font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki na 2 duże słoiki: 300g płatków owsianych ¾ szklanki soku pomarańczowego 1 banan’ 2 łyżki miodu 100g łuskanego słonecznika 100g pestek dyni 100g orzechów nerkowca 100g orzechów laskowych 2 łyżki nasion chia 100g żurawiny suszonej (użyłam żurawiny z sokiem z granata) Sposób przygotowania: Sok podgrzewamy z miodem, a następnie miksujemy z bananem
Kuchnia w czekoladzieugotowaną soczewicę, suszone pomidory, jajka oraz suche przyprawy. Wszystko razem miksujemy blenderem na gładką masę. Całość przekładamy do wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą keksówki. Wierzch pasztetu posypałam pestkami dyni z zalewy oliwnej (opcjonalnie). Pieczemy w temp 180 º C przez 60 minut. Pasztet wyjmujemy i kroimy po całkowitym wystudzeniu. Artykuł Pasztet z warzyw z rosołu z boczkiem pochodzi
Kierunekuchniacebuli 100g marchwi 150g selera naciowego 150g papryki czerwonej sos Tabasco lub Sriracha – do smaku sól cukier DO PODANIA – nadziewane serem włoskie pierożki – prażone pestki dyni lub orzeszki piniowe – natka, bazylia – wiórki twardego sera – Pecorino lub parmezanu
Karo in the Kitchenpierś z kurczaka (ok. 360g) 1 puszka kukurydzy 1 opakowanie sera typu feta sos czosnkowy (z tego przepisu: sos czosnkowy z ziołami ) garść migdałów lub ulubionych nasion (np. słonecznika, dyni itd.) sól, pieprz, papryka słodka w proszku – do smaku olej rzepakowy lub oliwa z oliwek do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka warstwowa z brokułem i kurczakiem – Wykonanie: Brokuła
Kulinarne Przebojeotrąb pszennych lub żytnich - 15 dag mąki pszennej - 15 dag mąki żytniej - 20 dag pokrojonych fig - 20 dag pokrojonych suszonych śliwek - 1/2 szklanki sezamu, słonecznika, orzechów i dyni Dobrej jakości bakalie znajdziecie na www.Skworcu.com.pl . 1. Całość wymieszać dokładnie dłonią. Podzielić na połowę. Dwie duże blachy wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto i wygładzić dłonią zwilżoną wodą. Odstawić ciasto
Apetyczna babeczkapszennej mieszanka węgierska "Hortex" sok pomidorowy "Hortex" 1 cebula 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżeczka słodkiej papryki wędzonej 1 łyżka maki pszennej pół szklaanki uprażonych ziaren (dynia, słonecznik, siemie lniane...) 2 ząbki czosnku 250 ml jogurtu sól i pieprz do smaku olej do smażenia placków Do jogurtu dodaj posiekany drobno czosnek. Dopraw solą i pieprzem - wymieszaj. Obierz
Gotuj Sam!Bardzo często zastanawiamy się na różnymi dodatkami do obiady. Brakuje nam pomysłu na jakaś zdrową i przede wszystkim smaczną surówkę. Surówka z pora i marchwi to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!papryki żółtej 120 g papryki zielonej 150 g ogórków kiszonych 60 g cebuli białej 60 g cebuli czerwonej 50 ml oleju np. olej lniany lub z pestek dyni , MCT , delikatna oliwa z oliwek (u mnie mix oleju MCT, oliwy z oliwek i oleju lnianego) kolorowy pieprz świeżo mielony kilka ziarenek ziela angielskiego 2 listki laurowe papryka ostra papryka słodka Śledzie
Ola la LCHFdań. Plastyka w kuchni Kolor w kuchni to nie tylko efekt aranżacji, ale też tego, co elementarne, czyli barwy naturalnych produktów. Pomarańcz jesienią wprowadzają do kuchennej przestrzeni malownicze dynie, które coraz częściej wykorzystuje się także jako rekwizyty dekoracyjne. Ale w jaki sposób pokolorować na pomarańczowo kuchnię pod koniec zimy? W naturalny sposób zrobią to marchewki, które przecież chętnie traktujemy jako
KulinarneImpresje.plpełna smaku i aromatyczna. Bardzo pożywna- zaspokoi nawet najbardziej głodnego. Ja dodałam brokuły i groszek, bo akurat to miałam pod ręką. Świetnie jednak sprawdzą się tu pieczarki, kalafior, cukinia, dynia- to właśnie jest świetne, w gotowaniu z resztek, że ogranicza Was jedynie wyobraźnia. Następnym razem kiedy zostaną Wam pozostałości po pieczonym lub smażonym kurczaku sięgnijcie po ten przepis. Zapewniam
olalacookingmnie idealny. Bez mąki, z samych ziaren z dodatkiem jajka. Nic więcej. Zróbcie koniecznie. Składniki ( na foremkę o wymiarach 24cm x 11 cm ): - 120g pestek słonecznika - 120g pestek dyni - 120g siemienia lnianego - 120g sezamu - 2 duże jajka Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180C (termoobieg). Wystudzić
CookYourselfsałat jak cykoria, endywia i radicchio, a także do sałatek ze szpinakiem, rukolą, botwinką baby do sałatek z dodatkiem owoców jak pomarańcze, brzoskwinie, truskawki, figi, ale też do buraków, dyni, szparagów do sałatek z dodatkiem sera pleśniowego, gorgonzoli, sera koziego, szynki prosciutto, orzechów włoskich, migdałów do sałatki z pomidorów i brzoskwiń *** Przygotowujecie domowe sosy do sałatek? Macie swoje ulubione przepisy
Chilli Czosnek i Oliwateż inna dojrzewająca bardzo cienko pokrojona), oraz rukola. Składniki na 4 porcje sałatki: 1/2 melona kantalupa (ma pomarańczowy miąższ i biało-zieloną skórkę) świeżo zmielony pieprz, 2 łyżki ziaren (dynia, sezam, słonecznik, orzechy) oliwa extra vergine rukola 8 plasterków szynki np. szwarcwaldzka świeży tymianek gotowa glazura balsamiczna np. o smaku żurawiny Jak przygotować błyskawiczną sałatkę z melona, szynki i rukoli
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięFarsz 0,5 kg pieczarek 2 laski kiełbasy podwawelskiej 4-5 cebul sól, pieprz, ulubione przyprawy 2-3 łyżki oleju Dodatkowo półbagietki starty żółty ser keczup z cukinii lub dyni bazylia i oregano do oprószenia Na rozgrzaną patelnię wlać olej oraz dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Smażyć do momentu, aż kiełbasa się zacznie rumienić. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Dusić
Pieguskowa KuchniaRavioli! Lubicie? Robicie? Ja niestety rzadko, a szkoda, bo to takie dobre! Zazwyczaj ravioli robię z jagodami w sezonie, lub kremem z dyni . Ale ostatnio naszła mnie ochota na ravioli ze szpinakiem, podane z palonym masłem i orzeszkami pinii. Całość wyszła super i jestem pewna, że Wam zasmakuje! Ravioli zawsze robię z przepisu Gwyneth Paltrow, która swojego czasu wydała
SMYKWKUCHNI