ciasto do woreczka foliowego i na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkować i wyłożyć na blaszkę do tary. Na dno wyciąć koło z papieru i położyć na ciasto. Obciążyć fasolą, żeby podczas pieczenia ciasto nie urosło. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec ciasto 15 minut. Następnie wyjąć ciasto z piekarnika, zdjąć fasolę i papier. Ponownie wstawić ciasto
Kuchnia Pokoleńłyżki oleju 200 g fasolki szparagowej 1/2 krojonych pomidorów z puszki wraz z zalewą 100 ml mleka kokosowego 1 łyżka przyprawy 5 smaków 1/2 łyżeczki cynamonu 200 g białej fasoli z puszki 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Pokrojoną w piórka cebulę, szklimy na rozgrzanej(...)Dodajemy pomidory, wraz z zalewą, mleko kokosowe, przyprawę, cynamon i pieprz. Dusimy pod przykryciem przez jakiś kwadrans. Papryki kroimy w 2-3 cm paski. Dodajemy do całości razem z fasolą i dusimy pod przykryciem do ich miękkości. Mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i cynamonem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy
R'n'G Kitchennieco lżejszy. Ta wersja zdecydowanie bardziej mi odpowiada, a całość dodatkowo podkreśla aksamitny aromat rozmarynu. Składniki: 2 filety pojedyncze z kurczaka 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka białej fasoli 4 czerwone papryki 1 biała cebula 1 papryczka chili sól i pieprz do smaku papryka mielona słodka wędzona do smaku liść laurowy świeży rozmaryn olej kokosowy lub odrobina masła klarowanego Wykonanie(...)maśle klarowanym. Dodać pokrojone filety z kurczaka, przyprawić do smaku i smażyć przez 10 minut mieszając. Wrzucić papryki, liść laurowy i posiekany rozmaryn. Po 10 minutach dodać odcedzoną fasolę i pomidory z zalewą. Poddusić jeszcze
Tradycyjna Kuchniaspróbować naszej sałatki ziemniaczanej. Film Szukasz odpowiedniej patelni lub garnka? Musisz sprawdzić oferty w tym sklepie. Składniki – sałatka meksykańska 2 piersi z kurczaka puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli niewielki por papryka czerwona kumin, pieprz cayenne, papryka słodka 2 łyżki keczupu i majonezu tabasco (dowolne) pieprz i sól Przepis Pierś kroimy w kostkę i smażymy ją dodając soli, pieprzu(...)pieprzem cayenne obchodźcie się ostrożnie, by potem dla waszych gości sałatka była do zjedzenia. Por kroimy w cienkie krążki. Paprykę natomiast kroimy w kostkę. Do nich dodajemy kukurydzę, fasolę. Następnie dodajemy usmażoną pierś z kurczaka, która musi być wystudzona. By stworzyć sos do sałatki łączymy wyłącznie razem majonez z keczupem. Muszą mieć jednolitą konsystencję. Wymieszany sos dodajemy do pozostałych składników
Kuchennyviral.plsumie szybki i pyszny obiad. Zapraszam na tortille z burrito. Składniki: 1 pierś z kurczaka (podwójna) 1 puszka pomidorów w puszce (np. Develey ) 1 puszka czerwonej fasoli kilka plastrów ananasów z puszki pokrojone wg uznania puszka groszku zielonego 1 papryka czerwona pokrojona w kostkę 1 cebula pokrojona w kostkę koncentrat pomidorowy do smaku sól pieprz ulubione zioła dodatkowo: tortille(...)pokroić w kostkę, przyprawić wg uznania, podsmażyć na oliwie, w głębokim garnku, po chwili dodać cebulę, następnie paprykę, smażyć chwilę, po czym zalać zblendowanymi pomidorami, dorzucić odcedzoną i opłukaną fasolę, ananasy i groszek (można dodać odrobinę zalewy z groszku, żeby potem było z czego sos zrobić). Dusić ok 10-15 minut, na koniec przyprawić koncentratem, solą, pieprzem i ziołami. Podawać
TrufelkowoZapraszam... Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 woreczek ugotowanego ryżu 3/4 małego słoiczka ogórków korniszonków (u mnie te z Lidla) 1 puszka kukurydzy, np. Develey 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka groszku 2-3 łyżki majonezu 1/4 posiekanej czerwonej cebuli 1 mały jogurt naturalny sól pieprz Wykonanie: Tuńczyka przecedzić, wrzucić do miski. Dodać ostudzony ryż, czerwoną cebulę, przecedzoną(...)kukurydzę, groszek i fasolę. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Dodać jogurt i majonez. Doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać i oprószyć koperkiem. Smacznego
Trufelkowoselera 1 pietruszka 1 duży burak 2 łyżki oleju 1,5 l bulionu warzywnego 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 1 ząbek czosnku niewielki kawałek pora 1 pomidor puszka fasoli białej 2 łyżki soku z cytryny świeży koperek sól, pieprz do smaku Do podania: śmietana 18% Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Marchew, seler i pietruszkę obieramy i ścieramy(...)przeciśnięty przez praskę czosnek i gotujemy zupę do miękkości warzyw. Gdy warzywa będą już niemal miękkie - dodajemy pokrojonego pora, oraz obranego pomidora pokrojonego w kostkę. Pod koniec gotowania dodajemy fasolę z puszki wraz z zalewą. Zagotowujemy ponownie zupę. Na koniec doprawiamy całość sokiem z cytryny oraz dodajemy sól i pieprz do smaku. Posypujemy świeżym koperkiem. Zupę podajemy z kleksem
psgotujemybardzo fit muffinki bez dodatku mąki, a jeśli zamienicie biały cukier to już w ogóle bomba! A więc smacznego! Składniki na 12 dużych muffinek: puszka 320 g (po odsączeniu) fasoli czerwonej 3 jajka 2 łyżki oleju kokosowego 1 banan 4 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia polewa: 1,5 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki wody 1 łyżka(...)kakao 1 łyżka miodu Przygotowanie: Fasolę bardzo dokładnie płuczemy letnią wodą. Osuszamy i blendujemy razem ze wszystkimi składnikami na gładką masę. Przekładamy do silikonowych foremek na muffinki lub papierowych ale takie muszą być umieszczone w specjalnej formie, ponieważ ciasto jest dość rzadkie. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut lub do suchego patyczka bez termoobiegu, ustawiając piekarnik
Życie zaczyna się w kuchnimarchew 1 por (biała część) 3 średniej wielkości ziemniaki 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka białej fasoli 1 żółta papryka szczypiorek mielona kozieradka sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę siekamy, wrzucamy na podgrzane masło razem z cienko pokrojoną(...)przez praskę czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. Smażymy 1-2 min, zalewamy pomidorami, chwilę dusimy, cały czas mieszamy. Całość zalewamy wrzątkiem (1,2 l), gotujemy 5 min, dodajemy fasolę razem z zalewą, pokrojoną paprykę i gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy mieloną kozieradką, solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
R'n'G Kitchenwszystkich ;) 50 dkg mięsa mielonego indyczego 1 cebula 4 ząbki czosnku 3 świeże pomidory 1 czerwona papryka 3 ogórki konserwowe 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 1 puszka czerwonej fasoli 100 ml koncentratu pomidorowego ostra papryka, lubczyk, sól, pieprz Obrać czosnek i cebulę, posiekać i zeszklić w garnku, w którym będziemy gotować zupę. Dodać mięso. Podsmażyć. Zalać wodą i dorzucić(...)pokrojone w kostkę pomidory i paprykę. Gotować wszystko do miękkości. Odsączyć z zalewy fasolę, kukurydzę, groszek i dodać do zupy włącznie z pokrojonymi w słupki ogórkami. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Pogotować jeszcze chwilę i zdjąć z ognia. Podawać z pieczywem
Krokusowy Domsosach pieczone kurczaki, potrawka z kury, pieczeń z dzika pieczone kurczaki, gęsi, indyki, podroby z gęsi, dania z dziczyzny, marynaty do dziczyzny pieczona dziczyzna Warzywa zielona fasolka szparagowa, białe fasole, fasola „Jaś”, grzyby kalafior, duszone ogórki wszystkie rodzaje kapusty, pomidory, grzyby, groch, warzywa strączkowe zapiekane plastry bakłażana i cukinii, dynia duszona, orka Inne potrawy koktajle
Pomysłowa kuchniaSkładniki: puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy słoik selera konserwowego 4 jajka 4 łyżki majonezu sól, pieprz Jajka ugotować na twardo, wystudzić, pokroić w kostkę. Selera, fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomibędzie. Sałatka tak bardzo nam posmakowała, że nie wiedzieć kiedy ją zeżarliśmy :P Składniki 250 g filetów sledzia w oleju 300 g ziemniaków 1 cebula 50 g drobnej fasoli 1 łyżeczka oleju 1 jabłko 1 łyżeczka soku z cytryny kilka ogórków kiszonych 1 jajko 2 łyżki majonezu 1 łyżka drobno pokrojonego szczypiorku sól pieprz Przygotowanie Ziemniaki ugotowałem w mundurkach, ostudziłem(...)obrałem, pokroiłem. Fasolę namoczyłem w niewielkiej ilości wody na noc, ugotowałem z łyżeczką oleju na małym ogniu, dzięki czemu skórka nie popęka. Umyte jabłko obrałem, pokroiłem na drobne kawałki, skropiłem sokiem z cytryny, aby nie zbrązowiało. Drobno pokrojoną cebule przelałem na sicie wrzątkiem, posoliłem. Ogórki obrałem ze skórki, drobno pokroiłem i odcisnąłem. Filety śledziowe pokroiłem w kostkę. Wszystkie składniki połączyłem
R'n'G Kitchenrównie smaczne. Składniki (4 porcje) -4 tortille -250 g mielonego mięsa wołowego -2 łyżki keczupu (albo łyżka koncentratu pomidorowego) -100 g startego żółtego sera -1/2 puszki czerwonej fasoli -2 papryczki jalapeno (albo inne ostre) -ząbek czosnku -kilka kropli sosu piri piri lub tabasco -sól, pieprz -1 łyżka oleju Przygotowanie Na patelni rozgrzać olej. Czosnek przecisnąć przez praskę, przesmażyć(...)Papryczki umyć, drobno pokroić, dołożyć do czosnku, smażyć ok. minuty. Dołożyć mięso i doprawić solą i pieprzem. Smażyć aż się zetnie. Dodać keczup i ostry sos, dokładnie wymieszać. Fasolę odsączyć z zalewy, przepłukać wodą. Dodać do mięsnego farszu, podsmażyć razem 3-4 minuty. Tortillę posypać startym serem. Na wierzch rozłożyć równomiernie połowę farszu. Posypać serem, przykryć drugą tortillą. Czynność powtórzyć
Zielona KuchniaBretońsku - Sposób przygotowania: Groch płukamy i zalewamy zimna wodą - odstawiamy na 12 godzin. Następnie odlewamy wodę, groch przekładamy do dużego garnka i zalewamy świeżą wodą (tak, aby zakryła fasolę). Dodajemy po pół łyżeczki cząbru oraz majeranku, 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe i kilka ziaren całego pieprzu. Zagotowujemy. Boczek kroimy w kosteczkę i wytapiamy na suchej patelni. Zrumieniony boczek dodajemy(...)fasoli starając się, aby tłuszcz pozostał na patelni. Na wytopionym tłuszczu przesmażamy cebulę pokrojona w piórka. Gdy się zezłoci dodajemy kiełbasę pokrojona w plasterki, zrumieniamy, a następnie dodajemy do gotującej się fasolki. Całość gotujemy do miękkości grochu (trwa to zwykle ok. 1,5-2 h). Ma on być miękki, ale nadal jędrny. Gdy groch już będzie prawie miękki wrzucamy pokrojone
Słodka Strona