wędzonym serem Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Kanapka z ciabatty z pestkami z dyni Kanapka z ciabatty z ricotta i rzodkiewką Kanapka z omletem z cukinią i suszonymi pomidorami Kanapka z serkiem wiejskim i burakiem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z oscypkiem
Moja smaczna kuchniachwili nie bardzo wiedziałam do czego mam ja wykorzystać, ale wkrótce stała się moim ulubionym dodatkiem do słodkich wypieków i śniadaniowych placków. Między innymi rewelacyjnie komponuje się ze smakiem dyni i korzennych przypraw. Jesienią dodawałam ją wiec do dyniowych gofrów i muffinek. Sprawdziłaby się także w tym chlebku dyniowo-daktylowym z pomarańczą oraz w każdym innym deserze, któremu
Chilli Czosnek i Oliwaszklanki mąki gryczanej łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki orkiszowej 2 łyżki domowej przyprawy do piernika 4 średnie jabłka marchew dowolne bakalie: orzechy, żurawina, rodzynki, pestki dyni, morele suszone, śliwki suszone, wiśnie suszone 100 ml mleka kokosowego Jabłka i marchew obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach i odstaw na ok. 15 minut. W tym czasie w misce wymieszja
365 dni dookoła kuchnipasztet z indyka lub królika: Domowy pasztet zapiekany: Pasztet z kaszy jaglanej z pieczarkami: Pasztet z kaszy jaglanej z boczniakami : Pasztet z selera i kaszy jaglanej: Pasztet z pestek dyni: Łosoś w galarecie: Indyk pieczonyw całości z nadzieniem z warzyw: Sałatka jarzynowa, nasza ulubiona: Świąteczne słodkości: Bajeczny piernik z powidłami: Szybki, wilgotny i pyszny piernik: Pierniczki świąteczne na mące orkiszowej
Smaczne Zdroweogrodzie Soczewiaki z sosem z suszonych grzybów autorka: justyna9220 | blog: Kuchnia w Słońcu Skąpana Zupa grzybowa autorka: czarrna | blog: czarrna od kuchni Kopytka z brukselką i dynią autorka: czarrna | blog: czarrna od kuchni Gołąbki z kaszą i grzybami autorka: czarrna | blog: czarrna od kuchni Kaszotto z podrobami i grzybami autorka: czarrna | blog: czarrna od kuchni
Weekendy w domu i ogrodziebędzie to takie nasze świąteczne rodzinne zajęcie. Na razie oczywiście najlepiej wychodzi mu zjadanie ciasteczek, a te piernikowe biscotti niezwykle mu podpasowały :) ➤ Sprawdź także: biscotti z puree z dyni oraz biscotti bez cukru Biscotti piernikowe z lukrem z wanilią i nutą kardamonu Składniki / na ok 50 sztuk: 200 g cukru (ja zastąpiłam mannitolem, można dać też np. ksylitol
Chilli Czosnek i Oliwaciepłe, pogodne z babim latem. Tak czy siak, niezależnie od pogody, koniecznie spróbujcie. A jeżeli lubicie jesienne kremy z warzyw, zapraszam również po przepis na ZUPĘ-KREM Z DYNI . Składniki (4 porcje): Zupa: 4 kolby kukurydzy cukrowej 1 średniej wielkości ziemniak 3 szklanki (750 ml) bulionu 1 szklanka (250 ml) mleczka kokosowego 3 łyżki masła 1 papryczka chili 1 ząbek
Fitsweet.mełyżki soku z limonki 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru biały pieprz sól Dodatkowo: świeża bazylia 2 łyżki orzeszków pinii 2 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżka pestek dyni Przygotownie: 1) Przygotować bulion mieszając koncentrat bulionu drobiowego Krakus z gorącą wodą. 2) Nasiona i orzechy podprażyć na suchej patelni. 3) Pietruszkę, ziemniaka oraz gruszki obrać i pokroić w kostkę
Fitsweet.mePoza tym częściej wzbogacam potrawy świeżymi ziołami, takimi jak oczyszczający z toksyn lubczyk czy spowalniająca wchłanianie cukrów bazylia. Zaprzyjaźniałam się z przepisem na pesto z bazylii, czosnku i pestek dyni oraz zielony twarożek. Czarną herbatę co raz częściej zastępuję zieloną, a na podwieczorek przygotowuję pyszne, pieczone jabłka z dużą szczyptą aromatycznego cynamonu. Ale przede wszystkim, po przeczytaniu tej pozycji
Fitsweet.mejest dosyć długa i bardzo uzależniona od pory roku. Obecnie, poza pieczonymi jabłkami znajdują się na niej m.in.: TARTA Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ SERNIK Z FISTASZKAMI ZUPA-KREM Z DYNI A czy Wy macie swoje comfort food, które ratuje Wam życie w niepogodę i gorsze dni? Składniki (4 porcje): 4 średnie jabłka Nadzienie: 3-4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka
Fitsweet.meszklanki brązowego cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki imbiru 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 3 goździki 1 ziarenko ziela angielskiego szczypta soli 1 szklanka dyni startej na tarce na grubych oczkach 1/2 szklanki delikatnego oleju roślinnego 1/3 szklanki mleka 50 g różnych orzechów (laskowych,włoskich i pistacji) lukier z mleka i cukru pudru Przygotowanie
Życie zaczyna się w kuchniKolejny prosty obiad dla zabieganych. Kasza gryczana doprawiona suszonymi pomidorami i pestkami dyni, podana z podsmażonymi warzywami i słonym serem. Polecam :) 150 g kaszy gryczanej 5-6 plasterków suszonych pomidorów z oleju 2 łyżki pestek dynii mała cukinia czerwona papryka zielona papryka mała czerwona cebula łyżka oleju rzepakowego z chili łyżka soku z cytryny łyżka posiekanej świeżej bazylii sól
Mienta blogoraz olej. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy sok z cytryny oraz ziarna słonecznika i dalej blendujemy. Na końcu doprawiamy solą oraz pieprzem. Rada: Ziarna słonecznika możemy zamienić na pestki dyni - ja tak zrobiłam bo w sam raz skończyły mi się ziarna słonecznika i wyszło pysznie 😉 P.S. Ja na swojego superbohatera wybrałam buraka 😉 Jeżeli chcecie poznać więcej superbohaterów
Kuchnia MagdaLenybaaaaardzo dobre domowe musli. Więc do dzieła! - (proporcje na litrowy słoik) -pół słowika bezglutenowych płatków owsianych -1/4 bezglutenowych płatków kukurydzianych - pozostałą część uzupełniłam następująco : rodzynki płatki dyni ziarna słonecznika suszone jabłko w kostce Musli idealnie łączy się z jogurtem i owocami. U mnie jogurt naturalny zmiksowany z truskawkami plus moje własne, domowe musli
BezglutenowaIzabelaczosnkowymi grzankami. Smakuje do przekąsek z ciasta francuskiego. Do sałatki możecie dodać – zamiast suszonej figi – inne suszone owoce, smakują śliwki, rodzynki, żurawina. Jeśli chcecie dodajcie pestki dyni lub słonecznika – polecam! Składniki: 2 mini sałaty rzymskie 1 mała cebulka 3 łyżki pokruszonej fety 1 pomidor 4 suszone figi pokrojone w kosteczkę garść czarnych oliwek, całych lub przekrojonych
Zasmakuj Kuchni