filet z dorsza - 1000 przepisów (strona:35/67)

Filet z dorsza i ziemniaki pieczone w folii 150

samo:). By przyspieszyć sprawę, przed pieczeniem ugotowałam ziemniaki w mundurkach. Do tego zestawu pasuje surówka z kiszonej kapusty. Możemy użyć każdego rodzaju ryby, u mnie był to dorsz czarny. 400g fileta z dowolnej ryby, u mnie dorsz czarny 600g ziemniaków  1 cytryna  6 łyżek posiekanego koperku  3 łyżki masła sól, pieprz 1. Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy

Szefowa kuchni
Szarpane kotlety rybne 363

Sposób na rybę w innej formie - tak by nie była nudna:). Przygotowana w formie kotlecików zaskoczy degustujących.  300g filetów z dorsza  1 jajko 50ml mleka 2 łyżki mąki 3 łyżki posiekanej natki pietruszki  1/2 cebuli  sól, pieprz, papryka słodka olej  1. Rybę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z jajkiem, mlekiem, natką i cebulą

Szefowa kuchni
Dorsz w cytrynie i koperku 176

przygotowana ryba nie dość, że jest szybka w przygotowaniu to jeszcze bardzo smaczna. Składniki ( 2 porcje): 2 filety z dorsza atlantyckiego sok z 1 cytryny pęczek koperku sól, pieprz mąka pszenna do panierki olej do smażenia Przygotowanie: rybę oprósz solą i pieprzem rozgrzej olej na patelni piekarnik rozgrzej do 180 stopni rybę obtocz w mące i obsmaż na rumiano

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Ryba w cieście serowym 202

Można tu użyć dowolnego gatunku ryby, ja wykorzystałam polędwiczki z mintaja, ale każda inna rybka też będzie dobra. Bardzo smaczny pomysł na obiad. Polecam!     Składniki: 250g filetów rybnych (dorsz, miruna, mintaj, sola itp.) 1 jajko 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka mąki pszennej 1 łyżka majonezu 3 łyżki startego żółtego sera przyprawy: sól, pieprz cytrynowy

Blog z Apetytem
Aromatyczny dorsz marynowany w stylu bliskowschodnim. 90

proszku - 0,5 łyżeczki cynamonu - 1 puszka (400 g) pomidorów całych  -  2,5 łyżki cukru - 2,5 łyżki octu sherry - sok z połowy limonki - 500 g filetów z dorsza - mąka z solą i pieprzem do oprószenia ryby - 2 duże jajka, roztrzepane - suszona kolendra - sól - czarny pieprz - szczypiorek do dekoracji Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewamy do 190°C. Na dużej

DominikaDolci
Kotlety kaszubskie z dorszem 248

Kotlety są smaczne i proste w wykonaniu. Połączenie ryby i boczku super się komponuje. Składniki: Boczek 35 dag Filet z dorsza 25 dag Jajko 1 szt. Czerstwa bułka 1 szt. Sól i pieprz do smaku Mleko Smalec do smażenia Bułka tarta do panierki Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć. Rybę, boczek, odciśniętą bułkę zmielić przez maszynkę, wbić

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety kaszubskie z dorszem 300

Pożywne i smaczne kotlety na obiad. Przepis dostałam od swojej sąsiadki Marioli. Składniki: Boczek 35 dag Filet z dorsza 25 dag Jajko 1 szt. Czerstwa bułka 1 szt. Sól i pieprz do smaku Mleko Smalec do smażenia Bułka tarta do panierki Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć. Rybę, boczek, odciśniętą bułkę zmielić przez maszynkę, wbić jajko, przyprawić

Tradycyjna Kuchnia
Placki ziemniaczane z rybą 113

Wydawało by się że połączenie ryby z ziemniakami nie za bardzo pasuje, lecz jet to błędne myślenie, placki są smaczne i szybkie w wykonaniu. Składniki: Ziemniaki 80 dag Filet z dorsza lub inny 45 dag Ogórek kiszony 1 szt. Szczypiorek 1 pęczek Jajko 1 szt. Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia Bułka tarta 2 łyżki Ketchup Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia
Pierogi rybne z serem i marchewką 133

ciepłej wody, ale dolewajcie ją powoli i sami ocenicie ile jej wystarczy, gdyby ciasto było za rzadkie dodajcie mąki, gdy za twarde – dodajcie wody farsz: 470 g filetów z dorsza 100 g żółtego startego na większych oczkach 1 marchewka starta na większych oczkach 1 cebula 1 jajo garść posiekanej drobno natki pietruszki garść posiekanego drobno koperku 1 łyżka masła

Zasmakuj Kuchni
Tani obiad- warzywa i nuggets z piekarnika 141

marchewki, u mnie pomarańczowa i fioletowa 2 pasternaki kawałek selera 1 kalarepa, średniej wielkości 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 3 łyżki oliwy Rybne nuggets 900 g filetów z dorsza 2 łyżki szczypiorku 3 jajka sól do smaku 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego 100 g tartej bułki lub panko 2 łyżki oliwy Surówka z kapusty 300 g modrej kapusty

codojedzenia
Dorsz w szynce szwarcwaldzkiej na winno - śmietanowym sosie 138

Składniki dwa kawałki fileta z Dorsza opakowanie szynki szwarcwaldzkiej świeży szpinak kiełki (opcjonalnie) łyżka masła sklarowanego pół szklanki białego wina półwytrawnego sól 3/4 szklanki śmietanki sos vinegrette odrobina wody ok 3 łyżki  pół łyżeczki cukru łyżeczka octu jabłkowego ząbek czosnku sól, pieprz dwie łyżki oleju Przygotowanie Mięso ryby owinąć szynką i podsmażyć na maśle

Gaździnka warzy
GRILLOWANY DORSZ Z RYŻEM I BROKUŁAMI 156

brązowego ryżu. Ryż ten jest bardzo smaczny,mega sypki i szybko się go gotuje,nawet szybciej niż napisano na opakowaniu i zawiera wiele cennych wartości odżywczych. SKŁADNIKI 4 filety z dorsza takie po 100g najlepiej 1 brokuł 250g ryżu sypkiego ząbek czosnku pieprz,sól 2 łyżeczki soku z cytryny łyżeczka oliwy z oliwek ogórki kiszone(opcjonalnie) WYKONANIE Ryż ugotować

Mała w garnku miesza
Zupa rybna 131

Składniki (2 porcje): 300 g fileta z dorsza 600 ml bulionu warzywnego 2 średniej  wielkości ziemniaki 2 marchewki pietruszka korzeń kawałek selera łyżka oliwy z oliwek łyżka posiekanej natki pietruszki kurkuma sól, pieprz Sposób przygotowania: Rybę opłukujemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Marchewki, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę

Menu Zdrowia
Dorsz duszony w pomidorach 159

Składniki 2 większe filety z Dorsza puszka krojonych pomidorów z puszki ok 4 chochel bulionu warzywnego sól, pieprz szczypta tymianku 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki łyżka śmietany Przygotowanie Pomidory przelać do rondelka, podlać dwoma chochelkami bulionu i trzymać na średnim ogniu kilkanaście minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą tymianku (jeśli będzie za kwaśno - można przełamać

Gaździnka warzy
Zupa rybna 209

Składniki (2 porcje): 300 g fileta z dorsza 600 ml bulionu warzywnego 2 średniej  wielkości ziemniaki 2 marchewki pietruszka korzeń kawałek selera łyżka oliwy z oliwek łyżka posiekanej natki pietruszki kurkuma sól, pieprz Sposób przygotowania: Rybę opłukujemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Marchewki, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę

Menu Zdrowia

Proponowane wyszukiwania