pulpeciki rybne 270

ryby 2 jajka ( jedno zużyć do panierki ) bułka tarta pół cebuli olej do smażenia nać pietruszki mąka  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA  Rozmrozić filety, zmielić razem z połówką cebuli i odrobiną natki pietruski . Do zmielonej ryby dodać 1 jajko i 4 łyżki bułki tartej, sól do smaku i dokładnie wymieszać. W zależności od rodzaju ryby można dodać

zielonacukinka
matiasy z porem i zielonym groszkiem w majonezie... 178

Składniki: filety z matiasa marynowane w oleju 8 sztuk, por (biała część) 1 duża, groszek konserwowy 1 puszka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, sok z

W Mojej Kuchni Lubię
matiasy z oliwkami na szybko... 160

Składniki: filety z matiasa marynowane w oleju 5 sztuk, oliwki zielone 10 sztuk, cebula 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, ocet winny 1/2 łyżeczki

W Mojej Kuchni Lubię