faszerowana papryka - 1742 przepisów (strona:52/117)

Zapiekana cukinia faszerowana mięsem mielonym 103

które ma duży potencjał, więc korzystajmy z niego! Dziś przedstawiam Wam mięsne, aczkolwiek bardzo lekkie danie. Składniki na zapiekaną cukinię faszerowaną mięsem mielonym (2 porcje): duża cukinia mięso mielone wieprzowo - wołowe 500 g cebula 2 ząbki czosnku czerwona papryka puszka krojonych pomidorów łyżka koncentratu pomidorowego ser żółty typu Gouda ok 150 g sól pieprz zioła prowansalskie oliwa z oliwek Pokroić

Karola gotuje
Jaja nadziewane serem 128

smacznie i przypuszczenia potwierdziły się, jajka wyszły naprawdę bardzo smaczne.  Warto je przygotować i urozmaicić nimi standardowy zestaw jajek faszerowanych. 8 jajek, 40 g parmezanu, 40 g sera żółtego, 2 łyżki kremowej śmietanki, 1 surowe żółtko, szczypta papryki, szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej, sól, masło do wysmarowania formy, Sery zetrzeć na tarce o drobnych otworach. 2 łyżki startego parmezanu

królestwo garów
Bakłażan faszerowany makaronem 162

Składniki: 2 bakłażany 100 g makaronu 1 cebula 1 czerwona papryka 100 g zielonej fasolki szparagowej 2 łyżki startego sera 1 łyżeczka oregano olej do smażenia

magiczna kuchnia Kasi
Papryka nadziewana kaszą orkiszową, warzywami i mozzarellą 297

Cukinia faszerowana zdrową kaszą i warzywami. Danie powstało w akcji "opróżnianie lodówki przed wyjazdem na urlop". Składniki: 2 duże papryki 2/3 szklanki ugotowanej kaszy orkiszowej 1 mała marchew, ugotowana i obrana 1/2 małej cukinii 1/2 szklanki odsączonej kukurydzy 2 ząbki czosnku przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu, sól, pieprz, zioła do pizzy 2 łyżki oleju posiekana natka pietruszki (wg upodobań

Czerwień i błękit
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną 260

minut  w 200 stopniach. Pod koniec pieczenia wierzch farszu można posypać żółtym serem. Gotowe! ;) Rozliczenie: cukinie- 7zł kasza- 1zł papryka-4zł szczypiorek- 1,50zł jajko- 0,50zł przyprawy- 1zł wędlina- 3zł Z podanych składników otrzymamy 4 połówki faszerowanych cukinii (4 porcje)- koszt to 4,50zł za porcję

Czerwona Porzeczka
Jajka faszerowane 223

Istnieje wiele rodzajów farszy do jajek. Wszystko zależy w zasadzie od naszych upodobań i pomysłowości. Faszerowane jajka są przekąską dziecinnie prostą, za to szybko znikają z talerzy. Składniki: jajka, 4 plasterki szynki, ćwiartka papryki, majonez, sól, pieprz 1. Gotujemy jajka na twardo, obieramy ze skorupek. 2. Szynkę oraz paprykę kroimy drobniutko. Dodajemy dużą łyżkę majonezu, doprawiamy do smaku solą, pieprzem

Kuchnia Pełna Pasji
Kęski drobiowe w szynce szwarcwaldzkiej 133

powstały właśnie na niedzielny obiad, ponieważ nie miałam ochoty na zwykłe kotlety, a także nie miałam czasu na zabawę w faszerowane i zapiekane filety.  Składniki: 1 pierś z kurczaka opakowanie szynki szwarcwaldzkiej w plastrach 1 cebula 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz zioła prowansalskie chili Wykonanie: Pierś z kurczaka oczyścić, podzielić na 8 części. Każdą z nich doprawić solą, pieprzem

Pasja Smaku
Pomidorowo-paprykowa na gęsto 167

Czasem przy przygotowywaniu faszerowanych warzyw lub gołąbków zostaje mi trochę farszu  który się nie dał upchnąć w warzywa. Mrożę też kawałki papryk i pomidorów które  mi zostają by nie zepsuły się .Robię potem leczo , zupę pomidorowa lub klopsiki z farszu .A że miałyśmy ochotę na zupę pomidorową postanowiłam zrobić taką pomidorową -śmieciuszkę wykorzystując wszystko co mam. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Pieczarki zapiekane z warzywami 174

dodatek do obiadu. Do tego dania polecam wykorzystać bardzo duże pieczarki, ponieważ będą dobre do faszerowania. Taka przekąska jest lekka, szybka i bardzo prosta do przygotowania. Składniki na porcję dla 2 osób: 250 g dużych pieczarek 1/2 średniej wielkości pomidora 1 mała czerwona papryka  sól, pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek kilka gałązek szczypiorku i pietruszki ewentualnie kilka plasterków

Ugotować
Bataty faszerowane kurczakiem fajitas 249

Bataty faszerowane kurczakiem fajitas 2016-09-29 10:52:10 Porcje 3 Fajitas to sztandarowe danie kuchni tex-mex, popularne w restauracjach meksykańskich. W restauracji tex-mex zaczęły pojawiać się w USA w latach 70 - tych, a dzisiaj spotkać je można wszędzie. Prócz klasycznych fajitas z wołowiny, w menu znajdziemy fajitas z wieprzowiny oraz z kurczaka. Ja postawiłam dziś(...)Następnie dodajemy cebulę oraz drobno posiekany czosnek i papryczkę chili razem z pestkami. Mieszamy, doprawiamy do smaku kuminem, słodką papryką i przyprawą do fajity. Na końcu dodajemy fasolę i sok z limonki. Mieszamy, aby składniki się połączyły. Tak przygotowanym nadzieniem faszerujemy każdą połówkę batata. Wierzch posypujemy startym cheddarem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200'C i zapiekamy przez 15 minut

Wędrówki po kuchni
Cukinia faszerowana kurczakiem i kurkami z sosem majonezowym z pesto 218

Cukinia faszerowana kurczakiem i kurkami z sosem majonezowym z pesto   Składniki:   2 duże cukinie 200 g piersi z kurczaka 2 łyżki oliwy z oliwek ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej 100 g kurek 3 ząbki czosnku 2 pomidory ½ pęczka szczypioru 60 g żółtego sera sól, pieprz   Sos:   4 łyżki majonezu kieleckiego lekkiego(...)ręcznikiem papierowym.   Pierś, pomidory, czerwoną i żółtą paprykę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż kurczaka aż nabierze złotego koloru. Następnie wsyp paprykę, smaż 3-4 minuty. Po tym czasie dodaj oczyszczone kurki, smaż aż odparuje cały nadmiar płynu. Następnie dodaj pomidory z nich także wytworzy się sos, trzeba go odparować

kuron.com.pl
Udka faszerowane 239

akcji. Szukałam, szukałam i… znalazłam u Doroty, przepis na udka faszerowane. To było danie, o które mi chodziło – drób, ale inaczej. Przepis podaję za autorką.    Składniki:  - 4 udka- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki- 4 łyżki startego żółtego sera (u mnie Gouda)- 2-3 ząbki czosnku- sól, pieprz, papryka słodka- olej (dałam arachidowy)    Umyte udka dokładnie(...)zawijając skórę do środka. Z wierzchu posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej. Wkładamy udka zawinięciem do dołu. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160°C przez. ok. 60 minut. (na 10 minut przed końcem pieczenia odkrywamy pokrywkę naczynia, aby skórka się zrumieniła).Udka faszerowane są daniem bardzo smacznym i prostym.  Do farszu możemy dodać swoje ulubione

mojewypiekiinietylko
ŚLEDZIE FASZEROWANE KAPUSTĄ KISZONĄ (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 188

odtruwającym z toksyn. Polecam również inne przepisy ze śledziami w roli głównej . Składniki na śledzie faszerowane kapustą kiszoną: 500 g płatów śledziowych a’la matias 500 g kiszonej kapusty 60 g cebuli 60 g jabłka 30 g marchewki 60 g papryki czerwonej 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 250 g majonezu domowego na bazie oleju z awokado lub/i delikatnej oliwy(...)zimnej wodzie przez 3-4 godziny. Kapustę kiszoną odcisnąć z soku i drobno posiekać. Cebulę obrać i drobno poszatkować. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić drobniutko. Wszystkie warzywa wymieszać z majonezem, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Cześć farszu odłożyć do wyłożenia na dnie i na wierzchu w słoiku a resztę podzielić

Ola la LCHF
Pieczarki faszerowane 166

walorów smakowych pieczarek nie trzeba nikogo przekonywać. A pieczarki faszerowane – smakują wybornie.       Składniki:     - 8 sztuk dużych pieczarek                   - 250g zwykłych pieczarek (do farszu) - 6 jaj ugotowanych na twardo- pęczek szczypiorku- 2 cebule- mała główka czosnku- 25 dag sera (dałam mozarellę)- 2 papryki czerwone- masło   - czerwona cebula- sól, pieprz- olej  Pieczarki (do pieczenia i do farszu) bardzo dokładnie oczyściłam (używam(...)przestygnięciu ułożyłam na każdym po krążku czerwonej papryki. Łyżką do lodów (wygodniej) wypełniłam przygotowanym farszem, posypałam pozostałym serem, ozdobiłam krążkami czerwonej cebuli. Pozostało mi farszu jeszcze na 2 pieczarki, więc nałożyłam go do muszli po przegrzebkach i przygotowałam, jak wyżej. Piekłam w piekarniku nagrzanym do temp 180°C przez ok. 15 minut.Pieczarki faszerowane, to danie  tak bajecznie kolorowe

mojewypiekiinietylko
Roladki serowo-ziołowe z ciasta francuskiego 202

albo szpinakiem i łososiem. Spróbujcie! Ciasto francuskie można dosłownie wszystkim faszerować, co oznacza że za każdym razem możecie przygotować inną przekąskę i zaskoczyć smakiem siebie i innych:) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego kilka łyżek koncentratu pomidorowego kilka plastrów wędliny tarty żółty ser 1 małe jajko mielona ostra papryka bazylia, zioła prowansalskie, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Ciasto francuskie rozłożyć na blacie

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania