faszerowane - 2000 przepisów (strona:49/134)

Pieczarki faszerowane kuskusem i fetą 216

Pieczarki faszerować można na wszelakie sposoby. Dziś polecam Wam pieczarki zapiekane z kuskusem i serem feta. Danie doskonałe na lekki obiad lub jako zimna przekąska. Dobre samo lub w towarzystwie mięsa i sałaty. Spróbujcie koniecznie, bo nie dość, że smaczne to jeszcze szybko się robi. Składniki: 10-15 dużych pieczarek ( ilość zależy od wielkości kapelusza - moje były powiedzmy średnie

kolorowotorcikowo
Papryki faszerowane kaszą pszenną 247

bardzo smakowała mi pszenna kasza której tam spróbowałam. Ponieważ przywiozłam ze sobą pudełko takiej kaszy postanowiłam jej użyć do jednego z moich ulubionych dań, czyli do faszerowanych papryk. Oprócz kaszy tylko pomidory i zioła. Wyszło pysznie, bardzo polecam ! składniki 3 podłużne papryki 4 ząbki czosnku, posiekane ok 200 g pomidorów - 1/2 puszki 1 cebula czerwona - drobno posiekana

Stare Gary
Jajka faszerowane z suszonymi pomidorami i ricottą. 198

Ostatnie małe zakupy, ostatnie przygotowania. Jeszcze mała propozycja, może akurat komuś z Was się przyda! Jajka faszerowane z ricottą, suszonymi pomidorami i długo dojrzewającą szynką!   Kochani, z okazji Świąt Wielkiej Nocy życzymy Wam zdrowych, pogodnych i radosnych świąt.  Samych pięknych chwil spędzonych z najbliższymi i dużo słońca :)  Składniki: 3 jajka, 3 łyżeczki ricotta, suszone pomidory w zalewie

Plate of Joy
Kalarepki w gęstym sosie 256

Kalarepki robimy dość często .I jako jarzynkę i jako danie jarskie i faszerowaną mięsem w sosach (koperkowym , pomidorowym lub innym ) Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Papryka Mocno Nadziana, choć wegetariańsko 230

osolonej wodzie cebulę szatkujemy, ząbki czosnku rozgniatamy i siekamy, podobnie natkę, dodajemy do usmażonego bakłażana fetę kroimy w kostkę 3 papryki kroimy na połówki, tak aby nadawały się do faszerowania, czwartą filetujemy, kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na odrobinie oliwy, doprawiamy słodką papryką, dodajemy 2 łyżki ketchupu. przekładamy do wysokiego naczynia, blendujmey, dodajemy musztardę, pomidory oraz miód połówki papryk nadziewamy

Luźna Kuchnia
Jajka faszerowane z awokado 663

Ostatnio awokado gości u nas bardzo często, w ięc z przy okazji wymyślania potraw na Wielkanoc pomyślałam - dlaczego nie jajka nadziewane awokado ? Wyszły bardzo smaczne - na

Moje Kuchenne Rewelacje
jajka faszerowane sosem chrzanowym 200

składniki: 4 jaja 4 łyżeczki chrzanu 4 łyżki majonezu 50 g sera białego sól, pieprz wykonanie: Jaja gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek przekrawamy na połówki

Domowy Smak Jedzenia
Ogórki nadziewane serkiem i rzodkiewką 187

Śniadanie iście wiosenne - ogórki faszerowane twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem :) Lekko i pysznie :) SKŁADNIKI 2 ogórki 1/2 opakowania serka wiejskiego (ziarnistego) 1/2 pęczka rzodkiewki 1/2 pęczka szczypiorku sól pieprz PRZYGOTOWANIE   Ogórki obieramy , przekrawamy na pół. Kroimy wzdłuż i przy pomocy łyżeczki wydrążamy   miąższ. Rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, wydrążoną część ogórka i szczypiorek siekamy. Mieszamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Węgierska papryka z nadzieniem :) 166

używać cierpiący na kamicę nerkową, a przy schorzeniach reumatycznych działa najskuteczniej wcierany w skórę. Na Węgrzech papryka to podstawowy produkt kulinarny, używana jest niemal wszędzie od surowej po faszerowaną, dodaje się do wędlin czy nawet alkoholu (paprika pálinka), w niektórych regionach dodaje się również do słodkiej strucli (burek). Tak więc jedzmy paprykę często, bo to zdrowo

vegetanie
Zapiekane papryki z kaszką kuskus. 178

taki też dzisiaj będzie przepis. Danie w sumie bardzo szybkie do zrobienia i nie przysparza większych kłopotów wykonawczych. Poradzicie sobie bez problemów. No to bierzmy się do pracy :) Faszerowana papryka z kaszką kuskus, pieczarkami i selerem naciowym (4 osoby) Składniki: 4 duże papryki 1 szklanka kaszki kuskus 10 pieczarek 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 1/2 kostki bulionowej warzywnej żółty

vegetanie
Gołąbki VEGE z kapusty pekińskiej. 187

blanszuje liście, a druga napełnia je farszem. To taka propozycja do rodzinnej integracji w kuchni :) Kiedy mamy już liść na blacie, bo najlepiej na blacie stołu czy szafki robić faszerowanie, sprawdzamy czy dolna część nie jest za gruba. Jeśli tak to jeszcze ścinamy, aby ta część była jak najcieńsza. Nakładamy dużą łyżkę farszu i zawijamy zakładając boki liścia do środka

vegetanie
Pieczone nadziewane ziemniaki. #dobrejadło 167

kapustą i grzybami :) a w sumie jeszcze dużo do zrobienia. Dlatego pomysł na danie połączone z pracą świąteczną. Większość składników związane jest ze świątecznymi przygotowaniami. Zobaczcie co wymyśliliśmy. Ziemniaki faszerowane podane z kiszoną kapustą (4 osoby) Składniki: 8 średnich ziemniaków 1 średniej wielkości burak 8 pieczarek 4 łyżki czerwonej fasoli z puszki żółty ser majeranek, pieprz, cayenne, sos sojowy, bazylia

vegetanie
Jajka faszerowane 241

Istnieje wiele rodzajów farszy do jajek. Wszystko zależy w zasadzie od naszych upodobań i pomysłowości. Faszerowane jajka są przekąską dziecinnie prostą, za to szybko znikają z talerzy. Składniki: jajka, 4 plasterki szynki, ćwiartka papryki, majonez, sól, pieprz 1. Gotujemy jajka na twardo, obieramy ze skorupek. 2. Szynkę oraz paprykę kroimy drobniutko. Dodajemy dużą łyżkę majonezu, doprawiamy do smaku solą, pieprzem

Kuchnia Pełna Pasji
Faszerowane ziemniaki 264

Może pełnia sezonu ziemniakowego już za nami, ale na szczęście są one dostępne cały rok:) Dzisiaj chciałam Wam zaproponować ziemniaki faszerowane na dwa sposoby;) Mam nadzieję, że będzie Wam smakować! Pomysł powstał podczas przygotowywania jezdnia na wizytę rodziców. chciałam ich zaskoczyć czymś nowym i na pewno oryginalnym w smaku. Całe szczęście wszystko wyszło wyśmienicie i rodzice byli bardzo zadowoleni

Kuchnia Pełna Pasji
Papryki faszerowane kaszą bulgur 224

więc jej właśnie postanowiłam użyć. Farsz wyszedł bardzo smaczny, jeżeli zostanie wam go trochę, warto zamrozić i wykorzystać przy kolejnej okazji. Zamrożony farsz to zresztą super sprawa. Przygotowanie faszerowanych papryk zajmuje nam wtedy naprawdę mało czasu. Następnym razem przygotuje podwójną porcję i część zamrożę. składniki10 podłużnych papryk1 szklanka kaszy bulgur - użyłam drobnej1 i 1/2 szklanki bulionu + 1/2 szklanki

Stare Gary