Pierogi z kapustą i białym serem – kuchnia podkarpacka

Pierogi z kapustą i białym serem – kuchnia podkarpacka

Pierogi z kapustą i białym serem – kuchnia podkarpacka

Pierogi z kapustą i białym serem - kuchnia podkarpacka Beskid Dukielski to przygraniczny region położony na południu Podkarpacia, w dorzeczu rzeki Jasiołki. Poza Polakami zamieszkiwali go niegdyś Łemkowie, Rusini, Słowacy i Żydzi. Żyli oni w symbiozie, dzieląc się nie tylko swoją kulturą, ale i zwyczajami i upodobaniami kulinarnymi. Jednoczyły ich trudne warunki życia i miłość do beskidzkiej ziemi. Latem korzystali oni z dobrodziejstwa pół uprawnych i lasów. Zimą i na przednówku było jednak ciężej. Podstawę i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, kapustą, ser biały, kasza, kapusta kiszona, mięso, fasola, ciasto, pierogi z mięsem, kasza jaglana, kasza gryczana, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, grzyby, śliwka, boczek, ziemniaki, kapusta z grochem, jajka z farszem, pierogi z kapusta i grzybami, proste ciasto, potrawy wigilijne, wigilijne potrawy, ciasto z kaszy jaglanej, ciasto ze śliwką, ciasto z orzechami

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.