Dodać przepuszczone przez praskę ząbki czosnku. Chwilkę smażyć aby czosnek puscił aromat a następnie dodać pomidory z puszki. Dodać słodką paprykę oraz oregano, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić chwilę wszystko razem aby smaki się wymieszały. Zdjąć z ognia i dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. Następnie dodać ugotowaną fasolkę i ponownie wymieszać. Fasolkę podawać przybraną świeżymi listkami oregano
Monia miesza i gotujełyżka oleju Wykonanie: Filet oczyścić z błon i pokroić w paski. Podsmażyć na oleju, posypać ziołami. Do kurczaka dodać groszek i marchewkę pokrojoną w kostkę. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu przez 3-5 minut. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku. Doprowadzić do wrzenia. Podawać np. z kaszą kuskus
Pasja Smakuokoło 2 min. Dodajemy bullion kurczakowy- mieszamy- do zagotowania. Dodajemy pokrojone pieczarki I mięso. Dodajemy około 0,5 łyżeczki soli I 1/4 łyżeczki pieprzu. Mieszamy, zmniejszamy gaz, przykrywamy I dusimy około 15-20 min. Dolewamy śmietany, obiad gotowy :) Obiad podałam z ryżem. Smacznego
Smaki Edytygarść koperki i bazylii * łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie : Kurczaka pokroić w większe kawałki, dobrze natrzeć przyprawami. Rozgrzać olej, przesmażyć kurczaka. Paprykę pokroić w paski, dodać do mięsa. Całość dusić do miękkości, około 10 minut. Dodać posiekane świeże zioła oraz przyprawić do smaku. Podawać z ryżem bądź makaronem
Magiczne Życie Martypiórka cebulę. Smażyć przez kilka minut i dodać wieprzowinę. Gdy mięso będzie podsmażone, dodać wodę, sos sojowy, cukier i ocet. Powinien powstać sos, w którym mięso z warzywami powinno dusić się jeszcze przez kilka minut na małym ogniu pod przykrywką. Podawać z ryżem lub makaronem
Pasja Smakułyżkę oliwy z oliwek rozgrzewamy na patelni i smażymy na niej czosnek i szalotkę. Dodajemy drobno pokrojoną pierś kurczaka, doprawiamy szczyptą kurkumy, solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone kurki. Całość dusimy kilka minut aż odparują płyny. Farsz przekładamy do miseczki. Na tej samej patelni smażymy passatę pomidorową z dodatkiem oregano, miodu, soli i pieprzu. Sery kroimy w kostkę. Na dno naczynia
Mango Papajakostkę. Rozgrzać patelnię z olejem i dodać cukinię. Smażyć aż cukinia zmięknie ale nadal będzie chrupka. Dodać słodką śmietankę, starty ser, doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilkę jeszcze dusić aby smaki sie wymieszały. Dodać ugotowany makaron i wymieszać. Nałożyć na talerze, na wierzchu oprószyć kolorowym pieprzem i podawać
Monia miesza i gotujefaktycznie wędzona, czy moczona w płynie który nadał jej kolor i zapach wędzenia (tylko smaku nie dał, no bo i się nie da). Nie ma więc wyjścia. Trzeba samemu dusić, parzyć, gotować i wędzić. Wszyscy boją się parówek ale w domowych warunkach można stworzyć prawdziwe mięsne wieprzowe czy cielęce parówki. Nie musimy więc rezygnować z hot-dogów czy parówek
OstryKęsPrzygotowanie: Cukinię dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w półplastry. Patelnię rozgrzewamy, umieszczamy na niej półplastry cukinii oraz drobno posiekany czosnek, całość lekko osalamy, podlewamy wodą i winem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu aż do miękkości. Gdy plastry będą półmiękkie zdejmujemy przykrycie i zwiększamy ogień, aby wino i woda odparowały. Całkiem miękką cukinię i plasterki czosnku zestawiamy
Symfonia Smakówczasie wyjmujemy groch i pieczemy kolejne 5-10min. W międzyczasie możemy przygotować farsz. Do garnuszka wrzucamy trochę masła, czekamy aż się rozpuści następnie dodajemy szpinak, gałkę muszkatołową i dusimy. Gdy szpinak jest uduszony odparowujemy wodę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do miski wrzucamy starty na grubych oczkach ser mozzarella (proporcje dowolne ile kto lubi sera). Wlewamy śmietankę
Brzuszki Łakomczuszkigotowania. Obieramy jabłko i kroimy w cząstki. Na patelnię wrzucamy jabłka (posypujemy je majerankiem), wątróbkę obtoczoną w mące, obraną i pokrojoną cebulę. Wątróbkę najpierw podsmażamy, a potem całość dusimy. Na koniec możemy dodać pokrojone ugotowane ziemniaki. Całość podajemy z żurawiną. Smacznego
Brzuszki Łakomczuszkigrubości 2-3 mm. ½ ząbka czosnku kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy czosnek i cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem i niewielką ilością pokrojonej czerwonej papryczki .Chwilkę dusimy. W międzyczasie kroimy cebulę w kosteczkę. Cukinię i czosnek przekładamy na talerz. Na tej samej oliwie smażymy cebulę. Wyjmujemy paprykę z piekarnika (papryka powinna być chrupiąca) i zawijamy
Brzuszki Łakomczuszkikurczaka. Całość w naczyniu żaroodpornym podlewamy niewielką ilością wywaru z kurczaka, dodajemy kilka listków świeżej kolendry. Naczynie żaroodporne przykrywamy i wkładamy do piekarnika na 180 stopni C i dusimy około 45 minut. Warzywa: Marynatę pozostałą na patelni zalewamy śmietanką i mleczkiem kokosowym, dolewamy trochę wywaru z kurczaka. Marchew kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Wrzucamy na patelnię
Brzuszki Łakomczuszkikońcu szukało ok 30 mocno zaangażowanych dzieciaków) i zawsze następnego dnia była jajecznica z kurkami, której smak uwielbiam do dzisiaj. Składniki: kurki jajka masło sól i pieprz Na masełku dusimy kurki doprawione solą i pieprze. Gdy są już mięciutkie dorzucamy jajka (ja zawsze usadzam jajka tak aby żółtko nie pękło, czekam aż zetnie się całe białko i dopiero wtedy przebijam
Brzuszki Łakomczuszkiniedużą kostkę, podsmażamy na oliwie, dodajemy posiekane drobno grzyby i łyżeczkę masła. Następnie dodajemy ubite w moździerzu orzechy. Przyprawiamy solą, grubo mielonym pieprzem i octem balsamicznym. Dusimy ok. 15 minut na mały ogniu, a na koniec dodajemy posiekaną natkę. Ciasto rozwałkowujemy tak cienko jak się da, nakładamy farsz i lepimy pierogi. Pieczemy w 180 st. przez
Brzuszki Łakomczuszki