Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pieczone pieczarki portobello faszerowane warzywami. Do przygotowania będziemy potrzebować: - 1 opakowanie pieczarek portobello (5-6 szt.) - 1 czerwoną paprykę - 1 małą cukinię - 4 łyżki kukurydzy - 4 łyżki czarnych oliwek - 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - 3 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki kupnego, słodkiego sosu chili - 3 łyżki oleju do smażenia - po 1 łyżeczce bazylii, tymianku(...)wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 25 minut. 7. 10 minut przed końcem pieczenia na pieczarkach układamy ser. SMACZNEGO! :) Wypróbujcie również przepisu na pieczarki faszerowane boczkiem i papryką
Bez CebuliLubię faszerowane warzywa w każdej postaci Składniki - 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki - 5 małej cukinii - 4 papryki - 1 cebula -2 ząbki czosnku - 1 torebka ryżu - 15 dag sera żółtego - 3/4 l słoik pomidorów krojonych w sosie własnym przepis w mojej kolekcji http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pomidory-w-sosie-wlasnym-jak-z-puszki - 1 łyżka papryki słodkiej - kilka listków bazylia - 2 kostki rosołowa mięsna - sól pieprz(...)dodać pokrojony miąższ z cukinii smażyć do odparowania wody 3. - wymieszać z ryżem doprawić solą pieprzem zostawić lekko ostygnąć - pokroić ser w kostką wymieszać z farszem faszerować cukinię i paprykę przykryć kapelusikami poukładać na blachę kostkę rosołowa rozmieszać w 12 l wody wlać na blachę włożyć do piekarnika 180 stopni p iec ok 40 minut gdy woda
W królestwie smaków Beatyczasu "chodziły" za mną faszerowane mięsem mielonym kalarepki. Tym razem wzbogaciłam je o pikantny sos pomidorowy, i z dodatkiem młodych ziemniaków stanowiły pyszny i pożywny obiad. Składniki: 5 średnich kalarepek 200g mielonego mięsa 1 jajko 2 łyżki startego żółtego sera 50g ugotowanego ryżu (u mnie ryż curry) 1 łyżka śmietany tymianek sól pieprz ostra papryka 1 cebula 2 puszki pomidorów(...)minut. Po wystudzeniu ścinamy czubek i drążymy środek (łyżeczką lub małym nożykiem). Mięso mielone mieszamy z ryżem, drobno startym serem, jajkiem i przyprawami: tymiankiem, solą, pieprzem i ostrą papryką. Masą mięsną faszerujemy kalarepy. Pomidory blendujemy wraz z posiekaną cebulą. Solimy, pieprzymy (do smaku), jeśli pomidory są mało słodkie dodajemy szczyptę cukru i słodkiej papryki. Sos pomidorowy wlewamy do naczynia żaroodpornego
Walijskie Pichceniesię na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na papryczki faszerowane fetą. 5 papryk Hungarian yellow wax 3 suszone pomidory (z zalewy oliwnej) 1 mała cebula czerwona 15 dkg sera feta Pieczone papryczki Jak przygotować faszerowane papryczki. Papryczki umyć, osuszyć i przekroić
mecooksmasło do smażenia Przygotowanie: Bagietkę nacinamy po obydwu końcach (odcinamy "piętki"). Następnie przekrawamy bagietkę na 2 części - będzie łatwiej wydrążać środek (ja robię to nożem) a następnie faszerować. Pieczarki, kabanosy i paprykę kroimy w drobną kostkę - pieczarki lekko przesmażamy na maśle. Szczypiorek drobno siekamy. W misce przygotowujemy nadzienie - wrzucamy serki topione a następnie dodajemy pieczarki, kabanosy, paprykę i szczypiorek - mieszamy
Alutka-Gotujepieczarki, szczypiorek, czosnek i przyprawy. Składniki wyrabiamy na jednolitą masę i delikatnie doprawiamy do smaku. Nadziewamy białka, formując zgrabne kopczyki. Porcje układamy na udekorowanym półmisku, posypujemy papryką pokrojoną w paseczki. 4) JAJKA FASZEROWANE RZEŻUCHĄ SKŁADNIKI: 5 jajek ugotowanych na twardo kopiasta łyżka majonezu łyżka musztardy duża parówka lub 10dag kiełbasy parówkowej sól, pieprz 2 kopiaste łyżki posiekanej rzeżuchy marynowana papryka(...)żółtkami, posiekaną rzeżuchą, łyżką majonezu i musztardą, dodajemy przyprawy, wyrabiamy. Nadziewamy białka, formując zgrabne kopczyki. Porcje układamy na udekorowanym półmisku, posypujemy rzeżuchą i marynowaną papryką. Podajemy zaraz po przygotowaniu. 5) JAJKA FASZEROWANE KREMEM Z SARDYNEK SKŁADNIKI: 5 jajek ugotowanych na twardo puszka sardynek w oliwie sól, pieprz łyżka gęstej, kwaśnej śmietany zielenina, plasterki cytryny, sałata itp. do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Obrane
Moja Książka Kucharskaokres przejściowy pomiędzy latem, a zbliżającą się wielkimi krokami jesienią na obiad proponuję faszerowane bakłażany, pachnące pomidorami, papryką i cebulą. Czytaj więcej
Ana Mari's worldokres przejściowy pomiędzy latem, a zbliżającą się wielkimi krokami jesienią na obiad proponuję faszerowane bakłażany, pachnące pomidorami, papryką i cebulą. Czytaj więcej
Ana Mari's worldDziś przepis na kotlety mielone przez wszystkich znane i kochane. Mielone jak mielone... ale takie faszerowane pieczarkami i papryka okazały się dobrym pomysłem na pyszny obiad. Składniki: 600 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 papryka cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 czerstwa kajzerka jajko bulka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Pieczarki, cebulę
magiczna kuchnia Kasimielonym to pyszne danie, które świetnie sprawdzi się jako obiad, kolacja na ciepło, ale też na spotkaniach z przyjaciółmi, czy w gronie rodzinnym. Smaczne pieczarki faszerowane mięsem mielonym z dodatkiem cebuli i czerwonej papryki, a całość zapiekana w piekarniku. Tak przygotowane(...)pieczarki nie tylko świetnie wyglądają, ale też rewelacyjnie smakują Zachęcam do przygotowania Przepis na 4 Pieczarki faszerowane mięsem mielonym SKŁADNIKI: 4 duże pieczarki do faszerowania 1 cebula 0,5 czerwonej papryki 250 g mięsa mielonego sól pieprz czarny mielony 2 łyżki tartej bułki 1 łyżka oleju 2 łyżki tartego sera szczypiorek do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Pieczarki oczyścić, opłukać
WSZYSTKO SMACZNEquinoy pół szklanki ugotowanej czarnej quinoy pół kostki sera feta 10 zielonych oliwek kawałek kiszonej cytryny (około 3x3 cm) natka pietruszki pieprz sól pomidorki koktajlowe do dekoracji Wykonanie: Papryki przygotowujemy do faszerowania, czyli odcinamy górę i usuwamy nasiona. Farsz robimy mieszając quinoę z posiekaną natką pietruszki, pokrojonymi oliwkami, i kosteczkami sera feta. Doprawiamy solą pieprzem i pokrojoną na drobniutkie kawałeczki
Quinoa Raz!Brokułowe jajeczka faszerowane Jajka, brokuł, szynka i papryka to bardzo smaczne połączenie smakowe. Pyszne i efektowne jajeczka faszerowane mogą być ciekawym pomysłem na wielkanocne śniadanie lub stanowić niebanalną przekąskę na imprezowym stole. Polecam! Składniki: 6 jajek 1/2 brokuła 10dkg szynki kawałek czerwonej papryki kawałek żółtej papryki Sos: 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku(...)rozgniatamy widelcem *** *** Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku przez około 5 minut, studzimy. Zimnego brokuła drobno kroimy i dodajemy do miski z żółtkami *** *** Szynkę oraz papryki kroimy w drobną kosteczkę i również dodajemy do żółtek *** *** W miseczce mieszamy składniki sosu: majonez, jogurt, przetarty czosnek oraz po szczypcie soli i pieprzu *** *** Sos mieszamy z pozostałymi składnikami
Blog z Apetytemobiad. Bardzo lubię wersję w greckim stylu z serem seta, oliwkami i szpinakiem, ale tym razem zdecydowałam się na całkowitą zmianę składników. I tak też powstały naleśniki faszerowane kurczakiem, szpinakiem, papryką i mozzarellą, pod kołderką w postaci serowego beszamelu. Przepyszne :-) SKŁADNIKI Naleśniki: 4 jajka szczypta soli 400 ml mleka 100 ml wody 340 g mąki pszennej tortowej 4 łyżki oleju
Passions hobbies lifefaszerowana mięsem. Jeśli lubicie wyraziste smaki lub chcecie siebie bądź kogoś przekonać do faszerowanych warzyw, to zróbcie naszą wersję. Jeśli kupicie cukinie okrągłe, to po dodaniu sałatki taka cukinia faszerowana mięsem może śmiało stanąć na niedzielnym stole. Nie dość, że pyszna, to jeszcze ładna! Poza tym cukinia ma tak mało kalorii, że nawet dodatek sera do farszu nie robi specjalnej(...)Przed podaniem możemy dodatkowo posypać parmezanem i skropić oliwą. Do cukinii faszerowanych doskonale pasują letnie sałatki z ziołowymi dressingami. Taki farsz możecie wykorzystać również do pomidorów i papryki. Smacznego! Post Cukinia faszerowana mięsem pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenfaszerowana mięsem. Jeśli lubicie wyraziste smaki lub chcecie siebie bądź kogoś przekonać do faszerowanych warzyw, to zróbcie naszą wersję. Jeśli kupicie cukinie okrągłe, to po dodaniu sałatki taka cukinia faszerowana mięsem może śmiało stanąć na niedzielnym stole. Nie dość, że pyszna, to jeszcze ładna! Poza tym cukinia ma tak mało kalorii, że nawet dodatek sera do farszu nie robi specjalnej(...)Przed podaniem możemy dodatkowo posypać parmezanem i skropić oliwą. Do cukinii faszerowanych doskonale pasują letnie sałatki z ziołowymi dressingami. Taki farsz możecie wykorzystać również do pomidorów i papryki. Smacznego! Post Cukinia faszerowana mięsem pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchen