dynia - 15472 przepisów (strona:716/1032)

Mus czekoladowy bez nabiału 288

Ciasto magiczne pojawiło się w sieci już jakiś czas temu. Ni... Odchudzona napoleonka Lubicie ciasta z kremem budyniowym? Jeśli liczycie kalorie, ... Sernik dyniowy Sernik dyniowy to jesienny sernikowy klasyk. Dynia nadaje wy... Post Mus czekoladowy bez nabiału pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Pełnoziarnisty chleb graham z ziarnami słonecznika i pestkami dyni na maślance 173

maślanki 2 -3 łyżki oleju kokosowego 360 g mąki pszennej pełnoziarnistej  TOTA 180 g mąki pszennej graham typ 1850  TOTA łyżka miodu świerkowego 100 g pestek dyni 100 g pestek słonecznika 1-2 łyżeczki soli torebka suchych drożdży Wszystkie składniki w podanej kolejności włóż do formy i zamocuj w maszynie. Ustaw program na RAZOWE (u mnie

Z Kuchni Do Kuchni
Domowa granola! Nie kupisz już gotowej! 170

szklanki nasion chia - 1/3 szklanki słonecznika - 1/3 szklanki siemienia lnianego - 1/2 szklanki orzechów nerkowca i migdałów - 1/2 szklanki orzechów włoskich - około 20 daktyli posiekanych - 2 -3 łyżki ziaren dyni - 1/3 szklanki syropu klonowego lub syropu z agawy lub miodu - 4 łyżki oleju kokosowego - 3 łyżki rodzynek W/w składniki wymieszaj w misce dodaj podgrzany w rondelku olej koksowy i syrop klonowy

SMYKWKUCHNI
Bułeczki z pesto 285

łyżki cukru 2 łyżeczki soli 600g mąki pszennej 2 jajka  Farsz 2 małe pęczki pietruszki lub jeden większy pół szklanki ziaren słonecznika 2 łyżki podprażonych i mielonych pestek dyni (można pominąć) sok z połówki cytryny 1/4 szklanki oleju sól, pieprz Dodatkowo: masło do posmarowania zioła prowansalskie W około 50-100ml letniego mleka rozpuszczamy drożdże. Dodajemy cukier, mieszamy

Czerwona Porzeczka
Placki z kiszonej kapusty 340

placki z gotowanych ziemniaków z fetą – przepis na placki ziemniaczane – placki z kalafiora – placki z ziemniaków i marchewki – placki ziemniaczane z łososiem – placuszki pełnoziarniste na słodko – placuszki z dyni – placki serowe z jabłkami PLACKI Z kiszonej kapusty PRZYGOTOWANIE: 25 minut ILOŚĆ PLACKÓW: 10 placków SKŁADNIKI: – 125 ml mleka – pół szklanki mąki pszennej – 1 jajko rozmiar

nietylkopasta.pl
Domowy ketchup – szybko, smacznie, zdrowo 186

Wiele osób uważa, że aby przygotować domowy ketchup potrzeba strasznie dużo czasu i trzeba włożyć w to ogrom pracy. Wcale tak nie jest :) Nie musimy mieć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CANTUCCINI Z SUSZONYMI MORELAMI I ZIARNAMI TONKI 179

migdałów, orzeszków piniowych, mąki, cukru, jajek. Ale dzisiaj można spotkać przeróżne warianty tychże ciasteczek. Do cantucci i cantuccini można dodać zarówno migdały i orzeszki piniowe, jak również pestki dyni, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, żurawinę, bakalie, kandyzowaną skórkę pomarańczy, drobinki czekolady. Możliwości są nieskończone. We Toskanii te chrupiące ciasteczka podaje się tradycyjnie ze słodkim winem, w którym można je maczać

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Wegańska kalafiornica (dieta dr Dąbrowskiej) 207

kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl

Kulinarne przygody Gatity
Chleb bezglutenowy ziarnowiec 206

wytrawnie jako dowolną kanapkę. Fajnie chrupie i jest bardzo sycący. Składniki: – 3/4 szklanki ziarna słonecznika – 3/4 szklanki siemienia lnianego – 3/4 szklanki pestek dyni – 1/2 szklanki nasion sezamu – 1/3 szklanki migdałów – 1/3 szklanki orzechów laskowych – 1 szklanka ugotowanego ryżu – 1 szklanka wody – 2 banany – 1/2 szklanki mleka krowiego lub roślinnego

To co kocham
Pełnoziarniste ciasto z kalarepą i cynamonem 235

wierzę, że to napisałam. A wy pewnie nie wierzycie, że to prawdziwy tytuł Ale jest prawdziwy. Po marchewce , batatach , szpinaku , dyni , pasternaku i fioletowych ziemniakach (mam mini ubaw, pisząc to :D) podjęłam małe wyzwanie „odczarowania” kalarepy i tym sposobem powstało takie pełnoziarniste ciasto z kalarepą i cynamonem. Aromatyczne, puszyste, jedynie z delikatną nutką kalarepy. Pewnie nie wyczuje

Fitkot
Zupa z kiszonych ogórków (dieta dr. Dąbrowskiej) 194

wegański wywar warzywny sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto biszkoptowe z mąką dyniową 226

kolejny sposób na wykorzystanie tego nietypowego składnika, więc polecam spróbować Ciasto biszkoptowe z mąką dyniową 3 jajka 5 płaskich łyżek ksylitolu 0,5 szklanki mąki dyniowej (z pestek dyni) 0,5 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego Żółtka oddzielić od białek. Białka umieścić w misce i ubić na sztywną pianę. Stopniowo wsypywać ksylitol, nadal ubijając. Dodać

Fitkot
Pierogi z soczewicą 250

natką pietruszki. To najlepsze dodatki do ich okraszenia. Polecam Ci także przepisy: – pierogi z mięsem – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z SOCZEWICĄ Ilość porcji: farsz na 30-40 pierogów Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki

nietylkopasta.pl
Pierogi z mięsem 295

będzie dużo większa i starczy naprawdę na pokaźną ilość pierogów z mięsem. Polecam Ci także przepisy: – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – leniwe pierogi z MIĘSEM Ilość porcji: farsz na 30-40 pierogów Przygotowanie: 50 minut Składniki: – porcja ciasta

nietylkopasta.pl
Chleb bez wyrabiania, robi się go w 5 min. 243

świeżych drożdży 1 l letniej przegotowanej wody 1 łyżka cukru a najlepiej ksylitolu 2 płaskie łyżki soli  4 łyżki octu balsamicznego 7 łyżek ulubionych ziaren np. słonecznik, dynia, siemię lniane,  + trochę tłuszczu i bułka tarta do wysmarowania blachy Mąkę, cukier, sól i 5 łyżek ziaren wsyp do miski. W wodzie rozrób drożdże, wlej do mieszanki w misce. Zamieszaj

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania