faszerowane - 2000 przepisów (strona:43/134)

Papryka faszerowana mięsem mielonym z groszkiem i jajkiem 139

Ulubione danie mojego męża w trochę innej odsłonie Papryka faszerowana mięsem mielonym z groszkiem i jajkiem SKŁADNIKI: 2 duże czerwone papryki 500 g mięsa mielonego 1 cebula 0,5 puszki zielonego groszku 2 jajka sól, pieprz, czosnek, papryka chilli Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na oleju, dodać czosnek a po chwili mięso mielone. Usmażyć mięsko i dodać zielony groszek(...)koniec przyprawić według uznania. Przygotowane papryki umieszczamy w naczyniu. Faszerujemy aż po brzegi jedną z połówek, a w drugiej pozostawiamy miejsce na jajko.      Przykrywamy folia aluminiową i w stawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 min, następnie do 2 połówek wbijamy po jajku. Pieczemy kolejne 10-15 minut, tak by jajko się ścięło. Papryki można

MarciochaKucharzy
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i pieczarkami 133

Papryka faszerowana należy do moich obiadowych faworytów. Tym razem przygotowałam dla Was p rzepyszną, aromatyczną  wersję bez mięsa. do przygotowania 1 porcji potrzebujemy: - kaszę jaglaną (ja użyłam w woreczku, wykorzystałam 1/3) - kilka pieczarek - świeże zioła - koncentrat pomidorowy - 1 czerwoną paprykę - opcjonalnie ser do posypania Paprykę przekroić na dwie połówki. Oczyścić, opłukać i osuszyć. Kaszę jaglaną ugotować na sypko. Pieczarki(...)wyszorować i pokroić w cienkie plasterki. Podsmażyć na patelni bez dodatku tłuszczu. Dodać kaszę, koncentrat, zioła i całość podgrzać. Połówki papryki faszerować kaszą. Wierzch posypać ziołami. Jeżeli macie ochotę można je również posypać zółtym serem i zapiec w piekarniku! Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Babka śniadaniowa (tania) 174

więc lepszego czasu na zamieszczenie przepisu na taką babkę, jak tylko tu i teraz. Na kilka dni przed Wielkanocą.  Na stole nie zagoszczą u mnie ani mazurki ani faszerowane jajka. Za mazurkami nie przepadam, na blogu można znaleźć całe dwa ( mazurek cytrusowy i mazurek z figami i masłem orzechowym ), nie lubię też ciast z kremami, ale dobrego sernika(...)makowca nie odmówię. A jajka faszerowane najzwyczajniej wzbudzają we mnie odrazę... może kiedyś się skuszę, ale tymczasem wolę ładnie ugotowane żółtko w środku. W tym roku mam zamiar przygotować sernik na ciemnym cieście - taki klasyczny smak dzieciństwa i makowiec japoński, bo za każdym razem kiedy oglądam zdjęcia tego ciasta, dostaję ślinotoku.  I babkę drożdżową, bo taka babka, mniej słodka

bistro mama
Muszle makaronowe ze szpinakiem 131

Muszle makaronowe, faszerowane szpinakiem,  zapiekane z mozzarellą w sosie pomidorowym Nadzienie szpinak  ricotta sól pieprz czosnek jajko Sos  pomidory w puszce czosnek sól pieprz Ponad to makaronowe muszle  mozzarella Makaron zalewamy wrzątkiem i czekamy chwilę aż zmięknie. Pomidory gotujemy i doprawiamy do smaku. Sos wylewamy na dno naczynia żaroodpornego.  Do gorącego szpinaku dodajemy ser ricotta(...)czosnek oraz przyprawy. Na koniec wbijamy jedno jajko i energicznie mieszamy. Następnie przekładamy nasz farsz do rękawa cukierniczego i faszerujemy nim muszle makaronowe. Tak przygotowane, układamy na sosie pomidorowym (nie topimy tylko lekko zanurzamy). Na wierzch kruszymy ser mozzarella i całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15/20 minut. Smacznego

KuukBuuk
Cukinia faszerowana mięsem z sosem pomidorowym 137

Cukinia faszerowana mięsem z sosem pomidorowym, czyli Zucchine ripiene di carne con sugo di pomodoro Jakie jest Wasze pierwsze skojarzenie z kuchnią włoską? Pizza, makaron, czy risotto? Wszystkie te dania są niewątpliwie pyszne, jednak chciałabym zaproponować Wam inne bardzo włoskie danie, które nie zalicza się do żadnej z wymienionych kategorii. Pierwszy raz tak przyrządzonej cukinii spróbowałam prawie 10 lat temu(...)warunkiem dobrego smaku są po prostu produkty wysokiej jakości (czyli żadna nowość ;) ). Cukinie kroi się na połówki, ale nie wzdłuż, tylko w poprzek. Środki są usuwane, a wnętrze faszerowane mięsem. Całość jest zapiekana lub duszona w sosie pomidorowym. Ja nie mogę odmówić sobie jeszcze odrobiny parmezanu na koniec. Lubię też wzmocnić smak dodając do sosu pomidorowego pepperoni, ale nie jest

Pełny talerz
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI 238

Jajka to nieodłączny element Wielkanocy. Na pierwszy ogień pójdą te faszerowane .. Najprostsze jakie znam,najpyszniejsze. Faszerowane pieczarkami. Składniki: 6 jajek 30 dag pieczarek sól, pieprz 2 łyżki majonezu olej do smażenia Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. W tym czasie na patelni podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki.Delikatnie solimy. Zrumieniamy je. osączamy z tłuszczu, przekładamy do miseczki. Ostudzone jajka przekrajamy

Z Majeczką w kuchni
Udka faszerowane pieczarkami 155

Miękkie i delikatne udka z kurczaka faszerowane pieczarkami to idealny pomysł na niedzielny obiad. Niestety, w przygotowaniu są trochę czasochłonne, ponieważ udka z kurczaka należy wyluzować (tj. pozbawić kości i chrząstek). Składniki: udka z kurczaka pieczarki cebula sól pieprz przyprawa do kurczaka starty ser *wykałaczki Udka umyć i osuszyć. Naciąć koło kości i delikatnie "zeskrobać" mięso. Następnie udka bez kości(...)zalać je odrobiną wody. Delikatnie przyprawić solą oraz pieprzem i smażyć na średnim ogniu, a gdy pieczarki będą już miękkie - zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie wyluzowanie udka faszerować masą pieczarkowo-cebulową i posypać odrobiną startego sera. Za pomocą wykałaczek wszystko ze sobą "połączyć". Przygotowane udka przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać odrobiną wody, przykryć pokrywką i piec około 40 minut

Ugotować
Pomidory faszerowane pastą twarogowo-tuńczykową 160

Znudziły się Wam tradycyjne kanapki? Lubicie domowe pasty? Oto przepis dla Was - pomidory nadziewane pastą z twarogiem i tuńczykiem. Według mnie do faszerowania najlepiej użyć miękkich pomidorów. Jeżeli nie przepadacie za skórką  - przed pokrojeniem pomidorów, zalejcie je wrzątkiem i obierzcie ze skórki. Ale pamiętajcie - pomidory bez skórki bardzo mocno ślizgają się w dłoni, więc ich wydrążanie może być utrudnione(...)pewno da się to zrobić:)). Jeżeli dbacie o linie, majonez i śmietanę zastąpcie gęstym jogurtem naturalnym. Przepis dodaje do akcji Warzywa psiankowate 2014 ,  Pora na pomidora!  i Faszerujemy 2014! Składniki: kilka sztuk pomidorów(najlepiej odmiana lima, ponieważ są małe i podłużne) 125 g twarogu półtłustego (pół kostki) 1 puszka tuńczyka we własnej zalewie 1 łyżka majonezu 1 łyżka

Ugotować
Jajka faszerowane pieczarkami 180

Wielkanoc zbliża się OGROMNYMI krokami, dlatego mam dla Was przepis na pyszne jajka faszerowane moimi ukochanymi pieczarkami. Grzyby zajadam codziennie, wręcz je uwielbiam. Nie mają wiele kalorii, a smakują świetnie. Surowe pieczarki to jedna z moich ulubionych przekąsek, te smażone wrzucam do kurczaka..makaronu..ryżu..i wszędzie gdzie się da.  Jajka z pieczarkami to cudowne połączenie, są bardzo smaczne(...)cebulką. Wrzucamy na patelnię i smażymy aż pieczarki będą ciemniejsze. Ugotowane jajka zalewamy zimną wodą. Obieramy, kroimy na pół. Wyciągamy żółtka i dokładnie mieszamy z pieczarkami i cebulką. Faszerujemy białka farszem przy pomocy np. łyżeczki. Podajemy z zieloną częścią cebulki

Czarnawisienka
Karp pieczony, faszerowany 568

się łusek i skrzeli; dokładnie wypłukać. Natrzeć karpia z wierzchu i w środku: oliwą z oliwek, solą i pieprzem, czerwoną papryką. Wysmarować karpia dokładnie od środka wyciśniętymi ząbkami czosnku. Faszerować: płatkami owsianymi i zalać odrobiną mleka, by zmiękły. Z wierzchu oraz od spodu rybę ponacinać skrzyżnie. Od wierzchniej strony w otworki włożyć plasterki masła i koperek. Przygotowujemy farsz Na patelnie(...)udusić por i cebulę oraz seler z przyprawami. Gdy warzywa zmiękną, faszerujemy nimi rybę ( nakładamy je na płatki owsiane nasączone mlekiem). Rybę następnie polewamy odrobiną mleka i zostawiamy na kolejne 20 minut, po czym skraplamy sokiem z cytryny. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni; góra-dół. Pamiętajmy jednak by obserwować rybę, każdy piekarnik piecze inaczej, a ten wieczór

KreatywnePiny
JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ, RZODKIEWKĄ I RZEŻUCHĄ 138

zbliżające się małymi kroczkami Święta Wielkanocne, zwane przeze mnie potocznie żurkowo-jajcarskimi (bo żurek i jajka być muszą) są tuż, tuż, postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na jajka faszerowane, które z pewnością znajdą miejsce na moim świątecznym stole. Oczywiście w towarzystwie innych faszerowanych jaj, bo co zrobić jak każdy członek mojej rodziny lubi inne nadzienie. Przynajmniej będzie kolorowo :) SKŁADNIKI

Kuchnia w opałach
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 179

przekąską. Właśnie po raz pierwszy  poczęstowano mnie  tym przysmakiem  na  małym przyjęciu  dziwiąc się, że  nigdy wcześniej  nie jadłam  faszerowanych pieczarek.  Rzeczywiście muszę przyznać, że choć pieczarki faszerowane są bardzo popularne,  dla mnie są  nowością i  zrobiłam je  po raz pierwszy. Składniki

Zakamarki mojej kuchni
Kołduny litewskie 194

Kołduny, pierogi, uszka, tortellini i ravioli to jedna rodzina wielka rodzina, nadziewanego ciasta, które różni się kształtem, wielkością, nadzieniem i pochodzeniem. Ostatnio dużo słyszałam o kołdunach faszerowanych surowym mięsem i bardzo mnie zaciekawiły. Czemu? Może temu, ze zaczęłam się zastanawiać, jakie to mięso jest po ugotowaniu kołdunów. Myślałam, że się ono nie ugotuje w tak krótkim czasie, ale jednak okazało(...)następnie wykrawamy koła małą foremką, kieliszkiem lub literatką. 4. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy duży prostokąt lub kwadrat, a następnie tniemy go nożem na nieduże kwadraty lub prostokąty, każdy faszerujemy niewielką ilością mięsa i zlepiamy w takie same kształty tworząc małe poduszeczki. Przy każdym ze sposobów najlepiej dobrze zlepić ciasto na łączeniach, by nie rozkleiło się podczas gotowania i by farsz

Smakowy Raj
Jajka faszerowane sardynkami na pomidorach 180

Pyszny przepis na jajka faszerowane - tym razem z sardynkami , serwowane na plasterkach pomidorów. Świetnie sprawdzą się podczas wielkanocnego śniadania czy przyjęcia. SKŁADNIKI 5 jajek mała puszka sardynek w oleju mała czerwona cebula 1/2 pęczku szczypiorku 1 łyżeczka majonezu sól pieprz  10 plasterków pomidora PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na połówki.  W miseczce rozcieramy

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 293

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pieczarki faszerowane mięsem mielonym to alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych. Są pyszne i proste w wykonaniu. Można zrobić je na obiad, kolację, święta czy każdą inną okazję. Wyglądają bardzo oryginalnie Post Pieczarki faszerowane mięsem mielonym pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania