filet z ryby - 2315 przepisów (strona:42/155)

Tilapia na szpinaku 222

śmietany - 2 łyżki jogurtu greckiego - 1 łyżka masła - 1 łyżka oliwy z oliwek (włoskiej) - sok z cytryny  Wykonanie: Rybę osuszamy ręcznikiem papierowym, solimy, skrapiamy sokiem z cytryny. Rolujemy w roladkę, spinamy wykałaczką. Tak postępujemy z każdym filetem. Układamy w naczniu żaroodpornym, wcześniej wysmarowanym masłem (niewielką ilością). Przygotowujemy szpinak. Na rozgrzaną patelnię, wykładamy masło i oliwę, rozpuszczamy, dodajemy pokrojoną(...)minut. Po tymczasie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy kolejne 10 minut. Smacznego! Danie jest dość nisko kaloryczne, więc polecam wszystkim tym którzy są na diecie! Polecam inne moje przepisy na ryby: 1. Owoce morza i tołpyga z mleczkiem kokosowym. przepis TU 2. Tołpyga z puree ziemniaczano- brokułowym  przepis TU 3. Spaghetti z łososiem przepis TU Pozdrawiam

SMYKWKUCHNI
Portugalska zapiekanka z dorsza i ziemniaków 337

) 200 ml śmietany 30 lub 36% sól, pieprz gałka muszkatołowa 1 łyżka masła tarty żółty ser do posypania zapiekanki kilka oliwek Filety dorsza myjemy i gotujemy przez ok. 10 min. w mleku.  Jeżeli ryba jest mrożona, wcześniej ją rozmrażamy i odciskamy z nadmiaru wody. Natomiast jeśli uda się komuś zdobyć dorsza suszonego w soli, należy go namoczyć

bistro mama
Pieczony łosoś z brzoskwiniami 207

cytryny,sól, pieprz,2 łyżki masła. Przygotowanie Czosnek drobniutko posiekać, zmieszać z natką oraz sokiem z cytryny. Rybę umyć, osuszyć, oprószyć delikatnie solą i pieprzem, natrzeć pastą czosnkową. Przykryć folią spożywczą i wstawić na 30minut do lodówki. Natłuścić naczynie żaroodporne i ułożyć filety. Polać łyżką stopionego masła. Piec ok. 20 min w temp. 190st. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć(...)pestki i pokroić w plasterki. Obłożyć nimi rybę, przykryć plastrem sera, na koniec posypać orzechami oraz wiórkami masła. Piec jeszcze ok. 10min.                                                      Smacznego

Z miłości do słodkości
śledzie pieczone w piekarniku... 165

mielony, wlać olej rzepakowy RAPSO Beach Flower-BACKMIT , pełną ofertę pyszności = "zobacz TUTAJ" i schować do lodówki na kilka godzin naczynie żaroodporne odpowiedniej wielkości do ilości ryb - poukładać w naczyniu złożone filety ciasno, na wierzchu poukładać cienkie plastry cytryny, polać resztą marynaty piekarnik nastawić na 220 C, grzanie góra/dół, pod przykryciem piec 25 minut, zdjąć przykrycie

W Mojej Kuchni Lubię
Wyjątkowy łosoś grillowany na desce cedrowej z nutą pomarańczy 171

dołu i nie dotykamy go dopóki sam łatwo nie będzie odchodził od deski Łatwym sposobem aby zabezpieczyć rybę przed klejeniem do deski jest posypanie skóry ryby odrobiną mąki kukurydzianej Składniki: Filety z łososia ze skórą Sól i pieprz skrobia kukurydziana oliwa z oliwek 2 pomarańcze, jedną kroimy w cienkie plasterki, z drugiej wyciskamy sok 1 łyżka płynnego miodu

naRuszcie
Myszki - jajka faszerowane anchois 190

które dzięki ciekawej formie podanie  będą miłą odmianą nie tylko na wielkanocnym stole. Farsz z sardelami jest wyrazisty i bardzo smaczny, z pewnością zasmakuje miłośnikom ryb. Składniki: 6 jajek 2 filety z sardeli (anchois) łyżka majonezu biały pieprz do dekoracji: szczypiorek, koperek, rzodkiewki, ziarna pieprzu Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli

Pyry na Gaz
Ryby w zalewie pomidorowej 379

bardzo ją lubimy RYBY W ZALEWIE POMIDOROWEJ .  SKŁADNIKI: 1kg. filetów z mintaju lub z morszczuka cebula  ogórek konserwowy 2-3 jajek masło klarowane ZALEWA: 2 szkl. wody 1/2 szkl. oliwy 2-3 łyżek cukru 3 łyżki kechupu 1 mały przecier pomidorowy 6 łyżek octu sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy WYKONANIE: filety kroimy na kawałki, przyprawiamy(...)solą i pieprzem, maczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej smażymy na rozgrzanym klarowanym maśle, ogórek i cebulę kroimy w kostkę, potrawę układamy w misce: ryby na przemian z ogórkiem i cebulą, całość zalewamy gorącą zalewą A teraz rozkoszujemy się smakiem, smacznego

Kuchnia Beaty
Świąteczny Mix potraw 259

Zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami, być może znajdziemy coś , co nas zainteresuje.Polecam dania obiadowe, szyneczki  i schaby domowe,sałatki i ciasta. jednym słowem

W kuchennym oknie Ewy
Ryba zapiekana z serem i pomidorami 177

Ryba jest w panierce, a ser i plastry pomidorów to tylko urozmaicenie. Zwykle, ale bardzo dobre. Do tego dania nadają się przede wszystkim ryby białe, ja skorzystałam z filetów miruny.  Składniki: 2 filety z miruny 1 pomidor 4 plasterki żółtego sera sól, pieprz 1 jajko bułka tarta olej Wykonanie: Filety opłukać, osuszyć ręcznikiem, doprawić solą

Pasja Smaku
Sandacz po grecku 219

gotowanymi warzywami. Ze smażonej- z duszonymi warzywami. Gatunki ryb też się zmieniają .Kiedyś robiłam w ten sposób dorsza bo najbardziej mi smakował .Potem parę innych ryb . Ostatnio bardzo często kupuje filety z sandacza . Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Buły ze smażonym pstrągiem a'la fishburger 212

Często zdarza mi się , że kupując filety z pstrąga lub innych ryb okazuje się , że po podzieleniu na porcje są one za duże. Oczywiście można by takie większe podać .Ale u mnie jest tak , ze dokładnie wiem ile każda z nas zje i jak zrobię większą porcję będzie to wciskanie na siłę. Przestałam się tym martwić. Formuję porcje

Buniabaje w kuchni
Jaź 218

był trudny obiad :) Przyzwyczajona do ryb z mała ilością ości (czytaj filet), dałam się namówić na przygotowanie Jazia. Mąż przytargał taką rybkę od kolegi, więc cóż było robić(...)szczęście była już wypatroszona i oskrobana z łusek inaczej bym tego nie przeżyła :) Ryba z rodziny karpiowatych, w smaku jest całkiem smaczna, jednakże trzeba uważać podczas jedzenia, bo ma sporo ości. SKŁADNIKI: 1 ryba Jaź pokrojona w dzwonka pieprz cytrynowy sól przyprawa do ryb sok z cytryny mąka  olej A jak to zrobić: Pokrojoną w dzwonka rybę natrzeć

Kuchnia w opałach
Śledź w pomidorach 146

dodatkiem 2 łyżek octu spirytusowego, aby pozbawić śledzie nadmiaru słonego smaku oraz rozmiękczyć ich ości. Następnie poodcinałem śledziom ogony oraz płetwy grzbietowe i wyfiletowałem ryby, obcinając mięso z obu stron wzdłuż kręgosłupa. Filety ze śledzi pokroiłem w około dwucentymetrowe kawałki. Gotowy sos pomidorowy po jego ostygnięciu przełożyłem do miseczki i dodałem do niego kawałki śledzi. Całość delikatnie wymieszałem(...)uważając, aby nie uszkodzić kawałków ryb. Obficie doprawiłem czarnym świeżo zmielonym pieprzem i odstawiłem do lodówki na co najmniej dwie godziny, aby smaki uległy połączeniu. Gotowe danie wyłożyłem na pokrojone kromki białego pieczyw i posypałem niewielką ilością czarnego świeżo zmielonego pieprzu. Udekorowałem cząstkami cytryny. Gorąco polecam oba dania na świąteczny stół i korzystając z okazji życzę wszyskim czytelnikom

Wyprawy kulinarne
Ryba z szpinakiem w sosie śmietanowym 243

www.mgotuje.plDziś podaję wam przepis na rybę z dodatkiem szpinaku i sosu śmietanowego. Rybka podana w tej wersji smakuje wybornie. Filety wymieszałam wcześniej w aromatycznej marynacie, która nadała rybie fajnego, lekko ostrego smaku. Szpinak zaś został podduszony z śmietaną, który wcześnie podsmażyłam z dodatkiem czosnku, cebuli i suszonych pomidorów(...)niemu mamy zawsze pod ręką sok z świeżych cytryn. Wystarczy otworzyć butelkę i cieszyć się jego smakiem, jest wygodny w użyciu. Pasuje idealnie do ryb, sałatek, herbaty czy deserów. Produkt dobrej klasy, szczerze polecam.Post Ryba z szpinakiem w sosie śmietanowym pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje