Pieczenie jest moim ulubionym sposobem przyrządzania ryby. Zdecydowanie zdrowsze od smażenia (zwłaszcza w panierkach), szybsze od gotowania na parze, jest swoistym kompromisem pomiędzy smakiem a wartością odżywczą potrawy. Jeśli jednak rybę zapieczemy ze słodkimi pomidorkami i podamy w towarzystwie surówki z selera i marchewki, to – choć danie pozostanie dietetyczne – nie stracimy ani nic ze smaku, ani wartości naszej potrawy. To pyszna propozycja na zdrowy obiad lub kolację, do przygotowania w mniej niż 20 min... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...