fasola - 7842 przepisów (strona:186/523)

Fit brownie o smaku piernika 145

dwukrotny medalista olimpijski Jakub Bączek trener mentalny siatkarzy złotych medalistów mistrzostw świata A teraz do rzeczy :)  Zapraszam ! pyszny, szybki Fit przepis na Brownie o smaku piernika 1 puszka fasoli czerwonej 2 banany 3 jajka M 2 i pół łyżki kakao pół szklanki stewii 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia garść orzechów włoskich Z moją wersją dodajemy(...)łyżkę przyprawy do piernika Fasolę odsączyć opłukać i przełożyć do miski, dodajemy banany,jajka,stewię,olej,proszek do pieczenia i kakao. Całość zblendować na gładką masę ,dorzucić orzechy. Ciasto przelać do keksówki wym.23cm/8,5 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok 40/50 minut

Andzia Pichci
YATAI Sushi & Otsumami Bar – nowe miejsce na mapie Krakowa 169

stoliku.   Desery A na sam koniec gdy miejsca już naprawdę było malutko zamówiliśmy dwa -jedyne – desery w karcie. Są to lody, Lody miso- karmelowe oraz lody z fasolo adzuki. Oj, te lody z fasoli były znakomite, nie za słodkie, akurat. Lody z miso zaskakujące słodyczą ale i nutką miso. Wspaniałe, na zakończenie tak pysznego spotkania.     Jeśli

Kuchnia na wzgórzu
Wiosenna sałatka z groszkiem, rzodkiewką i makaronem bezglutenowym 136

tego aromatyczny koperek i czosnek niedźwiedzi.  Czas przygotowania: 30 min. Porcja dla 6 osób SKŁADNIKI: 300g makaronu penne bezglutenowego 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 por 5 średnich ogórków konserwowych 6 rzodkiewek 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 łyżki jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy 1 garść świeżego koperki 1 łyżeczka(...)czosnku niedźwiedziego sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Makron ugotuj aldente, przełóż na durszlak, przelej zimną wodą i pozostaw aby woda ociekła. Groszek, kukurydzę i czerwoną fasolę przesyp na sitko, przepłucz zimną wodą i pozostaw, aby cała woda ociekła. Ogórki i paprykę pokrój w kostkę, pora w piórka, rzodkiewkę w cienkie półplasterki i przełóż wszystko do dużej miski. Następnie dodaj wcześniej ugotowany makaron

kulinarnyJa
Sałatka wielkanocna 103

Prosta i szybka w przygotowaniu, niesamowicie smaczna. Składniki: 6 jajek 1 puszka białej fasoli 1 łyżka majonezu 1 łyżka chrzanu tartego sól, pieprz Przygotowanie: Ugotowane na twardo jajka, kroimy w kostkę. Fasolę odcedzamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, do smaku doprawiając solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Szakszuka z choriso 133

Pokazywałam Wam już przepisy na szakszukę klasyczną, taką z boczkiem, kurkami czy fasolą. Przyszedł więc czas na szakszukę z choriso, pikantną kiełbasą która idealnie pasuje do pomidorów i jajek. Zapraszam do tego przepisu i wszystkich pozostałych przepisów na szakszukę. Polecam Wam także przepisy na: – klasyczna szakszuka – szakszuka z boczkiem – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – szakszuka z fasolą – zielona

nietylkopasta.pl
Meksykańska enchilada z kurczakiem 113

umywa się do samodzielnie przygotowanego dania:). Sami możemy regulować poziom ostrości. Dziś meksykańska enchilada z kurczakiem - pycha!  4 placki tortilli 2 duże filety z kurczaka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pomidorów krojonych  2 czerwone papryki 2 cebule przyprawa do kuchni meksykańskiej  sól olej koncentrat pomidorowy  200g startego żółtego sera 1 duży świeży pomidor 1 czerwona(...)cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet, obsypujemy go przyprawami. Kiedy filet się zarumieni dodajemy paprykę i cebulę, smażymy chwilę po czym dodajemy odsączoną z zalewy fasolę i pomidory z puszki. Dusimy do całkowitego odparowania wody, przez około 15 minut. Na koniec dodajemy starty ser (garstkę zostawiamy do posypania), mieszamy, studzimy. 2. Na placki tortilli Wykładamy farsz

Szefowa kuchni
Potrawka z indyka i warzyw. 120

indykiem. Można zjeść samą bez niczego albo z ziemniakami czy kaszami. Szybkie i smaczne a to idealne danie dla zabieganych. Składniki; 30 dag filetu z indyka 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 pomidory 2 ząbki czosnku sól i pieprz, słodka papryka  do smaku 2 łyżki zielonej siekanej pietruszki 3 łyżki oleju 1 cebula Przygotowanie(...)skórki. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, starty czosnek i smażymy do miękkości. W razie potrzeby podlewamy małą ilością wody. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Na końcu dorzucamy odsączoną fasolę i posiekaną pietruszkę. Dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy. Podajemy z kaszą jaglaną.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Sałatka na ciepło z dynią i kuskusem 125

najlepsza na ciepło, ale w temperaturze pokojowej też super. Składniki (na 2-3 porcje): połowa małej dyni piżmowej 100g kuskusu izraelskiego – można użyć też zwykłego pół puszki czerwonej fasoli 1 średnia czerwona cebula 2 garści roszponki 100g sera feta 2 łyżki pestek dynii łyżka oliwy sól i pieprz Dressing: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny(...)Odcedzamy, wsypujemy do miski i trzymamy w cieple.   Upieczoną, gorącą dynię z cebulą dorzucamy do ciepłego kuskusu, razem z oliwą z pieczenia. Dodajemy odcedzoną i opłukaną pod wodą fasolę, pestki dyni oraz rozkruszamy w palcach fetę. Całość polewamy dressingiem i delikatnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy listki roszponki i jeszcze raz delikatnie mieszamy.   Sałatkę od razu podajemy ciepłą

Smaczna Strona
Quesadilla z kurczakiem 172

przypraw: pół łyżeczki papryki słodkiej, pół łyżeczki ostrego chilli, pół łyżeczki papryczki wędzonej, pół łyżeczki oregano, pół łyżeczki kuminu – 2 łyżki oleju do smażenia – 1/3 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki) – 1/3 szklanki kukurydzy z puszki – papryczki jalapeno – ilość dobierz według własnych upodobań – 130-150 g tartej mozzarelli – 2 duże tortille – pszenne lub pełnoziarniste – domowe(...)blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Na blasze ułóż jedną tortillę, posyp ją połową sera, a na serze rozłóż grillowanego kurczaka, kukurydzę i czerwoną fasolę. Dodaj resztę sera i przykryj drugą tortillą. Możesz także zrobić dwie osobne połówki, nakładając ser i dodatki na połowę tortilli i składając na nią drugą wolną połowę. Tak przygotowaną queasdillę włóż do piekarnika

nietylkopasta.pl
Chili con carne z indykiem (zdrowe i dietetyczne) 136

Danie jest dietetyczne, bo z chudym mięsem z indyka i tak samo smaczne lub nawet smaczniejsze niż jego oryginalna wersja:).  500g mięsa mielonego z indyka 1 puszka czerwonej fasoli  2 czerwone papryki 2 cebule 2 puszki pomidorów  5 ząbków czosnku sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, kminek, oregano, kolendra 2 łyżki oleju do podania: jogurt naturalny, starty(...)rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone do zarumienienia. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę cebule i papryki oraz posiekany drobno czosnek. Smażymy przez 5 minut, po czym dodajemy fasolę odsączoną z zalewy i pomidory. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut. 2. Do dania dodajemy przyprawy według smaku i uznania. Nie żałujemy przypraw - danie powinno być aromatyczne.  3. Chili

Szefowa kuchni
Sałatka z kurczakiem i porem 187

bardzo ją lubimy i naszym znajomym też bardzo posmakowała. 2 filety z kurczaka przyprawa gyros 2 łyżki oleju op. makaronu w kształcie ryżu 2 pory puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli sól, pieprz mały słoik majonezu Filety umyć, osuszyć i pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć gyrosem i usmażyć. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Pora pokroić w cienkie plasterki, oprószyć(...)solą, wymieszać i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odcisnąć z soku. Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu, ostudzić. Kukurydzę i fasolę odcedzić.  Wszystkie składniki sałatki wymieszać i doprawić do smaku. Odstawić w chłodne miejsce aby smaki się przegryzły

Smakołyki Asi
Fasolowa rybna zupa 141

innym wydaniu, na ostro i rybna. Zupa ma fajny wędzony smak dzięki wędzonej rybie i papryce. Zapewniam was że nie oderwiecie się od talerza.  1 i 1/2 szklanki fasoli ugotowanej 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 cebula 40 dag filetu z dorsza 30 dag wędzonego dorsza 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka papryki wędzonej(...)wlewam dwa litry wody, dodaję ziele, liść laurowy, chili papryczkę pokrojoną,  sól, pieprz i gotuję 15 minut. Na wierzch zupy dodaję filety z dorsza, serek topiony, sos sojowy, fasolę i gotuję na wolnym ogniu jeszcze 10 minut. Na końcu dodaje kawałki ryby wędzonej obrane, widelcem rozdrabniam ugotowane filety ryby, doprawiam według uznania. Zupę podaję z natką pietruszki

wesoła kuchnia
Wieprzowina po meksykańsku 139

Wieprzowina po meksykańsku Kuchnia meksykańska kojarzy się nam głównie z fasolą i kukurydzą . Nic dziwnego , gdyż są to najbardziej popularne w tym kraju dodatki . Niemniej jednak w Meksyku jada się także sporo mięsnych , pikantnych potraw . Mi kojarzą się one z gulaszami , ale ich smak jest zdecydowanie inny , dzięki unikalnej kombinacji przypraw i dodatków takich jak czekolada . Polecam wypróbować fajna zabawa(...)upływie dwóch godzin sos powinien samoczynnie się zagęścić . Dodajemy czekoladę , mieszamy do rozpuszczenia . Serwujemy na gorąco z ryżem lub innymi dodatkami . Moi chłopcy lubią to danie najbardziej ze smażoną fasolą i tortillą serową . Smacznego !     Artykuł Wieprzowina po meksykańsku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania