obrać i drobno posiekać. Trochę cebulki odłożyć około 1/3 ilości, a pozostałą dodać do mięsa razem z majerankiem, pieprzem, papryką ostrą lub słodką, jajkiem. Dokładnie wymieszać i doprawić solą. Przygotowanie kapusty – kapusta musi być niezbyt twarda, ułatwi to faszerowanie i się nie rozłamie. Do dużego garnka wlać wodę i włożyć kapustę. Gotować około pięciu minut. Kilkakrotnie przewrócić kapustę podczas
Kuchnia Pokoleńpomysłu na obiad polecam przygotować bardzo szybkie i smaczne danie: Pierś kurczaka zapiekana z ziemniakami, papryką i serem to pewna forma zapiekanki. Gdy kupuję kurczaka, wycinam zawsze obie piersi (które mrożę, albo wykorzystuję od razu) przygotowuję z nich coś konkretnego na obiad typu faszerowaną pierś z rukolą, faszerowaną pierś z serem kozim , a z reszty kurczaka przygotowuję zupę, przeważnie rosół
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: 2 średniej wielkości pstrągi sok z połowy cytryny 3 łyżki masła pół pęczka posiekanej pietruszki 2-3 ząbki czosnku 1 mała cukinia 1 papryka ( użyłam żółtej i czerwonej papryki ) sól, pieprz 3 łyżka oliwy *** Pstrągi dokładnie myjemy, osuszamy i nacinamy nożem z jednej strony. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny i nacieramy solą oraz pieprzem. Jeżeli mamy czas, dobrze(...)miseczce mieszamy miękkie masło z przeciśniętym czosnkiem oraz posiekaną pietruszką *** *** Pstrągi przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i faszerujemy masłem z czosnkiem i pietruszką *** *** Z wierzchu ryby smarujemy oliwą i posypujemy posiekaną pietruszką *** *** Dookoła ryby rozkładamy pokrojoną cukinie i paprykę *** *** Warzywa również smarujemy oliwą i oprószamy delikatnie solą oraz pieprzem *** *** Ryby wkładamy do piekarnika nagrzanego
Blog z Apetytemobieram. Jajka gotuję na twardo, około 6 minut we wrzątku. Odcedzam, studzę, obieram i kroję na pół. Wyciągam żółtka. Obraną paprykę, bazylię i seler siekam drobno, mieszam z serkiem, żółtkami, solą i pieprzem do połączenia. Białka faszeruję przygotowaną masę. Chłodzę w lodówce przez 2-3 godziny, Podaję schłodzone. Smacznego, Klaudia
Mango PapajaInna wersja jajek faszerowanych. Mam nadzieje, że przypadnie Wam do gustu. Można zaskoczyć domowników. Grzyby wiosną i to jeszcze na polanie. Polecam na śniadanie i oczywiście na Święta. Składniki: 6 jajek ( oczywiście można więcej ) Kawałek papryki konserwowej 1 ogórek konserwowy + jeden 6 pieczarek marynowanych 2 gałązki natki pietruszki Sól Pieprz Majonez szczypiorek Dodatkowo Mocna herbata Koncentrat barszczu czerwonego Wykonanie(...)przygotowanych płynach ( herbacie i barszczu ). Pozostawiamy do zafarbowania. Z pozostałych części wyjmujemy żółtka. Paprykę, ogórka, pieczarki i natkę pietruszki bardzo drobno kroimy. Łączymy wszystko z żółtkami. Mieszamy. Dodajemy majonez, przyprawiamy solą i pieprzem. Farszem napełniamy jajka. Ogórka korniszona kroimy na plasterki ( posłużą nam jako podstawa faszerowanego jajka ). Ogórkiem zamykamy otwór w faszerowanym jajkiem. Jajko stawiamy na talerzyku posypanym krojonym szczypiorkiem
Smaki EwyWitam co powiecie na FASZEROWANY KALAFIOR ZAPIEKANY , trochę mięsa szynki np. albo jeśli ktoś woli filet z kurczaka, kalafior... FASZEROWANY KALAFIOR ZAPIEKANY SKŁADNIKI: kalafior 1/2 kg. szynki wieprzowej lub piersi z kurczaka cebula, sól, pieprz papryka słodka, ostra, wyciśnięty ząbek czosnku, natka pietruszki 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki startego żółtego sera łyżka oregano WYKONANIE: kalafior włożyć do wrzącej
Kuchnia Beatyjakieś małe i nienadające się do nafaszerowania więc ostatecznie zdecydowałam się na bakłażan. I był to bardzo dobry wybór! BAKŁAŻAN FASZEROWANY KURCZAKIEM Składniki - 1 bakłażan - 350 gram piersi z kurczaka - 2/3 woreczka brązowego ryżu - pół czerwonej papryki - 1 średnia cebula - 1 papryczka chili - 1 ząbek czosnku - 200 gram przecieru pomidorowego - sól, pieprz, papryka słodka, przyprawa do mięs, zioła prowansalskie
Zgrabne GotowanieHokkaido pumpkin-roasted, stuffed Składniki. 1 mała dynia hokkaido 2 łyżeczki oliwa z oliwek sól pieprz Farsz. 10 dag ryż basmati 25 dag mięso mielone
Kulinarny karnet ChristopheraGrill to czas również na dania bezmięsne. Taka forma papryk może być dodatkiem do dań głównych lub samodzielną potrawą. 2 papryki 0,5 szklanki kaszy kuskus
VioletoweKucharzenieskładniki: 2 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 5 oliwek (zielonych lub czarnych) 1/2 cebuli 1/2 pęczka pietruszki 1/2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki majonezu
Domowy Smak Jedzeniaproste w wykonaniu i tak dobre, że zagoszczą w Waszym menu już na zawsze! Kaszotto z kurkami i cukinią Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Cukinia w cieście naleśnikowym Cukinia zapiekana z pomidorami i mozzarellą Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia z papryką i kukurydzą w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Focaccia z cukinią i pomidorem
Moja smaczna kuchniaPapryka to warzywo bardzo uniwersalne, smakuje w każdej postaci i w towarzystwie wielu dodatków. Mój mąż uwielbia faszerowaną mięsem i ryżem, więc staram się dogodzić jego podniebieniu, póki jeszcze trwa sezon. Wiadomo, że teraz jest ona najsmaczniejsza i... najtańsza, chociaż i tak cena zwala z nóg, szczególnie na moim osiedlowym bazarku. Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytykosteczkę i podsmażamy na rozpuszczonym maśle. Dodajemy pokrojoną drobno cebulkę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinię oraz paprykę. Dusimy, aż odparowania wody z pieczarek. Farsz przyprawiamy solą, pieprzem i wsypujemy natkę pietruszki. Takim farszem faszerujemy kapelusze pieczarek i grillujemy je na ruszcie ok. 15-20 minut
Aga w kuchnitrudno się domyślić obserwując ilość przepisów na nie zamieszczonych na moim blogu. Dziś podsyłam pomysł na naleśniczki faszerowane szynką, warzywami oraz serem camembert. Coś pysznego! Składniki: ok 5-6 naleśników PRZEPIS TUTAJ 10dkg szynki w plasterkach 1 mała cukinia 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 1 serek camembert kilka listków bazylii olej do smażenia 5dkg żółtego(...)osuszamy i kroimy w paseczki. Ser camembert również kroimy w paski *** *** Na każdym naleśniku układamy plasterek szynki oraz kilka plasterków sera camembert *** *** Na serze układamy porcję pokrojonej w paseczki papryki oraz kilka listków bazylii *** *** Na wierzch układamy kilka plasterków podsmażonej wcześniej cukinii *** *** Naleśniki z farszem zwijamy w rulony i układamy jeden obok drugiego w żaroodpornym naczyniu *** *** Zwinięte naleśniki polewamy sosem
Blog z Apetytem