Świetne do makaronu, czy jako pasta na kanapkę. Na moim blogu znajdziecie również inne propozycje klasycznego pesto – pesto z orzechów włoskich , pesto z pieczonych buraków , pesto z pieczonej dyni oraz pesto z bobu i bazylii . Wystarczy kilka minut i rewelacyjny obiad gotowy! Składniki: – 200g szpinaku baby – 100g orzechów włoskich – 60g tartego parmezanu lub parmezanu z nerkowców
Be Fit Be Strongwypróbujecie, któregoś z poniższych przepisów, koniecznie napiszcie w komentarzu czy placuszki smakowały. Wasze opinie motywują mnie do tworzenia nowych treści Z góry serdecznie dziękuję. Placuszki z kalafiora Placuszki z dyni Placuszki z marchewki i ziemniaków Placuszki z brokułami, szynką i serem Placuszki z cukinii z patelni Placki z cukinii z piekarnika Placuszki z batatów i ziemniaków Placuszki z cukinii
Kuchnia Bazyliidrugiej strony wrzesień zawsze kojarzy mi się z nadchodzącym urlopem oraz początkiem jesieni. No właśnie jesień czyli spacery po kolorowym lesie, grzybobranie, ludziki z kasztanów no i jedzenie. Dynie, bakłażany, cukinie, jabłka, gruszki, oraz rożnego rodzaju grzyby. I to właśnie jesienne grzyby jakimi są kurki zainspirowały mnie do wypróbowania przepisu na zupę kurkową z ziemniakami. Niezwykle aromatyczna, sycąca, pełna smakowitych
Życie ze smakiemoregano, czosnkiem i chia Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Pasta z ciecierzycy z wędzoną papryką i grana padano Pasta z groszku konserwowego Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Hummus Hummus z suszonymi pomidorami Sałatka jajeczna
Moja smaczna kuchniaDynia, czas zimowy i powrót ulubionych seriali – tak wyglądał mój październik. Skorzystałam jeszcze z tej garstki ciepłych dni na początku miesiąca i poszłam na szybki spacer z aparatem. W końcu udało mi się upiec pierwsze dyniowe ciasto i oczywiście to na co czekałam od dawna – Stranger Things. Netflix zabrał mi kolejną sobotę, ale […] Artykuł Co mnie inspiruje
Pink EnvelopeCiasto bananowe jest proste i szybkie w przygotowaniu. Nie musimy do jego przygotowania wykorzystywać miksera, składniki mieszamy przy pomocy łyżki. Jest to ciasto, które zawsze się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kiełbaski w cieście to bardzo prosta przystawka, która jest bardzo prosta w przygotowaniu. Ponadto w ten sposób można skusić dziecko do spróbowania mięsa poprzez zabawę w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zimie ale teraz z tym gorzej gdy w połowie lata mieliśmy już jesień na stole. Na śliwki już dawno się zaczął sezon, a już widzę, że pojawiać się zaczyna dynia na blogach – no na to nie jestem jeszcze mentalnie gotowa i odmawiam:) Tymczasem cieszę się śliwkami i zajadam je w różnych konfiguracjach. Dziś mam dla Was super proste
Cooking for EmilyIdealne do mleka, jogurtu czy jako chrupiąca przekąska. DOMOWA CHRUPIĄCA GRANOLA Czas przygotowania 25 minut Szklanka płatków owsianych Szklanka płatków jaglanych Pół szklanki pestek słonecznika Ćwierć szklanki pestek dyni Ćwierć szklanki siemienia lnianego 2 łyżki nasion chia 2 małe banany Pół łyżki miodu Płaska łyżka oleju rzepakowego Opcjonalnie cynamon Można dodać też orzechy, migdały, wiórki kokosowe, suszone owoce. Płatki
HealthyCreationspesto z suszonych pomidorów i serem żółtym Gouda Składniki / na 2 kanapki: na pesto z suszonych pomidorów: 10 suszonych pomidorów odsączonych z zalewy 1 ząbek czosnku 40 g pestek dyni garść liści bazylii 4 łyżki oliwy extra virgin opcjonalnie: pół łyżeczki płatków chilli sól i pieprz ponadto: 1 pojedyncza pierś z kurczaka łyżeczka oliwy sól, pieprz 1 pomidor 6 czarnych
Chilli Czosnek i OliwaInstagramie. Nic dziwnego, jest tam wszystko co lubi każdy, a do tego ma ciekawą formę podania. Polecam Wam także przepisy śniadaniowe: – muffiny jajeczne – szakszuka – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki
nietylkopasta.plpestek, które potrzebne mi były do pesto, a że potrzeba jest matką wynalazku, to wykorzystałam gotową mieszankę suszonych owoców. Podsumowując zamiast suszonych owoców użyj dowolnych pestek czy to słonecznika, dyni itp. w dokładnie takiej samej ilości (150 g). Składniki na duży bochenek (moja keksówka ma wymiar 30×15 cm) 500 g mąki gryczanej białej (niepalonej) 200 g mąki kukurydzianej
greenscarfjakże ciekawe trio chłodników, w którym znalazł się chłodnik botwinkowy z jajkiem przepiórczym i szczypiorkiem, chłodnik pomidorowy z grzankami i czerwoną cebulą oraz ogórkowy ze szpinakiem i prażonymi pestkami dyni. Wszystkie równie smakowite, dały dobry początek tej kolacji. Kwaśność chłodników przełamał delikatnie słodki likier Saska Pigwa – nie ukrywam, ale to jeden z moich ulubionych likierów. Niesamowicie lubię połączenie kwaśnych owoców
Kuchnia BazyliiPamiętam, że w zeszłym roku szalałam z cukinią i bardzo często gościła na moim stole. Pora rozkrecić się i w tym sezonie. Czas cukinii i dyni już nadszedł :) Czytaj więcej
Kasia Sarnapracy Wystarczy: W pudełeczku nałożyć ryżu (u mnie Kupiec) , polać musem jabłkowo-malinowym i posypać świeżymi malinami. Lunch box do pracy gotowy. Do tego świeży listek mięty, kilka pestek dyni i słonecznika i mamy pyszną przekąskę lunchową! Polecam dla zabieganych ps. co dać jak nie ma musu w słoiczku? Świeże owoce wymieszane z jogurtem naturalnym i łyżeczką miodu! Share
Latosiowydom