filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:112/172)

Zapiekanka z gyrosem 691

łyżek śmietany 5 łyżek ketchupu 3-4 ząbki czosnku 2 ogórki konserwowe papryka konserwowa 250g sera żółtego Zapiekanka z gyrosem - przepis: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Filety z kurczaka myjemy, kroimy w kosteczkę, podlewamy odrobiną oliwy i przyprawiamy przyprawą gyros. Dla takiej ilości spokojnie możecie wykorzystać całą torebkę. Kurczaka podsmażamy na patelni. Nie musicie już używać oleju(...)kolejno: makaron 1/3 sosu 1/3 sera żółtego kurczak 1/3 sosu 1/3 sera żółtego papryka i ogórek pozostała część sosu pozostały ser żółty Całość pieczemy przez ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st. C. Smacznego! Polecamy również inne zapiekanki: Zapiekanka z ryżem i parówkami Zapieknaki makaronowe - PRZEPISY Post Zapiekanka z gyrosem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Leszcz zapiekany z fasolką i brukselką 177

zapiekanki z rybami. Jeśli macie ochotę na inne przepisy z wykorzystaniem ryb to zapraszam tutaj . Znajdziecie tam przepisy na ryby smażone, pieczone, a także zapiekanki rybne. Składniki 700 g filetów z leszcza 400 g fasolki szparagowej 500 g brukselki 400 g śmietany (dałam 18%) 100 g żółtego startego sera 2 łyzki mąki pszennej sól pieprz szczypiorek olej do smażenia Fasolkę(...)ugotowaną fasolkę i brukselkę, a na środku ułożyć usmażoną rybę. Śmietanę wymieszać ze startym serem, doprawić solą i pieprzem i wlać na wierzch zapiekanki rozsmarowując na całość. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż śmietana się lekko przyrumieni. Przed podaniem posypać obficie posiekanym szczypiorkiem. leszcz zapiekany z fasolką i brukselką

O kuchni z uczuciem
Morszczuk argentyński na placku warzywnym 176

cebula -250 ml ciepłego mleka -2 szklanki mąki -3 jajka -2 dkg drożdży -1/2 płaskiej łyżeczki cukru -sól, pieprz, pieprz ziołowy, czosnek niedźwiedzi -przyprawa warzywna -olej do smażenia Filety posypujemy przyprawą do ryb i pozostawiamy na godzinę. W tym czasie odsączamy groszek, marchew i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę, delikatnie posypaną przyprawą(...)mieszamy. Dodajemy cebulkę, groszek, marchewkę i mieszamy. Dodajemy pianę z białek i mieszamy.  Doprawiamy do smaku solą lub przyprawą warzywną. Przekładamy do jednej lub dwóch blaszek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 20-25 minut. W tym czasie na patelni z olejem smażymy rybę. Placki upiekły się. Wyjmujemy je z blaszek i dzielimy

Maminek kulinarny
Kurczak w cieście francuskim 309

opakowania ciasta francuskiego (275g)  4 średnie filety z piersi kurczaka  8 suszonych pomidorów około 150 g sera camembert  przyprawa do kurczaka 2 łyżki oleju  1 żółtko roztrzepane z 1 łyżką mleka (do posmarowania)  1 łyżeczka sezamu do posypania  Długi weekend rozpoczęty :) Szkoda tylko, że długi weekend w tym roku jest taki krótki... Hmmm(...)bardzo smaczny. Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć przyprawą do kurczaka i 2 łyżkami oleju. Odstawić na godzinę do lodówki. Następnie krótko obsmażyć z obu stron na rozgrzanej patelni. Piekarnik nagrzać do 200ºC (z termoobiegiem). Ciasto francuskie podzielić na 4 równe części. Na każdej części ciasta położyć na środku kurczaka. Obłożyć go pokrojonymi w podłużne paski pomidorami i serem pociętym

Świat Domowej Kuchni
Piersi z kurczaka w aromatycznym sosie 213

Składniki: 4 filety z kurczaka łyżeczka przyprawy do drobiu Sos: 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z jabłek 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka skórki otartej z cytryny 3 łyżki płynnego miodu płaska łyżeczka mielonego imbiru szklanka śmietany kremówki Wykonanie:Opłukane, osuszone piersi z kurczaka nacieramy dość obficie przyprawą do drobiu z mieszaną z dużą szczyptą soli i pieprzu(...)imbir. Na niewielkiej ilości oliwy smażymy porcje z kurczaka, rumieniąc z obu stron. Układamy w naczyniu do zapiekania, polewamy pozostałym ze smażenia tłuszczem, zalewamy sosem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 150 st.). Wyjmujemy, gdy wierzch się lekko zarumieni a boki będą odstawały od formy. Podajemy z ziemniakami puree lub chrupiącymi frytkami

Gorący kąsek
Ryba zapiekana z jajkami 148

wymagające dużego nakładu pracy. Do takiej ryby podałam ryż, ale równie dobrze smakuje ze świeżym pieczywem, ziemniakami  czy makaronem. Ja przygotowałam z mintaja, ale może to być każdy filet z ryby. Jeśli macie ochotę na tak przygotowaną rybkę to zapraszam po przepis. Polecam również bardzo smaczną rybę po genueńsku . Składniki 900 g filetu z mintaja 1 trawa cytrynowa(...)olejem. Naczynie przykryć folią i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Jajka rozbełtać z wywarem warzywnym, doprawić solą, pieprzem, płatkami chilli i wszystko wymieszać, po czym wlać na rybę. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C i piec około 30 minut. Przed podaniem posypać koperkiem i pokrojoną w paski czerwoną papryką. ryba zapiekana z jajkami

O kuchni z uczuciem
Kurczak zapiekany w zupie cebulowej z pieczonymi ziemniakami 326

też poniżej tylko jedno zdjęcie niemniej jednak mamy nadzieję, że realizacja Łukasza będzie dużo ciekawszym elementem graficznym/multimedialnym tego wpisu – choć ostateczny smak i tak będzie najlepszy Składniki: - 3 filety z kurczaka - 1 pęczek szczypiorku - 1 opakowanie zupy cebulowej - śmietanka 18% 250ml - 1 kg ziemniaków - masło - przyprawy: sól, curry, ostra papryka Najpierw obieramy ziemniaki i kroimy na grube kawałki(...)odcedzamy i przekładamy do brytfanki. Do ziemniaków dodajemy kilka kawałków masła i doprawiamy do smaku czerwoną papryką i curry. Możemy użyć dowolne przyprawy. Ziemniaki i kurczaka wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy ok. 30 minut do momentu kiedy ziemniaki nam się lekko zrumienią. W trakcie pieczenia ja mieszam ziemniaki żeby się zrumieniły z obu stron. Kurczak jest

Kuchenne Wariacje
Zapiekanka z kurczakiem + film 174

pożywną i sycącą a zarazem prostą i szybką w przygotowaniu. składniki na naczynie żaroodporne o pojemności 2,4 l             2 torebki ryżu podwójny filet z kurczaka cebula puszka kukurydzy 2 łyżki oleju mały koncentrat pomidorowy 10 dag żółtego sera sól pieprz bazylia suszona ostra papryka w proszku przepis Ryż gotujemy. Ugotowany ryż przelewamy(...)bazylią i ostrą papryką. Do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem przekładamy ryż a na ryż kładziemy usmażonego kurczaka z kukurydzą w pomidorach , wierzch posypujemy startym żółtym serem. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i pieczemy około 20 minut. Za pośrednictwem portalu Uroda i Zdrowie otrzymałam do przetestowania naczynie żaroodporne Grill&Drop firmy TERMISIL . Jest to  doskonały produkt

Smakowite Dania
Grillowanie – porady 269

zasadniczo wykorzystaniem tradycyjnych grilli ogrodowych i grillowaniem na świeżym powietrzu. Oczywiście wiele z tych porad ma zastosowanie również do grilli elektrycznych, w tym używanych w domu, a nawet piekarników z funkcją grilla. Jakkolwiek nie aspirujemy do roli autorytatywnego i niepodważalnego poradnika dla grillowiczów, to jednak prezentujemy nasze długoletnie i sprawdzone w różnych warunkach doświadczenia. Oczywiście to tylko pewne wytyczne(...)specyficzny smak, ale przeniesiemy je na tackę zanim zdąży wytopić dużą ilość tłuszczu. Z drugiej strony pamiętajmy, że niektóre produkty nie zawierają tłuszczu wcale lub bardzo mało – np. warzywa, filet z kurczaka czy niektóre ryby. Możemy je wówczas położyć bezpośrednio na ruszcie, ale musimy zrobić też coś dokładnie odwrotnego niż w przypadku tłustych mięs, a więc dodatkowo nawilżyć odpowiednim

Kulinarna Pokusa
Ryba niespodzianka na Wigilię 182

  Stara prawda głosi, że Wigilia ma smak tego, co jadło się w ten dzień w rodzinnym domu. Dla mojego męża jest to smak łososia z

Szybko Tanio Smacznie
Indyk na kanapki pieczony z żurawiną i miodem 133

smaczne przede wszystkim. Przepis pochodzi z książki "Smaczna kuchnia. Domowe wyroby". Musimy go tylko dwie godziny przed pieczeniem zamarynować. Polecam i miłej środy życzę :-) Składniki: około 1 kg fileta z indyka 3 ząbki czosnku 3-4 łyżki dżemu żurawinowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka musztardy miodowej sok z cytryny 3/4 szklanki bulionu sól pieprz tymianek  1. Czosnek obieramy(...)spływała z mięsa.  3. Mięso wyjąć z lodówki i przygotowaną glazurą go nasmarować (wierzch i boki). Przełożyć do naczynia żaroodpornego i podlać wcześniej przygotowanym bulionem. 4. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy od 1,5 do 2 godzin. Mięso od czasu do czasu możemy podlać powstającym sosem. Mięso możemy podawać na ciepło i będzie na pewno świetne

kruche babeczki
Ryba pieczona z pomidorkami, z surówką z selera i marchewki 237

stracimy ani nic ze smaku, ani wartości naszej potrawy. To pyszna propozycja na zdrowy obiad lub kolację, do przygotowania w mniej niż 20 minut. Składniki na 2 porcje: 2 filety białej ryby, po około 150 – 180 każdy (np. z dorsza, halibuta, żabnicy) około 150 g pomidorków koktajlowych 1 średnia marchewka około 1/4 bulwy selera 2 garście rukoli 1 łyżeczka(...)szczyptą ostrej papryki, wymieszać. Kawałki ryby umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, upewnić się, że nie zawierają ości. Posolić, posypać ostrą i słodką papryką, ułożyć w naczyniu obok pomidorków. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 – 180ºC, piec około 8 – 13 minut, zależnie od grubości kawałków. Kawałek obranego selera wrzucić do garnuszka z gotującą się wodą, gotować przez minutę, a następnie pokroić

Even Better Food
Roladkowe ciasto francuskie z mięsem, pastą pomidorową i camembert 444

pieprzem, sól do smaku, pieprz czarny do smaku, mielona ostra papryka do smaku, ¼ łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego, ponadto: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (375 g), 1 jajko. Przygotowanie: Farsz: Filet myjemy, oczyszczamy i suszymy papierowym ręcznikiem. Kroimy na mniejsze kawałki, mielimy lub miksujemy. Dodajemy pastę z pomidorów, pokrojony bardzo drobno ser, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i czosnkiem(...)Może to być forma na tarte lub tortownica, należy wcześniej wyłożyć ją papierem do pieczenia. Każdą roladkę smarujemy roztrzepanym jajkiem (boki i wierzch). Tak przygotowane roladki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Pieczemy w tej temperaturze 15 min, a następne 20 min w 180°C. Smacznego

Moniki Smakołyki
Dorsz zapiekany z warzywami i tahini 190

łam cebulkę , marchew , odrobinę pora … a wszystko to zapiekłam w naczyniu żaroodpornym.To był świetny wybór , gdyż rybka zachwyciła domowników!Danie na stałe zagości w mojej kuchni!SKŁADNIKI:- filety z dorsza – 500 g- olej – 100 ml- tahini – ok.180 ml- sok cytrynowy – 2 łyżki- cebula – 1 szt- por – 1 szt- marchew(...)rozrabiamy z wodą i sokiem cytrynowym. Solimy , pieprzymy , a następne zalewamy patelnię z warzywami.Gotujemy ok. 2 minutki do momentu zgęstnienia.Przygotowanym sosem zalewamy rybę.Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok.15 minut.Smacznego

Ostra na Słodko
Łosoś ze szpinakiem w cieście 177

wszystko zapieczone w cieście francuskim... jak dla mnie był to strzał w dziesiątkę!Składniki:500 g mrożonego szpinaku,2 łyżki masła,1 ser feta,1 ząbek czosnku,600 g fileta z łososia,1 ciasto francuskie,1 jajko,100 g płatków migdałowych,szczypta soli.Przygotowanie:  Na maśle smażymy mrożony szpinak. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi dodajemy pokrojony ser feta(...)dół naszej koperty. Takie koperty układamy na papierze do pieczenia - sklejoną częścią dołem do papieru. Robimy cztery takie koperty. Roztrzepanym jajkiem smarujemy ciasto i posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach

Aga w kuchni