faszerowana papryka - 1742 przepisów (strona:40/117)

Jajka z delikatnie rybnym nadzieniem 158

Jajka faszerowane to pyszna klasyka. Nie tylko na Wielkanoc. Wersji jest mnóstwo i bardzo dobrze, nie należy się ograniczać. Choć przyznam, że nowości nowościami, ale ja

Pichceniomania
Papryka z nadzieniem serowym. 239

To danie przygotowałam z myślą o sobie! Bardzo lubię wszelkie serowe nadzienia. Słona feta plus kremowy serek i świeży tymianek to był strzał w dziesiątkę. Pewnie

zadanie-gotowanie
Hasło tygodnia - papryka. 155

inspiracji może być w tym tygodniu kuchnia węgierska. Sięgać jednak możemy znacznie dalej, bo do naszej wyobraźni. A ta czasem podpowiada niekonwencjonalne rozwiązania ;) Pewnie będziemy zapiekać, faszerować, blendować. Być może zamiast świeżej papryki użyjemy słusznej porcji suszonej, którą dosmaczymy nasze danie. Można by tak wymieniać bez końca, ale po co? Lepiej zabrać się za gotowanie

zadanie-gotowanie
Kilka pomysłów na... 134

pieczonymi kotletami z batatów i ciecierzycy z sosem z tahini (vegan) dom. tortilla z pure z dyni, z pieczonymi falafelami batatowymi, z sosem z pieczonej papryki i pomidorów  (vegan) pieczony batat faszerowany, kaszą jaglaną z podsmażoną cebulką z suszonymi śliwkami (vegan) cukinia faszerowana czerwoną soczewicą z cebulką i pomidorami; kuskus (vegan) kasza jaglana z pieczona ciecierzycą, marchewką i kalafiorem

More food, love and dreams
Faszerowane skrzydełka 158

nimi ze względu na dużą ilość kości, a małą ilość mięsa? Ja uwielbiam skrzydełka. Zwłaszcza te grillowane. A dzisiaj przygotowałam skrzydełka zupełnie inaczej niż zwykle. Podałam faszerowane skrzydełka mięsem mielonym. pieczarkami i papryką w panierce z płatków kukurydzianych. Skórka wyszła chrupiąca, środek miękki i aromatyczny. Tanim kosztem wyszło bardzo ciekawe i smaczne danie, które z powodzeniem może stanąć na świątecznym

na moim stole...
Weekend z grillem #2 161

pieczenia. Oprószamy mąką, nacinamy ostrym nożem lub żyletką z wierzchu i zostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na jakieś 40 minut. Pieczemy 25 minut w 200 stopniach. FASZEROWANA CUKINIA 4 cukinie 2 czerwone papryki 4 dymki kilka pieczarek suszone pomidory kilkanaście czarnych oliwek 1/2 opakowania sera feta kilka gałązek świeżego oregano oliwa z oliwek sól, pieprz Cukinie kroimy wzdłuż i łyżeczką

Marder&Marder Manufacture
Kura, kura 172

duże cytryny - 1 łyżka oleju Przygotowanie:  Umyć kurę ciepłą wodą, solą i sokiem z  cytryn wewnątrz i zewnątrz. W blenderze miksujemy: czosnek, cebulę, paprykę, kumin, kostki rosołowe i ocet. Faszerujemy kurę zewnątrz, wewnątrz jak i "smarujemy" kurę pod skórą. Wkładamy kurę  do dużej brytfanki i polewamy łyżkę oleju. Wstawiamy do piekarnika na 150 C (piekarnik elektryczny

Smaki Brazylii
Na wielkanocnym stole 213

szynkąSałatka NAJ z szynką i ananasem Sałatka z szynkąSałatka z czerwoną fasolą i kurczakiemSałatka z czerwoną fasolą i kurczakiem II Sałatka z szynką i papryką konserwową Sałatka żółta Jajka Jajka faszerowane tuńczykiem Jajka faszerowane pieczarkamiJajka faszerowane chrzanem i szynką Inne propozycjeChrzan świątecznyGomółka serowa ŻurekPieczona biała kiełbasa Sos żurawinowo-chrzanowyGalaretka drobiowa Schab z majerankiem i kminkiem

Kuchnia domowa Ani
Faszerowane patisony 200

wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z dynią. Danie szybkie i proste w przygotowaniu. Najlepiej jest je przygotować w sezonie, kiedy możemy kupić świeże składniki. Czyli późny okres wakacyjny, albo na jesieni. Poniżej przedstawiam listę potrzebnych składników oraz przepis. Składniki: 6 patisonów (małych dyni) 50 dag mięsa mielonego ½ papryki żółtej(...)papryki czerwonej 2 duże pomidory 10 pieczarek 2 – 3 ząbki czosnku Tymianek 10 dag żółtego sera Natka pietruszki Sól Pieprz Przepis na faszerowane patisony Patisony umyj i odetnij wierzch, wydrąż i posiekaj miąższ. Umyj papryki, pomidory oraz pokrój w kostkę. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać, ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pieczarki umyj, obierz i pokrój

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami 420

Mięso mielone i ryż to chyba najpopularniejsze składniki na farsz do papryki czy cukinii, ale nam bardzo smakują, więc najczęściej nimi faszerujemy warzywa. Z resztą dużą rolę odgrywa tu doprawienie farszu, najlepiej gdy jest dość pikantny, ponieważ papryka sama w sobie po upieczeniu nie ma zbyt wyrazistego smaku, a gdy dodamy sporo ziół, świeżo mielonego czarnego pieprzu i chilli całe

Simply Food
Grillowany łosoś i faszerowane cukinie 129

zabawy w kuchni i łączenia zarówno pokazanego łososia z innymi produktami, jak i eksperymentowania z faszerowanymi warzywami. Przepis Składniki: 500 g filetu z łososia 2 średniej cukinie ząbek czosnku 50 ml sosu sojowego 1 łyżka miodu pół cytryny 150 g sera feta 1 papryka majeranek sól pieprz łososia można zastąpić inna rybą, należy pamiętać, że powinien to być filet, oraz

KasiaiKrzysiu.pl
Jajka faszerowane żółtkiem 135

stołu. Aby przekąska wyszła nam idealna trzeba pamiętać o najważniejszej zasadzie. Trzeba mieć dobre, świeże jajka, najlepiej kupione ze sprawdzonego źródła. Idealne proporcje żółtek oraz dodatków sprawią, że jaja faszerowane podbiją serca i podniebienia nawet najbardziej wybrednych gości. Danie to jest bardzo szybkie i proste do przygotowania. W każdym wariancie smakują wyśmienicie, a tych wariacji jest bardzo dużo. Ja jednak(...)Wydrążone miejsca w białku wypełniamy przygotowanym farszem (tak by powstała górka z żółtka). Następnie gotowe jajka układamy na talerzu. Na samym końcu posypujemy delikatnie mieloną słodką papryką i dekorujemy świeżym koperkiem. Artykuł Jajka faszerowane żółtkiem pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem 148

Jedną z moich ulubionych greckich potraw jest gemista  (gr. γεμιστά), czyli warzywa faszerowane ryżem. Mogą to być pomidory, cukinie, papryki, czy bakłażany, jednym słowem - najpiękniejsze warzywa, jakie lato ma nam do zaoferowania. Wprost zajadałam się gemistą w czasie mojego pobytu na wyspie Kos , a potem odtworzyłam przepis na gemistę w domu.  Tym razem postanowiłam danie trochę urozmaicić dodając(...)szybki farsz, a potem wszystko podpiec z piekarniku. Powstała równie pyszna wersja, świetna na lekki obiad, a nawet na przystawkę, bo takie pomidorki możecie też podać na zimno. Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem Składniki / na 8 pomidorów: 8 dużych pomidorów oliwa 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę 150 g ryżu basmati lub innego długoziarnistego 1 łyżeczka przecieru pomidorowego sól, pieprz

Chilli Czosnek i Oliwa
BAKŁAŻAN FASZEROWANY WARZYWAMI 191

błonnika w bakłażanie jest 2 razy większa niż np w jabłku. Warto jeść bakłażany i obiecuję, że częściej ten owoc będzie gościł w moich przepisach BAKŁAŻAN FASZEROWANY WARZYWAMI: 1 bakłażan (średniej wielkości) 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 100g pieczarek 1 cebula 50g sera mozzarella 1 ząbek czosnku przyprawy : sól, pieprz, papryka chilli, oregano. Nasze gotowanie zaczynamy od umycia bakłażana(...)łyżką oliwy podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Pieczarki kroimy w małe kawałki i również wrzucamy na patelnię. Miąższ z bakłażana, i nasze połówki papryk kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek. Całość dusimy ok 20min po czym doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną papryczki chilli i łyżeczką oregano. Po upływie 45min opłukujemy dokładnie naszego bakłażana pod bieżącą

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Pieczarki faszerowane szpinakiem i papryką 261

Przepis na pieczarki faszerowane warzywami - danie proste w przygotowaniu. Farsz składa się ze szpinaku, cebuli, czerwonej papryki. Pieczarki są zapiekane z żółtym serem. Takie miseczki z dużych pieczarek można faszerować dowolnymi ulubionymi składnikami. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną 135

majonezem. 2. Szczypiorek drobno pokroić. Dodać do masy jajecznej. 3. Masę jajeczną doprawić solą i pieprzem, połączyć z 2 łyżkami chrzanu. 4. Gotową masą faszerować zrolowane plasterki szynki. 5. Ruloniki przystroić rzodkiewką, paskami papryki i szczypiorkiem. Ładnie wyglądają ułożone na półmisku na liściach sałaty

Pasja Smaku
Tacos 215

dodajemy mięso i kontynuujemy smażenie. W międzyczasie przygotowujemy mieszankę przypraw. Mięso przyprawiamy i dalej smażymy przez około 10 minut Paprykę kroimy w paski i podsmażamy na patelni. Do podsmażonej papryki oddajemy kukurydzę i podgrzewamy jeszcze przez chwilę. Pieczarki obieramy, kroimy w plastry i również podsmażamy. Pomidora kroimy w kostkę, dymkę siekamy i łączymy ze sobą. Doprawiamy sola i pieprzem.Przygotowujemy salsy(...)pieprzem.  Dokładnie mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na kratce w piekarniku układamy muszle tacos i podgrzewamy jakieś 5-7 minut. Wyjmujemy muszle, każdą faszerujemy mięsem, pomidorem z dymkę, pieczarkami oraz papryką. Posypujemy żółtym serem. Podajemy z salsami. ** Pamiętajcie o zakupie dojrzałego, miękkiego awokado. Jeśli nie uda Wam się takiego zdobyć można kupić mniej dojrzałe i pozostawić w domu

Mania Gotowania