fasola - 7342 przepisów (strona:180/490)

Sałatka ” Rosyjska jesień” 201

ciapowata 1 łyżka chrzanu sól i dużo pieprzu do smaku ( ma palić ) Zanim zrobimy cokolwiek , otwieramy puszki z fasolką i kukurydzą , wysypujemy na sitko , płukamy pod bieżącą wodą , żeby fasola nie farbowała i odstawiamy do odcieknięcia na co najmniej 2 godzinki ,można do nich dorzucić ,ogórka już po pokrojeniu, ale wtedy, już nie płukać . Dzięki temu prostemu trikowi , sałatka(...)height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) , dorzucamy go do reszty składników ( nie zapomnijcie dosypać fasoli i kukurydzy , które się pociły na sitku " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Zupa gulaszowa z boczniakami 108

koncentratu pomidorowego 250 g boczniaków 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka mielonego kminku 1 mała puszka czerwonej fasoli majeranek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone jarzyny, por w piórka, czosnek, zalewamy wrzątkiem, lekko(...)ziemniaki, koncentrat pomidorowy, pokrojone na plasterki ogórki, pokrojone w paski boczniaki i paprykę, paprykę ostrą, słodką, kminek. Gotujemy 45 min. 20 min przed końcem gotowania, dodajemy osączoną z zalewy fasolę. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style

R'n'G Kitchen
Tarta makowo-jabłkowa z bezą. 10 rad jak zrobić idealny kruchy spód do tarty. 176

dokładnie wysmarowaną tłuszczem formę i ponownie dobrze schłodzić, nawet kilka godzin, zapobiega to spływaniu brzegów tarty. 9) Ciasto przed pieczeniem nakłuwamy widelcem, wykładamy papierem do pieczenia i obciążamy np.: fasolą. Obciążenie zdejmujemy po ok. 15 min i dalej pieczemy do zarumienienia ciasta. 10) Przygotowane ciasto zawsze wkładamy prosto z lodówki do dobrze nagrzanego piekarnia , czyli od razu do takiej temperatury(...)przełożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Docisnąć delikatnie do formy i odciąć wystające poza formę ciasto. 6) Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 7) Piec około 20 – 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W połowie czasu usunąć papier z obciążeniem. 8) Po upieczeniu odstawić do przestudzenia. Nadzienie makowo-jabłkowe

Fitsweet.me
Fasolka Po Bretońsku 96

SKŁADNIKI: 400g fasoli białej 170g kiełbasy toruńskiej 160g kiełbasy wiejskiej 180g boczku 1,5 l wody 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 3-5 łyżek przecieru pomidorowego 3-4 ziela angielskie liść laurowy 2 łyżki majeranku sól pieprz WYKONANIE: 1. Suchą fasolę zalać zimną wodą i pozostawić na całą noc do namoczenia. 2. Następnego dnia odcedzić

Dziś Ja gotuje
Sałatka z fasolą pinto, kiszoną rzodkiewką i czerwoną quinoą 150

sałatka (bez glutenu, bez laktozy i dodatku wegańska) gotowa :) Składniki: 1/2 szklanki ugotowanej czerwonej quinoy pół główki niedużej czerwonej sałaty 4 pomidory gałązkowe 4 kiszone rzodkiewki pół puszki fasoli pinto 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka wody pieprz sól Wykonanie: Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki, układamy na talerzach(...)wrzucamy do miski. Dodajemy czerwoną quinoę, ćwiartki pomidorków, plasterki kiszonych rzodkiewek i fasolę. Oliwę, musztardę, sok z cytryny, wodę, szczyptę soli i pieprzu mieszamy dokładnie razem i powstałym sosem polewamy sałatkę. Smacznego

Quinoa Raz!
ZDROWA ŻYWNOŚĆ ZE SKLEPU GALERIA HERBAT 130

arachidowa   Mąka pszenna razowa GRAHAM typ 1850   Mąka pszenna typ 650 – 1kg Mąka żytnia razowa typ 2000 – 1kg     Płatki ziemniaczane      Ryż i fasole- zdrowo, naturalnie, bez chemii   wygodne opakowanie, duży wybór : Ryż czerwony 400 g  Fasola Mung 200g     Orzeszki, Słodycze – zdrowe , pyszne i nie drogie :) w dodatku wygodne opakowanie

Gotowanie Patki
SAŁATKA Z KURCZAKIEM CURRY I CZERWONĄ FASOLĄ 161

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-10 Składniki: 2 nieduże piersi kurczaka, puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy, mały por (biała i jasnozielona część), średniej wielkości papryka czerwona, duża garść posiekanej natki pietruszki, łyżka oleju, curry, papryka słodka, odrobina pieprzu cayenne, sól, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki ketchupu. Przygotowanie: Kurczaka kroję(...)słodką papryką. Kurczak ma się lekko zarumienić i pozostać soczysty. Osączam na ręczniku papierowym. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę, pora w cienkie plasterki, kukurydzę i fasolę osączam na sicie. Wszystkie składniki sałatki przekładam do miski, łączę z majonezem i ketchupem oraz posiekaną natką pietruszki. W razie potrzeby doprawiam do smaku

JejKuchnia
Jednogarnkowy kociołek z soczewicą 124

cebule Około 1 litr wody lub bulionu domowego ½ czerwonej papryki 3 duże pieczarki 2 średnie marchewki 2 liście laurowe 4 sztuki ziela angielskiego 1 łyżeczka przyprawy do dań z fasoli Prymat 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka ketchupu ostrego Szczypta ostrej papryki do smaku Sól do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Kiełbasę pokroić w pół plasterki, boczek(...)kostkę paprykę, marchewkę  oraz na ćwiartki pieczarki, wsypać soczewicę, wrzucić  liść laurowy  i ziele angielskie, zalać połową gorącego bulionu lub wody, dodać przyprawę do dań z fasoli i na wolnym ogniu gotować , od czasu do czasu zamieszać, w trakcie gotowania dolewać resztę bulionu aż soczewica będzie miękka, (ta z Lidla gotuje się 7 minut) dodać musztardę oraz

Wanilia i Kardamon
Mini tata z owocami i śmietaną 137

wycinać ciasto powiększone o wysokość boków foremek. Wyłożyć ciasto do foremek i lekko przygnieść. Każdą foremkę wysmarować tłuszczem. Na dno wyciąć koło z papieru i położyć na ciasto. Obciążyć fasolą, żeby podczas pieczenia ciasto nie urosło. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec ciasto 15 minut. Następnie wyjąć ciasto z piekarnika, zdjąć fasolę i papier. Ponownie wstawić ciasto

Kuchnia Pokoleń
SAŁATKA Z MAKARONEM 121

składników oraz dodać takie które lubimy. Smacznego :) SKŁADNIKI : 30-40 dag makaronu muszelki, świderki lub innego 30-40 dag wędliny 20-30 dag sera żółtego puszka kukurydzy i czerwonej fasoli 0,5 słoika ogórków kiszonych 4-6 jajek biała część pora lub czerwona cebula oraz majonez, musztarda, jogurt naturalny sól i pieprz WYKONANIE : Makaron gotujemy z dodatkiem soli wg instrukcji(...)opakowaniu, przelewamy zimną wodą. Jajka gotujemy ok. 10 minut, zalewamy zimną wodą i obieramy. Ogórki kroimy w kostkę, odsączamy na sitku razem z kukurydzą i fasolą. Do dużej miski przekładamy zimny makaron.Wędlinę i jajka kroimy w paski lub kostkę, ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Pora przelewamy gorącą wodą i drobno kroimy, dodajemy resztę składników

Pani na deser
Tarta z jabłkami i masą krówkową. 157

brzegów. Wkładamy do lodówki na czas nagrzewania piekarnika do 180 stopni. Ciasto w foremce dziurawimy widelcem (na bokach też) wykładamy folią aluminiową i wysypujemy na nią suchą fasolę. Pieczemy 15 minut, po tym czasie wyciągamy folię z fasolą i pieczemy jeszcze około 5/10 minut do zrumienienia środka. Upieczone ciasto zostawiamy do przestudzenia.  Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki wyciągamy gniazda

Moje-pitraszenie
Zupa bretońska 159

pietruszka 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 1 laska kiełbasy zwyczajnej ziele angielskie liść laurowy słodka mielona papryka ostra mielona papryka koncentrat pomidorowy majeranek 1 puszka czerwonej lub białej fasoli sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Do gotującego się wywaru dodać marchew, pietruszkę i selera naciowego pokrojone w plasterki. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, posiekaną cebulę, słodką i ostrą paprykę(...)patelni zrobić zasmażkę (u mnie 1/5 szklanki oleju i 1 czubata łyżka mąki), dodać do zupy. Na koniec zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem, dodać odsączoną fasolę. 3. Zupę podawać z makaronem. Smacznego!!! Źródło: Qulinarny blog

Kuchnia domowa Ani
Pikantny gulasz po meksykańsku 159

cięższych, rozgrzewających potraw. Pikantny gulasz po meksykańsku z pewnością pomoże nam przetrwać nawet najzimniejsze dni:).  500g wieprzowiny lub wołowiny w kawałku, u mnie łopatka wieprzowa 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka pomidorów krojonych 2 czerwone papryki 2 papryczki chilli 1 duża cebula 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra, oregano, kumin(...)rozgrzanym oleju w garnku z grubym dnem podsmażamy mięso do mocnego zarumienienia. Dodajemy cebulę i paprykę, paprykę chilli, smażymy chwilę po czym zalewamy 300 ml wody. Dodajemy pomidory, kukurydzę, fasolę i przyprawy. Przykrywamy, dusimy pod przykryciem przez

Szefowa kuchni
BURRITO „Z ODZYSKU” / RESOURCEFUL BURRITO 111

kitchen and cook! SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa z rosołu włoszczyzna z rosołu (marchew, pietruszka, seler) 1 średnia cukinia 1/2 zielnej papryki 1 średnia czerwona cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 karton sosu pomidorowego 1 puszka pomidorów krojonych żółty ser 1 kieliszek czerwonego, wytrawnego wina sól, pieprz, pepperoncino, cynamon, papryka słodka, ostra, chili INGREDIENTS(...)chili Mięso i warzywa z rosołu zmiel w maszynce do mięsa. Warzywa pokrój na dość małą kostkę. Dużą patelnię rozgrzej z łyżką oleju. Na początek wrzuć cebulę, paprykę i fasolę, posmaż przez chwilę, aż warzywa lekko zmiękną. Dorzuć pokrojoną cukinię i kukurydzę, smaż dalej, ciągle mieszając. Jak warzywa będą już równomiernie usmażone dorzuć do tego mielone rosołowe mięso z warzywami

Martyna Cooks
Zupa Kitchari oraz recenzja ksiązki ZDROWE ZUPY. 193

łyżki masła klarowanego 1 cebula 1 łyżeczka świeżego imbiru 1 łyżeczka kurkumy pół łyżeczki kminu rzymskiego pół łyżeczki mielonej kolendry 1,5 łyżeczki soli morskiej (lub więcej) pół szklanki fasoli mung pół szklanki brązowego ryżu 5-6 szklanek bulionu lub wody pół małego kalafiora  2 marchewki natka pietruszki Przygotowanie; Groch i ryż płuczemy i zalewamy wodą . Odstawiamy na około(...)godz. a najlepiej na całą noc. W garnku rozpuszczamy masło klarowane, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy chwilę, następnie dorzucamy wszystkie przyprawy. Smażymy około minuty, dodajemy odsączony ryż i fasolę. Mieszamy, dolewamy wodę. Gotujemy około 20 min. Po tym czasie dodajemy marchew pokrojoną w kostkę oraz kalafior. Gotujemy kolejne 20 min. do czasu aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawiamy

Radość kipiąca uśmiechem.