duszona marchew - 1101 przepisów (strona:40/74)

Gulasz mocno paprykowy 170

pewien czas zamieszać. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i drobno pokroić. Po 50 minutach dodać do mięsa. Cebulę obrać, przekroić na 4 części, a następnie w pióra.   Olej rozgrzać na patelni i zeszklić na nim cebulę, dodając pod koniec obrany i pokrojony czosnek. Wszystko wlać do garnka z mięsem, wymieszać i nadal dusić na wolnym ogniu. Po cebuli dodać

Kuchcik gotuje
Leczo warzywne 107

pokroić w pół talarki. Marchew obrać , umyć i pokroić w pół talarki. Papryki umyć i pokroić w paseczki. Pieczarki umyć i pokroić w pół talarki . Cebulę obrać , umyć i pokroić w piórka. W dużym rondlu rozgrzać oliwę wrzucić wszystkie warzywa , dodać przyprawy i wymieszać . Chwile podsmażyć i podlać  wodą lub bulionem z kostki .Dusić aż warzywa zmiękną , cukinia

Sama słodycz i szczypta chili
KASZA KUSKUS Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM  220

kuskus -pieczarki -papryka -por -cebula -marchew -piers z kurczaka -2 lyzki koncentratu pomidorowego -1 kopiata lyzka maki pszennej -oliwa z oliwek lub olej Przyprawy: -sol, pieprz, ziele angielskie, lisc laurowy, przyprawa do kurczaka, slodka i ostra papryka SPOSOB PRZYGOTOWANIA: Warzywa myjemy, kroimy , podsmazamy około 10 minut, podlewamy woda, dodajemy ziele ang. I lisc laurowy, dusimy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy

PychaDania
90. Zupa Berdyczowska - karczmarza Jankiela 214

osolonej wody  ugotować marchew, pietruszkę, ziemniaki (wszystko pokrojone w kostkę). Ziemniaki i paprykę dodajemy w połowie gotowania, gdyż rozgotowują się szybciej.  Mięso i paprykę pokroić w kostkę, dodać pieprz (soli na tym etapie nie dodajemy), mieloną paprykę, zmiażdżoną główkę czosnku , ziele angielskie,liść laurowy, majeranek i cebulę pokrojoną w piórka. Wymieszać i dusić ok 2 godzin na małym

Jadło i czytadło
Ryba po grecku 324

pokroić w sporą kostkę, a marchew, pietruszkę i seler umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W dużym garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i chwilę smażyć. Dodać pozostałe warzywa, posolić i smażyć około 5 minut. Następnie wlać 3/4 szklanki wody, dodać koncentrat, cukier, liście laurowe, ziele angielskie, słodką paprykę i ziarna pieprzu. Dusić na średnim ogniu co jakiś

W poszukiwaniu inspiracji
PEKIŃSKI BIGOS CZYLI BIGOS Z PEKINKI 144

trzeba? Wymieszać smaki - nic więcej! A więc do dzieła!Składniki:3szt kapusty pekińskiej2 kiełbasy podwawelskie lub inna wędlinka zalegająca w lodówcepomidory w puszce lub przecier pomidorowy1 marchew 30 dkg pieczarekcebula lub 1 porsól liść laurowyziele angielskiepieprz papryka słodka i ostrakoper Wykonanie:Kapustę szatkujemy, następnie wlewamy około szklanki wrzątku i gotujemy.Marchew obieramy, myjemy(...)patelni, dorzucamy pokrojoną w kostkę kiełbasę.Całość smażymy ok 15minut.Następnie dorzucamy wszystko do kapusty, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy,sól,paprykę, pomidory lub przecier pomidorowy i  dusimy pod przykryciem ok 25 minut. Ponieważ kapusta pekińska po ugotowaniu jest bardzo delikatna w smaku, dość mocno przyprawiam bigos. Całość na zakończenie posypuję koperkiem . Podajemy z pieczywem

Walijskie Pichcenie
Schab w Sosie Pomidorowym (Bitki Wieprzowe w Sosie Pomidorowym) 177

zrumienienia.  Obraną marchew i pietruszkę kroimy w grube plastry, seler w grubą kostkę. Gdy już każdą porcje schabu podsmażym y, wszystkie bitki umieszczamy w naczyniu w którym się smażyły, dodajemy pokrojone warzywa i zalewamy wodą tak by zakryła warzywa oraz plastry mięsa. Dodajemy liście laurowe, pieprz, ziele angielskie i posiekany czosnek.  Wszystko dusimy na niedużym ogniu przez minimum

Słodka Strona
Czerwona potrawka z ryżem i warzywami 204

krojonych) 1/2 selera 2 marchwie Pół szklanki domowego bulionu warzywnego Olej kokosowy Oregano, rozmaryn, majeranek Sposób przygotowania: Gotujemy ryż w osolonej wodzie przez 25 minut, po ok. 15 minutach pokrojone warzywa wrzucamy na patelnie z rozgrzanym olejem kokosowym, następnie dodajemy pomidory. Podgotowany ryż odcedzamy i dodajemy na patelnie do warzyw. Zalewamy bulionem, dodajemy przyprawy, dusimy jeszcze ok. 10 minut. Smacznego

madamekuchnia.wordpress.com
dietetyczna ryba po grecku 170

tylko zeszklić) .  Seler marchew oraz pietruszkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach , łodygi selera naciowego dokładnie myjemy i kroimy w plastry . Wszystkie warzywa dodajemy  do garnka z zeszkloną cebulą, smażąc całość jeszcze przez 3-4 minuty często mieszając. Następnie do garnka wlewamy wodę dodajemy koncentrat pomidorowy, liść laurowy pieprz, sól i dusimy pod przykryciem przez

Miód i pieprz
Piramidki z niespodzianką , czyli obiad z resztek 118

się jednocześnie piekła i dusiła zawartość. Pakunki wstawiamy na 35 minut do rozgrzanego już piekarnika. Przy odpakowywaniu uważajcie na twarz i palce, ze środka buchnie gorąca para. Zjedliśmy ze świeżym, malinowym pomidorem, małosolnymi ogórkami i szklanką kefiru. Prosto, szybko, pysznie i bez zadęcia. Możecie w takich pakunkach pomieszać ziemniaki z kawałkami np. brokułu i marchwi. A może gdzieś w Waszej

Karo in the Kitchen
Ryba po grecku 113

tylko zeszklić) .  Seler marchew oraz pietruszkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach , łodygi selera naciowego dokładnie myjemy i kroimy w plastry . Wszystkie warzywa dodajemy  do garnka z zeszkloną cebulą, smażąc całość jeszcze przez 3-4 minuty często mieszając. Następnie do garnka wlewamy wodę dodajemy koncentrat pomidorowy, liść laurowy pieprz, sól i dusimy pod przykryciem przez

Miód i pieprz
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem 143

mięs pieczonych, duszonych czy też gotowanych. Jej przygotowanie zajmie dosłownie parę chwil, a dodatek chrzanu nadaje ostrości smaku. Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem  Składniki : 200-250 g kapusty pekińskiej 1 duża marchewka kawałek pora - jasna część 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka chrzanu sól, pieprz Przygotowanie : Kapustę pekińską szatkujemy dość drobno. Marchew obieramy, ścieramy po połowie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zupa gołąbkowa 173

kostkę. Pietruszkę, seler oraz marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kapustę poszatkować niezbyt drobno. W garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i podsmażyć ją do lekkiego zrumienienia. Dodać mięso, wymieszać, smażyć około 5 minut. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, marchewkę, seler i pietruszkę, wsypać sól i pieprz cayenne. Wymieszać i dusić razem kilka minut. Wlać

W garach u Gosi
ryba po grecku 146

zeszklić) .  Seler marchew oraz pietruszkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach , łodygi selera naciowego dokładnie myjemy i kroimy w plastry . Wszystkie warzywa dodajemy  do garnka z zeszkloną cebulą, smażąc całość jeszcze przez 3-4 minuty często mieszając. Następnie do garnka wlewamy sok pomidorowy, dodajemy koncentrat pomidorowy, liść laurowy pieprz, sól i dusimy pod przykryciem przez

Miód i pieprz
Wegetariański gulasz bakłażanów z jarmużem i kaszą jaglaną 146

rozgrzać olej.Wrzucić marchew. chwilę podsmażać i lekko podlać bulionem. Jak lekko odparuje dodać cebulę. Powtórzyć podlewanie i odparowywanie. Następnie dodać oddzielony o twardych części i poszarpany na mniejsze kawałki jarmuż.  Później paprykę i bakłażan. Doprawić przyprawami. Od czasu do czasu podlewać wywarem i zamieszać. Na sam koniec dodać posiekany czosnek, chilli i kolendrę.  Dusić jeszcze około

Jemy Pijemy