filet z dorsza - 1000 przepisów (strona:29/67)

Domowy paprykarz z dorszem 132

łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki 4 łyżki oleju 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżeczki przyprawy do ryb sól pieprz Wykonanie: 1. Filety z dorsza skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryby i świeżym pieprzem. Odstawić na około 30 minut. Po tym czasie wstawić do piekarnika na 180 stopni i piec około

Szalona Kuchnia Eweliny
Dorsz z piekarnika 256

Dietetyczna ryba piekarnika. W zdrowej diecie nie powinno zabraknąć ryb. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 5 małych kawałków Składniki: 400 g filetadorsza (5 niewielkich kawałków) 5 łyżek natki pietruszki ½ limonki 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Skórkę z limonki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Rybę ułożyć na folii

KuchniaWeDwoje.pl
Dorsz atlantycki z gruszką i melisą w cytrynowo-miodowym karmelu! 255

powiedział, że na diecie ma być nudno! Wspaniale przygotowana ryba, z rozpływającą się w ustach skarmelizowaną gruszką, podana z sosem-karmelem miodowo cytrynowym. Obłędna! CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA SKŁADNIKI: filet z dorsza atlantyckiego sól morska cytryna gruszka pera rocha  świeże liście melisy miód lipowy 2 łyżki oliwa z oliwek 2 łyżki masło 1 łyżka pieprz cytrynowy WYKONANIE: rozgrzej patelnię

SMYKWKUCHNI
DORSZ PIECZONY W CIEŚCIE 121

SKŁADNIKI : 300 - 400 g fileta z dorsza sól, pieprz i papryka do smaku przyprawa do ryby olej do głębokiego smażenia                                                                     CIASTO : 2 jajka 3/4 szklanki(...)PRZYGOTOWANIE :  Filety z ryby kroimy na mniejsze kawałki ( jeżeli mamy mrożone filety to rozmrażamy i lekko wyciskamy z nadmiaru wody), doprawiamy do smaku. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy resztę składników ciasta i dokładnie mieszamy trzepaczką aż będzie gładkie i lekko gęstawe. Kawałki ryby maczamy w cieście, ciasto powinno dobrze je pokryć i pieczemy od razu na dobrze

Kulinarne Fantazje Marioli
Ryba zapiekana w sosie grzybowym z kruszonką 200

dobra rybka podana w aromatycznym grzybowym sosie z dodatkiem młodych ziemniaków:) Składniki: 2 filety z dorsza 4 duże pieczarki 4 borowiki pół szklanki śmietany 18% łyżeczka musztardy sól, pieprz, lubczyk mały pęczek cienkiego szczypioru masło klarowane składniki na kruszonkę: 2 łyżki mąki 1 łyżka cukru pudru (możecie użyć także drobnego cukru białego lub brązowego) 1 łyżka miękkiego masła Wykonanie

Zasmakuj Kuchni
Dorsz miodowo - kokosowy 144

dodatkiem masła klarowanego. Do tego ryż z kiełkami stir fry (mieszanka kiełków cieciorki, soczewicy i fasoli mung) i pomidorki koktajlowe. Ryba wyszła inna, nam smakowała :) Składniki: 3 filety z dorsza 1 łyżka miodu wiórka kokosowe ryż kiełki stir fry sól pieprz masło klarowane pomidorki koktajlowe Dorsza najpierw oprószyłam solą i pieprzem, jak się całkowicie rozmroził, to go przepłukałam

kruche babeczki
Kotlety z dorsza. 342

dopełnieniem zestawu aromatów. Smaczna i zdrowa alternatywa dla klasycznych mielonych. Oczywiście, rybę można usmażyć tak po prostu, ale w ten sposób jest znacznie ciekawiej! Prawda? ;) Składniki: 500 g filetów z dorsza bez skóry (świeżych lub mrożonych) 3 kromki chleba 1 jabłko 1 cebula 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka majonezu 2 łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżeczka soku z cytryny

zadanie-gotowanie
DORSZ bałtycki jak ze smażalni ryb 227

bierzecie 2 widelce i do dzieła. Oczywiście nie obejdzie się bez pysznego masełka koperkowo-czosnkowego i cytrynki :). Gotowi? Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 2 małe lub 1 duży filet z dorsza bałtyckiego mąka pszenna pieprz cytrynowy sól himalajska olej rzepakowy masło 125g świeżo zmielone 3 ząbki czosnku 1 łyżka świeżo pokrojonego koperku cytryna Przygotowanie: 1/ Najpierw ważne rzeczy

Kuchnia PROzdrowotna
KOTLECIKI RYBNE Z KASZĄ JAGLANĄ 124

filetów rybnych ( dorsz , mintaj) 100 g kaszy jaglanej ( tj ok 1/2 szklanki) 1 cebula sok z 1/2 cytryny  3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 1 jajko  sól,pieprz koperek bądź natka pietruszki  Kaszę opłukać zimną wodą i sparzyć. Gotować w osolonej wodzie ok 12 min. Wystudzić ( można to zrobić dzień wcześniej). Filety pokroić, zmielić razem

Niespełnione zdolności kulinarne
Pierogi z farszem z dorsza i łososia 145

zrobić je również ze zmielonej lub drobno pokrojonej surowej ryby. To już następnym razem! Sama jestem ciekawa, która wersja będzie smaczniejsza? Dzisiejsze są wyśmienite! Składniki na farsz: 2 filety z dorsza ze skórą około 200 g filetu z łososia 1 jajko 1 cebulka 1-2 łyżki bułki tartej sól, pieprz sok z cytryny bulion Składniki na ciasto pierogowe

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
RYBA W SOSIE KETCHUPOWYM 205

filetów z dorsza,mintaja 3 czerwone papryki 3 cebule 1/2 kg pieczarek ok 1/2 l pikantnego ketchupu sól,pieprz Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju.  Usmażyć pokrojoną w małą kostkę czerwoną paprykę i pieczarki pocięte na plastry. Wymieszać cebulę,paprykę i pieczarki z ketchupem,doprawić do smaku solą,pieprzem. filety opłukać,odsączyć na papierowym ręczniku.Pokrojoną

Niespełnione zdolności kulinarne
KOTLETY RYBNE Z MARCHEWKĄ I PIETRUSZKĄ 122

jest to, że takie kotleciki zjedzą nawet dzieci i właśnie w ten sposób można przemycić do organizmu ważne witaminy, minerały itp.  Składniki na ok. 9 dużych szt. : filety z dorsza 2 szt. kasza manna 2 łyżki żółtko 1 szt. marchew ugotowana na pół miękko 2 szt.  natka pietruszki 1 garść kajzerka 1 szt. sól 1 łyżeczka kucharek

Kuchnia Paulettes
Ryba w salsie pomidorowej z ananasem 232

aromatycznej salsy pomidorowej z czerwoną fasolą i kawałkami ananasa. Idealne świąteczne śniadanie i nie tylko. Może stanowić udaną przekąskę sylwestrową. Można podawać na ciepło lub zimno. Składniki: 4 filety z dorsza lub morszczuka 3 większe cebule pokrojone w piórka 1,5 szklanki passaty pomidorowej 1 mały koncentrat pomidorowy 3/4 szklanki czerwonej fasoli z puszki kilka plastrów ananasa z puszki

Zasmakuj Kuchni
Ryba po japońsku. 130

cukry -sól -pieprz -1,5 szklanki mąki -2 jajka Sposób przygotowania: Ciasto: 1,5 szklanki mąki, szklankę wody i 2 jajka łączymy ze sobą za pomocą miksera. Ryba: Filet z dorsza myjemy i przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w cieście i smażymy na oleju na złoty kolor. Zalewa: Szklankę wody, szklankę oleju, ocet, koncentrat, ketchup, cukier, sól i pieprz

Magia jedzenia.

Proponowane wyszukiwania