cukinie z wody i smarujemy masłem i czosnkiem. Potem przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie faszerujemy cukinie i wkładamy do piekarnika na 15 minut. nagrzanego do temp. ok. 180 stopni. Wersja 2: 2 cukinie ok. 150 g mięsa mielonego wieprzowego 2-3 garście soczewicy czerwonej 1/4 papryki czerwonej 1 pomidor 90 g koncentratu pomidorowego 50 ml słodkiej śmietanki 50 g startego(...)minut. Podsmażamy na patelni mięso mielone. Doprawiamy je, a następnie dodajemy wcześniej ugotowaną soczewicę oraz paprykę, pomidory. Po 5 minutach dodajemy ser i śmietanę. Wyciągamy cukinie z wody i smarujemy masłem i czosnkiem. Potem przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie faszerujemy cukinie i wkładamy na 15 minut. do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 180 stopni. Smacznego
Pyszny Duetjeśli odrobinę mi się nie chce (zdarza się nawet mi!), to faszeruję czymś łódeczki z cukinii i zapiekam. Danie ekspresowe, smaczne i pożywne. Dziś jedna z z tych moich wariacji – w wersji wege, bez glutenu (to modne) z farszem z soczewicy i sera feta posypana kolorową papryką. Składniki na 4 porcje : 4 średnie lub 2 większe cukinie 200g zielonej(...)ziołami) 1 cebulka dymka razem z zieloną częścią 1 łyżeczka oliwy sól, pieprz do smaku 150g kolorowej papryki (u mnie czerwona, zielona i żółta po 50g) Cukinię umyć, ściąć skórkę, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne tworząc łódeczki gotowe do faszerowania. Soczewicę namoczyć w wodzie (wystarczy przez godzinę), następnie doprowadzić do wrzenia i gotować około 30 minut, odcedzić
DietologSkładniki: 2 nieduże patisony 1 filet z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 cebuli garść listków bazylii sól, pieprz słodka papryka, curry, zioła prowansalskie Przygotowanie: Z patisonów odciąć wierzch, łyżeczką usunąć … Czytaj dalej Faszerowane patisony
czarrna od kuchniCzas na papryczki faszerowane pieczone w piekarniku:) SKŁADNIKI: farsz: 400g mięsa mielonego 1/2 szkl. ryżu 1 papryka ( u mnie pół żółtej i pół zielonej ) 2 średnie cebule 1 łyżka masła 1 łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu szczypta chilli 2 czubate łyżki majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich dodatkowo: 4-5 papryk zależy od wielkości 2 opakowania mozzarelli WYKONANIE: 1.Papryk
Dziś Ja gotujeCzas na papryczki faszerowane pieczone w piekarniku:) SKŁADNIKI: farsz: 400g mięsa mielonego 1/2 szkl. ryżu 1 papryka ( u mnie pół żółtej i pół zielonej ) 2 średnie cebule 1 łyżka masła 1 łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu szczypta chilli 2 czubate łyżki majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich dodatkowo: 4-5 papryk zależy od wielkości 2 opakowania mozzarelli WYKONANIE: 1.Papryk
Dziś Ja gotujeJajek faszerowanych mam na blogu pokaźną kolekcję . Dzisiaj kolejna ekspresowa wersja z serem żółtym, papryką, kukurydzą i szczypiorkiem. Składniki: 10-12 jajek pół puszki kukurydzy pół czerwonej papryki 2 łyżki majonezu 150 g żółtego sera sól, pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku Jajka ugotować na twardo. Natłuc skorupki i zalać bardzo zimną wodą. Po ok. godzinie obrać, przekroić na pół. Kukurydzę
Czerwień i błękitjajek jest jakby sosem do połowy ugotowanego jajeczka. Połówki jajek lekko posolić i wycisnąć ze szprycy krem z awokado. Szczyptę czerwonej słodkiej papryki wymieszać z kilkoma łyżeczkami zmiażdżonymi włoskimi lub ziemnymi orzeszkami. Powstałą kruszonką posypać faszerowane jajka. Schłodzić przed podaniem
Sztuka gotowania w/g Samirycytryny, dodajemy oliwę i miód – wstrząsamy energicznie do chwili , aż składniki się połączą i utworzą sos do polania sałatki. Na talerzach układamy porcje papryki, polewamy je sosem, posypujemy migdałami i paseczkami moreli. Obok układamy porcje kurczaka faszerowanego ryżem brązowym z morelami
Gotuj Sam!Schab faszerowany szpinakiem w nieco inny sposób, bo głęboko nacinany. Pieczony w rękawie, więc jest kruchy i bardzo smaczny :) Idealny na świąteczny obiad lub jako wędlina na kanapki. SKŁADNIKI: 1 1/2 kg schabu 200g szpinaku 1 cebula 5 pieczarek 1/2 papryki czerwonej 2 ząbki czosnku sól pieprz czarny Ładny kawałek schab nacinać wzdłuż ostrym nożem. Nacięcia zrobić głębokie, ale trzeba
https:KKuchniaMniamgrilla :)). Rybę posól i odstaw. Do moździerza dodaj sok z 1/2 limonki, zioła (ilość podana w składnikach), pieprz, natkę, czosnek i posiekaną paprykę. Ugnieć aż do uzyskania papki. Dodaj masło i sałatkowy rarytas (opcjonalnie). Zacznij faszerować ryby. Trochę farszu zostanie więc natrzyjcie nim ryby od wierzchu. Cebulę obierz i przekrój na ćwiartki. Wierzch wysmarowanej ryby posyp lekko przyprawą
ClauditteMissCookingsuszonymi pomidorami. Wszystko dobrze mieszamy i jeśli jest zbyt suche dodajemy jeszcze jogurtu. Teraz pomidory kroimy na połówki wydrążamy gniazda nasienne i faszerujemy naszą pastą. Wszystko skrapiamy oliwą z oliwek :) Podajemy np. z kanapkami z papryką, z grzankami. Jaką będziecie mieć inwencję :) To idealna przystawka np. na rodzinne imprezy. Każdy to lubi :) Smacznego :) Życzymy miłego dnia
vegetanieDrobiowe szaszłyki z ananasem Drobiowe szaszłyki z roladek Faszerowane cukinie Grillowane cukinie Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z ziemniakami Grillowana papryka z serem Grillowane pieczarki Owoce z grilla Miodowe skrzydełka Polędwiczki wieprzowe Pstrąg z grilla Skrzydełka słodko-pikantne Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami i ananasem
Aga w kuchniDzisiaj super pomysł na przystawkę : pieczarki faszerowane z boczkiem.Przepis na faszerowane pieczarki: SKŁADNIKI - kilka dużych pieczarek- ser żółty- boczek wędzony- szczypiorek- sól, pieprz, papryka- białko jajka- bulion z kostkiPRZYGOTOWANIEPieczarki obieramy, odrywamy nóżki.Do zagotowanego w garnku bulionu wrzucamy na kilka minut kapelusze- pieczarki po upieczeniu nie będą surowe w środku, ani wysuszone z zewnątrz.Nóżki pieczarek ucieramy na tarce
Moje Kuchenne Rewelacjemnie zmielona łopatka ).Dodajemy jajko i drobno posiekaną cebulę podsmażoną wcześniej na odrobinie oleju.Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i odsączoną z zalewy kukurydzę.Doprawiamy solą , pieprzem , chili i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Dodajemy koncentrat pomidorowy i bardzo dokładnie mieszamy , a następnie faszerujemy wydrążone cukinie.Przekładamy na blachę / lub do dużej naczynia żaroodpornego ( podlewamy bulionem )Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika
Ostra na Słodko