filet z piekarnika - 2577 przepisów (strona:106/172)

Kotlety rybne 66

filetów rybnych, 2 cebule, 1 sucha kajzerka, 3 – 4 łyżki bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz świeżo mielony, imbir suszony, cukier, olej do smażenia, bułka tarta do oprószenia kotletów Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem(...)łyżeczki). Dodać rozbełtane jajko. Dokładnie wymieszać. Formowa niewielkie kotleciki, oprószać bułką tartą i smażyć na rumiano z obu stron. Kotleciki przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. Jeżeli zostanie nam kilka kotlecików można włożyć je w zalewę octową. zastawa

królestwo garów
Drobiowe kotlety ze szparagami i serem 116

Sezon szparagowy dopiero przed nami, postanowiliśmy więc, wykorzystać te ze słoika. W sezonie przed smażeniem, koniecznie ugotujcie w osolonym wrzątku. Składniki 4 filety z piersi kurczaka (po 200g) 4 plastry sera królewskiego 1 słoiczek szparagów zielonych mąka 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sól     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy(...)bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju (płomień nie może być za duży, inaczej bułka się przypali, a mięso będzie surowe). Możemy również lekko podsmażyć kotlety i przełożyć do piekarnika na 20 min, temperatura 180°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
DORSZ ZAPIEKANY W SOSIE PIECZARKOWYM ZE SZPINAKIEM I PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI 177

estetycznie i z dbałością, co jeszcze bardziej zachęca do ich kosztowania. Kto powiedział że ryba musi być nudna? :) Przepis zainspirowany odcinkiem Doradca Smaku.  SKŁADNIKI: dorsz bez skóry 2 filety szpinak baby świeży 300 g.  olej kokosowy 2 łyżki przyprawa do ryb 2 łyżki  sok z połowy cytryny Sos pieczarkowy: pieczarki 300 g.  cebula(...)szczypty olej 3-4 łyżki METODA: Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć. Pokroić w łódeczki, przyprawić, polać olejem i wymieszać. Na blaszce wyłożyć podwójnie folię aluminiową. Ułożyć ziemniaki i wstawić do piekarnika. Piec ok. 30-40 minut, aż będą złote.  Dorsza umyć, osuszyć, podzielić na mniejsze części i skropić cytryną. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie obsypać przyprawą

Kuchnia Paulettes
Morszczuk zapiekany pod pieczarkowo – serową pierzynką 115

było sporo rybek: rybki w galarecie, po grecku, śledzie kaszubskie, sałatki z rybkami. Było smacznie. Czas zaproponować coś nowego. I tak na dzisiaj proponuję zapiekanego morszczuka. Składniki: 6 płatów ( filetów mrożonych ) morszczuka 250 gram pieczarek 1 cebula Sól Pieprz 2 łyżki śmietany 30% Olej Mąka do panierowania Ser mozzarella lub inny ser Wykonanie: Morszczuka rozmrażamy na sicie. Dalej przyprawiamy solą(...)kroimy w plasterki a cebulę w kostkę. Przesmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Podczas smażenia przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na ryby. Na górę ścieramy ser i zapiekamy w piekarniku w temp. 160 o C przez około 10 – 15 minut. Podajemy ciepłe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Wiosenne taco 146

Składniki (obiad dla 2,3 osób): - 12 gotowych taco - 1 filet z kurczaka - 1 cebula - kilka pieczarek - opakowanie pomidorków koktajlowych - kilkanaście oliwek czarnych i zielonych - pół główki sałaty masłowej - kilkanaście rzodkiewek - szczypiorek - przyprawy Sos jogurtowo-czosnkowy - jogurt naturalny - łyżeczka majonezu - łyżeczka rozdrobnionego czosnku - sól, pieprz, bazylia Cebulę pokroić na półplasterki, pieczarki na drobne kawałki, kurczaka pokroić na kawałki(...)kurczak będzie gotowy. Rzodkiewki i oliwki pokroić na plasterki, pomidorki koktajlowe na pół, szczypiorek na drobne kawałki. Sałatę porwać na kawałki. Taco wstawić na 4 minuty do rozgrzanego piekarnika. Wymieszać dokładnie składniki na sos. Taco wypełnić 2 łyżkami podgrzanego farszu, oliwkami, sałatą, pomidorkami, rzodkiewką. Polać sosem i posypać szczypiorkiem. Przepis brał udział w akcji Pomidorowe inspiracje

Corner With Recipes
Zapiekanka makaronowa z brokułem i kurczakiem w sosie serowym 1540

Zapiekanka makaronowa z brokułem i kurczakiem w sosie serowym...Warstwa sprężystego makaronu.Zielone różyczki brokuła.Kawałki soczystego kurczka.Oblane sosem śmietanowo-serowym.Oprószone startym, żółtym serem.Pycha!Składniki:500

Gospodyni Miejska
Pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 204

Bardzo szybkie, smaczne i nisko kaloryczne danie, idealnie smakuje z ryżem i warzywami. Składniki:2-3 osoby podwójny filet z piersi kurczaka                               1-1,5 łyżki miodu 1,5 łyżki musztardy  1,5 łyżki keczupu 1 duży ząbek czosku (posiekany) 2 łyżki oliwy(...)dajemy mięso i wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso smażymy na patelni grillowej z obu stron do uzyskania złotego koloru. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni na 10-15 minut

Gorący kąsek
Rolada z indyka z nadzieniem z suszonych moreli i żurawiny 198

zestawiamy garnek z ognia. W tym czasie płatki migdałów mielimy na proszek np. przy pomocy blendera. Po około 10 minutach do powstałej masy dorzucamy migdały i jajko. Całość mieszamy. Filet z indyka rokładamy na blacie i rozbijamy w kształt mniej więcej prostokąta. Pamiętamy by nie rozbijać zbyt cienko, gdyż przy zwijaniu rolady mięso będzie się "drzeć". Indyka solimy(...)Jeśli nam wygodniej możemy spiąć w kilku miejscach wykałaczką. Następnie obkładamy mięso szynką parmeńską i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Podlewamy sokiem z pomarańczy, bulionem i miodem. Całość umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na około 45 minut. Po tym czasie wyjmujemy roladę z piekarnika i obkładamy folią aluminiową zostawiając na kwadrans. Mięso podajemy np. z ryżem na ciepło polane

Kolizje Smaków
Babka ziemniaczana - Start Akcji: TANIE GOTOWANIE 208

wydaje się najbardziej klasyczna a przede wszystkim wielokrotnie testowana - zapraszam:   KUGIEL - Babka ziemniaczana   Składniki: 2,5 kg ziemniaków ok. 1 kg mięsa (może być do wyboru filet kurczaka, żeberka, boczek, szynka czy łopatka) 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 liście laurowe sól, pieprz 3 łyżki oleju Ziemniaki obrać, zetrzeć(...)doprawiając do smaku solą i pieprzem (doprawić  w tym przypadku należy od serca;).Wyłożyć na blachę podlaną olejem i piec w nagrzanycm do 200 stopni piekarniku około 1,5 godziny do mocno zrumienionej skórki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Burrito z kurczakiem i ryżem 105

łyżki śmietany 12% 1 pęczek świeżej kolendry Przyprawy: pieprz, sól, chili, do mięs, do kurczaka Ryż wsyp do garnka, posól i zalej wodą. Gotuj do momentu odparowania wody. Fileta z kurczaka umyj i pokrój w drobne kawałki. Smaż na patelni posmarowanej oliwą, dopraw do smaku przyprawami. Cebulę obierz i pokrój na drobne kawałki. W momencie, kiedy kurczak będzie podsmażony(...)miseczki, rozgnieć wszystko widelcem. Dodaj do tego posiekaną kolendrę oraz pieprz, sól i odrobinę chili. Gotowa salsa posłuży do polania całości. Wyjmij wrapy z opakowania i podgrzej je w piekarniku lub grillu elektrycznym (ok 4-5 min.). Po wyjęciu na każdym z nich ułóż połowę kurczaka z cebulą i mozzarellą. Następnie ułóż połowę ryżu i polej całość częścią pomidorowej salsy

Przepisy na widelcu
Makaronowa zapiekanka z kurczakiem, bukietem warzyw i nutą czosnku 201

łyżeczka kurkumy garść posiekanego tymianku olej sól pieprz Sos: 200g śmietany 30% 2 jajka 4 ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie: 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. 2. Fileta pokroić w małą kostkę, oprószyć solą, pieprzem, kurkumą, przyprawą curry i świeżym tymiankiem. Odstawić na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć na niewielkiej ilości oleju. 3. Brokuł podzielić(...)solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. 6. W naczyniu żaroodpornym układać kolejno warstwami: makaron, kurczak, warzywa, brokuł i polać sosem czosnkowym. Na końcu całość posypać startym żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Zapiekanka z indykiem i batatami 114

łyżki jogurtu naturalnego 0,4 kg sera mozzarella Batata obieramy, kroimy na cienkie plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę filet z indyka. Wrzucamy go na rozgrzany olej, doprawiamy przyprawą do drobiu. Smażymy, aż będzie gotowy. Wyjmujemy, możemy odsączyć olej kładąc indyka na ręcznik papierowy, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Paprykę kroimy na drobną(...)drobne różyczki, gotujemy al dente. Gdy będzie gotowy przekładamy na naszą zapiekankę.  Całość pokrywamy sosem zrobionym z jajek, jogurtu oraz sera mozzarella. Doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku ok. 1 h 30 min w temperaturze 170 stopni

Kuchnia moimi oczami
pieczony łosoś 218

świeża bazylia świeży rozmaryn anyż gwiaździsty sól pieprz oliwa z oliwek Rybę – jeżeli w całości – po oskrobaniu ponacinać ukośnie, żeby aromaty mogły dostać się do środka. Przy filetach nie ma co robić – są juz gotowe. Cytryny pokroić w plastry, posolić, popieprzyć i usmażyć na oliwie, aż skórka lekko zbrązowieje na brzegach. Przygotować folię aluminiową odpowiednio dużą(...)oliwą. Jeżeli ryba jest w całości, plastry cytryny i gwiazdki anyżu włożyć również do środka. Szczelnie zawinąć folię, żeby para podczas pieczenia nie wydostawała się na zewnątrz. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 20 minut. Podawać z sosem holenderskim

stajnia gołębie od kuchni
Confit z kaczki 135

włożyć do piekarnika nagrzanego d0 140 stopni. Piec przez około 2 godziny, do miękkości. Mięso musi być całkowicie zanurzone w tłuszczu. Gotowe mięso wystawić z piekarnika. Temperaturę w piekarniku zwiększyć do 200 stopni. Nogi kaczki wyjąć z tłuszczu, zlać tłuszcz. Nogi ułożyć z powrotem w naczyniu, skórką do dołu i piec jeszcze przez około 10 minut, przewrócić na drugą stronę(...)trochę odlanego wcześniej tłuszczu po pieczeniu kaczki. Na gorący tłuszcz wrzucić ziemniaki, dodać poszatkowane liście rozmarynu, doprawić solą i pieprzem, ziemniaki zrumienić. Confit z kaczki, zarówno nóżki, jak i filety świetnie smakują z tak przygotowanymi ziemniakami. Post Confit z kaczki pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Pstrąg łososiowy zapiekany z ziemniakami i brokułem pod beszamelem 157

Posypujemy niewielką ilością tartego sera żółtego (1-2 łyżki). Kolejną warstwę stanowi pstrąg łososiowy (jeśli jest ze skórą należy ją ściąć ostrym nożem i sprawdzić czy nie pozostały w filecie jakieś ości, jeśli są powyjmować). Rybę wcześniej oprószamy z obu stron solą i pieprzem cytrynowym. Posypujemy 1 łyżką tartego sera. Brokuł dzielimy na małe różyczki, układamy w naczyniu(...)mleko i nadal mieszamy aż do zgęstnienia sosu - robimy to na małym ogniu, aby nie zagotować. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Sosem polewamy zapiekankę i wstawiamy całość do piekarnika na około 35 minut (180 stopni

Kolorowy Przepisownik
Zapiekanka z bułki paryskiej z kurczakiem 300

czarny świeżo mielony do smaku Sos: 4 jajka 1 szklanka mleka 2% 15 dag sera mozzarella w bloku sól do smaku pieprz do smaku szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie dania: Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, tak samo umytego pora. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą, wrzucamy mięso, oprószamy suszoną natką pietruszki, przesmażamy 3 minuty, po czym dodajemy pora(...)pomidorem. Sos: Jajka miksujemy z mlekiem doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową, wrzucamy starty na tarce ser mozzarella, sosem zalewamy zapiekankę. Wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika, zapiekamy 20 minut, podajemy gorącą po wyjęciu z pieca. Życzę smacznego

Wanilia i Kardamon
Paluszki rybne 111

papier do pieczenia, kilka minut i obiad gotowy. Uwierzcie - dzieci za nimi szaleją, nigdy nie zjedzą z większym apetytem ryby przygotowanej w inny sposób. Co prawda paluszki rybne z piekarnika przygotowuje się łatwiej, ale ja lubię smażone ryby i sobie tego nie odmówię, dlatego swoje przygotowałam na patelni.  Ile smażyć paluszki rybne? Paluszki smażymy do momentu aż się(...)samo jak bułki tartej, ale w rezultacie daje ona o wiele lepszy efekt, danie wykonane przy użyciu panko jest bardziej chrupiące. Paluszki rybne przepis Potrzebujemy: 400 g filetów rybnych w kostce 2 jajka panko sól, pieprz Każdą kostkę dzielimy na 4 części. Kostki muszą się lekko rozmrozić, żeby można było je pokroić. Takich prosto z zamrażarki nie uda się

MamaOskarka
RYBA PIECZONA POD POMIDOROWO-KOPERKOWĄ PIERZYNKĄ 146

kopru * 2-3 łyżki ketchupu pikantnego * 4-5 łyżek przecieru pomidorowego * olej do smażenia ryby * mąka do panierki * sól * pieprz * przyprawa do ryby  (użyłam Skworcu) * odrobina wody Wykonanie: Filety z ryby rozmrozić, dobrze osuszyć. Posypać je solą, pieprzem i przyprawą do ryby, panierować w mące i usmażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju(...)chwilę wszystko poddusić. Na końcu dodać posiekany koperek i wymieszać.  Przesmażoną rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch wyłożyć sos pomidorowo-koperkowy. Zakryć naczynie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C, piec około 15-20 minut.  Ryba najlepiej smakuje na ciepło i najlepsze jest kolejnego dnia

Zrób to smacznie
Aromatyczny dorsz. 117

Dobra ryba na obiad nigdy nie jest zła! Proponuję dorsza w wersji fit- aromatyczny, soczysty i kruchy! SKŁADNIKI: 500 g. fileta z dorsza 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła klarowanego mały ząbek czosnku koper sól, pieprz z moździerza sok z 1/2 limonki lub cytryny WYKONANIE: dorsza rozmrażamy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na kawałki, na dno kładziemy folię(...)masłem(będzie bardziej fit, gdy pokropicie oliwą z oliwek), rybę zawijamy folią i tak przygotowaną wstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godz.- ja zostawiam na noc, rybę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 min. z termoobiegiem i gotowe, podać ze surówką z kiszonej kapusty

Kuchnia Beaty
,,Zapiekanka z kurczakiem, serem mozzarelą i brokułami” 125

dzień szukamy łatwych i szybkich pomysłów na ciepłe danie obiadowe. Dziś pragnę Wam zaprezentować niezwykle prostą w przyrządzeniu i efektowną zapiekankę uzupełnioną w bogate wita miny i minerały. Składniki: filet z kurczaka przyprawa do złotego kurczaka Knorr świeżo mielony pieprz olej – 15 mililitrów 2 pomidory 1 brokuł 2 kulki sera mozzarela makaron Garofalo – rurki Sos: śmietana(...)plasterki. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na makaron układamy w odpowiedniej kolejności pomidor, kurczak, mozzarela, brokuł. Całość możemy zalać sosem czosnkowym. Wkładamy do piekarnika w temperaturze 200 stopni

Podróż w kulinaria
Filet drobiowy w śliwkach 183

          Delikatne mięso drobiowe w kwaśnej śliwkowej glazurze. Może być dodatkiem do obiadu lub zimną przystawką. Polecam raczej

Praktyczna pl
Pstrąg łososiowy z mozzarellą i pomidorami 106

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pstrąga łososiowego zapiekanego z serem mozzarella i pomidorami. Do przygotowania porcji dla 2-3 osób potrzebujemy: - filet pstrąga łososiowego ok. 300 g - 1 kulkę mozzarelli - 1 pomidora  - sok z połowy cytryny - 2 łyki oleju z suszonych pomidorów - szczyptę suszonej bazylii - sól i pieprz 1. Najpierw odcinamy skórę pstrąga, a następnie płuczemy i osuszmy(...)pieprzem. 4. Na wierzch pstrąga układamy plasterki mozzarelli i pomidora. Całość ponownie oprószamy solą i pieprzem oraz bazylią. 5. Tak przygotowaną rybę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 20-25 minut. SMACZNEGO

Bez Cebuli
Spaghetti z dorszem 140

makaronu spaghetti 1 duży brokuł 3 średnie pomidory 15 dag żółtego sera  30 dag mielonego twarogu 4 jajka 1/2 szkl. mleka sól mielony czarny pieprz Sposób wykonania: Filety z dorsza czyścimy, moczymy , osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Po czym odstawiamy na ok. 30 minut. Makaron gotujemy na pół twardo. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Brokuły czyścimy(...)pieprzem. Łączymy z makaronem. Wykładamy na spód formy posmarowanej lekko tłuszczem. Rybę siekamy, mieszamy z pozostałymi jajkami. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy makaron z twarogiem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. i pieczemy ok. 40 minut. Tuż przed końcem na wierzchu układamy pomidory z brokułami i posypujemy żółtym serem

Różne smaki w kuchni
Łosoś Teriyaki 188

Pieczony filet z łososia marynowany w japońskim sosie teriyaki, podawany z ryżem lub makaronem. Dzięki wcześniejszemu marynowaniu ryba nabiera intensywnego aromatu i wspaniałego smaku.  Składniki na 2 porcje: 2 kawałki łososia ze skórą na marynatę: 1/2 szkl. sosu sojowego 2 łyżki mirin 2 łyżki wody 2 łyżki miodu 2 łyżki cukru brązowego ząbek czosnku 1 cm imbiru dodatkowo(...)marynaty wymieszać w rondelku, zagotować. Gotować na małym ogniu przez około 10 minut, aż sos się zredukuje, wystudzić. W tak przygotowanym sosie zamarynować kawałki łososia przez co najmniej godzinę. Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą. Umieścić w nim rybę i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. W międzyczasie kilkakrotnie polewać łososia marynatą. Pare minut

wyzwania kuchenne
Muffiny makaronowe z rybą 131

Składniki : 20 dag - makaronu spaghetti  ser gouda - 80 g papryka kolorowa marynowana - 140 g natka pietruszki lub szczypiorek - 0,5 pęczka ryba biała filet - 200 g tłuszcz przyprawa do ryb sól i pieprz sok z cytryny Masa jajeczna jajka - 3 szt śmietana 18 % - 2 łyżki sól i pieprz Przygotowanie : Rybę rozmrozić , skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą(...)wszystkie składniki. Masa jajeczna : Jajka wybij do miski, dodaj śmietanę, sól i pieprz, zmiksuj. Foremki wysmarować tłuszczem, przełożyć makaron do foremek i zalać  masą jajeczną. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop, przez ok. 30 minut. Podawać polane keczupem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src

Kuchnia Danusi
Cukinia faszerowana indykiem z papryką 116

byliśmy w sklepie to wpadły nam w oko te śliczne cukinie i od razu postanowiliśmy z nich coś przygotować. Do cukini można podać pieczone ziemniaczki Składniki: - 400 g fileta z indyka - 1 żółta papryka - 1 cebula - 1 łyżka masła - 4 małe okrągłe cukinie - przyprawy: pieprz kolorowy, sól, oregano, bazylia, czerwona papryka Prymat Porcja na 4 osoby. Najpierw przygotowujemy sobie(...)wszystko dusimy. Teraz przygotowujemy cukinie. Cukinie myjemy, odcinamy czubki i wydrążamy środki. Tak przygotowane cukinie napełniamy naszym farszem, zamykamy i układamy na blachę wysmarowaną masłem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i pieczemy ok. 20 min. Cukinia będzie dobra gdy po dotknięciu będzie miękka. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Spaghetti z dorszem 138

makaronu spaghetti 1 duży brokuł 3 średnie pomidory 15 dag żółtego sera  30 dag mielonego twarogu 4 jajka 1/2 szkl. mleka sól mielony czarny pieprz Sposób wykonania: Filety z dorsza czyścimy, moczymy , osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Po czym odstawiamy na ok. 30 minut. Makaron gotujemy na pół twardo. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Brokuły czyścimy(...)pieprzem. Łączymy z makaronem. Wykładamy na spód formy posmarowanej lekko tłuszczem. Rybę siekamy, mieszamy z pozostałymi jajkami. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy makaron z twarogiem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. i pieczemy ok. 40 minut. Tuż przed końcem na wierzchu układamy pomidory z brokułami i posypujemy żółtym serem.  Smacznego

Słodkości i nie tylko