faszerowane - 2000 przepisów (strona:51/134)

Gołąbki VEGE z kapusty pekińskiej. 163

blanszuje liście, a druga napełnia je farszem. To taka propozycja do rodzinnej integracji w kuchni :) Kiedy mamy już liść na blacie, bo najlepiej na blacie stołu czy szafki robić faszerowanie, sprawdzamy czy dolna część nie jest za gruba. Jeśli tak to jeszcze ścinamy, aby ta część była jak najcieńsza. Nakładamy dużą łyżkę farszu i zawijamy zakładając boki liścia do środka

vegetanie
Pieczone nadziewane ziemniaki. #dobrejadło 140

kapustą i grzybami :) a w sumie jeszcze dużo do zrobienia. Dlatego pomysł na danie połączone z pracą świąteczną. Większość składników związane jest ze świątecznymi przygotowaniami. Zobaczcie co wymyśliliśmy. Ziemniaki faszerowane podane z kiszoną kapustą (4 osoby) Składniki: 8 średnich ziemniaków 1 średniej wielkości burak 8 pieczarek 4 łyżki czerwonej fasoli z puszki żółty ser majeranek, pieprz, cayenne, sos sojowy, bazylia

vegetanie
Jajka faszerowane 216

Istnieje wiele rodzajów farszy do jajek. Wszystko zależy w zasadzie od naszych upodobań i pomysłowości. Faszerowane jajka są przekąską dziecinnie prostą, za to szybko znikają z talerzy. Składniki: jajka, 4 plasterki szynki, ćwiartka papryki, majonez, sól, pieprz 1. Gotujemy jajka na twardo, obieramy ze skorupek. 2. Szynkę oraz paprykę kroimy drobniutko. Dodajemy dużą łyżkę majonezu, doprawiamy do smaku solą, pieprzem

Kuchnia Pełna Pasji
Faszerowane ziemniaki 240

Może pełnia sezonu ziemniakowego już za nami, ale na szczęście są one dostępne cały rok:) Dzisiaj chciałam Wam zaproponować ziemniaki faszerowane na dwa sposoby;) Mam nadzieję, że będzie Wam smakować! Pomysł powstał podczas przygotowywania jezdnia na wizytę rodziców. chciałam ich zaskoczyć czymś nowym i na pewno oryginalnym w smaku. Całe szczęście wszystko wyszło wyśmienicie i rodzice byli bardzo zadowoleni

Kuchnia Pełna Pasji
Papryki faszerowane kaszą bulgur 196

więc jej właśnie postanowiłam użyć. Farsz wyszedł bardzo smaczny, jeżeli zostanie wam go trochę, warto zamrozić i wykorzystać przy kolejnej okazji. Zamrożony farsz to zresztą super sprawa. Przygotowanie faszerowanych papryk zajmuje nam wtedy naprawdę mało czasu. Następnym razem przygotuje podwójną porcję i część zamrożę. składniki10 podłużnych papryk1 szklanka kaszy bulgur - użyłam drobnej1 i 1/2 szklanki bulionu + 1/2 szklanki

Stare Gary
Cukinia zapiekana z grzybami 205

żółtej i zielonej.  Obydwie są bardzo smaczne, doskonałe na surowo do sałatek, idealne lekko podsmażone z czosnkiem do makaronów czy do ryżu. Dzisiaj natomiast chciałam Wam zaproponować cukinię faszerowaną, taką w wersji jesiennej, czyli z grzybami.  Cukinia zapiekana z grzybami Składniki na 4 porcje Czas przygotowania: 70 minut Składniki: 2 średnie okrągłe zielone cukinie

Kulinarne przygody Gatity
Nadziewane patisony i kabaczki 196

cieniu i poczytać książkę. A nie stać przy kuchence i pilnować, i mieszać i smażyć i grzać się ciepłem dobiegającym czy to od palnika, czy to buchającym z gara !Faszerowane warzywa to danie szybkie i "jednoblaszkowe", że tak napiszę :) Wystarczy porcja świeżych warzyw lub lekka sałatka i cały obiad gotowy !Składniki:* około 5-6 małych patisonów i 2 kabaczki

kolorowotorcikowo
Mięcho 340

winie Ćevapčići Jagnięcina duszona w winie z figami Roladki z indyka ze śliwką Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym Schab gotowany Kurczę nabite w butelkę Skrzydełka po diabelsku Steki Pierś faszerowana oliwkami i serem Roladki drobiowe z pieczarkami Bataty, karkówka i pomarańcza Zrazy z kurczaka w sosie pomidorowym Odwrócona rolada Burgery z pieczarkami Piersi nadziewane suszonymi pomidorami

Gotuj z Misiem
Kalarepki nadziewane ( mocno koperkowe ) 154

duże kalarepy , które od jakiegoś czasu są w sprzedaży. Mimo swojej wielkości  nie są łykowate - wręcz przeciwnie. Farsz jest w zasadzie tradycyjny taki jak do gołąbków czy innych faszerowanych warzyw. Zmieniłam sos do nich. Z reguły to co wydrążyłam z kalarepek mroziłam by potem wykorzystać do zupy jarzynowej. W tej wersji gotuję obok kalarepy , miksuję i robię

Buniabaje w kuchni
Ogórki nadziane kotletami z sosem pomidorowo-serowym 149

Uwielbiam faszerowane warzywa. Cenię też sobie wykorzystywanie w inny sposób potraw , które robię w większych ilościach i zamrażam ( np. kotlety mielone).Wynalazłam w zakamarkach szuflady zamrażarki ostatnie 2 malutkie kotleciki mielone. Doskonale nadały się jako nadzienie do wydrążonego ogórka ( ugotowanego na parze). Zrobiłam do tego sos pomidorowy z serami. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Jesienne gołąbki 152

planie robienie gołąbków ( zapas mi się w zamrażarce skończył ). Pokusiło mnie by dodać do masy mięsnej pokrojonej czerwonej papryki. Wiedziałam , że smak będzie dobry bo przecież robię paprykę faszerowaną .Połączenie smaku pomidorów ( sos) i papryki doceniłam już dawno. No i dodatkowy plus - pięknie wyglądają po przekrojeniu. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Wiosenne przeboje kulinarne 100

jarmużem Oszczędna babka na oleju Puree z brokuła – super zdrowe! Jak odświeżyć sałatę – sposób na zwiędłą sałatę Koktajl z kiełkami groszku zielonego Pasta kanapkowa awokado z jajkiem Jajka faszerowane awokado Pomysł na szpinak – przepisy Kotlety jaglane z czosnkiem niedźwiedzim Tarta z pokrzywą Zapiekanka makaronowa z pokrzywą Artykuł Wiosenne przeboje kulinarne pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Pierogi z ziemniakami i szynką 120

sól, olej i wodę, mieszamy łyżką a potem wyrabiamy elastyczne ciasto. Zostawiamy w misce przykrytej talerzem na 5-10 min. Następnie ciasto rozwałkowujemy cienko, wycinamy kółka. Potem każde kółeczko faszerujemy, zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty od momentu kiedy wypłyną. Artykuł Pierogi z ziemniakami i szynką pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Calzone – sposób jak wykorzystać resztki warzyw i wędlin 93

chrupiący włoski pierożek, taka zawinięta pizza – doskonała przekąska np. do oglądania filmu. Podany z sałatką może stanowić pełny obiad! Jak nadziać calzone? Według tradycyjnego włoskiego przepisu calzone faszeruje się prosciutto i różnymi rodzajami sera. Ale według nas (a testowaliśmy to nie jeden raz!) do calzone można wsadzić wszytko – i tak będzie pysznie ! Nasza ulubiona wersja to calzone nadziane

Niedzielny kucharz