Czasem zamiast tradycyjnych jajek w majonezie robię takie jajka faszerowane. Nie zajmuje to dużo więcej czasu a wyglądają ciekawiej i smakują również dzięki dodatkowi chrzanu i zielonej cebulki. Jajka faszerowane SKŁADNIKI: 7 jajek 2 oliwki czarne 1 łyżeczka chrzanu zielona cebulka łyżka majonezu sól pieprz Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Studzimy i obieramy. Z jednej strony ścinamy jajko na płasko, aby się nie przewracało na talerzu. Z drug... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...