faszerowana papryka - 1742 przepisów (strona:45/117)

FASZEROWANA CUKINIA 131

Pomysł na wykorzystanie cukinii - wydrążyć ją, nadziać i do pieca ;-) Palce lizać!   Składniki: (porcja dla 4 osób) 2-3 duże cukinie 500 g mięsa mielonego

Kuchnia MagdaLeny
FASZEROWANA CUKINIA 139

Pomysł na wykorzystanie cukinii - wydrążyć ją, nadziać i do pieca ;-) Palce lizać!   Składniki: (porcja dla 4 osób) 2-3 duże cukinie 500 g mięsa mielonego

Kuchnia MagdaLeny
PIECZONA PAPRYKA FASZEROWANA FETĄ 132

Zwykle kupowałam gotowe, małe papryczki faszerowane fetą. Nie spodziewałam się, że domowa wersja ze zwykłej, upieczonej papryki może wyjść tak dobrze. Zalewa sprawia, że feta nabiera zupełnie innego smaku. Moim zdaniem mistrz sezonu. Przepisem podzieliła się z nami koleżanka Marty Dobosz podczas babskiego wieczoru. Ja jak zwykle pomieszałam coś po swojemu, wydaje mi się, że zalewę każdy może zrobić

Cytryna&Co.
Rolada z indyka z suszonymi pomidorami i serem 112

surówką z pora. Mięso jest delikatne w tej wersji, więc polecam ostrzejsze surówki, ta z porem nadała się idealnie. Taką pierś można faszerować dowolnie – rozmaitymi rodzajami serów, np. mozzarellą, fetą, pleśniowymi, dodać pieczarki, paprykę, ogórki kiszone, świeże liście szpinaku, inne warzywa, nawet marynowane. Będzie czas, poeksperymentuję na pewno. Rolada okazała się strzałem w dziesiątkę na obiad w tygodniu, powtórzę

Zasmakuj Kuchni
Dip jogurtowo-migdałowy 136

aromatycznym smakiem migdałów. Dip jogurtowo-migdałowy będzie pasował do dań podawanych na ciepło jak i na zimno. Oto kilka propozycji: pieczone ziemniaki w mundurkach, papryka w cieście na ciepło, tradycyjne placki ziemniaczane z cebulką, pomidory faszerowane i zapiekane, domowe knysze z cebulą, cukinia z mozzarellą, smażona cukinia, faszerowane... Więcej The post Dip jogurtowo-migdałowy appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Faszerowane kalarepki 171

Faszerowane warzywa bardzo nam smakuja i często je robię. Nadziewałam już paprykę oraz cukinię a teraz nadziałam kalarepki. Jest z nimi trochę roboty ale warto bo są przepyszne. składniki: 6 niedużych kalarepek 1 duża cebula, ja dałam czerwoną 200 g mięsa mielonego sól,pieprz oregano 3/4 szklanki wody 1/2 szklanki przecieru pomidorowego ser żółty do posypania Kalarepki obrać. Moje były

Monia miesza i gotuje
Miękkie lądowanie czyli kurczak nadziewany na kapuście 162

razem wymieszać i dusić pod przykryciem około 10 minut.w 200stopniacgC. Następnie dodać sól morską, pieprz, przyprawę maggi, tymianek i koperek. Wszystko ponownie razem wymieszać. Faszerowana pierś z kurczaka SKŁADNIKI: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka zółta pieprz bazylia 1 mała cebula oliwa z oliwek suszone pomidory -płatki 1kg ziemniaków. PRZYGOTOWANIE: Piersi myjemy i ostrym nożem rozcinamy

w mojej kuchni
Pieczony bakłażan z orzechami włoskimi 122

względu na działanie moczopędne bakłażana. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczony bakłażan z orzechami włoskimi – Składniki na 1 porcję: Składniki na faszerowanego bakłażana: 1 mały bakłażan – ok. 220 g 2 łyżki orzechów włoskich – ok. 18 g papryka słodka do smaku sól i pieprz do smaku oliwa lub olej rzepakowy do skropienia bakłażanów (u mnie 2 łyżeczki) Składniki(...)Bakłażany umyć, osuszyć, oczyścić z szypułek, przekroić wzdłuż na pół, naciąć miąższ głęboko w kartkę. Ułożyć bakłażany na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować oliwą lub olejem rzepakowym, oprószyć papryką słodką (można też wędzoną lub szczyptę chilli) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C (góra-dół, bez termoobiegu) na około 30 minut. Przygotować sos jogurtowy: jogurt wymieszać

Kulinarne Przeboje
Bakłażan faszerowany kaszą kuskus 178

kuskusu + 2 szklanki wrzącej wody 5 suszonych pomidorów w oleju 1 duża cebula 1 średnia papryka (u mnie zielona), lub 1/2 większej 2 łyżki koperku (u mnie mrożony) 2 łyżeczki masła 2 łyżeczki oleju 50 g sera sól, pieprz Jak zrobić bakłażany faszerowane kaszą kuskus? Bakłażany przekrawamy wzdłuż na połowę. Po tym miąższ nadkrawamy w kratkę, ale staramy się(...)Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 18-20. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 5 min, aż napęcznieje. W między czasie cebulkę i paprykę kroimy w drobną kostkę i szklimy na roztopionym maśle przez ok. 3-5 min, aby tylko lekko zmiękły. Po tym dodajemy odsączone z oleju i pokrojone suszone pomidory. Zeszklone warzywa dodajemy

Kuchnia Łukasza
Kalafior w cieście 137

kalafiora smażonego w cieście. Bardzo smaczny i świetny dodatek do obiadu. Jeśli macie ochotę na bardziej pikantnego można dodać szczyptę papryki chilli. Na blogu w zakładce WARZYWA znajdziecie inne pomysły na przygotowanie kalafiora. Szczególnie polecam kalafiora faszerowanego mięsem mielonym   oraz kalafiora zapiekany w sosie serowym Składniki 1 średni kalafior 1/2 szklanki mąki pszennej 1,5  łyżeczki soli

O kuchni z uczuciem
Faszerowane cukinie z kaszą jaglaną 113

Faszerowane cukinie z kaszą jaglaną Składniki Danie dla czterech osób 4 średnie cukinie ½ szklanki kaszy jaglanej 1 cebula 1 gałka mozzarelli 1 ząbek czosnku 100 ml przecieru z pomid 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 1 pomidor 1 łyżek oliwy z oliwek Pietruszka, bazylia, szczypior   Sól. pieprz Sposób przygotowania Cukinie przecinamy wzdłużnie i usuwamy miąższ łyżką, uważając(...)lekko solimy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Gotowa faszerowana cukinia W międzyczasie gotujemy kaszę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy dwie łyżki oliwy i przesmażamy aż do zeszklenia pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodajemy posiekany drobno czosnek, pokrojone w kostkę papryki i pomidora, całość smażymy przez 3-5 minut.  Następnie do patelni dorzucamy kaszę, przecier

Miód i pieprz
Jajka faszerowane pastą śledziową babci Basi 175

miło, jeśli zostawisz komentarz… Przepis ten zdobyłam na spotkaniu kulinarnym STOWARZYSZENIA” KRZEMIANKI ” , na którym to danie było zaprezentowane. Jajka faszerowane pastą śledziową . Składniki : jajka gotowane, śledzie matiasy lub konserwowe, majonez sól,pieprz, papryka czerwona, Sposób przygotowania : Ugotowane jajka przecinamy na pół , wydrążamy żółtka i wkładamy do miskUgotoi. Do żółtek wkładamy bardzo drobno pokrojone śledzie, majonez , sól

Pysznosci Babci Basi