ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony
Kulinarne przygody Gatitymożna jeść awokado? Dojrzałe awokado, świetnie nadaje się do rozsmarowania na kanapkę, lub pokrojone w plastry, odnajduje się w sałatkach, z pomidorem, łososiem, sałatą, szpinakiem, słonecznikiem, prażoną dynią. Często, można zauważyć koktajle z udziałem awokado, lub desery (np. awokado+ banan+ 2 łyżki kakao zmiksowane blenderem). Bardzo dobrze smakuje z jajkiem, lub białym serem :) Pozdrawiam, Adrianna
Pause Gotowanie!baaaaardzo dobre domowe musli. Więc do dzieła! - (proporcje na litrowy słoik) -pół słowika bezglutenowych płatków owsianych -1/4 bezglutenowych płatków kukurydzianych - pozostałą część uzupełniłam następująco : rodzynki płatki dyni ziarna słonecznika suszone jabłko w kostce Musli idealnie łączy się z jogurtem i owocami. U mnie jogurt naturalny zmiksowany z truskawkami plus moje własne, domowe musli
BezglutenowaIzabelasmaku. PIEROGI: Na każdy okrąg nakładamy porcję farszu, zlepiamy tworząc ozdobne wykończenia. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie wysmarowanej masłem. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy pestkami dyni. Pieczemy ok. 20minut /200C. Smacznego
Ostra na Słodkoktórego możemy podać sałatkę z rukoli z sosem balsamicznym. Polecam Wam serdecznie :) * Jeżeli lubicie frittaty, polecam Wam moje wcześniejsze przepisy na frittate z cukinią , kolorowymi warzywami , dynią , burakami , topinamburem , fetą, pesto i pomidorkami a w wersji słodkiej na frittate z jabłkami . **** Oggi Vi propongo invece una deliziosa frittata al forno con broccoli e ricotta. Grazie all'agiunta
La grande e la piccola cuocamnie to idealna propozycja na weekendowe śniadanie – sycąca, aromatyczna. Idealnie nadaje się także na kolację, spróbujcie sami Polecam Wam także przepisy lekko zmodyfikowane na: – szakszukę z dynią – szakszukę z kurkami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado
nietylkopasta.plogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony
Kulinarne przygody Gatitynajlepsze przepisy na pyszne pierogi: Polecam Ci także przepisy: – najlepsze ciasto na pierogi – pierogi z soczewicą – pierogi z mięsem – pierogi z kaczką – pierogi ze szpinakiem i fetą – pierogi z dynią – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi ruskie – zielone pierogi – pierogi z pieczarkami i żółtym serem Artykuł Jak lepić pierogi? pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plklasycznym pesto podstawą- oprócz najważniejszej bazylii- są orzeszki piniowe oraz ser parmezan, jednak możliwe są odstępstwa od tej reguły i można użyć innych orzechów lub pestek: nerkowce, słonecznik, dynia, a z serów np.: grana padano czy pecorino. W słoiczku, zalane z wierzchu oliwą, można przechowywać w lodówce około tygodnia. * świeża bazylia- 2 dorodne doniczki * nerkowce- 70 g * twardy ser parmezan
Kraina Miodem Płynącapraca :)" To słowa zachęty z bloga na którym znalazłam przepis. Składniki : 5 dag świeżych drożdży 1 szklanka otrębów pszennych ½ szklanki płatków owsianych ½ szklanki siemienia lnianego ½ szklanki słonecznika ½ szklanki pestek dyni 2 - 2 i ½ szklanki mąki pszennej ( ta ilość może się zmienić w zależności od tego, ile mąki wchłonie woda)- u mnie wystarczyło 450 ml i użyłam mąkę chlebową pszenną
Proste Potrawymarchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony
Kulinarne przygody Gatityogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony
Kulinarne przygody Gatitytego chlebek długo utrzymuje świeżość, nawet do tygodnia od upieczenia 👍 CHLEB BEZ MĄKI Składniki: - 4 duże jajka - 100g jogurtu naturalnego - 70g pestek słonecznika - 70g siemienia lnianego - 50g pestek dyni - 50g sezamu białego - 50g łupiny babki jajowatej - 40g oliwy z oliwek - łyżeczka soli himalajskiej Jajka, jogurt, oliwę oraz sól wymieszać za pomocą trzepaczki. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać i odstawić
Zgrabne Gotowanieprzepis na placki ziemniaczane – placki z gotowanych ziemniaków – placki z gotowanych ziemniaków z fetą – placki z ziemniaków i marchewki – placki z kalafiora – placuszki pełnoziarniste na słodko – placuszki z dyni – placki serowe z jabłkami Ilość porcji: 2 porcje, ok 10-12 racuchów Przygotowanie: 25 minut Składniki: – 300 g mąki pszennej – 7-8 g drożdży suchych (opakowanie) – szczypta
nietylkopasta.plautorka: kameleon.kulinarny | blog: KAMELEON KULINARNY PASTA Z BIAŁEJ FASOLI czyli wegański smalec autorka: kameleon.kulinarny | blog: KAMELEON KULINARNY PASZTET Z BIAŁEJ FASOLI i pieczonej dyni autorka: kameleon.kulinarny | blog: KAMELEON KULINARNY Pomidorowa zupa z czerwonej soczewicy z batatami autorka: Dorota Frida | blog: Smaczny zeszyt
Weekendy w domu i ogrodzie