fasola - 7842 przepisów (strona:176/523)

Sałatka z wędzonym kurczakiem 109

spodoba. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka z wędzonym kurczakiem Składniki 40 dag wędzonego kurczaka (udka lub pierś) pół czerwonej papryki pół żółtej papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 4 plastry ananasa z puszki 3 łyżki natki pietruszki 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Instrukcje Kurczaka, paprykę i ananasa kroimy w kostkę, kukurydzę i fasolę osączamy

To co lubię - gotuję i polecam
Żółte curry z kurczakiem 115

uznania  Etap I - Warzywa Cebulę kroimy w drobną kostkę.  Papryki, cukinie kroimy w kostkę, marchewkę kroimy w słupki o wielkości 4-6 cm. Czosnek drobno siekamy. Fasolę szparagową obieramy i kroimy na mniejsze kawałki (nie gotujemy jej wcześniej - ma być chrupka). Etap II - Wok W woku na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, dodajemy starty imbir oraz pastę curry, następnie(...)dodajemy papryki, marchewki, fasolę szparagową oraz cukinie, na koniec czosnek, chwilę podsmażamy (ok 5 minut) dodajemy bulion, mleczko kokosowe, sos sojowy, kurkumę oraz curry, gotujemy 10 minut. Dodajemy liście kafiru, oraz obraną trawę cytrynową (jak jeść trawę cytrynową przeczytacie tutaj ) gotujemy 10 minut. Etap III - Kurczak Kurczaka kroimy w drobne kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem smażymy. Usmażonego kurczaka dokładamy

Wylizany Rondel
Tatale 184

ostro i wytrawnie. Można je podać weganom, osobom, których obowiązuje dieta bezglutenowa lub dieta bezlaktozowa. W Ghanie podaje się do nich ugotowaną ciecierzycę. Ja ostatnio zebrałam z ogródka fasolę, więc podałam z fasolą z pomidorami. Tatale to niebo w gębie 😋 u osób, które lubią przełamać słodycz dania czymś ostrym i nieoczywistym. Zapraszam 😀 Składniki (na 14 placków): 4 przejrzałe banany łyżeczka

Weekendy w domu i ogrodzie
Warzywny przysmak 131

pieczarek -1 duża czerwona papryka (ok.300 g) -2 duże cebule -4 ząbki czosnku -1 marchewka (ok.150 g) -zielona część pora -1/4 bulwy selera -2 szklanki ugotowanej fasoli -4 duże pomidory malinowe -2 łyżki oleju rzepakowego  -1 łyżka łagodnego keczupu -szczypta chili -majeranek lub dowolna mieszanka ziół -zielenina do posypania -sól i pieprz do smaku Pieczarki i cebulę pokroić(...)czosnkiem, dodać paprykę i chwilę podsmażać mieszając, dodać marchewkę, seler i pora, podsmażać chwilę często mieszając, dodać pieczarki, przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień i dusić 5 minut. Następnie dodać pomidory, fasolę, majeranek lub inne zioła i dusić pod przykryciem 15 minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodać sól, pieprz, keczup i chili wg smaku. Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną np. natką

Kulinarne przemyslenia
Papryka faszerowana po meksykańsku 115

proszku, 2 łyżeczki suszonego oregano, 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka kminu rzymskiego, na końcu sól i pieprz 1 szklanka bulionu (lub wody) 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy Dodatkowo: 6 papryk ser żółty do posypania natka pietruszki lub kolendra Przygotowanie: Ugotować ryż: na patelni z pokrywą lub w garnku rozpuścić łyżkę masła/wlać olej(...)razem jeszcze 5 min. Po tym czasie mięso podlać bulionem lub wodą, dodać przecież pomidorowy, wymieszać i poddusić pod przykryciem 10 min. Następnie zdjąć pokrywę, dodać odsączoną i przepłukaną fasolę czerwoną oraz kukurydzę, jeszcze raz całość podsmażyć razem bez pokrywy aż nadmiar płynów odparuje, około 5 min. Dodać ugotowany wcześniej ryż. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Paprykę przekroić

Kocham..lubię..gotuję..
Prosta tarta z bitą śmietaną i owocami 95

oraz dopasowujemy do kształtu blaszki, ciasto nakłuwamy widelcem. Na spód ciasta kładziemy papier do pieczenia ( ja wycięłam sobie okrąg odrysowując wcześniej od spodu blaszki). Na papier wykładamy surowy groch,fasolę lub ryż aby obciążyć ciasto., gotowy spód wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 15-20 min do momentu aż ranty ciasta ładnie się zrumienią(...)Ciasto wyciągamy z piekarnika, ściągamy papier z ryżem lub fasolą i odstawiamy spód do całkowitego wystygnięcia., w międzyczasie w 250 ml gorącej wody rozpuszczamy galaretki i odstawiamy do wystygnięcia, gdy galaretki już ostygną , ubijamy na sztywno śmietanę, następnie cały czas miksując wlewamy pomału nasze zimne galaretki, gdy masa zacznie tężeć dość szybko wylewamy ją na kruchy wystudzony spód, a następnie

Blog kulinarny S9.PL
Fasolowe roladki 95

Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.    Z fasoli obcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie. 3.    Serek mieszamy z posiekanym koperkiem. 4.    Na każdy plaster mięsa smarujemy serkiem i układamy trochę fasoli. 5.    Zwijamy

Kulinarna Chwila
Gulasz z batatów 141

strony, nie tylko mi smakowała… Dzisiaj postanowiłem przygotować szybki i prosty gulasz z batatów . Jest on przygotowany w stylu afrykańskim i nie odnoszę się tutaj tylko do czarnej fasoli… Chodzi o połączenie smaków i składników, które są charakterystyczne dla tego kontynentu.   Tym razem pokusiłem się o użycie sklepowego masła orzechowego, ale oczywiście możecie zrobić je samodzielnie(...)zrobić masło orzechowe ). Ponadto, czarną fasolę możecie zastąpić czerwoną – będzie równie dobra. Podałem gulasz z batatów w towarzystwie ryżu skropionego sokiem z cytryny, ale świetnie sprawdzą się również chlebki naan . Jeśli lubicie masło orzechowe w wytrawnej odsłonie, to polecam sos orzechowy . Jest rewelacyjny! Artykuł Gulasz z batatów pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Sałatka z pomidorem, ogórkiem i fasolką 130

Letnia sałatka z dojrzałymi pomidorami, ogórkami, fasolką białką oraz natką pietruszki, która nadaje świeżości całej sałatce. Składniki: 6 ogórków gruntowych, 5 pomidorów, fasola biała w puszce, pęczek natki pietruszki, pół cebuli, sól, pieprz olej. Przygotowanie: Ogórki obieramy ze skóry, kroimy w kostkę. Pomidor oraz cebulę również w kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Fasolę odcedzamy na sitku i płuczemy zimną bieżącą wodą

Lena Gotuje